Loomio
Sun 14 Sep 2014 12:23AM

Procés constituent

JE Josep Escobar Public Seen by 63

Anem a començar a parlar per posar les bases i per començar a moure'ns.

AG

Alex Guillen Mon 22 Sep 2014 5:04PM

Deixo aqui l'enllaç de la pagina de Podemos on avui han sortit els Borradors de la Assamblea Si se puede, on s'estableixen els principis de Podemos, dels que hem de pendre nota, pel que fa a: compromis etic, principis polítics i principis organitzatius.
En aquesta mateixa pagina hi ha obert un Buzon en el que cualsevol pot enviar la seva opinio al respecte d'aquest borradors aixi com esmenes, que seran estudiades per a introduir-les o no a aquests borradors. Es una oportunitat per introduir i propossar idees per a la constitucio de la normativa interna de Podemos. El moment de fer-ho es ara que encara son borradors i aquestes llistes de normes i principis no estan tancades ni son definitives, totom pot aportar les seves idees.

http://claroquepodemos.info/borradores/

JE

Josep Escobar Tue 23 Sep 2014 1:33PM

Els tinc impresos per a la propera reunió, parlar-ne un poc :)

AP

Armand Pons Thu 25 Sep 2014 8:46AM

Estic llegint els documents, molt interessants i una bona base per començar...

MM

Mària Merino Thu 25 Sep 2014 8:27PM

No acabe d'entendre com està fent-se la selecció d'esborranys. En el link que ha passat Alex, només es veuen les propostes del grup de Pablo Iglesias & CO.

No veig que reculli les idees d'aquesta gent: https://www.loomio.org/d/sWLecywY/proceso-constituyente-en-los-diferentes-ambitos-territoriales-municipal-y-autonomico
http://es.reddit.com/r/podemos/comments/2g7w8v/borrador_de_los_ciudadanos_que_no_quieren_delegar/

Ara mateix encara em perdo buscant informació en la plaza de podemos, a vosaltres també vos passa o és només cosa meva?
Supose que a partir del dia 28, quedaran clars els esborranys sobre els que es treballarà, i els publicaran tots al mateix lloc. No?

DU

Josep Maria Sàbat Hernández Fri 26 Sep 2014 7:13AM

Pegueu-li una miradeta a veure que us sembla.

LLR

Lluís Lluís Rodríguez Fri 26 Sep 2014 7:44AM

Per a seguir tot el procés, cal entrar a aquesta Web de la Secció "Asamblea Ciudadana":
http://podemos.info/asambleaciudadana/
Baix de tot diu "Pincha aquí para consultar el calendario y el reglamento", i a mitjan pàgina et diu on s'estan penjant els borradors dels diferents equips:
http://propuestas.podemos.info/index.php/questions
El de Pablo Iglesias només és l'equip 12. Podeu veure que proposa no presentar-nos a les Eleccions Municipals i recolzar als "Guanyem", etc. que exposin la formació de la llista públicament, la qual cosa em sembla molt encertat.
No oblideu inscriure-us per a votar:
https://podemos.info/juntos-podemos/

