Loomio
Sun 14 Sep 2014 12:23AM

Procés constituent

JE Josep Escobar Public Seen by 63

Anem a començar a parlar per posar les bases i per començar a moure'ns.

AG

Alex Guillen Mon 22 Sep 2014 5:04PM

Deixo aqui l'enllaç de la pagina de Podemos on avui han sortit els Borradors de la Assamblea Si se puede, on s'estableixen els principis de Podemos, dels que hem de pendre nota, pel que fa a: compromis etic, principis polítics i principis organitzatius.
En aquesta mateixa pagina hi ha obert un Buzon en el que cualsevol pot enviar la seva opinio al respecte d'aquest borradors aixi com esmenes, que seran estudiades per a introduir-les o no a aquests borradors. Es una oportunitat per introduir i propossar idees per a la constitucio de la normativa interna de Podemos. El moment de fer-ho es ara que encara son borradors i aquestes llistes de normes i principis no estan tancades ni son definitives, totom pot aportar les seves idees.

http://claroquepodemos.info/borradores/

JE

Josep Escobar Tue 23 Sep 2014 1:33PM

Els tinc impresos per a la propera reunió, parlar-ne un poc :)

AP

Armand Pons Thu 25 Sep 2014 8:46AM

Estic llegint els documents, molt interessants i una bona base per començar...

MM

Mària Merino Thu 25 Sep 2014 8:27PM

No acabe d'entendre com està fent-se la selecció d'esborranys. En el link que ha passat Alex, només es veuen les propostes del grup de Pablo Iglesias & CO.

No veig que reculli les idees d'aquesta gent: https://www.loomio.org/d/sWLecywY/proceso-constituyente-en-los-diferentes-ambitos-territoriales-municipal-y-autonomico
http://es.reddit.com/r/podemos/comments/2g7w8v/borrador_de_los_ciudadanos_que_no_quieren_delegar/

Ara mateix encara em perdo buscant informació en la plaza de podemos, a vosaltres també vos passa o és només cosa meva?
Supose que a partir del dia 28, quedaran clars els esborranys sobre els que es treballarà, i els publicaran tots al mateix lloc. No?

DU

[deactivated account] Fri 26 Sep 2014 7:13AM

Pegueu-li una miradeta a veure que us sembla.

LLR

Lluís Lluís Rodríguez Fri 26 Sep 2014 7:44AM

Per a seguir tot el procés, cal entrar a aquesta Web de la Secció "Asamblea Ciudadana":
http://podemos.info/asambleaciudadana/
Baix de tot diu "Pincha aquí para consultar el calendario y el reglamento", i a mitjan pàgina et diu on s'estan penjant els borradors dels diferents equips:
http://propuestas.podemos.info/index.php/questions
El de Pablo Iglesias només és l'equip 12. Podeu veure que proposa no presentar-nos a les Eleccions Municipals i recolzar als "Guanyem", etc. que exposin la formació de la llista públicament, la qual cosa em sembla molt encertat.
No oblideu inscriure-us per a votar:
https://podemos.info/juntos-podemos/

LLR

Lluís Lluís Rodríguez Fri 26 Sep 2014 10:49AM

Mària, respecte als Borradors de l'Equip 7 als que fas referència, ja ens avança un dels problemes que serà una constant del moviment, i és el problema del centralisme democràtic. Encara no estem formalment constituïts i ja comencen a aparèixer els problemes que van dividir al moviment obrer fa més de 100 anys.
L'Equip 12 de Pablo Iglesias aposta clarament pel centralisme democràtic, és a dir, el que decideix la suma de tots els cercles condiciona i està per sobre del que decideix un cercle. El centralisme democràtic fou una de les coses que enfrontà a Marx contra Bakunin en la Primera Internacional. Bakunin defensava l'opció de caràcter anarquista segons la qual, traduït a nosaltres, un Cercle pot desentendre's del que decideixen la majoria dels altres Cercles, i pot actuar pel seu compte. Aquesta tendència ja estava present en la primera reunió del Cercle d'Amposta.
Personalment, crec que és millor el centralisme democràtic perquè un Cercle Podemos ha de tenir unes propietats i característiques similars estigui on estigui, i la força dels Cercles radicarà en la capacitat de saber-se coordinar i anar tots a una. Si un grup vol anar pel seu compte, trobo millor que es posi un altre nom. De fet, ja ha passat això: quan l'Ada Colau, Arcadi Oliveres i altres han volgut crear un Cercle diferent, li han posat "Guanyem Barcelona", i llavors poden fer el que vulguin. En canvi, quan un ciutadà qualsevol es trobi davant d'un Cercle Podem, ha de saber davant de qui està i ha de saber a què atenir-se.
Francisco Fernández Buey, en un dels seus últims escrits, va dir que avui en dia aquestes qüestions tenen caràcter transversal i no tenen per què dividir-nos. Us deixo una web amb documentació seva:
http://www.bibliotecabuey.com/
Una mateixa persona pot ser confederal en unes coses, com en la qüestió de l'autodeterminació i la lliure determinació, i centralista en altres coses, com en les qüestions relacionades amb la igualtat entre homes i dones.
Un anarquista pot estar a favor de la universalització dels drets i llibertats bàsiques, i un centralista pot acceptar l'aplicació de lleis diferents per regionalitats.
Una solució és que sobre qüestions que afecten a tots decideix el conjunt, i els Cercles individuals decideixen sobre qüestions no tractades pel conjunt, i sobre qüestions de caràcter local que no afecten a la resta. Però sempre discutirem sobre què afecta a tots i què afecta només a una part, ja sigui en qüestions organitzatives o d'acció.
No hem de confondre el centralisme democràtic amb el centralisme de la Unió Soviètica, ja que en aquell les decisions provenen del conjunt del Cercles, mentre que en el centralisme soviètic les decisions provenien d'una Avantguarda convertida en Burocràcia sense connexió amb la base.
Hi ha molta literatura sobre els límits de la DEMOCRÀCIA, però tampoc ens hem de decebre per aquestes coses, ja que si estem construint DEMOCRÀCIA, és normal que emergeixin els problemes clàssics de la DEMOCRÀCIA. Fixe-us que el centralisme democràtic ens ha preocupat poc durant tots aquests anys passats, i això és la prova del nou de que no tenim ni hem tingut una autèntica DEMOCRÀCIA.

