Loomio
Mon 14 Nov 2016 10:12AM

Kokouksen 28.11 järjestelyt

LS Lauri Snellman Public Seen by 397

DiEMin Helsingin 1. paikallisosasto (DSC Helsinki 1) järjestää kokouksen aiheesta "Talous ja demokratia globalisoituneessa Euroopassa" Rikhardinkadun kirjastossa 28.11.

Kokousta pitäisi ryhtyä järjestelemään, ja ainakin kokouksen tiedotus pitäisi järjestää nopeasti (jo parin päivän sisällä). Kokouksen järjestely edellyttää ainakin seuraavia asioita:

1. Tilanvaraus ja asiantuntijat

Olen järjestänyt tilat ja kutsunut tilaisuuteen alustajiksi Heikki Patomäen ja Jussi Ahokkaan. Lisäksi jonkun kannattaisi aluksi valmistella esitys DiEMin tavoitteista ja toiminnasta, jossa neuvotaan myös, miten jäseneksi liitytään. Minä voin pitää lyhyen esittelyn DiEMistä ja motivoida siinä toimintaa.

2. Kokouksen käytännön järjestelyt ja jäsenrekrytointi

Kirjasto varmaan valmistelee tilat ja tarjoaa meille videotykin USB-liittimellä. Tilaan kannattaisi myös laatia ja printata flyereitä, joissa kuvataan DiEMin toimintaa ja neuvotaan, miten jäseneksi liitytään.

Tilaisuuteen kannattaa myös liittää jäsenrekrytointitilaisuus. Voimme ottaa ihmisten nimiä ja sähköposteja ylös ja ottaa sitten yhteyttä, tai tarjota tietokonepisteen jäseneksi liittymistä varten. Laitan joka tapauksessa DiEMin FB-ryhmän, kotisivun/jäsensivun ja Loomio-ryhmän näkyviin kalvolle.

3. Tiedotus

Yhdessä joukkoistettu tiedote löytyy täältä:

Tiedote: Talous ja demokratia globalisoituneessa Euroopassa

Kokouksen tiedotus täytyisi järjestää aika nopeasti. Meidän tulisi mainoa kokousta ainakin seuraavilla tavoilla:

-Julisteiden liimaaminen kirjastoihin, yliopistolle, muihin julkisiin tiloihin ja tarjoaminen eri yhteistyötahoille.
-Nettimainonta: tilaisuudelle tehdään FB-tilaisuus. FB-mainosta levitetään DiEMin yhteistyökumppanien, samankaltaisia asioita ajavien ja DiEM25 Finlandin FB-ryhmissä.
-Yhteistyötahot: DiEMin kannattaa tiedottaa tapahtumasta samankaltaista agendaa ajaville järjestöille. Lisäksi eri DiEMiläisten kannattaisi mainoa tapahtumaa omien yhteiskunnallisten yhtekyksiensä kautta. Tässä joitain ideoita, :

 • @katariinapietilain : HY:n vihreät
 • @heikkipatomaki : Vasemmistoliitto, Attac, Poliittisen talouden tutkimuksen seura, Thomas Wallgren ja sitä kautta SDP
 • @villburn : Attac
 • @jaakkokorhonen : Kokoomuksen eurooppamielinen ja sosiaaliliberaali siipi

4. Tiedote

Tapahtumalle pitäsi kirjoittaa julkinen mainos. Teemana on demokratia, talous ja globalisaatio Euroopassa. Ajattelen, voisimmeko käyttää talouskurin epäonnistumista, Trumpia ja Brexitiä myyntitäkyinä: tervetuloa luomaan vaihtoehtoa vaihtoehdottomuudelle, äärioikeistolaisuudelle ja kehittämään talousjärjestelmää, jossa talous palvelee ihmisten hyvää elämää. Voin kirjoittaa jotakin ja laittaa sen DiEMin ProtonMailiin. Voitko @tuuliareponen sitten katsoa sitä?

5. Ohjeet keskustelusta muodostettavalle politiikkapaperille (kopioitu DiEMin DSC-listalla antamista ohjeista https://diem25.org/wp-content/uploads/2016/09/160920DiEM25_PolicyPapers_protocol_EN.pdf

 • Keep it under 3000 words. Each submission for each paper from each group must be no longer than 3000 words. If you can fit your suggestions on one page, do so, as that will make it easier for them to be integrated into the final paper.

 • The scope of your contribution is up to you. Groups can choose to
  contribute to multiple papers or just one. They can contribute to multiple questions on a single paper, or just one.

 • Make sure it’s a collaborative effort. To keep proposals high-quality,
  each submission should be the result of a debate between at least five people. Only groups can submit proposals; single-volunteer submissions are not allowed.

 1. Kysymykset keskustelun & politiikkapaperin pohjaksi löytyy täältä: https://diem25.org/wp-content/uploads/2016/09/160920_DiEM25_European_New_Deal_Questionnaire_English_Final.pdf

Lopuksi: Once information about your event is publicly available, you can write to volunteer@diem25.org to get help in promoting it. After the event, ensure that at least five people have seen and signed the final document that comes out of it. Valmis politiikkapaperi lähetetään osoitteeseen: newdeal@diem25.org

TR

Tuulia Reponen Mon 14 Nov 2016 11:37AM

@laurisnellman olet tehnyt jo suuren työn tärkeän tapahtuman eteen! Kiitos omistautumisestasi. Muistathan pitää muut Helsinki1DSC:n jäsenet mukana projektin suunnittelussa, että se tuntuu kaikkien projektilta, eikä vain siltä, että delegoit työtehtäviä? :)


En ole varma miksi meidän pitää kierrättää mainosteksti ProtonMailin kautta? Eikö tekstin kommentoinnin voisi pitää avoimena täällä Loomiossa, että siihen voi halutessaan osallistua muutkin kuin minä? Olen lähtökohtaisesti sitä mieltä, että useammat aivot ovat lopputuloksen kannalta paremmat kuin yhdet tai kahdet aivot. :)

TR

Tuulia Reponen Mon 14 Nov 2016 12:59PM

Kopioin tuolta tiedotus-ketjusta Laurin viestin tänne.

Tiedote kokouksesta + mielenosoitus 20.1.2017

Hei!

Laitan tässä tiedotteen kokouksesta tulemaan. Mitä mieltä olette tiedotteesta?

