Loomio
Sun 29 Mar 2015 11:41PM

DEKA hálózat - új csoportok

G Gépház Public Seen by 78

A DEKA-Open működésének első két havi tapasztalata alapján - a működés hatékonyabbá tétele érdekében - új működésmódra térünk át (egyelőre kísérleti jelleggel). A Témák (megvitatandó kérdések) és Döntési javaslatok anyagainak előkészítése új, független csoportokban történik. A DEKA-Open közösség elé előzetesen kimunkált szövegtervezetek kerülnek véleményezésre.
A csoportok lehetnek állandó kis-közösségek, és lehetnek egy-egy kérdés gondozására alakult téma-csoportok. A téma-csoportok munkájába a kis-közösségek képviselőt delegálhatnak, aki a kis-közösség véleményét képviseli a téma-csoportban. A kis-közösségek működhetnek más platformon is, elegendő, ha a képviselőnek van loomios belépése a kapcsolattartáshoz. A téma-csoportok munkájának támogatásához egy-egy meghívásos loomios csoportot hozunk létre. A téma-csoportban való részvételre a csoport facilitátoránál lehet jelentkezni (vagy itt).
Működő csoportok:

  • DEKA - Alkotmánypolitikai műhely
  • DEKA - Fejlesztő műhely
  • DEKA-Open - Népi alkotmányozás műhely
  • DEKA-Open - Reform műhely
  • DEKA-Open - Egri SZETA csoport
  • DEKA-Open - Alapjövedelem csoport
G

Gépház Tue 14 Apr 2015 7:27AM

DEKA - Alkotmánypolitikai műhely

Az EKINT Alkotmánypolitikai vázlatának megvitatására és a DEKA közösségben való disszeminálás előkészítésére alakult csoport. Facilitátora Deák Dániel. A csoport munkájában való részvételre jelentkezni itt (hozzászólásban), vagy őnála lehet (a ddeak53@me.com email címen).

G

Gépház Tue 14 Apr 2015 11:00AM

DEKA - Fejlesztő műhely

A “mi a DEKA?” illetve “hogyan tovább DEKA?” kérdésekkel megfogalmazott problémát a DEKA - Fejlesztő műhely néven létrehozott csoport igyekszik megválaszolni. A csoport *facilitátora" B. Molnár Béla. A csoport munkájában való részvételre jelentkezni itt (hozzászólásban), vagy őnála lehet (a bmoll63@gmail.com email címen).

G

Gépház Tue 14 Apr 2015 11:13AM

DEKA-Open - Népi alkotmányozás műhely

Az Alkotmány és alkotmányozás kérdéseivel tágabban foglalkozó csoport, amelynek témai között az EKINT anyag is szerepel(het). Facilitátora @depo2011 , jelentkezni itt (hozzászólásban) lehet

G

Gépház Tue 14 Apr 2015 1:48PM

DEKA-Open - Reform műhely

Elsősorban a (következő avagy kívánatos?) poltikai rendszer alkotmányos elveivel kapcsolatos kérdések megbeszélésére alakult csoport, amely érinti az EKINT vitaanyag témáit is. Emellett a csoport a DEKA-Open működésének megjavításához, hatékonyabbá tételéhez szükséges javaslatokat is megvitat. Facilitátora @zoltanneveri , jelentkezni itt (hozzászólásban) lehet.

G

Gépház Thu 16 Apr 2015 6:52AM

DEKA-Open - Egri SZETA csoport

„Egri SZETA” néven olyan csoport indult, amely a szegénységgel, cigánysággal, kistelepülésekkel, önkormányzataikkal, szolgáltatásokkal kapcsolatos helyi tapasztalatokat „beszéli meg”. A csoport vezetője, a SZETA Egri Alapítványa Egerben és a környező kistelepüléseken dolgozik; munkája során napi kapcsolatban áll a társadalom legszegényebb csoportjaival, jellemzően szegregált körülmények között élő, többségében cigány emberekkel. Munkájukkal igyekeznek csökkenteni a kirekesztettséget, a kilátástalanságot. A csoport kezdeményezésének célja, hogy párbeszédet indíva megossza a hasonló területeken szerezett, helyi, vidéki, de akár egészen eltérő tapasztalatokat. A csatlakozók jelentkezését itt (hozzászólásban) várják.

G

Gépház Sun 19 Apr 2015 10:32AM

DEKA-Open Alapjövedelem csoport

Egy korábban nyílt csoportként működő alcsoportot, most zárttá alakítva, és konkrét feladattal - lehetőleg konszenzusos DEKA-Open álláspont kidolgozására Alapjövedelem kérdésben - próbálunk életre kelteni.
Aki korábban tagja volt a csoportnak, attól elnézést (lépjen ki), akit viszont érdekel a téma itt (hozzászólásban) jelentkezhet.
Facilitátor: @depo2011