LLR

Lluís Lluís Rodríguez Fri 26 Sep 2014 10:49AM

Mària, respecte als Borradors de l'Equip 7 als que fas referència, ja ens avança un dels problemes que serà una constant del moviment, i és el problema del centralisme democràtic. Encara no estem formalment constituïts i ja comencen a aparèixer els problemes que van dividir al moviment obrer fa més de 100 anys.
L'Equip 12 de Pablo Iglesias aposta clarament pel centralisme democràtic, és a dir, el que decideix la suma de tots els cercles condiciona i està per sobre del que decideix un cercle. El centralisme democràtic fou una de les coses que enfrontà a Marx contra Bakunin en la Primera Internacional. Bakunin defensava l'opció de caràcter anarquista segons la qual, traduït a nosaltres, un Cercle pot desentendre's del que decideixen la majoria dels altres Cercles, i pot actuar pel seu compte. Aquesta tendència ja estava present en la primera reunió del Cercle d'Amposta.
Personalment, crec que és millor el centralisme democràtic perquè un Cercle Podemos ha de tenir unes propietats i característiques similars estigui on estigui, i la força dels Cercles radicarà en la capacitat de saber-se coordinar i anar tots a una. Si un grup vol anar pel seu compte, trobo millor que es posi un altre nom. De fet, ja ha passat això: quan l'Ada Colau, Arcadi Oliveres i altres han volgut crear un Cercle diferent, li han posat "Guanyem Barcelona", i llavors poden fer el que vulguin. En canvi, quan un ciutadà qualsevol es trobi davant d'un Cercle Podem, ha de saber davant de qui està i ha de saber a què atenir-se.
Francisco Fernández Buey, en un dels seus últims escrits, va dir que avui en dia aquestes qüestions tenen caràcter transversal i no tenen per què dividir-nos. Us deixo una web amb documentació seva:
http://www.bibliotecabuey.com/
Una mateixa persona pot ser confederal en unes coses, com en la qüestió de l'autodeterminació i la lliure determinació, i centralista en altres coses, com en les qüestions relacionades amb la igualtat entre homes i dones.
Un anarquista pot estar a favor de la universalització dels drets i llibertats bàsiques, i un centralista pot acceptar l'aplicació de lleis diferents per regionalitats.
Una solució és que sobre qüestions que afecten a tots decideix el conjunt, i els Cercles individuals decideixen sobre qüestions no tractades pel conjunt, i sobre qüestions de caràcter local que no afecten a la resta. Però sempre discutirem sobre què afecta a tots i què afecta només a una part, ja sigui en qüestions organitzatives o d'acció.
No hem de confondre el centralisme democràtic amb el centralisme de la Unió Soviètica, ja que en aquell les decisions provenen del conjunt del Cercles, mentre que en el centralisme soviètic les decisions provenien d'una Avantguarda convertida en Burocràcia sense connexió amb la base.
Hi ha molta literatura sobre els límits de la DEMOCRÀCIA, però tampoc ens hem de decebre per aquestes coses, ja que si estem construint DEMOCRÀCIA, és normal que emergeixin els problemes clàssics de la DEMOCRÀCIA. Fixe-us que el centralisme democràtic ens ha preocupat poc durant tots aquests anys passats, i això és la prova del nou de que no tenim ni hem tingut una autèntica DEMOCRÀCIA.

J

Jofre Sun 28 Sep 2014 9:27AM

Perdoneu si em separo del que estàveu parlant, fa dies que vaig perdut, com la Maria indicava, en la concreció d' on poder participar. Per la meua part, estic tant acostumat a tenir una tele dominada per algú que t' empapussa del que volen que sentiguem que això de "buscar-se" l' informació se'm fa estrany.
Crec tots som conscients de la dificultat d' acordar interessos comuns donat que els interessos dels individus són diferents.
També les multinacionals i els bancs i els grups polítics convencionals tenen multitut d' opinions dins els seus cercles. Però estan organitzats.
Crec en l' organització de La Veu dels ciutadans, per complexa que sigui. Cadascú som fruit de moltes circumstàncies i molts principis ètics creats subjectivament. Hi ha molta feina a fer. La sensació de que els mateixos ciutadans estem adormits per l' immobilisme creat per les altes esferes és aterrador, però ens hem de despertar els uns als altres.
Podemos ha iniciat un projecte que molts anhelàvem i ara ha de ser tasca de tots i totes definir de la millor manera possible la ferramenta que ens ajudi a donar el pes que li pertoca a la veu del ciutadà.
És evident que l' individu i la col·lectivitat dels mateixos ha de ser el subjecte de tota acció.
Animo a tothom a no perdre l' ànim en este projecte.

AL

Antonio Lopez Sun 28 Sep 2014 6:21PM

Magradaria saber quan i on es fara la proxima assamblea. Ja que a causa de la feina estic moltes vegades fora i hauria de planificar-ho. Tambe crec que quant abans ho sabessem i mes temps hi hagi millor sera la planificacio i promocio per les xarxes. Es un plaer llegir les vostres opinions. Salut

AL

Antonio Lopez Sun 28 Sep 2014 6:36PM

En quant a la ideologia hem considero anarquista i republica. Anarquisme basat en el predomini de l, educacio per sobre del control i l, autoritat. Pero en el context crec que no es tracta de ideologies personals, sino de que tots som persones i de canviar les institucions desde les bases per que no estiguen al servei de uns quants i els seus amics com esta pasant per tot arreu, sino al servei de tots els ciutadants. Fer una nova politica amb reduccio de salaris dels politics i mirar pel be comu. Si ens unim sirem mes forts i podrem canviar les institucions. Salut

Load More