Loomio
Tue 19 Dec 2017 12:17PM

Actueel: Vestigingsklimaat voor ondernemers - Niet opnemen

MVD Maarten van der Pol Public Seen by 371

Vestigingsklimaat voor ondernemers

Om wijken en buurten zoals Overvecht en Kanaleneiland te stimuleren zijn belastingvoordelen voor bedrijven die zich daar vestigen een goed idee. Daarbij moet echter wel worden gewaakt voor scheve verschillen, er zijn veel meer plekken waar de lokale economie steun behoeft. Daarom zijn wij voor een breder plan voor de hele gemeente, waarbij we toewerken naar een ondernemende en levendige omgeving voor iedereen.

S

Sebastiaan Wed 20 Dec 2017 4:15PM

Pak de oorzaak van de vestigingsweerstand aan en je hoeft geen extra geld te reserveren voor stimuleringsbudgetten. Als huren te hoog zijn werk je alleen maar huurverhoging in de hand als je de huurders gaat compenseren. Als de wijk 'slecht' is door vermeende criminaliteit wordt deze niet beter van meer winkels, maar wel van de bestrijding van deze criminaliteit. Maak het aantrekkelijk om te vestigen door de wijk zelf aantrekkelijk te maken en verstorende elementen geen kans te geven.

G

Ger Sun 31 Dec 2017 4:50PM

een ondernemer gaat alleen daar beginnen waar hij verwacht met plezier te kunnen werken en geld te verdienen als alle kosten betaald zijn. dus met Sebastiaan eens