"Talous ja demokratia globalisoituneessa Euroopassa

Kokous Rikhardinkadun kirjastossa 28.11 klo 17-20

Britannian EU-ero ja Donald Trumpin vaalivoitto USA:ssa ovat
järkyttäneet maailmaa. Ne ovat seurausta vuoden 2008 talouslamaa seuranneesta
taloudellisesta epävarmuudesta, työttömyydestä ja tuloerojen kasvusta. Kansainvälinen
talous on kohonnut kansojen yläpuolelle, ja valta ja varallisuus keskittyvät.
Ihmisille sanotaan, että ”on tehtävä kipeitä päätöksiä” ja ”nykymenolle ei ole
vaihtoehtoa”. Pettyneet, voimattomat ja nykymenoon kyllästyneet ihmiset
reagoivat alistumalla äärioikeistolaisten kansankiihottajien valtaan. Elämme
postmodernia 30-lukua.

Euroopan demokratialiike DiEM25 tarjoaa vaihtoehdon tälle
kierteelle. DiEMin Helsingin 1. paikallisosasto (DSC Helsinki 1) järjestää
kokouksen aiheesta "Talous ja demokratia globalisoituneessa
Euroopassa" Rikhardinkadun kirjastossa 28.11 kello 17-20. Tilaisuudessa
etsitään keinoja saattaa kansainvälinen talousjärjestelmä demokraattiseen
hallintaan, palvelemaan ihmisten hyvinvointia ja näin palauttaa ihmisten
hallinta omaan elämäänsä.

Tilaisuuden alustavat Heikki Patomäki ja Jussi Ahokas. Alustusten
jälkeen pidämme vapaan keskustelun talouspolitiikan vaihtoehdoista ja esiin
nousevista ideoista. Ideoista kootaan kokonaisuus äänestämällä niistä parhaat.
DiEM ryhtyy sitten muovaamaan talouspolitiikkaansa ympäri Eurooppaa kerättyjen
ideoiden pohjalta. Tervetuloa luomaan vaihtoehtoa vaihtoehdottomuudelle, äärioikeistolaisuudelle
ja kehittämään talousjärjestelmää, jossa talous palvelee ihmisten hyvää elämää!"

Donald Trump nousee USA:n presidentiksi 20.1.2017. Maailmalla puuhataan jo nyt globaaleja suurmielenosoituksia tuolle päivälle https://medium.com/mosquito-ridge/trump-stop-analysing-and-act-44f631fc40f2#.v5z6czlps

Kannattaisiko DiEMin ottaa asia keskusteluun Suomessa esim. Loomiossa? Kannattaisiko asiasta olla yhteydessä esim. Joukkovoimaan tai syyskuun antirasismidemon järjestäneeseen verkostoon? Teemaksi sopisi hyvin liberaalin demokratian puolustaminen autoritarismia vastaan, mikä kuuluu kyllä DiEMin aiheisiin.

Terveisin,

Lauri

TR

Tuulia Reponen Mon 14 Nov 2016 1:20PM

"Britannian EU-ero ja Donald Trumpin vaalivoitto USA:ssa ovat järkyttäneet maailmaa. Ne ovat seurausta vuoden 2008 talouslamaa seuranneesta taloudellisesta epävarmuudesta, työttömyydestä ja tuloerojen kasvusta. Kansainvälinen talous on kohonnut kansojen yläpuolelle, ja valta ja varallisuus keskittyvät. Ihmisille sanotaan, että ”on tehtävä kipeitä päätöksiä” ja ”nykymenolle ei ole vaihtoehtoa”. Pettyneet, voimattomat ja nykymenoon kyllästyneet ihmiset reagoivat alistumalla äärioikeistolaisten kansankiihottajien valtaan. Elämme postmodernia 30-lukua."

 • DiEM esittää aika vahvan narratiivin Brexitistä ja Trumpismista puhtaan taloudellisena yhtälönä. Kuitenkin tutkimukset osoittavat, että oikeistopopulismin suosiolla on huomattavan vähän tekemistä harjoitetun uusklassiseen teoriaan perustuvan talouspolitiikan kanssa (http://www.vox.com/2016/9/19/12933072/far-right-white-riot-trump-brexit). Se on osaltaan vaikuttanut, muttei ole suurin selittävä tekijä. Suurin oikeistopopulististen puolueiden äänestäjiä yhdistävä tekijä on kulttuurin muutoksen pelko ja tärkein poliittinen kysymys heille on maahanmuutto. Pelkään, että DiEM epäonnistuu siinä missä kaikki muutkin: tunnistamaan, että kaikki eivät ole lähtökohtaisesti henkisesti valmiita progressiivisen internationalismiin.

 • Jos DiEMin uhkakuva on postmoderni 1930-luku, meidän pitäisi etsiä vastauksia kysymykseen MIKSI ETNONATIONALISMI tuntuu tässäkin ajassa niin suuresta ihmismassasta turvalliselta ja haluttavalta? Tähän ei ehkä kyetä vastaamaan Talous ja demokratia globalisoituneessa Euroopassa -tilaisuudessa, mutta on tärkeä keskustelun aihe joka tapauksessa.

 • "Pettyneet, voimattomat ja nykymenoon kyllästyneet ihmiset reagoivat alistumalla äärioikeistolaisten kansankiihottajien valtaan." Riippuu mistä vinkkelistä asiaa katsoo; Trumpia äänestäneet saattavat tuntea voimaantuneensa kun viimeinkin "joku sanoo niinkuin asiat on", eivätkä koe alistuneensa mihinkään... Alistua on aika vahva verbi tässä paikkaa.

 • Kansainvälinen talous vs. kansa on erikoinen dikotomia. Onko tarkoituksena viestittää, että paha kansainvälinen talous ja hyvä kansa? Missä määrin voidaan puhua yhtenäisestä kansasta, joka yhtenä joukkona olisi kv-talouden ikeessä? Suomalaiset yritykset voivat myös toimia suomalaisten enemmistön etuja vastaan globaalissa taloudessa.

VS

Ville Saarinen Mon 14 Nov 2016 5:50PM

Lauri @laurisnellman otti tänään (14.11) yhteyttä minuun puhelun muodossa, Tuulia myös soitti minulle tästä samaisesta Laurin postauksesta, joten liitin meidät kolme yhteen konferenssipuheluun ja pidettiin pikapalaveri, jossa mietittiin 28.11 kokouksen järjestelyjä.

Kaikki olivat suunnilleen samoilla linjoilla siitä, että tiedottamisen kanssa pitäisi toimia mahdollisimman nopeasti. Kirjastolta pyydettiin meitä toimittamaan heille mm nettitiedottamista varten lyhyt tiedote, ja koska tilaisuuteen on aikaa enään kaksi viikkoa, niin myös sometiedotusta olisi hyvä käynnistää mahdollisimman nopeasti.

Mietittiin tällaista tiedotusstrategiaa:
Laaditaan nyt joukkoistamalla (mielellään jo keskiviikkoon) mennessä tiedoteteksti, jota voidaan käyttää sekä kirjastossa että sometiedottamiseen. Pyritään luomaan myös fb-tapahtuma keskiivikkoiltaan mennessä.

