Loomio
Tue 19 Dec 2017 12:27PM

Actueel: Parkeerplekken - Naar WB

MVD Maarten van der Pol Public Seen by 375

Parkeerplekken

Wanneer je de beschikking hebt over een eigen oprit en een bakfiets is het erg makkelijk om te roepen dat het aantal parkeerplekken moet worden teruggebracht om het OV te stimuleren. Hiermee spannen we echter het paard achter de wagen: Om het OV te stimuleren is er een beter OV netwerk nodig, met goede dienstregelingen en bereikbaarheid van heel Utrecht. Zolang dat niet op orde is helpen dergelijke schijnmaatregelen niemand.

naar WB voor onderzoek + koppeling transferia & OV

S

Sebastiaan Wed 20 Dec 2017 1:47PM

Het aantal parkeerplekken in parkeergarages moet juist uitgebreid worden om geparkeerde auto's uit de straten te krijgen. Hierdoor ontstaat ruimte voor bijvoorbeeld bus/fietsstroken en kan de doorstroming in het verkeer verbeterd worden. Meer gemeenschappelijke, gecentraliseerde parkeergelegenheden bieden ook kansen voor het doen slagen van leen- en deelautoprojecten. Voorwaarde is wel dat de parkeertarieven voor deze (en alle) garages naar beneden gebracht worden, betaald parkeren mag geen melkkoe zijn.

G

Ger Sun 31 Dec 2017 4:56PM

de link tussen het OV en het aantal parkeerplekken is een vreemde: als je parkeerplekken opheft gaan mensen met de bus naar de stad? en wat is de link tussen je eigen oprit met een bakfiets en het aantal parkeerplekken in de stad?
het OV in Utrecht is best goed geregeld en met de Uithof tramlijn wordt dat verder verbeterd en verdwijnt lijn 12. Inzet op fiets zoals nu de koers is is beter en gezonder dan de bus. Zorg echter wel dat de overlast van geparkeerde fietsen opgelost wordt: net zoals jaren geleden geparkeerde auto's in een parkeergarage gingen moeten we nu als we op de fiets de stad in gaan deze in fietsgarages neerzetten (gedragsverandering stimuleren).

S

Sjoerd Fri 12 Jan 2018 12:35AM

Het is imho geen raar idee om de oude en nieuwegracht volledig parkeervrij te maken. Enkele plekken met een max van een uur ofzo voor bezorgen en voor de rest; op naar de parkeergarages, gratis met bewoners parkeervergunning). Paardeveld en Springhaver zijn bijna nooit vol. Helaas ziet Utrecht (VVD) een parkeerplek als een verdienplek.

Dit geldt ook voor de buitenwijken. In drukke winkelstraten zoals de Amsterdamse Straatweg zorgen de huidige parkeerplekken alleen voor opstoppingen. Weg die dingen. Achter de tweede Daalsedijk is een braakliggend terrein. Mooie plek voor een parkeerfaciliteit.