Loomio
Sun 12 Jun 2016 8:41PM

Seinä

VS Ville Saarinen Public Seen by 884

Tervetuloa! Olet saapunut DiEM25 Finlandin seinälle.

Diemiläiset, sana on vapaa!
Seinää voi ajatella ns high volume, low priority-tyyppisenä alustana.


 • keskustellaan aiheista jotka eivät tarvitse omaa ketjuansa
 • tehdään ehdotuksia/äänestetään
 • jaetaan mielenkiintoisia linkkejä
 • hengaillaan!
VS

Ville Saarinen Sun 12 Jun 2016 10:40PM

Cheers Diemiläiset! Ensimmäiset päivät loomio-ihmettelyä takana. Millaisia fiiliksiä porukalla on? Nappaako?

VS

Ville Saarinen Sun 12 Jun 2016 10:53PM

Niin ja muuten, "salaisena" näkyvä Organisointi-ryhmä ei ole DiEM25 Finlandin varjohallitus (vaikka siltä se saattaa näyttääkkin) ;) sen sijaan se on ensimmäinen löytämämme loomion bugi. Sitä käytettiin vain muiden loomio-ryhmien alullesaattamiseen @katariinapietilain @laurasarpola @kimmoneihum kanssa.

Todellisuudessa me poistettiin se perjantaina startin yhteydessä, mutta jostain syystä se jäi kuitenkin kummittelemaan. Loomio-ylläpitäjiä on informoitu - se saattaa siis hävitä jossain vaiheessa

TR

Tuulia Reponen Sun 19 Jun 2016 9:09PM

Ahaa-elämys kun tajuat, että kerjäläiselle voi puhua. :P kyyninen synninpäästö Katso kohdasta 21:00. Varoitus: saatat joutua pohtimaan omaa suhtautumistasi kerjäläisiin. Kerjäläisen katse on nähtävillä Yle Areenalla.

TR

Tuulia Reponen Mon 20 Jun 2016 10:34AM

EU:n komissio haluaa taas jatkaa Monsanton glyfosaatin lisenssiä. EU-maat on jo kolme kertaa kieltäytynyt tästä myrkystä, jonka tiedetään aiheuttavan syöpää ja epäillään olevan Brasilian microcephaly-epidemian takana. Brasiliassa on syntynyt tähän mennessä yli 2500 microcephalysta kärsivää vauvaa. Vauvoilla on tyypillisesti huomattavan pieni pää. Monsanto väittää, että epidemian takana on ugandalainen Zika-virus. Kriitikot huomauttavat, että Ugandassa ei ole vastaavaa epidemiaa. Päättele itse. Sanotaan viimeisen kerran EI KIITOS, emme halua tätä myrkkyä EU:hun. Allekirjoita glyfosaatin lisenssin jatkamisen kielto.

VS

Ville Saarinen Tue 21 Jun 2016 8:13PM

Nyt on DiEMin videoprojektin ideoiminenkin lähtenyt käyntiin! Ideana olisi siis tuottaa suomalaisiin vetoavaa videomateriaalia DiEM25:n manifestin hengessä. Tein juuri työryhmän toimintaa selventävän tervetuloviestin, käykää lukemassa!
* Ville

TR

Poll Created Thu 23 Jun 2016 1:15PM

Diem25 Suomen osastolle Twitter-tili Closed Thu 30 Jun 2016 1:02PM

Outcome
by Tuulia Reponen Tue 25 Apr 2017 5:47AM

Tuloksena 7 puolesta, 0 vastaan: Perustetaan DiEM25 Suomen osastolle Twitter-tili.

Twitterin kautta voisimme olla suoraan yhteydessä mielipidevaikuttajiin, poliitikoihin ja muihin Diem25-liikkeen osastoihin. Saksan, Hollannin, Ranskan ja Lontoon DiEMeillä on jo omat twitter-tilinsä. Twitter on facebookia nopeampi tapa viestiä ns. eliitille. Eri sosiaalisen median alustoilla on omat erityispiirteensä, minkä vuoksi niitä tulee monipuolisesti käyttää liikkeen hyväksi.

Results

Results Option % of points Voters
Agree 100.0% 7 DU VS TR JJO IM AM HP
Abstain 0.0% 0  
Disagree 0.0% 0  
Block 0.0% 0  
Undecided 0% 27 JK T TB MS KP KN ST MM ES MN HL PF ML DU LS MU TK RA DS VP

7 of 34 people have voted (20%)

TR

Tuulia Reponen
Agree
Thu 23 Jun 2016 1:17PM

Facebook ei mielestäni riitä viestintätyökaluksi, jolla saamme ulkomaailman kiinnostumaan itsestämme. Facebookilla tavoittaa paremmin jo valmiiksi kiinnostuneet kun taas Twitterissä voi twiittailla tuntemattomille poliitikoille jne.

VS

Ville Saarinen
Agree
Thu 23 Jun 2016 6:31PM

Tuen täysillä! :clap: Twitter-tilin mahdollista avaamisajankohtaa kannattaa myös miettiä. Sen aktiivisena pitäminen vaatii tietyn määrän resursseja. Tulevaisuudessa DiEMille voitaisiin ehkä luoda myös oma some-tiimi?