Aikataulu:
* Sovittiin, että pyrittäisiin pitämään pikainen joukkoistustuokio huomenna tiistaina 15.11 klo 18-21.00. Kaikki mukaan (edes vähäksi aikaa), jotka vain kynnelle kykenevät! Jos et ehdi mukaan niin voit kommentoida tekstiä jo etukäteen esim tänä iltana.

 • klo 18.00 eteenpäin yhteinen tiedotteen ja grafiikkojen joukkostaminen google docs-alustalla. (Siellä on todella kätevä chatti ja sivussa myös dokumentin kommentointimahdollisuus)

 • n klo 20 eteenpän videopuhelu meet.jit.si alustan avulla (jaan linkin huomenna, osallistua voi Chrome tai Firefox-selaimella ja mikillä+kuulokkeilla)

 • ideana on siis vetää vielä yhteen lopullinen teksti ja voidaan lisäksi esim miettiä tiedottamisen/järjestelyjen jatkoa (mikäli jää aikaa)

 • Lauri on laatinut tälle pohjatekstin jo valmiiksi (jonka Tuulia jakoi ylempänä) laitan sen vielä tämän postauksen loppuun, seinälle ja ketjun kuvaukseen + (jos ketään ei haittaa) koko meidän ryhmän etusivulle tänäiseksi ja huomiseksi jotta se varmasti huomataan

Teksti löytyy täältä:
Tiedote: Talous ja demokratia globalisoituneessa Euroopassa

 • Suunnittelen kokouksen grafiikat myös huomenna, yritän saada myös ne kommentoitavaksi

Kiitos Laurille aktiivisuudesta kaikkien omien kiireidensä ohessa, hyvää duunia tilan ja puhujien hankkimisen suhteen!

VS

Ville Saarinen Tue 15 Nov 2016 4:11PM

pieni myöhästyminen, pahoittelut! (kiirehdin harkoista yliopistolta kotiin, helsinki loskautuu, loska hidastaa) :)

Nyt aloitellaan, google docsin chattiin pääse mukaan kirjautumalla omaan gmail-tiliin ja hyppäämällä docs-linkkiin (sama kuin ylempänä jakamani):
https://docs.google.com/document/d/1nPPo7NFWNP6Fmey1wwR0vW956bUqd00Bgcsr2dgTCtU/edit#heading=h.jw0te9efigoq

VS

Ville Saarinen Tue 15 Nov 2016 5:09PM

Nyt ollaan jo hyvässä vauhdissa.
* klo 20.00 alkaen videokonferenssi, osoite on:
https://meet.jit.si/TalousJaDemokratia

VS

Ville Saarinen Tue 15 Nov 2016 10:08PM

Tiedote on valmis! @laurisnellman
Huomenna teen grafiikoita, ja koitetaan saada illan mittaan myös fb-sivu tehtyä.

Tiedote: Talous ja demokratia globalisoituneessa Euroopassa

AM

Anton Moisseev Wed 16 Nov 2016 8:44AM

Tein joitain ehdotuksia kielioppiin liittyen. :) (T: Antonina Tuulia)

LS

Lauri Snellman Wed 16 Nov 2016 10:18AM

Kokouksen tiedoteteksti on paljon parempi kuin maanantaina kirjoittamani lyhyt versio. :) Lupasin mainosmateriaalia Rikhardinkadulle jo alkuviikosta, joten asia on saatua hoidettua tänään. Odotan kommentteja klo 15 asti, sitten laitan tekstin menemään.

Nyt varmaan pitäisi vain saada tiedotus toimimaan ja alkaa ideoimaan kokouksen käytännön järjestelyjä. Laitoin jo joitain ideoita ketjun alkuun. Miten kokous kannattaisi järjestää? Tarvitsisiko meidän tehdä jonkinlainen juliste kokouksesta? Sellainen olisi hyvä laittaa näkyviin julkisille paikoille.

Kannattaisiko Helsingin DiEMiläisten tavata vaikkapa Rikhardinkadun kirjastossa ja suunnitella kokouksen järjestelyjä? Kävisikö vaikka ensi viikon alku? @villburn @laurileponiemi

MU

Marko Ulvila Wed 16 Nov 2016 11:48AM

Moi, erinomaisen hyvä tapahtuma. Koitetaan ketjuttaa tätä 22.11. tilaisuuden kanssa. Itse lähden 24.11. loppuvuodeksi Intiaan, joten en pääse paikalle.

VS

Ville Saarinen Wed 16 Nov 2016 1:49PM

@laurileponiemi @laurisnellman Rikhardinkadun kirjastossa näkeminen voisi olla hyvä idea. Voitaisiin samalla käydä läpi myös mitä kaikkea tarvitsee ottaa huomioon paikanpäällä.

Julisteen ja fb-kansikuvan yritän saada aikaan (tai ainakin hyvään alkuun) tänään.

LS

Lauri Snellman Wed 16 Nov 2016 5:16PM

Tein yhden pikkukorjauksen, että ulkoasu saadaan paremmaksi. Sain tekstin lähtemään Rikhardinkadulle ennen sulkemisaikaa. Tosi hienoa, että saimme tämän kokoon! :)

TR

Tuulia Reponen Wed 16 Nov 2016 6:18PM

Näyttää hyvältä! :)

VS

Ville Saarinen Wed 16 Nov 2016 8:02PM

Nyt tarvitsisi sitten luoda itse tapahtumasivu. Siihen tarvitaan kuitenkin järjestäjä. Kysymys on, että luodaanko Helsinki1 DSC:lle oma fb-sivu? Vai joudunko järjestämään/tekemään omalla yksityishenkilön nimellä tapahtuman?

LS

Lauri Snellman Wed 16 Nov 2016 8:13PM

Wau! :)

TR

Tuulia Reponen Wed 16 Nov 2016 10:59PM

Näyttäisi uskottavammalta, jos Helsingillä ois oma FB-sivu. Tämä miun sivuhuomiona. Teidän pitää tehdä päätös asiasta. @laurisnellman @laurileponiemi

VS

Ville Saarinen Wed 16 Nov 2016 11:08PM

Kysyin jo @laurileponiemi, asia on ok - mitä mieltä @laurisnellman ?

VS

Ville Saarinen Thu 17 Nov 2016 9:17AM

Loin meille nyt Helsinki1 DSC- facebook-sivun:

https://www.facebook.com/diem25Helsinki/

Loin myös ensimmäisen luonnoksen tapahtumasivusta.
https://www.facebook.com/events/1773584626240656/

(En tiedä pääsettekö katsomaan sivua, koska se on luonnos)

Tapahtuman markkinoinnista.