J

Jofre Sun 28 Sep 2014 9:27AM

Perdoneu si em separo del que estàveu parlant, fa dies que vaig perdut, com la Maria indicava, en la concreció d' on poder participar. Per la meua part, estic tant acostumat a tenir una tele dominada per algú que t' empapussa del que volen que sentiguem que això de "buscar-se" l' informació se'm fa estrany.
Crec tots som conscients de la dificultat d' acordar interessos comuns donat que els interessos dels individus són diferents.
També les multinacionals i els bancs i els grups polítics convencionals tenen multitut d' opinions dins els seus cercles. Però estan organitzats.
Crec en l' organització de La Veu dels ciutadans, per complexa que sigui. Cadascú som fruit de moltes circumstàncies i molts principis ètics creats subjectivament. Hi ha molta feina a fer. La sensació de que els mateixos ciutadans estem adormits per l' immobilisme creat per les altes esferes és aterrador, però ens hem de despertar els uns als altres.
Podemos ha iniciat un projecte que molts anhelàvem i ara ha de ser tasca de tots i totes definir de la millor manera possible la ferramenta que ens ajudi a donar el pes que li pertoca a la veu del ciutadà.
És evident que l' individu i la col·lectivitat dels mateixos ha de ser el subjecte de tota acció.
Animo a tothom a no perdre l' ànim en este projecte.

AL

Antonio Lopez Sun 28 Sep 2014 6:21PM

Magradaria saber quan i on es fara la proxima assamblea. Ja que a causa de la feina estic moltes vegades fora i hauria de planificar-ho. Tambe crec que quant abans ho sabessem i mes temps hi hagi millor sera la planificacio i promocio per les xarxes. Es un plaer llegir les vostres opinions. Salut

AL

Antonio Lopez Sun 28 Sep 2014 6:36PM

En quant a la ideologia hem considero anarquista i republica. Anarquisme basat en el predomini de l, educacio per sobre del control i l, autoritat. Pero en el context crec que no es tracta de ideologies personals, sino de que tots som persones i de canviar les institucions desde les bases per que no estiguen al servei de uns quants i els seus amics com esta pasant per tot arreu, sino al servei de tots els ciutadants. Fer una nova politica amb reduccio de salaris dels politics i mirar pel be comu. Si ens unim sirem mes forts i podrem canviar les institucions. Salut

LLR

Lluís Lluís Rodríguez Wed 1 Oct 2014 9:25PM

Si els anarquistes creuen en l'acció política, els comunistes veuen més la política com a pràctica participativa i autoformativa de la majoria social que com a conquesta del poder per una minoria, i els socialdemòcrates se n'adonen de que capitalisme i democràcia són incompatibles a llarg termini, llavors les principals línies de separació del moviment obrer queden més que desdibuixades. Si, a més a més, és un moviment social i no un moviment merament obrer, la transversalitat del moviment està més que garantida.
En el testament intel·lectual de Luicio Magri "El sastre de Ulm", al final del llibre fa unes reflexions sobre els futurs moviments d'emancipació social després de l'estrepitós fracàs del moviment obrer les últimes dècades del S.XX, i es pregunta si el sastre (que evoca un poema de Bertolt Brecht), en cas d'haver sobreviscut, tornaria a fer el mateix.

EG

Eva Guasch Wed 1 Oct 2014 9:51PM

Ufff, lamento escassetat de temps de què disposo per estar mé al dia. Apassionant fil. Lluis, un plaer llegir-te.