VS

Ville Saarinen Sat 2 Jul 2016 8:17AM

Hieno juttu! @tuuliareponen Onko mitään visiota tai aiempia kokemuksia esim muusta järjestötoiminnasta siitä, miten tiliä hallinnoidaan/kuka tekee postauksia? :)


Ja huom nyt meillä on myös oma Viestintästrategia-ketju, jossa voi pohtia näitä yksityiskohtaisemmin!

VS

Ville Saarinen Mon 4 Jul 2016 4:33PM

Videotyöryhmän kanssa kartoitetaan nyt suomalaisia asiantuntijoita ja demokratian puolestapuhujia videoproduktiota ja nettisivuja varten.

Tässä on hyvä mahdollisuus hyötyä kaikkien diemiläisten kollektiivisesta viisaudesta - eli tulkaahan jakamaan omat tiedonmurusenne, ketju löytyy täältä: Kartoitetaan suomalaiset asiantuntijat DiEM-sisältöjä varten

TR

Tuulia Reponen Thu 7 Jul 2016 9:13AM

@heikkipatomaki Moi! Ville sai idean, että jos Varoufakis saadaan Suomeen vierailulle, häntä voisi pyytää antamaan haastattelu Docventuressa DiEMin tavoitteista. Docventure ohjelma tavoittaa suuren osan vaihtoehtoisesti ajattelevista suomalaisista ja on etenkin vasemmistolaisten suuressa suosiossa. Mitä mieltä olet ajatuksesta?

HP

Heikki Patomäki Thu 7 Jul 2016 10:21AM

Idea on erinomainen. Olen laittanut Varoufakikselle kutsun ja rahoitus on, mutta prosessi on kesken. Jos ja kun hanke etenee, laitan heti tietoa myös tänne.

Heikki

KP

Katariina Pietiläinen Sat 9 Jul 2016 9:40AM

Hoi!!

Maakuntalehti Ilkasta tuli haastattelupyyntö! Haluaisivat haastatella jotakuta Diemiläistä, joka on (etelä-) Pohjanmaalta, ainakin alkujaan kotoisin.

Voidaan miettiä vastauksia yhdessäkin, jos kiinnostus heräsi! Huikkailkaa kiinnostuksestanne asap!

Kata

TR

Tuulia Reponen Wed 17 Aug 2016 12:19PM

DiEM25 Suomi osallistuu Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan!-ryhmän järjestämään Ei leikata!-mielenosoitukseen 3.9.2016 klo 14.00-18.00. Meitä parhaillaan on 5 ihmistä puuhaamassa Diemin miekkarikojua, -banderollia, -blokkia, -puhetta, -flaikkuja, -adressia ja -paitoja. Tekemistä riittää, joten kiinnostuneita vapaaehtoisia kaivataan! Ilmoittautua voi ilmaisemalla kiinnostuksensa yleisluontoisesti tai tehtäväspesifisti sähköpostitse osoitteeseen: Diem25Finland(at)protonmail.com Kiitoksia jo etukäteen! Pistetään yhdessä miekkaripöhinä pystyyn!

VS

Ville Saarinen Fri 19 Aug 2016 10:35PM

Cheers! Nyt on muutama mun väsäämä DiEM-paitadesignkin nähtävillä. Käykää kurkkaamassa ketjussa T-paitatilaus ja grafiikat. :eyes:

VS

Ville Saarinen Tue 23 Aug 2016 12:02PM

Nyt on mukana myös musta versio paidasta "Let's rethink Democracy"-tekstillä :sun_with_face:

TR

Tuulia Reponen Thu 1 Sep 2016 10:32AM

Bongasin tämmösen "Vastavirta festivaalin". Vaikuttaa mielenkiintoiselta tapahtumalta. Puhumassa mm. Syrizan ja Die Linken edustajat. Kannattaisiko meidän ottaa järjestäjiin yhteyttä ja lähettää joku tonne edustamaan DiEMin Suomen osastoa?

TR

Tuulia Reponen Mon 5 Sep 2016 2:53PM

Hei kaikki! Joensuuhun on suunnitteilla demokratia-aiheinen keskustelutilaisuus, jossa olisi viisihenkinen paneeli. Paneeli koostuu aktiivisista nuorista. Keskustelun alkuun tulee 15 minuutin alustus DiEM25:stä ja sen tavoitteista. Muut panelistit saavat pitää 5 min. aloituspuheenvuoron. Tilaisuuden aikana yleisö saa esittää panelisteille kysymyksiä.

Keskustelutilaisuus on tarkoitus saada syyskuun loppupuolelle riippuen panelistien aikatauluista, mutta varsinkin DiEMin puheenvuoron pitäjän. Keskustelupaikkana olisi Laituri-kahvila, joka on matalankynnyksen kohtaamispaikka Joensuussa juna-aseman välittömässä läheisyydessä.

Keskustelun puheenjohtajana toimisin minä, Tuulia Reponen. Tilaisuus järjestettäisiin Joensuun väittelyseuran toimesta meidän "public debates"-sarjamme alla. Tutustu tästä nettisivuihimme: http://joensuudebate.fi/

Miltä tämä teistä kuulostaa? Tilaisuudessa voitaisiin kerätä lista DiEMin toiminnasta kiinnostuneista, jotka voisivat mahdollisesti perustaa oman ryhmän ja/tai osallistua DiEM25 Suomen aktiviteetteihin.