Facebookin algoritmit priorisoivat viestejä/postauksia/tapahtumia joita jaetaan tiheään / leviävät alkuun alkaenkin nopeasti.

Jos halutaan saada porukkaa mukaan, meidän täytyy saada ainakin hetkellisesti korkea prioriteettiluokitus facebookilta, jotta tapahtuma ilmestyy kavereidemme etusivulle. Siksi olisi ensiarvoisen tärkeää:

 1. Saada tapahtumaa jaettua mahdollisimman moneen kertaan somessa mahdollisimman lyhyen ajan sisään
 2. + mieluusti henkilökohtaisella viestillä höystettynä (uniikki itsekirjoitettu viesti nostaa facebookin antamaa prioriteettiluokitusta, facebook pystyy myös vahtimaan, että onko viesti "copy+paste"ttu vai itse kirjoitettu)
 3. osua strategiseen kellonaikaan (silloin kun ihmiset ovat facebookissa)

Eli yhteiskoordinaatio olisi erittäin tärkeää tämän suhteen. Somenäkyvyyden kannalta mun mielestä siksi on tärkeämpää, että tapahtuman lanseeraus onnistuu koordinoidusti kuin, että laitetaan se vaan kiireesti "ulos". Ja ei tietysti koske pelkästään ulkopaikkakuntalaisia, sillä meillä on myös livestream-mahdollisuus ;)

Mun mielestä voitaisiin sopia vaikka hyvä aika, jolloin julkaistaisiin tapahtuma yhdessä ja tehdään myös koordinoidusti facebook-jako (mieluusti omalla seinällä + verkostojen/ryhmien seinällä) Olis myös todella hienoa, ja tärkeetä tapahtuman onnistumisen kannalta, jos yritettäisiin lisäksi kontaktoida kaikkia mahdollisia aihepiiristä kiinnostuneita kavereita vaikka ihan henk koht fb-viestillä tms (toki vain jo se itsestä tuntuu hyvältä).

Ehdotan ajaksi huomista iltapäivää klo 14.30.

Mm täällä suositellaan: https://blog.hubspot.com/marketing/best-times-post-pin-tweet-social-media-infographic#sm.0000x6usr5h7dfgsuc219claauuo5

LS

Lauri Snellman Thu 17 Nov 2016 10:40AM

Hieno juttu, että sivu on saatu kokoon. Nyt se pitäisi saada äkkiä verkkoon. Olen itse varmaan kirjoittamassa yliopistolla pe klo 14.30, joten minun on ehkä hankala jakaa sivua.

Juttelin kokouksesta @heikkipatomaki kanssa. Hän esitti, että kansallinen talouspolitiikka esitellään ensin, jotta kansallisen toiminnan reunaehdot saadaan selviksi. Sitten siirrytään kansainväliseen talousopolitiikkaan ja sen instituutioihin. DiEM taas esitellään lopuksi keinona vaikuttaa kansainvälisiin asioihin. Minusta tämä järjestys on parempi kuin avauspuheenvuoro->kansainvälinen->kansallinen. Mitä mieltä olette?

Pitäisikö meidän laittaa äänestys, minä päivänä menemme Rikhardinkadulle suunnittelemaan tilaisuutta? Minulle sopisivat pe, la, ma ja ti. @laurileponiemi @villburn

VS

Ville Saarinen Thu 17 Nov 2016 5:12PM

Jos Patomäki kokee oman esiintymisensä kannalta tuon olevan paras/mielekkäin järjestys, niin mun mielestä kannattaa mennä sillä.

DU

[deactivated account] Thu 17 Nov 2016 4:14PM

@laurisnellman

Minulle käy kaikki päivät :)
Että tämä ei pääse unohtumaan niin tuota tiedotetta editoidessa kävi mielessä että mahdollisuuksien mukaan voisi harkita paikalle myös kahvin järjestämistä.

VS

Ville Saarinen Thu 17 Nov 2016 5:07PM

Ai niin ja kahvitusajatus on kiva, mutta mulle ei ainakaan tuu mieleen mistä saataisiin termarit jne, onko mitään yhteyksiä seura/kerhotoimintaan tms josta noihin vois päästä käsiksi?

VS

Ville Saarinen Thu 17 Nov 2016 4:44PM

@laurisnellman

Olen itse varmaan kirjoittamassa yliopistolla pe klo 14.30, joten minun on ehkä hankala jakaa sivua.

ok, eli ehdit vasta joskus illalla?

Pitäisikö meidän laittaa äänestys, minä päivänä menemme Rikhardinkadulle suunnittelemaan tilaisuutta? Minulle sopisivat pe, la, ma ja ti.

Ei varmaankaan tarvitse, uskon että maanantai voisi olla näillä näkymin kaikista paras päivä mun aikatauluun.

Myös @laurileponiemi, onko teistä kummallakaan kiinnostusta/mahdollisuutta jakaa tai tulostaa julisteita? Aloitin tänään suunnittelemaan julistetta, ja se on noin puoliksi valmis, mutta itselläni aikaa kuluu aika paljon jo tuohon hommaan :/

DU

[deactivated account] Thu 17 Nov 2016 5:38PM

onko teistä kummallakaan kiinnostusta/mahdollisuutta jakaa tai tulostaa julisteita?

@villburn , pystyn tulostamaan yliopistolla mutta vain värittöminä. Värillinen tulostaminen vaatii kai jotain extra kikkoja joista en ole ihan perillä. Riittääköhän jos julisteita laittaa ilmoitustauluille? Esim. kampukset + kirjasto?

VS

Ville Saarinen Thu 17 Nov 2016 8:18PM

joo, se olis jo tosi hyvä! :thumbsup: Voisin kans itse viedä meille Kumpulan kampukselle (ja ehkä Viikin kampuksellekin). Onkohan mitään kulttuurikeskuksia, kahviloita ja muita joissa kävisi mahdollisesti tästä aiheesta kiinnostuneita tyyppejä?

Ai niin ja värilliset saa ainakin näin:
https://helpdesk.it.helsinki.fi/ohjeet/tietokone-ja-tulostaminen/tulostaminen/varitulostus-smartcard-monitoimilaitteilla

studigrafian sivuilla väritulostuksen hinta on 22,4 senttiä/a4, ei hirveän paha?
saakohan sieltä myös A3:sia?

LS

Lauri Snellman Fri 18 Nov 2016 11:29AM

Voin mainostaa tapahtumaa hieman klo 14.30. Tapaammeko siis maanantaina klo 18 Rikhardinkadun kirjastossa?

DU

[deactivated account] Mon 21 Nov 2016 12:01AM

Tapaammeko siis maanantaina klo 18 Rikhardinkadun kirjastossa?