JDL

Jordi de la Cruz Thu 2 Oct 2014 11:05AM

Lluís, me declaro Fan! a mi m'has convençut

LLR

Lluís Lluís Rodríguez Thu 2 Oct 2014 9:10PM

Ui! Aquí no en volem de fans. La meva és una més que discreta tasca divulgadora, així que millor t'envio als originals. Et deixo dos publicacions d'autèntic periodisme científic dut a terme per professors universitaris, intel·lectuals i activistes de tota la vida, i que no tenen res a veure amb el que ens tenen acostumats els mitjans de comunicació convencionals. A partir de publicacions periòdiques com aquestes, en aquells temes que més interessen a cadascú, s'entra en un món extens que sembla no acabar-se mai:
http://www.sinpermiso.info/
http://www.mientrastanto.org/
Per cert que en l'últim número electrònic de "Mientras tanto" tenim aquest regalet:
http://www.mientrastanto.org/boletin-128/notas/podemos-y-la-superacion-del-eje-izquierdaderecha
Aquest article fa un anàlisi exhaustiu d'unes enquestes del CIS, però es queda curt en l'anàlisi. Una reflexió de més calat filosòfic la teniu en aquest article del 2011:
http://www.mientrastanto.org/boletin-94/ensayo/sobre-la-tradicion-de-la-izquierda
Espero que gaudiu amb aquestes lectures.

JDL

Jordi de la Cruz Thu 2 Oct 2014 9:14PM

Sensacionals aportacions. Gràcies!

RS

Rafel Serret Fri 3 Oct 2014 6:43AM

M'encanten les disertacions filosofiques, pero la practica és més dura i t'identifica envers la societat, cosa que no sempre t'aporta satisfaccions. Han obert una porta a un canvi i ens donen una eina, si no creuem la porta i agafem l'eina, totes les disertacions politiques no servirant de rés. Els que poden genera un canvi, s'en van per les rames creien en somnis filosofics, els que volen el canvi perque en propia carn estan sofrint les injusticies, a part que no tenen capacitat organitzativa per genera el canvi tenen temó. No anem en lloc aixi. Hem de fer una reunió i parlar clar si ens comprometem o no, i estes reunions al meu paré no es poden fer en una plaça, sino en un lloc tancat. Jordi, les aportacions és fant donant el callo en les associacions ciutadanes, no llegint discursos que pots trobar en cualsevol lloc per la red. I com este moviment és "assembleari" els que no estarem d'acord ja mos apartarem sols o mos apartarant.

EG

Eva Guasch Fri 3 Oct 2014 11:11AM

Bones. Intueixo per la teva aportació Rafel que tu ets dels partidaris de què Podem es presente ja a les municipals, i clar, que l'equip oficialista-fundador de Podem aconselli que no, ha creat malestar i decepció.
Això però no està tancat i suposo que hi haurà (de fet, ja l'està havent) un intens debat al respecte. Finalment se sotmetrà a votació de l'Assemblea Ciutadana i quedarà com a definitiu el que representi a la majoria (que no té perquè coincidir amb la proposta oficialista).
Enllaçant amb el que assenyalava Lluís respecte al centralisme democràtic, se suposo que quan s'hagi votat, surti el que surti, tots els Cercles ho hauran d'acatar. Hi ha propostes que ho plantegen com un "competència" del propi Cercle el decidir o no presentar-se amb lista a les municipals. A veure com acaba. En tot cas, aquests centralisme derivat d'un procés assemblari i participatiu d'aquesta magnitud no el veig com un límit a la democràcia sino com una pràctica logica de la mateixa. El centralisme es torna un limitador democràtic quan aquest centralisme es hermètic (de despatx) i no assegura la màxima participació.
Personalment, jo tambe pensava que era precipitar-se presentar-se a les municipals. Suposo que veia les dificultats que hem tingut per fer rodar el cercle i això em donava la raó. No obstant, parlant amb la gent i tal i com van els aconteixements, ja no ho tinc tant clar. I potser per a mi, el millor resultat al procès constituent, seria que cada Cercle avalués i votés interna i autònomament, quina seria la seva representació municipal més òptima. Perquè el mateix risc que té PODEM el tenen moltes de les iniciatives que també són recents i que ens aconsellen que recolzem. Per exemple, Movem a Barcelona potser presenta una llista digna de ser recolzada i fer front comú, però igual a Tortosa, la marca s'omple d'expolítics als que decidim no recolzar. Llavors crec que en responsabilitat pel bé de PODEM i de la gestió municipal, cada cercle hauria de decidir internament com canalitzar la seva representació política municipal.

RS

Rafel Serret Fri 3 Oct 2014 12:54PM

Éva, no se d'on treus que soc partidari de presentar-mos a les municipals. El que vull dir és que no cal buscar de quin sexe son els angels, sino de fer politica de camp, de implicarse. Si és veritat que els que fan disertacions intel-lectuals estan dispostos a posar el seu saber, que es molt, per canviar el modo de fer politica que ho fassen, si no és aixi, que fassen un llibre i els demes el lligerem si volem. Tinc ja bastant anys per saber com funciona una organització, una cosa es la imagen romantica que se li vulgue donar i una atra els fets. El centralisme democratic tambe potser al final una enmascarament que al final es convertira en un centralisme pur i dur, sino, només cal vore les declaracions sobre no presentarse a les municipals, ja casi tothom ho té com aceptat, no dixa de ser direccionisme, i dien el que diu PODEM " si tots pensen igual,algú no pensa". Si els cercles son autonoms, no traguessem normes noves que els mateixos ciutadans és regularan. Resumin, el unic que jo dic, de manera clara, és, menys parlar i més implicarse, primer per constituir un grup de unes deu persones que comencen a organitzar per constituir el cercle i segon fer l'assemblea constituent i aixo no és podra fer mentres no hi hagen cares i ulls i cervells per demostrar una serietat i responsabilitat del grup organitzador, no és pot anar a demanar recolzament a ningú mentres no és demostre confiança i totes les comunitats humanes funcionen en el pilar principal de la confiança. Per lo tant, Lluis i a tots els demes vos demano que vos aclariu, i si és veritat que volem canviar les coses, que fessem, i menys disertacions. Es la meua opinió, els demes doneu la vostra.

