Loomio
Fri 5 Sep 2014 2:58PM

Entrevista en ELSETGE.COM

PC Podem Cambrils Public Seen by 13

El cercle de Podem a Cambrils prepara la temporada de tardor

Quan ja falten pocs dies per acabar aquest estiu atípic, la veritat és que no ha fet una calor excessiva i que hi ha hagut molts dies de núvols i fins i tot una mica de fresqueta (massa per als que es guanyen la majoria de les garrofes durant aquests mesos), ens reunim amb el Juan, el Santiago, el Carlos i la Susana en una terrassa de l’antiga plaça Espanya, que ara torna ha ser de la Vila.

La conversa comença amb les presentacions i amb quatre comentaris de l’actualitat política i aviat se centra, però, en el procés constitutiu que té obert Podem i amb la seva estratègica de cara a les eleccions municipals. Per començar, asseguren, la seva intenció és buscar complicitats en assemblees ciutadanes i candidatures unitàries, de cara als comicis de la primavera de 2015. Només es presentarien en solitari si no hi hagués cap manera d’entendre’s amb d’altres col·lectius i partits que ja treballen en el territori.

D’aquí que pensin que, en el cas de Cambrils, la primera opció és parlar amb els membres de l’Assemblea de Cambrils, una assemblea ciutadana que agrupa persones, a títol individual, i que tenen militàncies molt diverses i que ja han començat a impulsar projectes com la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute i un Observatori Municipal Ciutadà.

No dubten a utilitzar el llenguatge innovador de la seva organització: la casta, els cercles, la política més enllà de la política, la ruptura de l’eix dreta-esquerra, i sobretot la seva intenció d’aterrar en la política per quedar-s’hi i per guanyar. De moment, però, van per passos. Aquest cap de setmana tenen una assemblea a Tortosa i deixen per a la tardor les converses amb l’Assemblea de Cambrils i la participació en el procés de constitució de l’organització, on es clarificaran i s’ajustaran alguns dels engranatges operatius.

Esperem que l’energia de Podem serveixi per impulsar encara més la política activa i compromesa de les organitzacions cambrilenques que treballen en la defensa dels interessos del 99% de la població i ens ajudi a conseguir la llibertat com a país, com a ciutadans i com a individus.