Loomio
Mon 14 Nov 2016 10:12AM

Kokouksen 28.11 järjestelyt

LS Lauri Snellman Public Seen by 397

DiEMin Helsingin 1. paikallisosasto (DSC Helsinki 1) järjestää kokouksen aiheesta "Talous ja demokratia globalisoituneessa Euroopassa" Rikhardinkadun kirjastossa 28.11.

Kokousta pitäisi ryhtyä järjestelemään, ja ainakin kokouksen tiedotus pitäisi järjestää nopeasti (jo parin päivän sisällä). Kokouksen järjestely edellyttää ainakin seuraavia asioita:

1. Tilanvaraus ja asiantuntijat

Olen järjestänyt tilat ja kutsunut tilaisuuteen alustajiksi Heikki Patomäen ja Jussi Ahokkaan. Lisäksi jonkun kannattaisi aluksi valmistella esitys DiEMin tavoitteista ja toiminnasta, jossa neuvotaan myös, miten jäseneksi liitytään. Minä voin pitää lyhyen esittelyn DiEMistä ja motivoida siinä toimintaa.

2. Kokouksen käytännön järjestelyt ja jäsenrekrytointi

Kirjasto varmaan valmistelee tilat ja tarjoaa meille videotykin USB-liittimellä. Tilaan kannattaisi myös laatia ja printata flyereitä, joissa kuvataan DiEMin toimintaa ja neuvotaan, miten jäseneksi liitytään.

Tilaisuuteen kannattaa myös liittää jäsenrekrytointitilaisuus. Voimme ottaa ihmisten nimiä ja sähköposteja ylös ja ottaa sitten yhteyttä, tai tarjota tietokonepisteen jäseneksi liittymistä varten. Laitan joka tapauksessa DiEMin FB-ryhmän, kotisivun/jäsensivun ja Loomio-ryhmän näkyviin kalvolle.

3. Tiedotus

Yhdessä joukkoistettu tiedote löytyy täältä:

Tiedote: Talous ja demokratia globalisoituneessa Euroopassa

Kokouksen tiedotus täytyisi järjestää aika nopeasti. Meidän tulisi mainoa kokousta ainakin seuraavilla tavoilla:

-Julisteiden liimaaminen kirjastoihin, yliopistolle, muihin julkisiin tiloihin ja tarjoaminen eri yhteistyötahoille.
-Nettimainonta: tilaisuudelle tehdään FB-tilaisuus. FB-mainosta levitetään DiEMin yhteistyökumppanien, samankaltaisia asioita ajavien ja DiEM25 Finlandin FB-ryhmissä.
-Yhteistyötahot: DiEMin kannattaa tiedottaa tapahtumasta samankaltaista agendaa ajaville järjestöille. Lisäksi eri DiEMiläisten kannattaisi mainoa tapahtumaa omien yhteiskunnallisten yhtekyksiensä kautta. Tässä joitain ideoita, :

 • @katariinapietilain : HY:n vihreät
 • @heikkipatomaki : Vasemmistoliitto, Attac, Poliittisen talouden tutkimuksen seura, Thomas Wallgren ja sitä kautta SDP
 • @villburn : Attac
 • @jaakkokorhonen : Kokoomuksen eurooppamielinen ja sosiaaliliberaali siipi

4. Tiedote

Tapahtumalle pitäsi kirjoittaa julkinen mainos. Teemana on demokratia, talous ja globalisaatio Euroopassa. Ajattelen, voisimmeko käyttää talouskurin epäonnistumista, Trumpia ja Brexitiä myyntitäkyinä: tervetuloa luomaan vaihtoehtoa vaihtoehdottomuudelle, äärioikeistolaisuudelle ja kehittämään talousjärjestelmää, jossa talous palvelee ihmisten hyvää elämää. Voin kirjoittaa jotakin ja laittaa sen DiEMin ProtonMailiin. Voitko @tuuliareponen sitten katsoa sitä?

5. Ohjeet keskustelusta muodostettavalle politiikkapaperille (kopioitu DiEMin DSC-listalla antamista ohjeista https://diem25.org/wp-content/uploads/2016/09/160920DiEM25_PolicyPapers_protocol_EN.pdf

 • Keep it under 3000 words. Each submission for each paper from each group must be no longer than 3000 words. If you can fit your suggestions on one page, do so, as that will make it easier for them to be integrated into the final paper.

 • The scope of your contribution is up to you. Groups can choose to
  contribute to multiple papers or just one. They can contribute to multiple questions on a single paper, or just one.

 • Make sure it’s a collaborative effort. To keep proposals high-quality,
  each submission should be the result of a debate between at least five people. Only groups can submit proposals; single-volunteer submissions are not allowed.

 1. Kysymykset keskustelun & politiikkapaperin pohjaksi löytyy täältä: https://diem25.org/wp-content/uploads/2016/09/160920_DiEM25_European_New_Deal_Questionnaire_English_Final.pdf

Lopuksi: Once information about your event is publicly available, you can write to [email protected] to get help in promoting it. After the event, ensure that at least five people have seen and signed the final document that comes out of it. Valmis politiikkapaperi lähetetään osoitteeseen: [email protected]

VS

Ville Saarinen Wed 16 Nov 2016 1:49PM

@laurileponiemi @laurisnellman Rikhardinkadun kirjastossa näkeminen voisi olla hyvä idea. Voitaisiin samalla käydä läpi myös mitä kaikkea tarvitsee ottaa huomioon paikanpäällä.