EG

Eva Guasch Fri 3 Oct 2014 1:05PM

Bé, he començat dient que ... intuïa per la teva aportació. Era només una interpretació. Però ara veig que l'acció que estàs demanant no va per aquí sinó que fa referència al procès intern vostre d'enjagada, que jo desconec.
Ànims a tots !!

JDL

Jordi de la Cruz Fri 3 Oct 2014 1:16PM

Hola Rafel, el comentari que he fet a Lluís era un comentari amable i simpàtic, considero que qualsevol aportació intelectual a un col·lectiu té gran valor i és d'agrair que ments curtides i preparades ens ajuden en este canvi polític que pretenem aconseguir.
En cap moment la meva intenció era la d'enfadar a ningú ni situar-me políticament, era un simple comentari d'agraiment i simpatía per animar a més gent a que fase la seva aportació ideológica o intelectual, els cercles es fundamenten en això, en inteligència col·lectiva i és d'agrair.
Estic totalment dacord en tú que en això no hi ha prou, però podem ser agraits en les aportacions intelectuals i a la vegada ser actius al carrer i en les assossiacions civils del nostre voltant, es pot fer tot a la vegada, no costa res ser amable, ser simpàtic, animar a la gent a que sume i ademés ser actiu.
Suposo que no era la teva intenció però m'ha semblat com a que m'acusaves de que no donava el callo, m'ha ferit una mica este comentari, però si és la teva impressió no puc fer-hi res, però intento ser lo més actiu possible.
Igual que Eva us desitjem el millor al cercle d'amposta i espero que pugueu formar-vos aviat i fer una gran familia.
Salut!!

J

Joan Fri 3 Oct 2014 1:55PM

Rafael crec que has fet una bona radiografia del moment actual. Especialment de les desconfiances, les pors i certa falta de pragmatisme.

RS

Rafel Serret Fri 3 Oct 2014 2:03PM

Veig que és dificil explicarse i fer-se entendre escrivint. A mi també em sembla be el que diu Lluis, "pero no vingues a donarme lliçons teoriques si no fas res per posar-les a la practica" aixó vul dir. En cap moment m'has fet enfadar, la intel-ligencia si no és posa a la practica servix de molt poc. La confiança, si no generes confiança no aniras mai a cap lloc, i per generar confiança calen les persones i els fets, També sé que és dificil entendre quan et parlen clar, la claretat ofent susceptibilitats, no se es amable ni simpatic, no s'anima, peró és la crua realitat. No veig on t'acuso de no donar el callo, que jo sapigue tu no ets del incipient cercle Amposta, per lo tant rés de rés de la teua interpretació, és més, com a obridor de la porta cercle Amposta he confiat en tu per els primers contactes que en tingut en vatros. La Politica no és ni simpatica ni amable quan és fa per la comunitat i al teu antagonic no li vaigues en simpaties i amabilitat que et berenara.

JDL

Jordi de la Cruz Fri 3 Oct 2014 9:54PM

Per escrit és dificil interpretar bé el que es vol dir, no s'interpreten bé les expressions i poden donar peu a confusions, és per això que és tant important la confiança, almenys entre els que tenim el mateix objectiu. Està clar que ara tenim per davant una gran batalla política, una gran batalla per donar a entendre el nostre propósit dins d'un sistema més que clientelat, monopolitzat i amb els mitjans de comunicació al seu poder, serà dur i necessitarem força, determinació i molta paciencia. Justament per això opino que hem de generar confiança i benestar entre els nostres simpatitzants, en la majoria estic segur de que sóm gent que pateix o ha patit del drama social que vivim i busca en éste moviment solucions i companys per fer més lleuger el seu pesar. Tot el benestar que puguem crear entre nosaltres serà benvingut, perquè d'enemics estem plens allà fora i qui més o qui menys aprofitarà qualsevol cosa per fer-nos mal i desacreditar-nos, és per això que sempre que puc animo als nostres companys i intento generar un ambient amable i simpàtic, però és una opinió personal, cadascú és lliure d'enfocar-ho com millor cregue.
Res a dir Rafel, tot bé! Ens veiem aviat.

