Loomio
Wed 18 Mar 2015 10:49AM

Nova Comissió Comunicació

C Carles Public Seen by 140

Des de la nova junta de l'AMPA ens hem marcat com a objectiu per treballar tots junts la millora de la comunicació, sobre tot vers a les famílies. Creiem que per voler participar, abans s'ha de saber com fer-ho. I per això primer creiem que és important estar informat i format.
Ja heu vist les nostres primeres iniciatives (web, butlletí, taules informatives,...) però ara que hem creat les eines cal posar-les a treballar de la millor manera possible per fer-les arribar a les famílies. Tenim un gran volum de notícies, propostes i idees que haurem d'aprendre a canalitzar

Laura, Berta, Úrsula per això us necessitem. Algunes de vosaltres sou professionals de la comunicació. Volem aprofitar la vostra experiència i la vostra visió des de fora per millorar en aquesta faceta.
Hem pensat en fer una petita pluja d'idees, un debat on-line, i així anem treballant fins a poder trobar el dia per quedar tots.
Us passo algunes dades de com estem fins ara:
- Hem llençat 3 butlletins mitjançant mailchimp amb una periodicitat d'unes 2 setmanes. Estem al voltant del 50% de persones que l'obren i d'aquests menys del 25% s'interessen pels enllaços.
- Tenim la web penjada però amb poc contingut. Falten "creadors de continguts".
- Hem fet una prova pilot per crear un debat mitjançant aquesta eina (loomio) per parlar de les assemblees. Només han dit la seva opinió, i només una vegada, 3 persones de fora la junta.
- La gent ens comenta que veuen molt bé aquestes iniciatives, però no fan el pas a la participació.
- Les taules informatives que hem posat (Consell Escolar, ILP, ...) han tingut força bona acollida.
- Ens agradaria també treballar la comunicació cara a cara, amb presència visible a l'escola.
I ara... que en penseu vosaltres?

Gràcies

BB

Berta Baquer Thu 19 Mar 2015 11:09AM

Hola, moltes gràcies per la iniciativa. Crec sincerament que a molts pares, abans que res, els falta 'formació' o 'confiança' en el treball d'equip de forma digital.
A mi em sembla molt bé tot el que dieu i us diria que no us desespereu si hi ha poca pariticipació. Pot anar-se enfortint a poc a poc.
Crec que faria una crida per tirar endavant projectes concrets. i.e: 2 persones per fer x, 3 per fer y, etc, etc.
Així es va veient concreció i resultats. Abans però, és necessari fer una bateria de necessitats.
Em marcaria objectius realitzables anuals i els aniria treballant sense pressa. La newsletter és molt bona iniciativa. Jo en el seu moment vaig enviar un article d'un diari per compartir-lo entre els pares però se'm va dir que no. Des del meu punt de vista és un error. La newsletter podría tenir una petita secció d'enllaços d'articles d'opinió o iniciatives concretes sobre educació o el que creieu oportú. A mi, per exemple, m'interessaria.
Cordialment. Berta Baquer

U

Ursula Fri 20 Mar 2015 10:28AM

Hola a tothom,
Molt bona iniciativa i espero poder aportar el meu granet de sorra a la comissió.
Crec que es podria bolcar alguna informació del weeras a la web, he anat sentint de molts pares que la plataforma no es un entorn massa amable.
Per exemple ara s’han fet les “colònies”, doncs explicar on s’han fet, penjar unes quantes fotos, o algun vídeo, alguna opinió de nens i mestres de la experiència.
O potser també amb l’eclipsi, es podria explicar com s’ha viscut a la escola; potser hi han alumnes que actualment estan estudiant aquest fenomen?

La web hauria de ser un canal que aporti informació tan a pares i nens; les activitats que es fan a la escola, calendari escolar, com participar en les comissions, explicar el que es fa, posar cara als membres que col·laboren.
I ser un lloc on escoltar a pares i alumnes, on aportin idees, suggeriments, queixes i explicar la experiència de viure el dia a dia a la escola, vist des de un punt familiar i no tan docent.

Estic d’acord amb la Berta, en que apart del contingut que es pot crear amb tot el que es realitza a la escola, es interessant ampliar amb continguts relacionats amb educació, família i nens...
-Receptes per cuinar amb nens
-Viatjar amb nens
-Activitats amb nens
-Hobbies dels nens

Potser podriem afegir el castellà i fins i tot l’anglès amb algunes de les informacions.

Els inicis poden semblar complicats però mica a mica s’ha d’anar evangelitzant del seu us i els primers en engrescar als pares son el nens, per tant no ens oblidem d’ells.

Salutacions cordials,

Úrsula

C

Carles Fri 20 Mar 2015 11:02AM

Gràcies a totes dues de part de tots els membres de la Junta per participar i per la predisposició.

Responent a ambdues...

