Loomio
Fri 26 Jan 2018 6:03AM

Mukaan Suomen sosiaalifoorumiin 2018?

MU Marko Ulvila Public Seen by 347

Liisa Uimonen Suomen sosiaalifoorumin työryhmästä lähetti alla olevan viestin. Mitä vastaamme?


Hei,

DieM25 oli mukana järjestämässä omaa keskusteluaan osana Suomen sosiaalifoorumia 2016, ja nyt kysyisin teiltä, olisiko Suomen DieM25-verkostoisssa innokkaita ja ehtiviä ihmisiä osallistumaan tämän kevään Suomen sosiaalifoorumin ohjausryhmään teemakoordinaattorin roolissa?

Teemoja on tänä vuonna viisi, ja yksi niistä kokoaisi nimenomaan demokratiaan ja sen osa-alueisiin ja kulmakiviin (ja niiden murentamiseen) liittyviä osatapahtumia. Teemat ovat alla, ja tähän demokratia-teemaan tarvittaisin vielä teemakoordinaattoreita.

  1. Katoava vapaus eli kuinka demokratia vallataan takaisin? Demokratia, kansalaisyhteiskunta, ilmaisunvapaus, media, koulutus
  2. Systeemikriisi! Ympäristö, ihmiskasvoinen globalisaatio, tulevaisuuden maailman rakennuspalikat
  3. Kahden kerroksen väkeä Työ, työttömyys, toimeentulo ja talouden monet muodot
  4. Erilaisen pelosta luottamuksen ja rauhan rakentamiseen Yhdenvertaisuus ja moninaisuus rasismia, syrjintää ja sotimista vastaan
  5. Epäreilu peli vai sosiaalinen hyvinvointi? Asunnottomuus, köyhyys, osattomuus, sosiaaliset oikeudet, hyvinvointivaltion tulevaisuus

Olemme kokoontumassa jo huomenna ohjausryhmän kanssa ensimmäistä kertaa, klo 17 Maan ystävien toimistolla (Mechelininkatu 36 B, Helsinki).

Kuvaus:

Etsimme tammikuussa muodostettavaan, Sosiaalifoorumin käytännön järjestelyistä huolehtivaan ja vapaaehtoisista muodostuvaan ohjausryhmään teemakoordinaattoreita. Sosiaalifoorumin ohjelma muodostuu järjestöjen, verkostojen, liikkeiden ja muiden ryhmien
järjestämistä osatapahtumista, jotka ilmoitetaan osaksi SSF:n yleiskokouksissa määriteltyjä alateemoja, joita kutsutaan myös teemataloiksi. Näitä teemataloja on tänä vuonna viisi, ja jokaista teemaa varten tarvittaisiin 1-2 teemakoordinaattoria!

TEHTÄVÄKUVAUS

Teemakoordinaattoreiden tehtävä on koota teematalojen ohjelma saapuneiden ilmoittautumisten pohjalta. Teemakoordinaattorit vastaanottavat ilmoitukset teematalonsa osatapahtumista, katsovat täyttävätkö ne säännöt, ja sitä mukaa hyväksyvät ja vievät ne
osaksi ohjelmaa. He toimivat osatapahtumien järjestäjien ja
Sosiaalifoorumin välisenä linkkinä, ja ohjeistavat osatapahtumien järjestäjiä käytännön asioissa. Teemakoordinaattorit myös muodostavat Sosiaalifoorumin ohjausryhmän yhdessä ohjausryhmän puheenjohtajan, tili- ja vastuujärjestön edustajan, tapahtumakoordinaattorin, tiedottajan ja mahdollisten muiden henkilöiden kanssa.

Yst.
Liisa Uimonen
050 5118041
Suomen sosiaalifoorumin 2018 ohjausryhmä

RA

Risto Ala-Kaila Fri 26 Jan 2018 8:08AM

Kyllähän toi eka teemakokonaisuus ihan hyvin voisi sopia. Kuullostaa ihan DiEM25-liikkeen ydinajatukselta: "Katoava vapaus eli kuinka demokratia vallataan takaisin? Demokratia, kansalaisyhteiskunta, ilmaisunvapaus, media, koulutus".

Koordinaattori olisi hyvä löytyä kaiketi pääkaupunkiseudulta, jotta osallistuminen ohjausryhmän palavereihin olisi helpompaa!

MU

Marko Ulvila Fri 26 Jan 2018 5:18PM

SSF:n väki on aika digi-taitoista ja saavat varmaan etäyhteydet pystyyn. Olisi tapahtuman nimen (Suomen) kannalta varsin hyvä, jos järjestäjiä olisi muualtakin kuin Helsingistä.

KK

Katja Kiuru Mon 29 Jan 2018 11:35AM

Tärkeää asiaa, mutta itsellä ei juuri aikaa. Toiminnasta olis hyvä sittten kuulla täälläkin. :)