Loomio

Municipalisme. O asalt Ciutadà a lo Local

I indignatcs Public Seen by 153

Para posibilitar una democratización de la política también resulta necesario establecer nuevas relaciones institucionales, así como mecanismos de control ciudadano de las mismas y de participación en las políticas que nos afectan como ciudadanas.http://www.lapanterarossa.net/nociones-comunes/municipalismo-asalto-ciudadano-lo-local

P

Palma Tue 3 Mar 2015 12:55PM

Este es un gran reto, por no decir nuestro mayor reto.
Para estas cosas, creo que hay que coger ideas de todas partes y adaptarlas a la idiosincrasia de la ciudadanía de Vinarós.
Si sabemos que a la gente de aquí, por norma, no le gusta significarse, que la señalen con el dedo y además tiende a la apariencia (por favor, no os lo toméis como una crítica destructiva), habrá que buscar espacios y herramientas que se adapten a su día a día con total normalidad y en los que el anonimato, mientras van cogiéndole el gusto a la participación, sea de base.

I

indignatcs Tue 3 Mar 2015 2:09PM

Por eso foros como este se deberían potenciar.

ECE

El Chapas Enric Sun 8 Mar 2015 2:02PM

Per què no estic motívat per presentar-me a les Municipals.
Fa unes setmanes en vaig unir a Sóm VINARÒS per a col.laborar en els camps que millor conec, Educació i Cultura. Poc a poc m'he anat implicant un poc més però la meua impressió no es, ara per ara, tan positiva com m'agradaria. Vaig acudir per què vaig sentir a les assemblees que l'agrupació d'electors hauria de ser obertament plural i ciutadana. A uns dies de decidir la proposta que es presentarà al poble de Vinaròs apenes he sentit parlar de propostes clares, no he vist uns aspirantes amb un discurs motivador i sí molta més preocupació pel procés que per contribuir a guanyar Vinaròs per a la gent. Si, als que estem més propers no ens entusiasma, cómo anem a arrastrar als votants? Necessitem converger lo més aviar possible en una llista obertament plural, de gent que pugui motivar als electors, amb un discurs coherent i radical, una llista que tots recolzem amb il.lusió i puguem presentar amb orgull als ciutadans. Tots som necessaris per a una lluita que no s'acaba el 24 de maig. Ens queden moltes horas de treball, de patejar el carrer, d'activar les xarxes i no ho podem fer si no estem segurs d'haver fet la millor llista possible i que una bona part dels vinarossencs també ho creguen. És l'hora de la generositat i la responsabilitat si volem realment un Ajuntament amb els més competents. Estem encara a temps?

I

indignatcs Mon 9 Mar 2015 12:24PM

Penso igual que tu, jo he intentat aportar el que he pogut pots vore en aquesta ferramenta els temes que a mi més me preocupen del poble, tots tenim moments més algids i més pessimistes crec que no ens coneixem persornalment però t'animo a que continues, i que fins i tot et presentes, jo vaig estar apunt d'abandonar però lo que tu comentes de que això no es precisament sols una flor de maig (25 de maig) sino que el camí per poder transformar la societat i les formes de fer política no es poden canviar en pocs dies han fet que me anime per presentarme a les primaries. Anim no decaigues i presentat.

H

Hugo Mon 9 Mar 2015 12:36PM

Bona reflexió Enric, sense cap dubte ens queda molt per aprendre i per treballar i el temps ja el tenim damunt. Però si que crec que si ens posem ho podem tirar endavant. Necessitem de tots aquells que de com tu, s'aprèn "sense voler", també necessitem com dius de generositat i responsabilitat i saber que no ho tenim tot fet, hem de construir un projecte des de 0 i el temps va contra-rellotge.

ECE

El Chapas Enric Mon 9 Mar 2015 2:40PM

Per centrar el debat:
a) Sóm Vinaròs no és Podem (encara que se li pareix)
b) La presència d'Hugo és imprescindible (pel que representa i significa i pel consens)
c) Els 5 primers llocs no poden ser el consell ciutadà de Podem com ja s'en riuen fins els del ACRA (en un articulet que han publicat). Ni és lo que diu Podem ni dona una imatge prou plural.
d) Quina persona podem presentar als ciutadans com un possible alcalde creíble i que aglutine al màxim de nosaltres? (n'hi ha que pensar en gran, de lo contrari ens quedarem xicotets). Les persones a les que sondeges per recolzar-nos (inclús anar a la llista) és el que més volen saber.
e) La sortida a buscar les firmes i les movilitzacions posteriors son el moment de fer creixer tb el partit i, per creixer, cal deixar la porta oberta i espai dins. Hi ha feina per tots i molt important!
La diferència entre un resultat per inèrcia, amb "càrrecs" per a dos o tres i poc poder, o la possibilitat d'un resultat més ample amb la possibilitat de ser importants depen NO de la forma de confecció de la llista, sino de la llista.

R

Rosendo Mon 9 Mar 2015 2:46PM

Gracias por iniciar un debate crucial.Desde luego que los egos son poderosos pero no empoderan. Más bién desactivan. Creo que es faena de todos la búsqueda de candidatos creibles. Es posible que ante nuestras narices estén pasando personas con las cualidades que debe reunir un buén candidato. Personas creibles,empáticas, es decir que sepan ponerse en el lugar del otro, de las otras realidades de los ciudadanos. Pero cuando nos miramos el propio ombligo éste hace de arbol que nos impide ver el bosque. Desde luego que hay que desembarazarse del yo y pensar en el nosotros, voosotros y ellos, porque ese és el bosque
donde la vida permite que los grandes y los pequeños, los de arriba y los de abajo, las diferentes famílias que los pueblan vivan en armonía, complementandose con los nutrientes que se aportan y creando un espacio de vitalidad donde todo és útil.

H

Hugo Mon 9 Mar 2015 3:13PM

a) cert, no es podem, si ens cenyim a aquesta bassa durarem el que duré el boom de podemos i poc més, a més d'altres raons de empoderament popular, pluralitat, etc
b) m'has fet posar-me nerviós, no se fins quin punt soc "imprescindible", però bé, el que si que se, és que sense la gent que han treballat, està treballant i treballarà, no estaríem aquí debatin.
c)Cert, no seria lo idoni, també és una recomanació que han fet a la gent que té càrrecs interns de Podem.
d)No tinc ni idea, a qui podríem convèncer, però si que comparteixo totalment el que escrius, la gent ha de votar aquesta candidatura per més que pel simple fet de provenir de Podem.

Load More