VS

Ville Saarinen Mon 5 Sep 2016 9:30PM

Mun mielestä idea kuulostaa todella hyvältä! Voin myös kokemuksesta sanoa, että Laituri on varsin sympaattinen kulttuurikahvila. Puhujia?

HP

Heikki Patomäki Tue 6 Sep 2016 6:28AM

Varoufakiksen uusin julkilausuma DiEM25:n perusideoista on vaikuttava teksti. Se kannattaisi mielestäni ehdottomasti kääntää suomeksi. Saisikohan käännösryhmä sellaisen aikaan? https://www.jacobinmag.com/2016/09/european-union-strategy-democracy-yanis-varoufakis-diem25/

VS

Ville Saarinen Sat 17 Sep 2016 9:33AM

Ylen "Eurooppalaisia puheenvuoroja"-ohjelmassa myös mielenkiintoinen juttu DiEM25:stä: Demokraattinen Eurooppa tai postmoderni 1930-luku

DU

[deactivated account] Mon 26 Sep 2016 11:12AM

DIEM25 sivuille on ilmestynyt haku Validating Councilin jäseneksi. https://internal.diem25.org/

En nyt heti keksinyt mitään syytä olla ilmoittautumatta, sillä sitä kautta on vamarsti tavanomaista paremmin kärryillä sen suhteen mitä DIEM25 suunnitellaan ja tehdään. :thumbsup:

TR

Tuulia Reponen Mon 26 Sep 2016 3:24PM

Paras päivä diemiläisten promovideohaastatteluille-äänestys on avattu! Käy äänestämässä: https://www.loomio.org/d/aBk6OHyV/videoprojekti-jatkuu-joukkovoiman-j-lkeen-5-9

TR

Tuulia Reponen Mon 3 Oct 2016 1:41PM

Democracy in DiEM25 online DSC:n ensimmäinen tapaaminen oli viime viikon keskiviikkona. Ryhmän tavoitteena on lisätä DiEMin sisäistä demokratiaa. Suomen diemiläisistä kokoukseen osallistuimme minä ja @villburn. Seuraava online kokous on tiistaina 11.10. klo 19.00 CET eli klo 20.00 Suomen aikaa. Kokousalustana tulee olemaan Mumble-niminen viestintäväline. Sen saa ladattua koneelleen täältä. http://www.mumble.com/ Ohjeet Mumblen lataamiseen ja käyttöön löytyy DiD DSC:n blogista: https://democracyindiem25.wordpress.com/tools/

Toivottavasti mahdollisimman moni meistä pääsee kokoukseen! :)

VS

Ville Saarinen Wed 5 Oct 2016 7:42AM

:star:
Ollaan kokeiltu @tuuliareponen kanssa edelleenlähettää diemin sisäisiä sähköposteja ketjuun: Diemin tiedotus (Euroopanlaajuinen sähköpostilista)

Tällä hetkellä Tuulia on epävirallinen sähköpostitilin ( diem25finland (at) protonmail.com ) hoitaja ja valikoi tärkeimmäksi tuntemiaan keskusteluja meidän kaikkien nähtäväksi. Harkittua suodatusta siis tapahtuu, mutta nyt ollaan vielä kokeiluvaiheessa, eli tapa jolla tämä tehdään muotoutunee tulevaisuudessa edelleen. Mitä fiiliksiä? Palautetta otetaan mielellään vastaan :small_orange_diamond:

TR

Tuulia Reponen Wed 5 Oct 2016 8:36AM

Näen kyllä itse ongelmia ton ketjun suhteen. Tässä ajatuksiani:

 • viestien otsikot ei välity Loomion "Diemin tiedotus (Euroopanlaajuinen sähköpostilista)-ketjuun
 • em. syystä ketjun seuraajan on vaikea hahmottaa mistä aiheista on missäkin viestissä kyse
 • jotkut sähköpostiketjut on tosi pitkiä (Italian perustuslain reformista käyty keskustelu sisältää vähän alle 30 viestiä tällä hetkellä), joten suodatusta tapahtuu, mutta se on subjektiivista
 • em. syystä johtuen olisi hyvä miettiä kriteerit myös ns. "tärkeiden ketjujen" edelleen lähettämiselle
VS

Ville Saarinen Wed 5 Oct 2016 9:07AM

Nopsa fixausehdotus tuohon otsikko-ongelmaan. voisko otsikon kopsata alkup viestistä esim manuaalisesti viestin ekalle riville?

TR

Tuulia Reponen Wed 5 Oct 2016 9:40AM

Mut se ei erotu sit kunnolla tekstistä. Onhan se tietysti parempi kuin ei mitään.

VS

Ville Saarinen Wed 5 Oct 2016 10:45AM

Pystytkö käyttämään Markdownia? (ymppäämällä 2 kpl alaviivoja lausetta ennen ja sen jälkeen saa aikaan boldauksen)

TR

Tuulia Reponen Wed 5 Oct 2016 10:57AM

Toimiiko se jos teen sen jo sähköpostieditorissa? Vai pitääkö jälkikäteen editoida?