LLR

Lluís Lluís Rodríguez Sun 5 Oct 2014 10:49PM

Rafel, crec que si vaig pecar d'alguna cosa en la reunió del Cercle és per manifestar la meva opinió de que abans de presentar el Cercle i començar a actuar cal tenir clar què surt del procés constituent a nivell estatal. Si tu tens la realitat tan clara i estàs tan impacient per començar, no em necessites per a res tu i la teva política estrictament local i concreta, que vas manifestar ser l'únic que t'interessa (curiosament els de caritas s'expressen en termes pareguts).
D'altra banda, tinc entès que el Grup del Loomio el vam obrir amb la intenció de conèixer-nos, de moure debat i de sincronitzar-nos. Totes les meves intervencions han fet referència a temes que han obert altres i m'ha semblat que aportaven alguna cosa. No pot ser que cada vegada que dic quelcom em digues que això són somnis o que me'n vaig per les rames, o que tot això són teories que no tenen a veure amb la realitat (la qual sembla que tu coneixes molt bé), sobretot quan són intervencions breus.
Crec que no hem de descuidar els aspectes teòrics del que estem fent. Les teories no són totes iguals, n'hi ha de més ajustades a la realitat i de més fantasioses, per la qual cosa no hem de treure la pistola cada vegada que els altres obren la boca com fa la petita burgesia quan es topa amb la cultura.
Per la meva banda, no és la primera vegada que em trobo actituds com la teva i sé molt bé de què van i com manejar-les, així que de moment em mantindré a distància del Cercle d'Amposta, i per mi no us talleu, podeu reunir-vos tots els dies que jo ja vindré quan pugui o quan ho trobi oportú. Confio plenament en vosaltres perquè al cap i a la fi l'objectiu final és el mateix.
Ara bé, si em permets la lliçó, no oblidis que estem en fase de planificació i organització, i siguis conscient de que això no és un SPRINT sinó una MARATHON, vull dir que si corres molt al principi no arribaràs al final, que és l'important.

RS

Rafel Serret Mon 6 Oct 2014 6:44AM

A voré Lluis, primer que res, no sé perque he de portar pressa ni para qué. El cercle el poden formar cinc persones quan vulguen, una atra cosa és l'assemblea constituent. La realitat la tinc clara de fa molts anys, per aixó he tingut una vida digna sempre i el que em preocupa i m'ha preocupat sempre és que els demes la tinguen i sempre he denunciat els abusos del poder establert publicament, potser sera per aixó que soc un impacient quan veig les lliçons teoriques que en la Wikipedia podem trobar copiar i pegar,que per mi és una perdua de temps, sera perque fa temps les he llegit.

I una cosa esta clara, ni tu no em necessites ni jo tampoc a tu.
i menys per posar en marxa este moviment ciutàda que te que ser del poble para el poble (teoricament).
Lo raro és que un marathoniste com tu no s'hage preocupat de iniciar el cercle Amposta i ha tingut que ser un impacient que ho fasse.
Fas bé de dir que et mantindras a distancia, és el que volia que diguesses i no esperaba que t'involucresses, en sé molta de politica de base i veig les persones en compromis, no les que donen conseils desde fora.

Lluis, ja se que no hem de descuidar els aspectes teorics i esta bé el recordar-los, peró desde dins, de la trinxera al costat del company que dona la cara, no desde dalt la colina en prismatics.

A mi m'interessa la politica local perque és la mes propera i també per les meues limitacions intel-lectuals. Pero tant de parlar de podemos i els cercles i de la teorica t'has oblidat que aixó és un moviment assembleari i el que jo pense ho m'agradaria fer no té rés que voré en les decisions que pendran l'assemblea si no tinc poder de conveciment.

El grup de llomio s'ha obert (la obert Josep, que de moment és el que treballa mes per el cercle Amposta) per coneixe-mos, i dius bé, i aixó estem fent. Estem discertant per intentar construir el cercle, i si la critica no ens agrada anem malament sense diversitat d'opinons esta MARATHON té una classificació final preparada.

Jo no he segut mai de sport, jo soc com un motor de gasoil, has pogut apreciar que faig km i intento preparar la ruta, que despres els demes corregiran si vaig equivocat i el volant esta a disposició del més capacitat,i tu n'ets, per aixó li vaig dir a Armand que és poses en contacte en tu.
Lluis, les persones que de veritat estant preocupades per la situació actual és comprometen, no sols donen lliçons als demes.

Espero que sigues consecuent en les idées que tens i aportes els teus coneiximents al abast del cercle Amposta i desde dins, que persones com tu fan falta per conseguir una societat millor.

LLR

Lluís Lluís Rodríguez Tue 7 Oct 2014 10:30PM

Quan vaig veure que una de les iniciatives contra la situació actual havia pres vela, no vaig dubtar en que havia d'estar-hi. Però el moviment m'ha agafat en una època dolenta per manca de disponibilitat de temps. No podia impulsar un cercle si després no podia acudir a la cita ni tinc capacitat per a donar-li continuïtat. No me n'he amagat d'això i ho he manifestat des del primer moment. Sí que tinc, en canvi, "ratos" solts que em permeten coses com participar al Loomio. De manera que el tipus de compromís exigit per tu no el puc assumir. Lo tradicional és que o et poses del tot o millor no posar-t'hi, però queda el dubte de si un treball a mitges és millor que res.
En la meva situació actual, vaig preferir que altres iniciessin el Cercle, tal com ha passat, perquè els impulsors sempre tenen la càrrega moral de donar-li continuïtat. Em va alegrar molt que l'iniciés gent amb veterania, perquè en tots els moviments social els incombustibles com tu sou els imprescindibles i cal cuidar-vos bé.
Amb gent com tu sé que el Cercle d'Amposta no tindrà els problemes pels que han passat altres. En tu només em preocupa la teva claretat d'idees i, sobretot, que ja t'has llegit el Viquipèdia!! (ja sé que és una metàfora). Suposo que ja trobarem la manera d'encaixar i desenvolupar algunes funcions, ja sigui en la trinxera o des de la colina.

