Loomio

Local Fulket Huset

DU David Nicolás Public Seen by 16

Hola compañeros.

Ya tenemos respuesta de Fulket Huset, referente al local de reunión, y es negativa.
La razón es que no secundan a partidos políticos.
De todas formas les interesó muy muy mucho la ideas que promueve Podemos y estarían abiertos a buscar una solución.
Igual deberíamos plantear que se trata más de un colectivo de acción ciudadana y asamblearia que de un partido político al uso.

Considero que sería interesenate intentarlo nuevamente. Este centro tiene un largo historial de activismo social en Dinamarca.

Yo no podré ir a la asamblea de este Domingo pq trabajo, pero aquí os adjunto el mail (respuesta) en danés al mail de solicitud que escribió el compañero Paco Fernandez, para que lo debatais si el orden del día os lo permite.

Salu2

Først og fremmest vil jeg sige tusinde tak for din mail. Det er dejligt at høre hvordan den folkelige solidaritet breder sig udover Europa. Bliv ved med det!

På trods af at vi har meget sympati for jeres sag, så må jeg dog desværre meddele jer at vi ikke kan lægge lokaler til Podemos' møder. Som du kan læse inde på vores retningslinjer for lån af lokale (som du kan finde her: http://www.folketshus.dk/lan-et-lokale/), så lægger vi ikke lokaler til arrangementer af partipolitisk karakter. Vi er indforståede med at jeres tilfælde er i en gråzone, da den danske organisation ikke lader til at arbejde parlamentarisk. Vi opfatter jer dog stadig som tilknyttet den spanske parlamentariske organisation, og dermed repræsenterer I i sidste ende deres tilgang til politisk forandring. Hvis du synes at denne opfattelse er fejlagtig må du meget gerne skrive og uddybe hvordan vi så skal opfatte jeres organisation, og så vil vi tage jeres ansøgning op til genovervejelse. Jeg vil gerne understrege at vi er meget kede af at måtte afvise jer, men skulle vi give jer lov kommer vi ud på et skråplan, hvor det bliver svært at afgøre hvordan vi skal forholde os næste gang enhedslisten vil noget, og derefter SF osv.

Umiddelbart deler vi mange overbevisninger og deltager i de samme aktioner (Vi er også aktive i forbindelse med støtte til situationen i Gaza), og derfor ser vi muligheder for mange typer samarbejde, mellem jer og os som enkeltestående mennesker. Her lægger vi gerne lokale og kræfter i til et fælles formål. Dog ville det være bedst hvis vi holder Podemos som navn udenfor. Jeg håber I har forståelse for vores overvejelse.

mvh Martin

DU

Ruben Fri 10 Oct 2014 9:32PM

Es muy importante! Mucho, el decirlo así. Porque podemos, según los propios... llámales fundadores... es un partido político "por imperativo legal".
Yo creo, sin lugar a duda, que somos una asociación para abrir un espacio al pensamiento y la iniciativa ciudadana.

DU

Ruben Fri 10 Oct 2014 9:53PM

Estamos desde luego en la 'zona gris' pero somos sin duda una 'grass roots organisation', y eso es otra manera de verlo. Un saludo y suerte.