VS

Ville Saarinen Wed 5 Oct 2016 11:04AM

Kokeile toimiiko jo spostissa :)

TR

Tuulia Reponen Sat 8 Oct 2016 8:21AM

Otsikon boldaaminen markdownilla sähköpostieditorissa toimi. :)

TR

Tuulia Reponen Thu 6 Oct 2016 1:08PM

HUOMIO!

Mari Lindman etsii Suomen DiEMin edustajaa 20.10. pidettävään Turun vihreän vasemmiston työpajan sessioon, jossa käsitellään demokratiaa ja EU:ta. En itse pääse paikalle, pääsisikö joku teistä?

"Hello Tuulia! I contact you as one of the organizers of a workshop on the theme of EU that is held in Turku on the 20th of October. Åbo gröna vänster is organizing the event. As an activist engaged in Diem 25, we would be very happy to invite you to the workshop. We know that we are rather late with our planning. The idea is that the event is divided into several sections & themes, and that ever speaker gives a small introduction (5-10 minutes) and then there would be discussion for 1,5 hour. As Diem 25 has been engaged in questions about democracy and the EU, we thought you would be a good person to introduce one of the sections. The introduction & discussion can be in Finnish, Swedish or English. What do you think? Sadly, ÅGV does not have the means to pay the travel expenses. (I write to you in English because my written Finnish is pretty bad... :) )"

TR

Tuulia Reponen Thu 6 Oct 2016 1:20PM

Työpaja tulee sisältämään keskustelua demokratiasta, taloudesta, eläinten oikeuksista ja nuorten osallistumisesta politiikkaan. "Besides the discussion on democracy & economics, we plan to have discussion sections dedicated to animal rights in the EU and engagement in politics among young people."

RA

Risto Ala-Kaila Fri 7 Oct 2016 3:48PM

Eikös Li Andersson ole täältä Turusta mukana Diem25:ssä? Hän voisi hyvin (Marin mieliksi vaikka ruotsiksi) moderoida ÅGV:n keskustelua demokratiasta, taloudesta ja varmaan nuorten osallistumisesta politiikkaankin. Sitä en tiedä kuinka paljon hän on perillä Diem25:n muotoutuvasta organisaatiosta, mutta tässähän olisi hyvä tilaisuus briiffata häntä!??

TR

Tuulia Reponen Fri 7 Oct 2016 4:15PM

Ainakin seuraa meidän DiEM-ryhmän FB-ryhmää. Li Andersson vois olla kyl yks varteen otettava vaihtoehto. Onko kenelläkään meistä häneen yhteyttä?

MU

Marko Ulvila Wed 12 Oct 2016 6:02AM

Helsingin kirjamessuilla la 29.10. klo 15.00 on väkevän oloinen Eurooppa-paneeli. En itse pääse paikalle, mutta jos paikalla on enemmäkin DIEM-väkeä, ehkä sen jälkeen voisi pitää pientä palaveria DIEM-toiminnan edistämisestä.


HAJOAAKO UNIONI?

Kirjoituksia EU:n kohtalonkysymyksistä

Uunituoreen kirjan julkistaminen ja esittely Helsingin kirjamessuilla

lauantaina 29.10. klo 15:00-15:45

Messukeskuksen toisen kerroksen auditoriossa 201 (käynti eteläisestä sisäänkäynnistä heti oikealla portaat toiseen kerrokseen).

Sisäänpääsymaksu kirjamessuille on 16 euroa/aikuinen.
Kirjoittajat esittelevät kirjan ja vastaavat kysymyksiin.

Kirjan ovat kirjoittaneet
Markku Kuisma, professori
Heikki Mikkeli, professori
Henri Vogt, professori
Johanna Kantola, Akatemiatutkija
Ismo Söderling, Siirtolaisinstituutin johtaja emeritus
Timo Mäkelä, Euroopan komission ympäristöpääosaston päällikkö emeritus
Heikki Patomäki, professori
Sirpa Pietikäinen, Euroopan parlamentin jäsen

Tilaisuutta juontavat kirjan toimittaneet Jouko Kajanoja ja Eero Yrjö-Koskinen.

VVT (Vapaus Valita Toisin) ja Into Kustannus Oy

Tervetuloa!

VS

Ville Saarinen Wed 12 Oct 2016 6:18AM

@tuuliareponen @ristoalakaila hyvä kysymys, Li olisi varmasti hyvä esiintyjä, mutta on nostanut profiilian melko paljon viime aikoina, joten on suurella todennäköisyydellä myös aika pitkälle tulevaisuuteen varattu.

Voisin ehkä itse harkita tuonne Turkuun lähtemistä ensi viikolla, jos ei ole muita kiinnostuneita? Ongelmana on lähinnä se, että jos siellä joku argumentoi tai esittää puheenvuoronsa ruotsiksi, niin tipahdan kyllä ensimmäisen 10 sekunnin jälkeen kärryiltä :/

TR

Tuulia Reponen Wed 12 Oct 2016 8:43AM

Sehän ois tosi kiva jos pääsisit sinne Turkuun! :) @markoulvila Tampereeltahan ei kovin pitkä matka ole Turkuun - pääsisitkö Villen kaveriksi?