Näin olen ymmärtänyt, ja alustavasti olen tulossa. :)

VS

Ville Saarinen Mon 21 Nov 2016 6:26AM

Kyllä vain, tulossa ollaan, nähdään klo 18.00!

TR

Tuulia Reponen Mon 21 Nov 2016 11:42AM

Ilmoitin tapahtuman DiEMin vapaaehtoiskoordinaattorille ja pyysin heitä CC:ssä promottamaan sitä. @laurileponiemi @laurisnellman @villburn @heikkipatomaki @katariinapietilain

VS

Ville Saarinen Mon 21 Nov 2016 11:53AM

Kiitti Tuulia!

VS

Ville Saarinen Mon 21 Nov 2016 11:54AM

Ehdin saada julisteet valmiiksi, isompaa on varmaan fiksua yrittää saada tulostettua A3-koossa, mutta pienempi vois mennä A4senakin:
Iso: https://dl.dropboxusercontent.com/u/46726002/Diem/2811%20Rikhardinkatu/Juliste1print.pdf

pieni:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/46726002/Diem/2811%20Rikhardinkatu/JulisteSmallPrint2.pdf

TR

Tuulia Reponen Mon 21 Nov 2016 6:53PM

Voitko tallentaa tuon pienemmän vielä png:nä? Halusin kokeilla jakaa sen seinälläni kuvana. Molemmat koot on kyllä tosi hienoja! Erinomaista duunia @villburn :)

DU

[deactivated account] Tue 22 Nov 2016 12:27AM

Tänään ei saatu ihan lopulliseksi sitä suunnitelmaa julisteiden jakelusta. Ville ymmärtääkseni laittaa Kumpulan kampuksen ilmoitustaululle ja Lauri Snellman keskustan alueelle?

Voin auttaa jakelussa Helsingin alueella.

TR

Tuulia Reponen Tue 22 Nov 2016 11:14AM

Moi! Sain DiEMin vapaaehtoiskoordinaattorilta, Judith Meyeriltä vastauksen, jossa hän pyysi meitä luonnostelemaan sähköpostiviestin (suomeksi) Suomen diemiläisille, jossa kutsutaan heidät paikalle. Hän lupasi laittaa valmiiksi luonnostelemamme viestin kaikille DiEMin rekisteristä löytyville Suomessa asuville diemiläisille.

Sähköpostissa pitäisi kuulemma olla kolme asiaa:
* kutsu tapahtumaan Rikhardinkadun kirjastoon
* kutsu LiveStreamiin
* kutsu osallistumaan yleisesti DiEMin toimintaan Suomessa ja ilmoittamaan käytettävyydestään meille

Luonnostelemmeko viestin yhdessä vai valitaanko tehtävään yksi vastuuhenkilö, joka luonnostelee viestin? Toivon kysymykseen pikaisia vastauksia, sillä kuten tiedättekin, tapahtuma lähenee kovaa vauhtia. @laurisnellman @laurileponiemi @villburn

VS

Ville Saarinen Tue 22 Nov 2016 11:27AM

mulla on tänään ainakin kädet aika täynnä: koulujutut + tekniikan selvitys Rikhardinkadun tapahtumaan + did + siemenpuu + julisteiden jako ja tulostus. Voin kuitenkin kommentoida ja helpata. Mieluiten tässä vastuuhenkilö/vastuuhenkilöt (esim pari) kun on kiire.

Tein jo yhteisen dokumentin sitä varten:
https://docs.google.com/document/d/1ZsRcwQJVMF5X-43zo3-8M1IENVS4lIic_hvCpDxiJvs/edit

DU

[deactivated account] Tue 22 Nov 2016 12:56PM

@tuuliareponen
Tehdään yhdessä koska muut kuitenkin joutuu oikolukemaan tai tekemään jotain ehdotuksia. Se on siksi parempi joukkoistaa

LS

Lauri Snellman Tue 22 Nov 2016 1:14PM

Kokouksen 21.11 pöytäkirja

DSC Helsinki 1 piti kokouksen Rikhardinkadun kirjastossa ja Kaisa-talon kahviossa. Paikalla olivat @villburn , @laurileponiemi ja @laurisnellman.

 1. Paikan tarkastaminen ja tekniikka

Katsoimme Rikhardinkadun kirjaston luentosalin ja Ville tutustui laitteistoon. Päätimme, että Ville ottaa myöhemmin yhteyttä Rikhardinkadun kirjaston virastomestariin ja käy hänen kanssaan tekniikan läpi tämän viikon (21-25.11) aikana.

 1. Keskustelujärjestelyt

Keskustelu käydään seuraavassa järjestyksessä:

 1. Jussi Ahokas puhuu n. 30 min kansallisen talouspolitiikan keinoista
 2. Heikki Patomäki puhuu n. 30 min talouden kansainvälisistä instituutioista
 3. Ville ja Lauri S esittelevät DiEMin toimintaa lyhyesti (n. 10-15 min). Thomas Wallgren kommentoi mahdollisesti Ahokkaan ja Patomäen puheenvuoroja demokratiateorian näkökulmasta.
 4. Osallistujat jakaantuvat neljään pienryhmään kehittelemään ideoita. Ryhmien aiheena ovat rahapolitikka, pankit, investointipolitiikka ja sosiaaliset investoinnit (https://diem25.org/wp-content/uploads/2016/09/160920_DiEM25_European_New_Deal_Questionnaire_English_Final.pdf). Tavoite on, että jokainen osallistuja voi keskustella jokaisessa ryhmässä n. 15 min (ryhmät kiertävät). Ideoiden kerääminen kestää n. tunnin, mutta lopetetaan viimeistään klo 19.15. Asiantuntijat konsultoivat ryhmiä.
 5. Lopuksi esityksistä kootaan paketteja politiikkateemojen ja konseptien ympärille. Kilpailevista konsepteista äänestetään. Tilaisuus on tarkoitus saada päätökseen 19.45.

Tavoite on käydä osallistavaa keskustelua. Sovimme, että Lauri S tekee osallistavista keskusteluista lyhyen tekstin Loomioon tällä viikolla.

Kommentoikaa, mistä voidaan lyhentää, jos aika ei riitä!

 1. Tiedotus

Monet tiedotusta koskevat kysymykset jäivä auki. Ilmaan heitettiin seuraavia ideoita:

-Jokainen pyrkii markkinoimaan tilaisuutta omissa tuttava- ja some-verkostoissa.
-Jokainen markkinoi tilaisuutta sellaisille kansalaisjärjestöille tai poliittisille puoluejärjestöille/ryhmille, joka voisi olla kiinnostunut tapahtumasta sekä somessa että IRL.
-Pohdimme tapahtuman asiantuntijoiden ja Hki1:n ihmisten tuttuja ja muita yhteyksiä.