EG

Eva Guasch Wed 8 Oct 2014 10:14AM

Bon dia!!! Jo també estic aprenent a que els tempos, els motius, la implicacio de cadascu de natros, sovint no es coincident i cal respectar. Tinc clarissim tambe que jo vull formar part del canvi que demanem a crits els de baix i que es necessari, com tinc igual de clar que no sera facil. Ara hi ha empenta i il.lusio perquè tenim l'instrument, pero haurem de picar i fort, segur. Per tant, o ens convencen de que tots i totes som necessaris ( sigui quina sigui la nostra disponibilitat, aportacio, motius, ....), que tot ha de sumar i que hem de remar Tots en la mateixa direccio o ... No sera possible!. Una abraçada!

AP

Armand Pons Thu 9 Oct 2014 1:44PM

Em sap greu no poder participar més, però també tinc bastanta feina i moltes preocupacions, personals i laborals... Fa dies que penso que he de contestar, encara que sigui per al·lusions, però ho tenia pendent...
Crec que és normal que hi hagi divergències en alguns o molts temes, diferents punts de vista, i diferents ritmes, però això no ha d'impedir que cadascú pugui aportar el seu punt de vista i tampoc que haguem de perdre les formes.
Jo, potser per la meva feina, estic acostumat a reunir-me amb grups de persones, i sempre n'hi ha de tota mena. Crec que cal respectar moltíssim a totes les persones, i mirar d'enfocar cap un objectiu comú i determinat.
Conec a Lluís des de fa molts anys, i mai deixa de sorprendre'm la seva capacitat intel·lectual i humana, sé que no persegueix cap tipus de protagonisme, i és una persona que quan es mulla, li agrada fer les coses bé. Cadascú té un procès, i ara és normal que es plantegin el que han de ser els PRINCIPIS d'aquesta formació.
Per desgràcia, a Rafel el conec molt poc, però fa temps que llegeixo coses que tinc referències d'ell, i sé que no té "pèls a la llengua" per parlar de qui sigui i on sigui. Sé que coneix bé als polítics locals i crec que pot aportar moltíssimes coses que la resta (almenys jo) ignorem.
Tots estem "units" per un mateix esperit i una manera de pensar, òbviament estem en l'embrió d'algo que pot ser important per fer canviar allò que no ens agrada.
És cert que de vegades, escrivint per aquí, es poden malexpressar i malinterpretar coses que tenien un altre significat... però, per favor, deixem-nos anar d'aquestes coses.
ja vaig dir fa dies, que cal definir uns objectius, una estratègia i un calendari de treball. I mentrestant, mirem d'aportar tots allò que puguem.

LLR

Lluís Lluís Rodríguez Fri 17 Oct 2014 12:52PM

Aquest cap de setmana és l'Assamblea presencial, on es debatran els documents polítics, organitzatius i ètics de Podem, la qual es retransmetrà en directe a http://asambleaciudadana.podemos.info/directo
També hi ha de temps fins a demà per a votar les resolucions, que són línies generals d'actuació més concretes, al següent lloc
http://asambleaciudadana.podemos.info/votaciones
Tot plegat, dins la següent web
http://asambleaciudadana.podemos.info
La votació dels documents polítics es farà durant els dies 20 a 26 d'octubre, i és independent de la posterior elecció d'aquells que hauran d'ocupar els diferents òrgans creats.

EG

Eva Guasch Fri 17 Oct 2014 12:54PM

👍👍 ben informat!!!!

EG

Eva Guasch Fri 17 Oct 2014 1:41PM

Jo ja he votat les meves cinc resolucions.
1. Derogacio Reformes Laborals
2. Ensenyament public i laic
3. Reforma de l'Educacio
4. Guanyar el dret a la vivenda y acabar amb impunitat financera
5. Auditoria i reestructuracio de la deuda.
Us animo a tots i a totes escollir les vostres 5 mes importants i a ..... participar!!!!

Us animo a tots

J

Jofre Fri 17 Oct 2014 7:30PM

Allà vaig!!

JDL

Jordi de la Cruz Fri 17 Oct 2014 10:01PM

Gràcies per la informació companys!

J

Jofre Sat 18 Oct 2014 7:52PM

jo he votat:
1. Defender la Educacion Publica: nuestro derecho y no su negocio
2. Ganar el derecho a la vivienda...
3. Por el derecho a decidir sobre la salud
4. Encaminarse a unes Cortes Constituyentes
5. El Referndum

J

Jofre Sat 18 Oct 2014 7:57PM

Al final he afegit les dos últimes, quan la de l' "auditoria i reestructuració del deute" ja la tenia decidida....
No sé si canviar!!