Luulen, että kielimuureihin ratkaisut löytyy, jos vaan on halukkuutta. Ehkä siellä on kielitaitoisia tulkkeja paikalla? Sitä voinee Marilta selvittää.

VS

Ville Saarinen Wed 12 Oct 2016 8:00AM

Kuuntelin eilen sattumalta Yle 1sen ykkösaamua, jossa oli mielenkiintoinen katsaus parinkymmenen vuoden taakse Suomen EU + euroon liittymisestä. Ohjelman voi kuunnella täältä, Eu-osio alkaa n 20 minuutin kohdalta

 • Ysärikatsaus: Kun Suomen markka kytkettiin Euroopan valuuttakurssijärjestelmään. - Millaisin perustein euro aikoinaan otettiin käyttöön? Keskustelijoina entinen toinen valtiovarainministeri, tutkija Arja Alho ja pitkän uran Suomen Pankissa ja valtiovarainministeriössä tehnyt Johnny Åkerholm. Ykkösaamun toimittaa Olli Seuri.
RA

Risto Ala-Kaila Wed 12 Oct 2016 10:00AM

Kyllä Mari Lidströmillä itselläänkin varmaan on Li Anderssoniin yhteys, koska Li on kunnallisvaaleihin 2012 ponkaissut ÅGV:n joukoista (ks. https://ungocharg.wordpress.com/about/), mutta sitä Mari ei välttämättä tiedä että kuinka pajon Li on Diemin touhuista perillä.

Mahtaakohan tilaisuus toteutua, kun olivat aika tiukalla aikataululla liikkeellä.

TR

Tuulia Reponen Sat 15 Oct 2016 10:38AM

Sain tähän selvennystä tänään. Kuulemma tilaisuutta on päätetty siirtää marraskuun alkupuolelle, kun aikataulu oli järjestäjienkin mielestä liian tiukka. Tarkka päivämäärä selvinnee ensi viikolla kun he kokoustavat asian tiimoilta. Ilmoitan kun tiedän asiasta jotain enemmän. Itse olen sitä mieltä, että mieluummin annettais näkyvyyttä jollekin muulle kuin eduskuntapoliitikolle meidän kasvoinamme. Jos DiEMiä toisaalla syytetään elitistisyydestä, sitä kehitystä ei helpota se, jos itse annamme ruohonjuuritason äänen henkilölle, jolla jo ääntä on.

TR

Tuulia Reponen Sat 15 Oct 2016 10:39AM

(IN ENGLISH BELOW) Juha Keltti pisti pystyyn noin vuosi sitten Anti-austerity in Finland-ryhmän, jossa on tarkoitus jakaa julkaisuja, joissa kerrotaan suomalaisesta talouskurin vastaisesta toiminnasta sekä annetaan arvioita leikkauspolitiikasta. Tervetuloa jakamaan tietoa kansainvälisesti!


Juha Keltti has created Anti-austerity in Finland-group for sharing publications that concern Finnish grassroots groups' actions against austerity politics as well as evaluations of the aforementioned type of economic policy. Welcome to share information internationally!
https://www.facebook.com/groups/511306465683693/

RA

Risto Ala-Kaila Mon 17 Oct 2016 11:19AM

Kun ÅGV ei ilmeisestikkään ole korvaamassa alustajan matkakustannuksia, niin luonnollinen kysymys nousikin kuka sitten edustaa DIEMiä täällä Turussa? Jos on tärkeää vahvistaa DCC:n paikallista ryhmäytymistä niin eikö olisi luontevaa että kasvot olisivat turkulaiset samalla kun tietty mietitään keskustelualueilla (https://www.loomio.org/d/sfB5AIQU/kartoitetaan-suomalaiset-asiantuntijat-diem-sis-lt-j-varten) keiden tutkijoiden argumentointiin tukeudutaan, ketä kutsutaan (keynote)puhujiksi omiin tilaisuuksiin ja ketkä kulttuurivaikuttajat voisivat edistää liikkeen tavoitteita.

En pitäisi puoluepolitiikassa näkyvästi esillä oloa sinällään vielä elitistisenä varsinkin kun ottaa huomioon että oppositiopuolueiden johtohahmot eivät kansanedustajuudestaan edusta vallankäyttöä vaan enemmänkin vaikutusvallan käyttöä. Minusta henki on ollut se että tässä vaiheessa olisi hyvä saada liikkeessä kuulumaan kaikkia niitä ääniä jotka ovat näkyvästi olleet esillä demokratian puolesta puhujina. Varoufakiksen myötä DIEMissä vallitsee vahva uusliberalistisen finanssitalouden kritiinen henki, jonka takia pitäisin etuna sitä että Li on pelottomasti käynyt uusliberalistista "asiantuntijavaltaa" vastaan (uus)politisoiden niin makro- kuin mikrotaloudenkin "lainalaisuuksista" harjoitettua liturgiaa. Tutkijoiden argumentointi (varsinkin taloudesta) olisi kuitenkin nähtävä osana laajempaa huolta eriarvoistumesta johtuvaa solidaarisuuspyrkimykstä vasten. Nykyisen hallituksen aikana ei tälläisen kritiikin esille tuomisessa puoluepoliittisista kytköksistä voi varmaankaan välttyä, kuten Joukkovoimaa mielenosoituskin osoitti. Pikemminkin olisi ehkä syytä miettiä miten eri puolueiden kesken vallitsevaa oppositiopolitiikkaa olisi mahdollista terävöittää jo alustavaa hallitusohjelmaa silmälläpitäen.