Tiedotuksen suunnittelun yhteydessä käytiin paljon ideologista keskustelua. Esiin nousi, mikä on DiEMin kaltaisten kansalaisverkostojen rooli poliittisen muutoksen vaatimisessa? Mikä on niiden suhde vallalla oleviin puolueisiin? Onko DiEM niin oppositiohenkinen, että yhteistyötä politiikan valtavirran kanssa ei kannata yrittää? Onko se pikemminkin tila käydä keskustelua demokratian uudelleenkeksimiseksi digiajalle vai konkreettisia muutoksia ajava organisaatio? Miten DiEM voi muodostaa omia päämääriä, vai riittääkö pelkkä avoin keskusteluprosessi siinä toivossa, että sen avulla saavutetaan konsensus? Miten DiEM Finlandin julkisuuskuvaa voisi täsmentää? Lopulta Lauri S jyrähti, että nyt on parasta suunnitella kokous kunnolla ja ottaa ideologinen keskustelu huomioon asetettaessa tavoitteita ja luotaessa organisaatiota.

 1. Demokratia-aiheinen keskustelutilaisuus

Ideologisessa keskustelussa sivuttiin myös eri demokratiakäsityksiä. Vastakkain olivat pluralistinen, prosessi- keskustelu- ja kansalaisorganisaatiokeskeinen liberaali demokratia ja itseorganisoitumiseen nojaava, ehkä vielä hahmoton habermasilainen konsensusdemokratia. Esiin nousi idea, että Suomen DiEMin järjestäytymiskokoukseen kutsutaan demokratiatutkijoita tarjoamaan eri demokratiakäsityksiä, joita voidaan käyttää organisaatiomuodostuksen ja digitaalisten platformien suunnittelussa.

LS

Lauri Snellman Tue 22 Nov 2016 1:31PM

Marko Juutinen vastasi minulle kommenttipuheenvuorosta. Hän olisi valmis pitämään sellaisen Tampereelta. Hän antoi ymmärtää, että voisi olla hyvä ottaa mukaan naispuolinen kommentoija tasapainottamaan paneelin miesesiintyjiä.

Olen myös kutsunut Thomas Wallgrenin kommentoimaan demokratiateoriasta, mutta hänen osallistumisensa on epävarmaa. Voisimme myös kutsua naispuolisen demokratiateoreetikon, kuten vaikka Emilia Palosen. Täytyisi päättää kaksi kysymystä:

-Haluammeko kommentoijaksi demokratiateoreetikon vai taloustieteilijän?
-Haluammeko kutsua mukaan naiskommentoijan miespuolisten panelistien vastapainoksi?

TR

Tuulia Reponen Tue 22 Nov 2016 1:52PM

DiEM25 on OP:ssa julistautunut feministiseksi. Katson sen merkitsevän, että vältetään allmale-paneeleita kun se suinkin on mahdollista. :)

TR

Tuulia Reponen Tue 22 Nov 2016 1:58PM

Tuulian ehdotus (https://docs.google.com/document/d/1ZsRcwQJVMF5X-43zo3-8M1IENVS4lIic_hvCpDxiJvs/edit):

[nimi],

DiEM25 Helsinki1 DSC järjestää maanantaina 28.11. klo 17-20 keskustelutilaisuuden “Talous ja demokratia globalisoituneessa Euroopassa” Rikhardinkadun kirjastossa. Haluamme kutsua sinut paikalle pohtimaan ratkaisuja, joilla Euroopan talous saatetaan palvelemaan kaikkien hyvinvointia.

“Vuosi 2016 on osaltaan ravistellut käsityksiämme demokratiasta. Se on myös saattanut kasvattaa välimatkaa siihen maailmaan ja odotettuun kehitykseen, joka vallitsi ennen talouskriisiä. Vaihtoehdottomuuden ja kyynisyyden sijasta on muistettava, että myös toisenlainen Eurooppa on edelleen mahdollinen.“

Tilaisuus alkaa Sosiaali ja terveys ry:n pääekonomistin Jussi Ahokkaan ja Maailmanpolitiikan professorin Heikki Patomäen n. 30 min esityksillä kansallisen ja kansainvälisen talouspolitiikan keinoista tehdä vaihtoehtoista politiikkaa. Osallistujat jaetaan pienryhmiin kehittelemään alustuksien jälkeen ideoita rahapolitiikan, pankkien, materiaalisten- ja sosiaalisten investointien uudistamiseksi. Lopuksi esityksistä kootaan paketteja politiikkateemojen ja konseptien ympärille. Kilpailevista konsepteista äänestetään paras, joka lähetetään eteenpäin DiEM25 Suomen politiikkapaperiehdotuksena.

Mikäli, et pääse paikalle, kehotamme osallistumaan tilaisuuteen Livestreamin kautta. Linkki Livestreamiin julkaistaan viimeistään tapahtumapäivänä ennen tilaisuutta.

Oletko kiinnostunut DiEM25 Finlandin tai DiEM25 Helsinki1 DSC:n toiminnasta yleisemmin? Haluaisitko kenties antaa panoksesi Suomen demokratisoimiseksi? Toimintaamme pääset helpoimmin mukaan laittamalla viestin osoitteeseen diem25finland@protonmail.com.

TR

Tuulia Reponen Tue 22 Nov 2016 2:03PM

editoin tota vielä vähän, kannattaa katsoa googledocs ja kommentoida sen pohjalta

VS

Ville Saarinen Tue 22 Nov 2016 2:13PM

Tykkään! Voiko tuohon lisätä vielä helsinki dsc:n osoitteen, "fb.me/diem25helsinki ( http://fb.me/diem25helsinki )"-muodossa, ja kehotuksen että sieltä pääsee käsiksi myös fb-tapahtumaan. Vai tulkkaako gmaili sen spammiksi ja iskee johonkin roskalaatikkoon?

LS

Lauri Snellman Tue 22 Nov 2016 7:08PM

Tiedote on tosi hyvä! Muutin vähän talouskielen sanamuotoja. Toimivatko nämä paremmin?

AM

Anton Moisseev Wed 23 Nov 2016 7:57AM

[nimi],

DiEM25 Helsinki1 DSC järjestää maanantaina 28.11. klo 17-20 keskustelutilaisuuden “Talous ja demokratia globalisoituneessa Euroopassa” Rikhardinkadun kirjastossa, Rikhardinkatu 3. Haluamme kutsua sinut paikalle pohtimaan ratkaisuja, joilla Euroopan talous saatetaan palvelemaan kaikkien hyvinvointia.