J

Joan Sat 18 Oct 2014 8:32PM

Crec que coincideixo en algunes amb Jofre. Intento fer memoria:
1. Defender la Educacion Publica: nuestro derecho y no su negocio
2. Por el derecho a decidir sobre la salud
3. La de corrupcio de Villarejo
4. La economía al servicio de la gente

EG

Eva Guasch Sat 18 Oct 2014 8:45PM

Pots canviar el que vulguis si aixi ho consideres. Amb la teva codificacio compta únicament la ultima votació.
Demà a seguir streaming, Gran assemblea Si se puede. Avui ètics, algo he aclarit ... Demà sera el més suculent, contraposicio esborranys organitzacio i politics. A veure si aclarim diferencies entre equip oficialista i altres.
Apassionant. Emocionant. Història.

J

Jofre Sat 18 Oct 2014 11:35PM

Gallina de piel!!! de vore lo de vista alegre... racionalment no sé què dir, però emocionalment... Gallina de piel!!
Diràs que veig als actuals "capitans del barco (PP i PSOE)" agranant tot lo que poden abans de que arribe la marea de Podemos.
Demano al destí que ara sí, comencen a fer-se les coses millor!!

J

Jofre Sun 19 Oct 2014 9:20AM

Me sembla patètic, no era menos d' esperar, TV3 i TV1 o no han dit res sobre l' Assamblea (TV3) o han fet un empastre zero informatiu (TV1).
Això està començant, lo que vindrà no ho sabem, però o ho divulguem persona a persona o els poderosos mitjans faran molta mala feina.
Bon dia,
Podemos!

LLR

Lluís Lluís Rodríguez Sun 19 Oct 2014 9:28AM

A la televisió en saben molt de falsejar i modificar la realitat: són els reis del surrealisme. Per això cal molta cautela amb les Municipals. A la TV li sobrarà amb agafar al més patètic regidor de Podem, de entre els més de vuit mil municipis que hi ha per tota la geografia espanyola, per a contrarestar i matxucar la bona imatge aconseguida per Pablo Iglesias. A aquesta mena de coses es referia ell amb el símil de respectar els temps morts del basquet i que no s'acabi anant tot enterra per un triple que no es va arribar a xiular.

EG

Eva Guasch Sun 19 Oct 2014 2:43PM

Lo simil public que estan fent de la proposta organitzativa de l'equip de Pablo a les estructures de partits tradicionals, també és manipuladora, simplista i interressada per desacreditar. Que hi hagi o no un secretari general o tres portaveus resulta anècdòtic sino es té en compte que, en ambdos propostes, l'òrgan de dinàmica interna més important és l'assemblea i el consell ciutadà. Respecte a l'equip coordinador, entenc que per exercir certes responsabilitats puguis dir la teva respecte l'equip amb qui vols treballar.
Enten també que l'equip d'Echenique, sumando podemos, sacrifiquen eficàcia i coherència, per mantindre's fidels a l'esperit de participacio oberta total. Això comporta avui per avui uns riscos, que podrien fer que no estessim a l'altura ( escollir per sorteig, ????). Donada la urgència social i del moment, la meva opinió es decanta per minimitzar els riscos.

J

Jofre Sun 19 Oct 2014 6:10PM

Jo reconeixo anar un pel a cegues, confio massa a cegues en el projecte. Però vaig palpant i el que palo m' agrada molt. Per desgràcia, el grau de millora del panorama polític actual sembla, a priori, senzill d' assolir.
El procés de maduració del projecte aquests dies serà clau, este serà en el vehicle al que sí pujaré.
Crec que desde els Cercles la responsabilitat és màxima, es podria dir que som la veu de la consciència dels del capdavant; ja veurem si sabem expressar aquesta veu unitaria i plural, i ja veurem si farà ressò fins la direcció.
Entenc poc o res dels mecanismes polítics interns dels partits, però confio en que els tres pilars bàsics vagin en harmonia i emmarquin la ficaç utilitat per a que hauria de servir qualsevol formació política, servir els interessos del poble, i sobretot, dels sectors que el capitalisme aparta dels seus interessos.

LLR

Lluís Lluís Rodríguez Mon 27 Oct 2014 10:21PM

Al final s'han aprovat els documents de l'equip 12 de Pablo Iglesias amb un 80% de vots. No sé si és que tenien els millors documents, o que han fet la millor posada en escena, o simplement perquè han estat els que han tingut més presència mediàtica durant tot el procés. Dubto que la majoria de la gent s'hagi llegit els diferents documents abans de votar, i molts potser hauran votat simplement a l'equip més conegut, o a l'equip promotor. Entre tants documents ha faltat elaborar comparatives, i ha deixat mala maror la decisió de fer incompatibles els documents de Claro que Podemos amb tots els altres (sí que ho era el document polític amb la majoria dels altres documents organitzatius en el tema de presentar-se o no a les Municipals de manera directa, però potser no n'hi havia per a fer un blindatge genèric). En teoria eren unes jornades tècniques, i la presentació de l'Equip 12 pareixia un míting, mentre que els altres equips a dures penes sintetitzaven els seus continguts. De manera que l'equip 12 va eclipsar molt als altres, i alguns van expressar el seu malestar al respecte. L'Assemblea haurà de millorar en molts aspectes, i estic segur que els equips arribaran més ben preparats les pròximes vegades.
El que més m'ha agradat ha estat la idea de que a nosaltres no ens importa discutir perquè som un moviment "plural". Deixo aquest article que ha sortit avui a Sin Permiso:
http://www.sinpermiso.info/textos/index.php?id=7419