Jos ymmärsin oikein, ÅGV:n tilaisuuteen kaivattiin nuoremman polven näkemyksiä, mihin viittaan voisi pukeutua helposti myös Turun vihreiden Saara Ilvessalo. Hän on toimittanut "Kansan vallan" puolesta pamfletin (Into Kustannus, 2011) "Suora demokratia Suomen politiikan pelastuksena" yhdessä Henrik Jaakkolan kanssa. Saaran oma aihe oli Byrokratia vyyhdistä suoraan kuntademokratiaan ja Henrik kirjoitti Äärioikeiston ja enemmistön diktatuurista. Muita kirjoittajia olivat Kaisa Leka (Olipa kerran Suomi 2015), Matti Niemi (Suora demokratia ja talous), Rosa Meriläinen (Politiikan amatööri) ja Rolf Buchi (Faktat pöytään, ihmiset pöydän ympärille). Niinkuin varmaan tiedätte Henrik, Matti ja Rolf ovat Hesasta, mutta naiset ovat muualta: Kaisa Porvoosta, Roosa Tampereelta ja Saara siis Turusta.

VS

Ville Saarinen Thu 20 Oct 2016 8:02PM

Hyviä huomioita, ehdottomasti olisi hyvä saada paikallista porukkaa mukaan joka puolella, ja Li tosiaan on nostanut aiheita tapetille hyvin ja rohkeasti. Muistelen muuten lueskelleeni myös tuota pamflettia jossain vaiheessa, mutta kirjoittajat ovat kyllä jääneet valitettavasti tuntemattomiksi itselleni. Li on toki näkyvä puoluepoliittinen hahmo jolla on omat hyvät ja huonot puolensa - tuossa ympäristössä varmasti hän olisi myös innostava esimerkki ja sitä kautta avaisi diemin viestiä myös omalla karismaattisella olemuksellaan tuolla porukassa. Kannattaa yrittää, ja myös keskustella mielestäni tilaisuuden järjestäjien kanssa hieman siitä, että mitä mieltä he ovat.

Jos ymmärsin oikein, ÅGV:n tilaisuuteen kaivattiin nuoremman polven näkemyksiä, mihin viittaan voisi pukeutua helposti myös Turun vihreiden Saara Ilvessalo.

Saara ei ole itselleni tuttu, mutta pamfletti kyllä herättää luottamusta. AGV oli nimenomaan kuitenkin käsittääkseni pyytäneet jotakuta Diemiläistä paikalle, ja voisin kuvitella että järjestäjät ovat vihreiltäkin koittaneet saada näkyviä tyyppejä mukaan. Mutta toki tämä on vain oma oletukseni. Hienoa olisi jos siellä kuuluisi sekä Ilvessalon että diemiläisten ääni. Tosin voisin kyllä kuvitella että kuvauksen perusteella Saaraa saattaisi kiinnostaa myös diemin viesti?

RA

Risto Ala-Kaila Fri 21 Oct 2016 1:31PM

Lillä on nyt niin paljon meneillään, ettei varmaankaan ole paljoa ehtiny perehtyä DiEM25:n asioihin, mutta ehkä tälläinen yhteistyöpyyntö saisi hänet seuraillemaan liikkeen mielenkiintoista organisoitumista paikallisestikkin. Uskon että Saarakin voisi tällä tavoin kiinnostua DiEMin viestistä!

Tuuliako on ollut Mari Lindströmiin yhteydessä?

TR

Tuulia Reponen Mon 24 Oct 2016 11:56AM

Mari otti minuun yhteyttä Facebookissa. Olemme siellä laittaneet viestejä tapahtumaan liittyen. Hän lupasi ottaa uudelleen yhteyttä kun ovat kokoustaneet (muistaakseni tällä viikolla) ÅGV:n tapahtumatyöryhmän kesken.

VS

Ville Saarinen Fri 21 Oct 2016 4:19PM

Tuo on hyvä pointti ja kannattaa ottaa huomioon. Tapahtumien kautta näkyvämpiäkin tyyppejä saa varmasti helpommin sidottua mukaan.

Kyllä vain, Tuulia on ollut yhteydessä Mariin.

RA

Risto Ala-Kaila Tue 1 Nov 2016 2:23PM

Jos korviisi kantautuu @Tuulia, että jotain paikallista DSC:tä alkaa hahmottua täällä Turussa päin niin voit kyllä mainita, että olen kiinnostunut olemaan mukana!

