Loomio
Fri 9 Sep 2016 8:22PM

Demokratia-aiheinen keskustelutilaisuus (Joensuu)

TR Tuulia Reponen Public Seen by 370

Hei kaikki! Joensuuhun on suunnitteilla demokratia-aiheinen keskustelutilaisuus, jossa olisi viisihenkinen paneeli. Paneeli koostuu aktiivisista nuorista. Keskustelun alkuun tulee 15 minuutin alustus DiEM25:stä ja sen tavoitteista. Muut panelistit saavat pitää 5 min. aloituspuheenvuoron. Tilaisuuden aikana yleisö saa esittää panelisteille kysymyksiä.

Keskustelutilaisuutta on kaavailtu marraskuun alkuun, jotta voidaan varmistaa mahdollisimman alhaiset matkakustannukset DiEMin edustajille (meillä ei ole valitettavasti mahdollisuutta korvata matkustuskuluja). Keskustelupaikkana olisi Laituri-kahvila, joka on matalankynnyksen kohtaamispaikka Joensuussa juna-aseman välittömässä läheisyydessä.

Tässä ketjussa voimme yhdessä suunnitella tilaisuutta.

Keskustelun puheenjohtajana toimisin minä, Tuulia Reponen. Tilaisuus järjestettäisiin Joensuun väittelyseuran toimesta meidän "public debates"-sarjamme alla. Tutustu tästä nettisivuihimme: http://joensuudebate.fi/

Miltä tämä teistä kuulostaa? Tilaisuudessa voitaisiin kerätä lista DiEMin toiminnasta kiinnostuneista, jotka voisivat mahdollisesti perustaa oman ryhmän ja/tai osallistua DiEM25 Suomen aktiviteetteihin.

TR

Tuulia Reponen Tue 13 Sep 2016 9:19AM

Luonnostelua... :)

LS

Lauri Snellman Tue 13 Sep 2016 4:45PM

Tuo kuulostaa tosi hyvältä tilaisuudelta! Nykyisin käydään paljon keskustelua demokratian uudistamisen tavoista. On mainittu mm. avoin budjetointi/budjettien joukkoistaminen, deliberatiiviset kokoukset ja deliberaation ja suoran demokratian yhdistäminen. Kannattaisiko tätä keskustelua tuoda esiin?

TR

Tuulia Reponen Wed 12 Oct 2016 8:59AM

Ohessa tekemäni flaikut, joita saa vapaasti tulostaa ja jakaa ihmisille. Niihin jäi alunperin väärä kuukausi, jonka oon nyt korjannut käsin. Jee.

TR

Tuulia Reponen Sun 16 Oct 2016 7:21PM

Democracy in change-keskustelutilaisuus (suom. demokratia muutoksessa) löytyy nyt Facebookista. Tapahtuman järjestää Joensuu Debate Society Joensuussa tiistaina 8.11. klo 17.00-18.30.

Ohjelma on seuraavanlainen (pidätän oikeuden muutoksiin)

  • Tervetulotoivotus Joensuu Debate Societyn hallituksen jäsen Tuulia Reponen (minä)
  • Avauspuheet (5 min per panelisti)
  • Paneelikeskustelu
  • Yleisökysymykset

Paneelikeskustelun kysymykset tulevat käsittelemään teemoja EU-kriisissä, jälkidemokraattinen yhteiskunta ja tulevaisuuden demokratia. Ohessa hahmottelemani kysymykset. Huomaattehan, että paneelikeskustelu on englanniksi.

EU-kriisissä
1. Mitä tunteita Brexit herätti sinussa?
2. Otetaanko hatkat EU:sta vai jäädäänkö korjaamaan taloa?
Jälkidemokraattinen yhteiskunta
3. Onko EU:ssa mielestäsi talouden ylivalta?
4. Toteutuuko kansanvalta hyvin Suomessa?
Tulevaisuuden demokratia
5. Miten aktivoisit ihmisiä osallistumaan demokraattiseen päätöksentekoon?
6. Millainen rooli 2000-luvun teknologialla voisi olla demokraattisessa päätöksenteossa?

Tapahtumasta on tarkoitus tehdä innostava ja osallistava. Kohdeyleisömme on 18-30 -vuotiaat nuoret. Aiomme integroida tapahtumaan interaktiivista teknologiaa esim. yleisökysymyksien esittämiseen. Tässä on tarkoitus käyttää jotain pigeonholen tapaista sovellusta.

Olen kiinnittänyt tilaisuuteen tähän mennessä yhden puhujan. Kiitos @villburn että lupasit tulla panelistiksi! Tarvitsisin vielä ainakin kaksi, mielellään kolme muuta puhujaa. Olisiko teillä arvoisat diemiläiset ilmiantaa minulle hyvä puhuja? Ville arveli, että @markoulvila ja @heikkipatomaki osaisivat auttaa minua tässä asiassa. Kiitän jo etukäteen huomiostanne! :)