Recullo el guant de la Berta. Per descomptat que el butlletí està obert a la participació de qualsevol. No em consta que volguessis publica cap enllaç, per nosaltres encantats. És el que esperem, que la gent s'engresqui. Sabem que al començament serà difícil però sense aquest començament mai arribarem a port. Fes-me arribar el enllaç i sortirà amb aquest proper número.

Úrsula, hem de diferència molt la web de l'escola de la web de l'AMPA. Els continguts de la web de l'escola depenent en gran mesura dels mestres. Hi Ha d'haver material de l'horari lectiu i tot allò relacionant amb el dia a dia dels nostres fills i filles dintre de l'escola.

A la web de l'AMPA hem d'explicar tot allò que interessa als pares i que depèn de l'AMPA. No podem posar contingut curricular (colònies, activitats, festes internes, ...) i encara menys publicar fotos dels nens. Per què no és el lloc adequat per fer-ho i per què des de l'escola no ens donarien permís. Del weeras millor no parlar-ne. És una eina "imposada" per l'escola i per la seva gestió interna. No podem tampoc posar res a la nostra web. A més a més que tenim el problema de la LOPD que ens limita molt el material que podem publicar (fotos, vídeos, noms, ...)

Totes les altres propostes em semblen perfectes. És el que volem continguts. Però llavors ve el gran problema... Qui els fa? Qui s'encarrega d'omplir aquest espai de receptes? O qui explicarà el seu viatge? No volem/podem crear espais que quedin morts durant mesos. Si volem una web atractiva, l'hem de fer dinàmica, que cada cop que entris vegis alguna novetat. Tenim les idees, només ens falten les mans per fer-ho.

Com bé dius, a la web s'ha de veure, sobretot, reflectida la feina que fem les comissions. Però també són elles les que ens han de passar aquesta informació. Suposo que com tot és nou per tothom requereix un temps per habituar-nos a totes aquestes novetats i agafar inèrcies positives.

De nou, gràcies per la vostra col·laboració i ajuda.

BB

Berta Baquer Fri 20 Mar 2015 12:03PM

Hola Carles,
a continuació t'envio la resposta que vaig rebre i l'enllaç al que em referia. Ara ja no sé si és caduc, vull dir que valora-ho i l'afegeixes o no en funció del que creieu. Aquest cap de setmana us escriuré més oferint-me per fer una cerca regular d'info per anar nodrint la newsletter o el que sigui. Cordialment.

AMPA turo can mates [email protected]

20/11/14
para mí, jaume

Hola Berta,
Gràcies per fer-nos arribar aquest article que de ben segur a molts pares ens interessa. No fem divulgació d´altres fonts, ja que hi ha pares que demanen que no enviem correus amb temes que no siguin exclusivament d´ampa per no saturar els seus correus. A més cada un ens podria fer arribar informació interessant per fer divulgació a tots els pares i no volem ocasionar molesties, així es va acordar en una de les assemblees de l´ampa. Et convido a què ho comparteixis en el cercle de la clase de la teva filla, amics, familiars...
Gràcies de nou Berta

AMPA Ceip Turó Can Mates

2014-11-19 10:59 GMT+01:00 Berta Baquer [email protected]
Hola bon dia,
ha sortit aquest estudi d'un professor de la London School of Economics que dirigeix un programa de recerca sobre la Felicitat i recalca la importancia de l'educació emocional dels nens per a gaudir d'una vida satisfactòria en l'edat adulta.

Crec que com l'escola nostra posa l'èmfasi en aquest aspecte, del qual me'n sento orgullosa, he pensat que potser alguns pares i mares els interessaria llegir aquest article. D'aquí a que el comparteixo per si creieu oportú circular-lo entre la resta de pares.
Cordialment,
Berta Baquer

http://www.theguardian.com/society/2014/nov/08/happiness-childhood-emotional-health-richard-layard​

C

Carles Tue 24 Mar 2015 10:23AM

El que necessitem és un full de ruta. Vosaltres com a professionals sabeu el timming que requereixen aquestes coses. Sabeu quan hem d'esperar pel següent pas, si hem de ser més o menys agressius o canviar les notícies del butlletí, ....
Que tal fer una campanya en paper (pòsters) pel cole promovent el butlletí? o serem massa pesats?
......
......

U

Ursula Thu 26 Mar 2015 1:43PM

Hola
Crec que al contrari, la idea de fer “campanya” en paper es molt encertat.
El mon online, es nodreix del offline, vull dir que es una relació bidireccional i que en aquest cas, farà que molts pares parin atenció a aquesta nova web.
Per tant per mi és un, SI!
.......
Intentaré fer un calendari de posteig.
Però a simple vista penso que com a minin penjar continguts 2 cops per setmana per començar, un article o una noticia. Dilluns i Dimecres.
Fins que sapiguem com i que es pot o es vol posar a la web

Saluts a tothom!
Úrsula

C

Carles Mon 20 Apr 2015 11:46AM

Perdona úrsula, no vaig rebre la notificació del teu post.
Aquest es el problema, el penjar continguts a la web.
Qui el crea? qui els penja?....
Som pocs i molta feina a fer.