Erityisen kiinnostuneena olen seurannut Turku mallin mukaisen (https://app.box.com/s/3b6vnwzaqyxgbil0uk57wvmdyzgyuhel ) kaupunginosa- ja teemaosallisuuden toteutumista kaupunginosaseurojen näkökulmasta. Turun kaupunki ja Turkuseura on hionut yhteistoimintasopimusta osallisuustoiminnasta kolmannen sektorin toimijoiden osalta jo yksitoista kuukautta, mutta nyt se alkaa olla kaupungin johtajan allekirjoitusta vaille valmis. Sopimus julkistetaan 26.1.

DU

[deactivated account] Tue 1 Nov 2016 4:26PM

Monelle olenkin jo ehtinyt höpöttämään ilmiöstä nimeltä Ranskan FN. The Guardian julkaisi tästä (ja vähän muustakin) artikkelin jota kannattaa ainakin vilkuilla jos aikaa ei ole lukea.

"Across the continent, rightwing populist parties have seized control of the political conversation. How have they done it? By stealing the language, causes and voters of the traditional left"

https://www.theguardian.com/world/2016/nov/01/the-ruthlessly-effective-rebranding-of-europes-new-far-right?CMP=fb_gu

Harjoitettu diskurssi on tärkeä tiedostaa koska mikään muu ei saa ihmisiä liikkelle.

VS

Poll Created Thu 3 Nov 2016 12:52PM

Perustetaanko Diem-lukupiiri, ja sille oma alaryhmä/subgroup Closed Thu 10 Nov 2016 9:02PM

Outcome
by Ville Saarinen Tue 25 Apr 2017 5:47AM

Lukupiirin perustamisesta oltiin yksimielisiä (äänestysprosentti 17%). Perustetaan siis lukupiiri :clap:

Keskustelua järjestäytymisestä-ketjussa heräsi keskustelua mahdollisen diem-lukupiirin muodostamisesta esim dieminkin aktivismissa käytettävän verkostomallia käsittelevien Rick Falkvingen "Swarmwise: Tactical Manual to Changing the World"-kirjan ja Manuel Castellsin Networks of Outrage and Hope: Social Movements in the Internet Age-kirjan pohjalta.

Luodaanko siis oma subgroup-lukupiirille ja ryhdytään perehtymään verkostomalliin paremminkin?

Results

Results Option % of points Voters
Agree 100.0% 5 VS DU TR LS RA
Abstain 0.0% 0  
Disagree 0.0% 0  
Block 0.0% 0  
Undecided 0% 30 JK T TB MS DU KP KN ST JJO IM MM AM ES MN HL PF HP ML DU MU

5 of 35 people have voted (14%)

RA

Risto Ala-Kaila
Agree
Fri 4 Nov 2016 6:57AM

Eikö osallistavaa olisi että lukupiirin jäsenet voisivat kukin tarjota lukulistalle (mahd. lyhyellä suosituksella varustettuna?) kinnostavia kirjoja tai artikkeleja, joista sitten (kerran kuukaudessa äänestämällä?) valitaan yksi.

DU

[deactivated account]
Agree
Sun 6 Nov 2016 12:42PM

kunhan artikkelit jää alle 30 sivun niin olen mukana :D

VS

Ville Saarinen
Agree
Wed 9 Nov 2016 10:46PM

Ristolta hyvä ehdotus - lukupiirin jäsenet voisivat tarjota artikkeleita ja kirjoja myös kuukausittain (tai mikä aika nyt sitten määritelläänkin yhden kirjan/artikkelin lukemiseen) ja voidaan puolestani laajentaa myös halutessa dokumenttielokuviin

TR

Tuulia Reponen
Agree
Thu 10 Nov 2016 8:46AM

Kannatan ajatusta periaatteellisella tasolla. En kuitenkaan voi omasta puolestani luvata, että kerkeän lukemaan pitkiä kirjoja nopeassa tahdissa.

RA

Risto Ala-Kaila Sun 6 Nov 2016 7:00PM

Hei, kuinka tuttuja on demokratiapoliittisen selonteon tuottamat materiaalit. Sieltä voisi löytyä myös jotain suomenkielistä lukupiiriä varten??? Maija Setälä tuli täältä Turusta kuulemistilaisuuteen (Säätytalolla 16.9.) pitämään alustuksen uusista osallistumismuodoista perinteisten toimintamallien haastajina.

Sivut:
http://www.oikeusministerio.fi/fi/index/valmisteilla/kehittamishankkeita/demokratiapoliittinenselonteko.html

Lyhyt tiivistelmä:
Demokratiapoliittinen selonteko tarjoaa eduskunnalle, yhteiskunnallisille toimijoille ja kansalaisille mahdollisuuden laaja-alaiseen keskusteluun demokratiaa koskevista tavoitteista ja keinoista. Selonteossa nostetaan esiin demokratian kehittämisen ydinkohtia, jotka vaativat huomiota nyt ja pitkällä aikavälillä, sekä annetaan valtio- neuvoston linjaukset demokratiapolitiikan tavoitteiksi 2010-luvulle.

