Loomio
Tue 6 May 2014 2:38PM

Tilinkäyttöoikeudet ja Holvin käyttöoikeudet

AJP Antti Jogi Poikola Public Seen by 35

Tällä hetkellä tilinkäyttöoikeuksia ei ole erikseen määritelty (yleensä rahastonhoitajalla ja puheenjohtajalla).

Aikaisempien päätösten mukaisesti kaikilla hallituslaisilla on halutessaan katseluoikeudet kaikkiin Holvi-tileihin. Tällä hetkellä Holvissa ei ole vielä read-only -tunnuksia, mutta toiminnallisuuden on luvattu tulevan ja Raimo Muurinen on kysellyt aikataulua toiminnon valmistumiseen.

AJP

Poll Created Tue 6 May 2014 2:45PM

Sähköpostipäätös: Tilinkäyttöoikeudet Closed Tue 20 May 2014 3:10PM

Outcome
by Antti Jogi Poikola Wed 26 Apr 2017 9:13AM

Päätös 21.5.2014: Myönnetään tilinkäyttöoikeudet (rahankäyttöoikeudet) yhdistyksen päätilille OKFFI ry 2014 rahastonhoitajalle Tarmo Toikkanen ja puheenjohtajalle Antti Poikola.

Päätösehdotus: Myönnetään tilinkäyttöoikeudet (rahankäyttöoikeudet) yhdistyksen päätilille OKFFI ry 2014 rahastonhoitajalle Tarmo Toikkanen ja puheenjohtajalle Antti Poikola.

Results

Results Option % of points Voters
Agree 100.0% 5 TT MK JN SM RM
Abstain 0.0% 0  
Disagree 0.0% 0  
Block 0.0% 0  
Undecided 0% 7 JP AJP IP TR MH L LS

5 of 12 people have voted (41%)

TT

Tarmo Toikkanen
Agree
Tue 6 May 2014 5:53PM

Tämä on yleinen käytäntö pienissä yhdistyksissä.

RM

Raimo Muurinen
Agree
Mon 19 May 2014 2:33PM

Kannatan tilinkäyttöoikeuksien määrittelemistä harvoille ja holvinkäyttöoikeuksia(tunnuksia) koko hallitukselle. Näin kaikilla vastuullisilla on pääsy kaikkeen tietoon, mutta käytännön rahaliikenteestä vastaa vain pienempi porukka.

AJP

Antti Jogi Poikola Tue 6 May 2014 2:45PM

Muilla hallituksen jäsenillä on myös halutessaan mahdollisuus saada Holvi katseluoikeudet tälle tilille, mutta heillä ei ole oikeuksia tehdä mitään muutoksia (laskuja, rahan siirtoja, budjetointeja, jne.)

MK

Matti Kinnunen Mon 12 May 2014 4:34PM

no minulle tämä käy oikein hyvin.

RM

Raimo Muurinen Wed 14 May 2014 9:02AM

Ensin: @mattikinnunen, ihan vain ylläpidollisesta ja ajantasaisuudessa pysymisen näkökulmasta -pitäisikös sinut poistaa / sinun poistua tästä ryhmästä jäsenen roolista? Avoimen päätöksenteon näkökulmasta hyvä toki että sinä ja kuka tahansa osallistuu, mutta nyt näyttää niin kuin olisit yhä hallituksen jäsen.

RM

Raimo Muurinen Wed 14 May 2014 9:05AM

Toiseksi itse asiaan. Meidän voimassa oleva päätös, enemmistön yhteisymmärrys ja tulkinta on se, että halukkaat hallituksen jäsenet lisätään Holviin per heti, riippumatta Holvin vastauksista lisäominaisuuksien julkaisuaikatauluista. Mielestäni tämä pitäisi toimeenpanna välittömästi.

Holvin vastauksen mukaan read-only -tunnukset tulevat "muutaman kuukauden kuluessa" https://support.holvi.com/hc/fi/requests/2020 ; jonka voi tulkita aiempiin tapauksiin liittyen puolesta vuodesta reiluun vuoteen. (samaa lupailtiin jo viime toukokuussa).

RM

Raimo Muurinen Wed 14 May 2014 9:07AM

Kolmanneksi, onko joku lisännyt jatkoaikaa tälle päätökselle? Vai tulkitseko väärin? Maanantaina 12.5 illalla saamani meili sanoo, että päätös oli sulkeutumassa 24h sisällä. Nyt tänään ke 14.5. päivällä Loomio sanoo, että tässä on 6 pv aikaa vielä.