Julisteen ja fb-kansikuvan yritän saada aikaan (tai ainakin hyvään alkuun) tänään.

LS

Lauri Snellman Wed 16 Nov 2016 5:16PM

Tein yhden pikkukorjauksen, että ulkoasu saadaan paremmaksi. Sain tekstin lähtemään Rikhardinkadulle ennen sulkemisaikaa. Tosi hienoa, että saimme tämän kokoon! :)

TR

Tuulia Reponen Wed 16 Nov 2016 6:18PM

Näyttää hyvältä! :)

VS

Ville Saarinen Wed 16 Nov 2016 8:02PM

Nyt tarvitsisi sitten luoda itse tapahtumasivu. Siihen tarvitaan kuitenkin järjestäjä. Kysymys on, että luodaanko Helsinki1 DSC:lle oma fb-sivu? Vai joudunko järjestämään/tekemään omalla yksityishenkilön nimellä tapahtuman?

LS

Lauri Snellman Wed 16 Nov 2016 8:13PM

Wau! :)

TR

Tuulia Reponen Wed 16 Nov 2016 10:59PM

Näyttäisi uskottavammalta, jos Helsingillä ois oma FB-sivu. Tämä miun sivuhuomiona. Teidän pitää tehdä päätös asiasta. @laurisnellman @laurileponiemi

VS

Ville Saarinen Wed 16 Nov 2016 11:08PM

Kysyin jo @laurileponiemi, asia on ok - mitä mieltä @laurisnellman ?

VS

Ville Saarinen Thu 17 Nov 2016 9:17AM

Loin meille nyt Helsinki1 DSC- facebook-sivun:

https://www.facebook.com/diem25Helsinki/

Loin myös ensimmäisen luonnoksen tapahtumasivusta.
https://www.facebook.com/events/1773584626240656/

(En tiedä pääsettekö katsomaan sivua, koska se on luonnos)

Tapahtuman markkinoinnista.

Facebookin algoritmit priorisoivat viestejä/postauksia/tapahtumia joita jaetaan tiheään / leviävät alkuun alkaenkin nopeasti.

Jos halutaan saada porukkaa mukaan, meidän täytyy saada ainakin hetkellisesti korkea prioriteettiluokitus facebookilta, jotta tapahtuma ilmestyy kavereidemme etusivulle. Siksi olisi ensiarvoisen tärkeää:

 1. Saada tapahtumaa jaettua mahdollisimman moneen kertaan somessa mahdollisimman lyhyen ajan sisään
 2. + mieluusti henkilökohtaisella viestillä höystettynä (uniikki itsekirjoitettu viesti nostaa facebookin antamaa prioriteettiluokitusta, facebook pystyy myös vahtimaan, että onko viesti "copy+paste"ttu vai itse kirjoitettu)
 3. osua strategiseen kellonaikaan (silloin kun ihmiset ovat facebookissa)

Eli yhteiskoordinaatio olisi erittäin tärkeää tämän suhteen. Somenäkyvyyden kannalta mun mielestä siksi on tärkeämpää, että tapahtuman lanseeraus onnistuu koordinoidusti kuin, että laitetaan se vaan kiireesti "ulos". Ja ei tietysti koske pelkästään ulkopaikkakuntalaisia, sillä meillä on myös livestream-mahdollisuus ;)

Mun mielestä voitaisiin sopia vaikka hyvä aika, jolloin julkaistaisiin tapahtuma yhdessä ja tehdään myös koordinoidusti facebook-jako (mieluusti omalla seinällä + verkostojen/ryhmien seinällä) Olis myös todella hienoa, ja tärkeetä tapahtuman onnistumisen kannalta, jos yritettäisiin lisäksi kontaktoida kaikkia mahdollisia aihepiiristä kiinnostuneita kavereita vaikka ihan henk koht fb-viestillä tms (toki vain jo se itsestä tuntuu hyvältä).

Ehdotan ajaksi huomista iltapäivää klo 14.30.

Mm täällä suositellaan: https://blog.hubspot.com/marketing/best-times-post-pin-tweet-social-media-infographic#sm.0000x6usr5h7dfgsuc219claauuo5

LS

Lauri Snellman Thu 17 Nov 2016 10:40AM

Hieno juttu, että sivu on saatu kokoon. Nyt se pitäisi saada äkkiä verkkoon. Olen itse varmaan kirjoittamassa yliopistolla pe klo 14.30, joten minun on ehkä hankala jakaa sivua.

Juttelin kokouksesta @heikkipatomaki kanssa. Hän esitti, että kansallinen talouspolitiikka esitellään ensin, jotta kansallisen toiminnan reunaehdot saadaan selviksi. Sitten siirrytään kansainväliseen talousopolitiikkaan ja sen instituutioihin. DiEM taas esitellään lopuksi keinona vaikuttaa kansainvälisiin asioihin. Minusta tämä järjestys on parempi kuin avauspuheenvuoro->kansainvälinen->kansallinen. Mitä mieltä olette?

Pitäisikö meidän laittaa äänestys, minä päivänä menemme Rikhardinkadulle suunnittelemaan tilaisuutta? Minulle sopisivat pe, la, ma ja ti. @laurileponiemi @villburn

VS

Ville Saarinen Thu 17 Nov 2016 5:12PM

Jos Patomäki kokee oman esiintymisensä kannalta tuon olevan paras/mielekkäin järjestys, niin mun mielestä kannattaa mennä sillä.

Load More