LLR

Lluís Lluís Rodríguez Mon 27 Oct 2014 10:50PM

Al final s'han aprovat els documents de l'equip 12 de Pablo Iglesias amb un 80% de vots. No sé si és que tenien els millors documents, o que han fet la millor posada en escena, o simplement perquè han estat els que han tingut més presència mediàtica durant tot el procés. Dubto que la majoria de la gent s'hagi llegit els diferents documents abans de votar, i molts potser hauran votat simplement a l'equip més conegut, o a l'equip promotor. Entre tants documents ha faltat elaborar comparatives, i ha deixat mala maror la decisió de fer incompatibles els documents de Claro que Podemos amb tots els altres (sí que ho era el document polític amb la majoria dels altres documents organitzatius en el tema de presentar-se o no a les Municipals de manera directa, però potser no n'hi havia per a fer un blindatge genèric). En teoria eren unes jornades tècniques, i la presentació de l'Equip 12 pareixia un míting, mentre que els altres equips a dures penes sintetitzaven els seus continguts. De manera que l'equip 12 va eclipsar molt als altres, i alguns van expressar el seu malestar al respecte. L'Assemblea haurà de millorar en molts aspectes, i estic segur que els equips arribaran més ben preparats les pròximes vegades.
El que més m'ha agradat ha estat la idea de que a nosaltres no ens importa discutir perquè som un moviment "plural". Deixo aquest article que ha sortit avui a Sin Permiso:
http://www.sinpermiso.info/textos/index.php?id=7419

LLR

Lluís Lluís Rodríguez Mon 10 Nov 2014 10:55PM

Des d'avui fins el dia 14 es fan les votacions als candidats.

Deixo un article que analitza les últimes estadístiques amb un toc d'humor que ben segur ens ajudarà a agilitzar la ment:
http://www.lapaginadefinitiva.com/2014/11/08/pablemos-contra-guapemos-ahora-con-mas-cocina/

També us deixo una entrevista a Pablo Iglesias:
http://www.20minutos.es/noticia/2285129/0/pablo-iglesias-entrevista-podemos/mayoria-absoluta/corrupcion-elecciones/#xtor=AD-15&xts=467263

JDL

Jordi de la Cruz Tue 11 Nov 2014 7:58PM

Gràcies per les teves aportacions Lluís, espero veret aviat, pots venir a les reunions de la Ràpita sempre que vulgues, ens reunim tots els dimecres de 19h a 21h al Maset.
Les teves aportacions sempre són molt constructives.
Salut!

LLR

Lluís Lluís Rodríguez Tue 11 Nov 2014 9:41PM

Gràcies pel complit, Jordi. Després de tot, els partits no són altra cosa que gestors d'ideologia i d'opinió, les quals resulten tant més fortes quan més fonamentades estan en la realitat. Ara ja comencen a veure's per la premsa les estratègies que empraran el PP i el PSOE per a combatre a Podem.
El PP posa l'accent en que només ells representen l'estabilitat i confia en que la gent no voldrà experiments.
El PSOE remarca que Podem és una força política antisistema i que no té programa, és a dir, que Podem vol destruir l'actual sistema polític sense fer cap proposta alternativa constructiva.
Ambdues estratègies es basen en afirmacions falses, la qual cosa hem d'aprofitar al nostre favor de la següent manera:
- Ni el PP ni el PSOE representen l'estabilitat, perquè entre uns i altres són els dos partits que han portat a un profund desequilibri de l'economia espanyola. La majoria de la població ha perdut estabilitat, i els que la conserven no poden estar segurs de que la seva situació es mantindrà amb el Govern d'aquests dos partits. El mateix val per a CiU i ERC, que representen el bipartidisme a escala autonòmica, i en allò essencial també han recolzat les polítiques desplegades a Espanya durant els últims 20 anys (un exemple important va ser quan van anar a defensar el Sí al Tractat de Maasctricht al sur de França; aquest Tractat signat el 1992 representa per a nosaltres una mena de Constitució econòmica que és la que ens ha abocat al desastre i no se'ns va permetre votar si la volíem, ni tan sols va haver un autèntic debat social al respecte; el Tractat de Maastricht sí que ha estat un experiment temerari)
- Podem no té un programa a l'estil dels partits convencionals, amb les seves tradicionals promeses sobre creixement, fiscalitat, rendes i un llarg etcètera que rara vegada apliquen quan arriben al poder. El programa de Podem consisteix en què la gent decidirà directament les principals línies a seguir pel Govern, i això ho farà sense representants. El poble no ha de demanar res a uns representants que no fan altra cosa que omplir-se les butxaques mentre arruïnen el país. El programa de Podem és instaurar una autèntica democràcia a Espanya, per a la qual cosa cal canviar la Constitució i netejar-la progressivament dels seus elements antidemocràtics, començant per la instauració del mandat imperatiu sobre els delegats del poble en l'article 67.2 de la Constitució.