Loomio
Fri 18 Jul 2014 11:00AM

Fraude Electoral

S Silvia Public Seen by 20

Hola a tots,

Em preocupa el frau electoral de cara a les estatals. No puc entendre que el PP obtingués tant bons resultats a les Europees. No puc entendre que guanyessin les eleccions europees i no poguessin sortir al balcó a celebrar-ho perquè no hi havia ningú. Això no havia passat mai en tota la història. Això em fa sospitar que hi hagut frau electoral, i tampoc seriem el primer país del mon on s’ha descobert frau electoral.

Jo se que a cada col·legi electoral hi ha persones que se’n cuiden de que la suma quadri i no es perdin vots; i per tant, es molt difícil fer frau electoral als col·legis. Però aquests resultats s’envien a algun lloc, no? I en aquest lloc han de fer la suma parcial, i després la suma global. Doncs es aquí on jo sospito que afegeixen un parell de zeros a algun lloc.

Suposem que això és així. Suposem que hi ha persones que per mantenir el poder son capaces de qualsevol cosa, i fan la suma de vots malament per afavorir al PP. En aquest cas, com es podria evitar?

Si partim de la base que els col·legis electorals estan molt vigilats i es impossible fer frau electoral, proposo el següent: Que hi hagi un representant de Podemos a cada col·legi electoral que se’n cuidi de comptar els vots; informi d’aquest resultat en un programa informàtic accessible per internet, i que sigui aquest programa informàtic que faci la suma. Si la nostre suma quadra amb la suma que ens volen vendre es que no hi hagut frau electoral. Si no quadra, cal impugnar les eleccions.

No se si se’m envà l’olla, o es coherent la meva proposta. Si es coherent, proposo millorar-la entre tots, i passar-la a algun cercle de més amunt.

G

Gorka Sun 20 Jul 2014 10:22PM

Hola Toni, creo que no es posible cometer fraude a gran escala en ningunas elecciones en el Estado español. Es algo que está demasiado controlado, eso no quiere decir que me gusten los resultados. Desgraciadamente ha habido mucha gente que ha votado al PP. Esperemos que eso empiece a cambiar.

DU

Marck Collado Mon 21 Jul 2014 7:42AM

Hola Toni, penso com el Gorka, veig molt dificil el frau electoral manipulant les votacions. Aqui quan s'han comptat els vots es destrueixent (he estat 2 vegades president d'una mesa) perque no passi com als USA on es poden recomptar mil vegades. Tampoc els fa falta, ja que encara que passin a l'oposició segueixent tenin els privilegis.

Per altre banda, si no vaig errat, el que proposes es la figura de "l'interventor". A cada eleccions hi ha interventors que es queden dintre del col·legi mentres es fa el recompte i verifiquen el proces, i un cop acabat, apunten el resultat per mesa i truquen al partit.
Aqui hi ha mes info http://goo.gl/QTLGOE

Nomes cal veure quin es el procediment per tenir "apoderats" i fer-ho. En unes municipals es tant senzill com enviar per twitter, sms o WhatsApp les 4 meses i que algu ompli un full de calcul.