Loomio
Tue 19 Dec 2017 12:25PM

Actueel: Autoverbod bij scholen - Niet opnemen

MVD Maarten van der Pol Public Seen by 366

Autoverbod bij scholen

Voor tweeverdieners in goede wijken met scholen in de directe omgeving is het een koud kunstje om de kinderen met de bakfiets naar school te brengen. De partij die echter roept om een autoverbod bij scholen gaat compleet voorbij aan mensen die in een andere situatie zitten. Ja, we moeten de scholen veilig houden. Maar we kunnen ouders niet beperken in hun mogelijkheden om hun kinderen op school te krijgen, daarom zijn wij tegen een autoverbod.

S

Sebastiaan Wed 20 Dec 2017 2:09PM

Ik kan dit punt niet verenigen met onze doelstellingen met betrekking tot meer ruimte voor fietsers, kinderen die veilig naar school moeten kunnen en duurzaamheid. Zoals Loesje van de posters het al zo mooi omschreef: "Er zitten pootjes onder". Het is echt niet crimineel om je kind 10 minuten naar school te laten lopen of even op de fiets te springen. Hier in de wijk zie ik vooral een hoop luiheid: mensen die 3-4 straten verderop wonen en op weg naar het werk 'even snel' de auto met twee wielen op de stoep zetten om de kinderen naar school te brengen. En dit zijn echt niet alleen de mensen 'in een andere situatie', maar net zo goed pakkendragers in leaseauto's die ook een bakfiets in de voortuin hebben staan.

G

Ger Sun 31 Dec 2017 4:45PM

volgens mij een taak voor de school om ouders bewust van te maken op een ouderavond. verschilt per wijk en staat los van pakkendrager, leaseauto of bakfiets eigenaren.