“Vuosi 2016 on osaltaan ravistellut käsityksiämme demokratian vastustuskyvystä regressiivisiä voimia kohtaan. Vaihtoehdottomuuden ja kyynisyyden sijasta on muistettava, että myös toisenlainen Eurooppa on edelleen mahdollinen.“

Tilaisuus alkaa Sosiaali ja terveys ry:n pääekonomistin Jussi Ahokkaan ja Maailmanpolitiikan professorin Heikki Patomäen n. 30 min esityksillä kansallisen ja kansainvälisen talouspolitiikan keinoista tehdä vaihtoehtoista politiikkaa. Osallistujat jaetaan pienryhmiin kehittelemään alustuksien jälkeen ideoita rahapolitiikan, pankkijärjestelmän, sosiaalipalveluiden rahoituksen ja taloutta tukevien julkisten investointien uudistamiseksi. Lopuksi esityksistä kootaan paketteja politiikkateemojen ja konseptien ympärille. Kilpailevista konsepteista äänestetään paras, joka lähetetään eteenpäin DiEM25 Suomen politiikkapaperiehdotuksena.

Mikäli et pääse paikalle, kehotamme osallistumaan tilaisuuteen Livestreamin kautta. Linkki Livestreamiin julkaistaan viimeistään tapahtumapäivänä ennen tilaisuutta. Löydät tapahtuman Helsinki1 DSC:n tapahtumafeedistä: fb.me/diem25helsinki.

Oletko kiinnostunut DiEM25 Finlandin tai DiEM25 Helsinki1 DSC:n toiminnasta yleisemmin? Haluaisitko kenties antaa panoksesi Suomen demokratisoimiseksi? Toimintaamme pääset helpoimmin mukaan laittamalla viestin osoitteeseen diem25finland@protonmail.com.

Demokratiaterveisin,

Lauri S., Ville, Lauri L. ja Tuulia

P.S. Jos haluat auttaa meitä tapahtuman tiedottamisessa, voit tulostaa liitteen julisteen ja levittää sitä kulkureittiesi varrelle.

AM

Anton Moisseev Wed 23 Nov 2016 7:59AM

Itse olen viehtynyt pitämään ton lainauksen tekstin sisällä nostona. Jotenkin se sopii miun silmään hyvin, että eka kappale on tiukkaa asiaa (mitä, missä, milloin) ja sit on pehmeä kehotus positiivisuuteen ja sit kuvaus illan kulusta jne.

(Oon Antonin koneella T: Tuulia)

VS

Ville Saarinen Thu 24 Nov 2016 9:01PM

@tuuliareponen jes, toi oli hyvä :) julisteita on nyt pistetty kans vähän jokapuolelle keskustaa ja kantakaupunkia, Cafe Mascotista ja Helsingin yliopiston eri kampuksista lähtien aina keskustan kirjastoihin ja jopa Käpylän kirjastoon asti. Katsotaan mikä on tulos, Facebook-tapahtumaan on ilmoittautunut vain 11 henkilöä tällä hetkellä.

Tekniikka on kans nyt tsekattu paikanpäällä. Siellä on hieman yhteensopivuusongelmia tiedossa linuxin kanssa, katsotaan miten niistä selvitään. Mietin vielä, että miten se livestreamaus ja streamauksen tallennus saadaan parhaiten onnistumaan. Vielä on onneks aikaa miettiä!

VS

Ville Saarinen Thu 24 Nov 2016 9:31PM

Marko Juutinen vastasi minulle kommenttipuheenvuorosta. Hän olisi valmis pitämään sellaisen Tampereelta. Hän antoi ymmärtää, että voisi olla hyvä ottaa mukaan naispuolinen kommentoija tasapainottamaan paneelin miesesiintyjiä.

Olen myös kutsunut Thomas Wallgrenin kommentoimaan demokratiateoriasta, mutta hänen osallistumisensa on epävarmaa. Voisimme myös kutsua naispuolisen demokratiateoreetikon, kuten vaikka Emilia Palosen. Täytyisi päättää kaksi kysymystä:

-Haluammeko kommentoijaksi demokratiateoreetikon vai taloustieteilijän?
-Haluammeko kutsua mukaan naiskommentoijan miespuolisten panelistien vastapainoksi?

apua, tämä jäi multa huomaamatta, se jäi just Tuulian viestin alle enkä huomannut, pahoittelut! Onko nyt jo liian myöhäistä? @tuuliareponen @laurisnellman ymmärrän pointin allmale-panelista, naisedustusta olisi hieno saada myös paikalle, mutta ei kuitenkaan mielellään sitten asian kustannuksella - siis ei niin, että kyseisellä asiantuntijalla ei olisi juurikaan meidän teemasta asiantuntemusta. Koen, että se vain pahimmassa tapauksessa vahvistaa ennakkoluuloja. :/

VS

Ville Saarinen Fri 25 Nov 2016 12:17PM

Tein yhden somegrafiikkapohjan, johon voisi muokata quoteja/lainauksia.

Ajattelin, että vkloppuna voisi olla fiksua tehdä muutama somepäivitys. Erityisesti sunnuntaina voisi vielä saada heräteltyä porukkaa tulemaan paikalle. Silloin ihmisillä on usein pieni hetki aikaa rauhoittua ja pohdiskella asioita. Jos kiinnostaa auttaa,niin päivityksiin tarvitsisi mukaansatempaavan viestin/headerin ja sitten voisin muokata grafiikkaan esim kuvan + sitaatin. Tässä muutama idea siitä, mitä näihin voisi tulla:
* Hyviä Patomäen sitaatteja (esim blogista tai http://patomaki.fi/Uusliberalismi_Suomessa.pdf)
* Jussi Ahokkaan sitaatteja
* Hyviä aiheeseen sopivia artikkeleita diemiltä, guardianista, helsingin sanomista, yleltä jne
* Videoita (esim Diem-tili, Patomäen ytimekkäitä videoita youtubesta tai areenasta tms)

VS

Ville Saarinen Fri 25 Nov 2016 12:20PM

Ja saateviesteihin ei välttämättä tarvitse olla superoriginaaleja. Yksi vaihtoehto on ottaa mallia esim muiden viestinnässä kunnostautuneiden kansalaisjärjestöjen seiniltä/sivuilta.

LS

Lauri Snellman Fri 25 Nov 2016 6:23PM

Tässä on idea osallistavan keskustelun rakenteeksi. Keskustelun tavoitteena on samaan aikaan luoda julkinen tila, tarjota foorumi eri intressien ja elämismaailmojen julkilausumiselle ja keskustelulle sekä tarjota asiantuntijakeskustelulla malleja monimutkaisen maailman hallitsemiseen demokraattisesti. Tuliko keskustelumallista liian akateeminen? Minusta se tarjoaa kyllä tilaa monenlaisten (ja monien yhteiskuntaryhmien) näkökulmien tuomiselle mukaan.