RM

Raimo Muurinen Wed 14 May 2014 9:08AM

Ja sitten vielä itse päätösehdotukseen, kannatan kyllä, kunhan tulkitaan ja toimitaan niin, että 1) tekniikan ei anneta rajoittaa toimintaa 2) lähdetään liikkeelle avoimuudesta ja keskinäisestä luottamuksesta.

RM

Raimo Muurinen Wed 14 May 2014 9:09AM

Keskusteluissa avoimesta päätöksenteosta erinäisten yhdistysten kanssa olen kuullut jopa sellaisista tapauksista, missä sekä esityslistoja että pöytäkirjoja pantataan jopa hallituksen jäseniltä. En halua, että me menemme pientäkään askelta tuohon suuntaan. Mielestäni meidän pitää kulkea tässäkin asiassa rohkeasti edelläkävijöinä.

MK

Matti Kinnunen Wed 14 May 2014 9:40AM

Juu, voin mä pitää suuni kiinni, jos niin on parempi.

AJP

Antti Jogi Poikola Sun 18 May 2014 11:33AM

@raimomuurinen kommentteihin ajatuksia:

1) Loomio hallitus vs. muut:

Minun mielestäni kaikki halukkaat saavat kommentoida, osaan kyllä laskea annetuista äänistä, ketkä ovat hallituslaisia. Ulkopuolisille tosin voi näyttää siltä, kuin @mattikinnunen olisi nyt hallituksen jäsen, mikä kieltämättä on ehkä hämmentävää.

2) Holvin käyttöoikeudet (katseluoikeudet) vs. tilinkäyttöoikeudet

Minun puolestani ok, että halukkaat hallituslaiset saavat Holvi -oikeudet. Tämä vain nosti pintaan sen, että pitää tehdä jossain päätös siitä, ketkä saavat katselun lisäksi myös tehdä asioita Holvissa ja siksi siis tämä päätösehdotus tilinkäyttöoikeuksista.

3) Loomiopäätöksen aukioloaika

Sovimme aiemmin, että sähköpostipäätökset pidetään auki aina vähintään 7 vrk. siitä hetkestä, kun päätöksestä on infottu core -meililistalla, joten siksi vaihdoin aukioloaikaa.

4) Raimo kannattaa?

jos kannatat, niin painathan sitä vihreää peukkua tuolla oikeassa laidassa, ettei tarvitse tulkita tekstikommenteista kannatusta.

RM

Raimo Muurinen Mon 19 May 2014 2:34PM

Nyt tarvitsisi testata, että esim. @mattikinnunen tai muut pystyvät osallistumaan hallitusryhmän keskusteluun, vaikkei olisikaan ryhmän jäseniä. En pystynyt Mattia poistamaan -sen voi kai tehdä vain itse tai "coordinator" eli @anttijogipoikola tai @tarmotoikkanen tässä tapauksessa.

AJP

Antti Jogi Poikola Mon 19 May 2014 3:04PM

@raimomuurinen testaaminen on helppoa - loggaat ulos ja yrität tulla sivulle, niin saat viestin: "Log in or join group to participate If you're a member of this group, you'll have to log in to participate. To comment or vote, you need to be a member of this group."

eli kommentointioikeutta ja äänestysoikeutta/ryhmän jäsenyyttä ei voi erottaa toisistaan, mutta keskustelut ovat kaikkien luettavissa ilman kirjautumista.

RM

Raimo Muurinen Mon 19 May 2014 9:28PM

Hmm, harmi, että tekniikka rajoittaa valinnanvapautta, mutta toisaalta herää ajatus.. vasta-argumentteja löytyy varmasti paljon, mutta meritokratia-ajatuksen hengessä.. jos yksittäinen jäsen vaivautuu mukaan keskusteluun, niin voisiko hänellä silloin myös olla oikeus äänestää.. samalla painoarvolla kuin hallituksen jäsenetkin..? Nykyisessä edustuksellisessa demokratiassa kun on aina välillä tilanteita, jossa poliittisen eliitin ja kansan enemmistön kanta eriää, jolloin demokratian toteutuminen on kaukana eliitin tahdon toteutuessa. Meidän tilanteessa käytännönläheinen esimerkki olisi, että hallituksen lisäksi vaikka kymmenen jäsentä on mukana keskustelussa ja ovat jompaa kumpaa mieltä -joka on eri kuin hallituksen enemmistö.. tällöin luottamuksestaan kiinnostunut hallitus valmistelisi asiaa uudelleen eri näkökulmasta.. no, tämä on vain tällaista pohdintaa, joka menee jo offtopiciksi..