Käytin aika paljon lähteenä Kai Alhasen kirjaa, mitä pidän kuitenkin hieman idealistisena tai höttöisenä. Toin mukaan etujen kilpailuun perustuvaa liberaalia demokratiaa, ja yritin tehdä synteesiä liberalismista ja konsensusdemokratiasta. Tämä teksti on aika lailla nopeasti tehty yrite, ja kaipaisin siihen kommentteja. En ole myöskään laittanut tekstiin lähteitä.

VS

Ville Saarinen Sun 27 Nov 2016 11:49AM

Kiitti tosi paljon @laurisnellman, ehitkin tehdä tän jo perjantaina!

Aika ja resurssit on selvästi tiukoilla, joten tämä on enemmän kuin hyvä :) Toki siitä paistaa vähän läpi akateeminen/oppikirjamainen orientaatio, joka voi olla vähän vieraannuttava tavan kansalaiselle. Riippuu paljon kuulijasta ja koulutustaustasta.

Mitä mieltä muut?

TR

Tuulia Reponen Mon 28 Nov 2016 5:42PM

Pitäsikö olla joku jälkipuinti tämän päivän tilaisuudesta jitsissä tai muussa sopivassa videochat-palvelussa? Jos, niin milloin teille sopisi?

DU

[deactivated account] Mon 28 Nov 2016 9:18PM

Joo, lähipäivinä voisi olla hyvä jos asiat on vielä tuoreessa muistissa. Btw Patomäki lahjoitti lukupiiriin muutamia kirjoja, ja mielestäni se lukupiiri voitaisiin myös aloittaa. Katsottaisiin vaikka ennen joululomia että mitä lähdetään lukemaan ja ensimmäiset keskustelut sitten joulun jälkeen?

TR

Tuulia Reponen Mon 28 Nov 2016 9:24PM

Kyllä molempiin! :) Anton muuten kysyi kirjavinkkiä ja suosittelin sille Swarmwisea, jota se rupes heti lukemaan. On kuulemma hyvä.

LS

Lauri Snellman Mon 28 Nov 2016 7:12PM

Kuulin Tuulialta, että livestream epäonnistui, koska emme saaneet kirjastolta sovittuja laitteita. Vähin, mitä voimme tehdä, on esittää FB:ssä anteeksipyyntö pieleen menneestä tekniikasta, laittaa matskut Loomioon ja tehdä FB-ryhmään linkki matskuihin.

Voin pyytää Patomäeltä hänen esitystään. Kirjoitin Ahokkaan esityksen pääkohdat ylös muistista, ja laitan ne hänelle kommentoitavaksi. Voin laittaa omat kalvoni Loomioon. Laitatteko politiikkaideat nettiin? @villburn @laurileponiemi

VS

Ville Saarinen Mon 28 Nov 2016 9:35PM

Joo inessä ollaan! Anton on meidän esilukija :D

DU

[deactivated account] Tue 29 Nov 2016 10:34AM

@villburn

Alla on linkki muistiinpanoihin joita on tehtiin tapahtuman keskusteluihin liittyen.

https://docs.google.com/document/d/1YjfciNJ1l2A0wYwunIcIiS1TWIIB9RwJ_vFC-r1-iJs/edit?usp=sharing

VS

Ville Saarinen Wed 30 Nov 2016 10:43AM

@laurisnellman saitko jo Patomäeltä ja Ahokkaalta matskut? Ne ja pahoittelut voisi julkaista samassa viestissä fb-sivuilla. Olis kuitenkin ihan hyvä, että saatais ne nyt aika pian tapahtuman jälkeen julkaistua (mitä kauemmas mennään tapahtumasta, sitä todennäköisemmin kaikki julkaisut jäävät lukematta).

LS

Lauri Snellman Fri 2 Dec 2016 12:13PM

Laitoin matskut Loomioon pari päivää sitten. Voisiko joku ( vaikka @villburn tai @tuuliareponen ) laittaa niihin FB-linkin DiEMin Suomen ryhmiin? En haluaisi itse toimia FB-ylläpitäjänä.

TR

Tuulia Reponen Fri 2 Dec 2016 12:38PM

Miun mielestä luentevinta on että Helsingin paikallisosaston somepäivittäjä kuuluu kyseiseen osastoon. Passaan siis tämän työtehtävän @laurisnellman :)

VS

Ville Saarinen Fri 2 Dec 2016 1:32PM

Päivitys tehty!

Voin toimia väliaikaisesti ylläpitäjänä, mutta oma kiinnostus ja ajalliset resurssit ovat myös rajallisia.

VS

Ville Saarinen Mon 5 Dec 2016 12:29PM

Ai niin, ihan dokumentaation takia lisäilen tänne hieman linkkejä ja fiiliksiä tapahtumasta.

"Talous ja demokratia globalisoituneessa Euroopassa" meni pääasiallisesti ihan hyvin.

Tekniikan kanssa oli muutamia ongelmia, jotka johtuvat osittain kirjaston antamasta väärästä informaatiosta ja osittain omasta kokemattomuudesta. (Itsellä ainakin aikataulun kireys suhteessa omiin resursseihin vaikutti myös huomattavasti.)

Sen verran hyvin meni kuitenkin, että osallistujat toivoivat keskustelun jatkuvan tulevaisuudessakin. Ideana esitettiin (taisin itse olla äänessä kylläkin), että voitaisiin järkätä f2f-kohtaamisia jossain Helsingissä n 2 viikon välein, jossa keskusteltaisiin ja mietittäisiin jatkoa. Vastaukset olivat positiivisia ja tähän kannattaa nyt mielestäni myös tarttua, mahdollisuus on saada Helsinkiin jopa +100% lisää asioista aktiivisesti kiinnostuneita tyyppejä/toimijoita. Avaan keskustelulle myös uuden oman ketjunsa!


Videotallenteet Rikhardinkadun tapahtumasta ovat katsottavissa Periscopessa:

https://www.periscope.tv/w/1OdKrNBzBgPKX

Keskustelun pohjalta Helsinki DSC valmisteli politiikkapaperin, joka lähetettiin eteenpäin DiEM25:n koordinointineuvostoon (CC).

Valmiin paperin voi lukaista täällä:

https://docs.google.com/document/d/1YjfciNJ1l2A0wYwunIcIiS1TWIIB9RwJ_vFC-r1-iJs/edit

@laurisnellman @laurileponiemi Hyvää duunia, ja kiitos! :star: :clap: :thumbsup:

VS

Ville Saarinen Mon 5 Dec 2016 12:38PM