Selonteko koostuu johdannon ohella kuudesta temaattisesta luvusta. Selonteon toisessa luvussa käsitellään Suomen demokratiapolitiikkaa, miten Suomi sijoittuu kansainvälisissä demokratiavertailuissa ja miten demokratian arvioidaan toimivan. Selonteon kolmas luku käsittelee edustuksellista demokratiaa ja neljäs luku suo-raa demokratiaa. Viidennen luvun teemana on kansalaisyhteiskunta sekä vapaa kansalaistoiminta ja kuudennessa luvussa käsitellään demokratiakasvatusta. Selonteon viimeisessä luvussa käsitellään Suomen kansainvälisiä demokratiasitoumuksia. Jokaisessa luvussa annetaan yleisesitys aihealueen nykytilanteesta ja viime vuosien kehityksestä sekä valtioneuvoston kehittämislinjaukset kyseisestä teemasta.

Selontekoa on valmisteltu valtioneuvoston demokratiaverkostossa oikeusministeriön johdolla. Selonteon taustaksi on myös tuotettu useita tausta-aineistoja ja val- misteluprosessissa on kuultu laajasti sidosryhmiä ja kokeiltu uusia menetelmiä kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen kuulemiseksi.

Selonteko (2014):
http://www.oikeusministerio.fi/fi/index/julkaisut/julkaisuarkisto/1394630106756.html

DU

[deactivated account] Fri 11 Nov 2016 11:35AM

Katsokaapa muuten sähköpostejanne. Mulle oli tullut spostia että Diem25 CCn Lorenzo Marsili vastailee kysymyksiin huomenna chatissä.

Aika ja paikka:

Saturday November 12 at 12:30 CET.
https://internal.diem25.org/pages/chat

TR

Tuulia Reponen Sat 12 Nov 2016 9:11AM

Oon matkalla enkä pääse chattailemaan. Toivottavasti joku teistä kerkeäisi! @villburn @laurileponiemi @laurisnellman @ristoalakaila

DU

[deactivated account] Sat 12 Nov 2016 12:42PM

Tuo keskustelusessio päättyi juuri, ja se käytiin kai alkujaan älypuhelimiin tarkoitetun alustan avulla. Kerrassaan kaaottinen kokemus kun parhaimmillaan 50 ihmistä kirjoittaa päällekkäin kenttään joka on 5cm x 5cm

TR

Tuulia Reponen Sun 13 Nov 2016 11:05AM

Eikä! Jäikö siitä jotain edes käteen? @laurileponiemi

MU

Marko Ulvila Mon 14 Nov 2016 9:14AM

22.11. tilaisuus, jossa olisi kiva nähdä DIEM25- väekä. Voisitko tän FB eventin linkata DIEM:n FB.sivullle?

https://www.facebook.com/events/239317636486648/


Save the date

From Tina to Tapas - There are plenty of Alternatives!

Tuesday 22.11. klo 18.00
Kirjasto 10, Elielinaukio 2G

Since the 2008 financial crisis there has been a huge boost for alternatives to the dominant neo-liberal paradigm that undermines sustainable wellbeing for all. In the event updates from a number of important initiatives will be presented. They include commons, Lexit, Plan-B and ecological democracy.

On the programme will be a sharing from recent exciting events :

Ruby van der Wekken: European Commons Assembly (15-17 Nov in Brussles)
Thomas Wallgren (Lexit meeting 19 Nov in Copenhagen)
Vijay Pratap (Ecological democracy)
Followed by invited comments

More information on the initiatives.

European Commons Assembly: https://europeancommonsassembly.eu/
Lexit: http://www.leftleave.org/
Plan-B: https://www.euro-planb.eu/
Ecological Democracy: http://www.radicalecologicaldemocracy.org/

The discussion is open to all and free of charge.
Organizers: Siemenpuu Foundation's working group on ecological democracy and others

TR

Tuulia Reponen Mon 14 Nov 2016 9:28AM

Samaa mieltä @markoulvila'n kanssa! Sen lisäksi, että tuo on sisällöltään tosi innostava tilaisuus, siellä voisi kutsua ihmisiä Helsinki1DSC:n järkkäämään Talous ja demokratia globalisoituneessa Euroopassa-keskustelutilaisuuteen, joka on siitä vajaan viikon päästä maanantaina. @villburn @laurisnellman @laurileponiemi @katariinapietilain @heikkipatomaki miten teidän kalentereihinne sopisi tuo From Tina to Tapas-tilaisuus?

MU

Marko Ulvila Wed 16 Nov 2016 12:07PM

Kiitti FB-event linkistä Diem-sivuilla (kurin kaverin olan yli, mää kun en oo siellä).

VS

Ville Saarinen Mon 14 Nov 2016 6:17PM

@tuuliareponen @markoulvila täytyy pistää mieleen, voi olla että ehdinkin

VS

Ville Saarinen Mon 14 Nov 2016 7:21PM

Kaikille tiedoksi, Tuulia, Lauri ja minä ( @tuuliareponen @laurisnellman @villburn ) kävimme tänään puhelinkeskustelun, jossa pikapalaveroitiin tulevan
Talous ja demokratia globalisoituneessa Euroopassa keskustelutapahtuman järjestelyistä. Tapahtuman ideana on siis tuottaa diem25:lle ehdotuksia liikkeessä ajettavaa talous- ja demokratia-agendaa varten.

Tapahtuma on tasan kahden viikon päästä maanantaina 28.11 Rikhardinkadun kirjastossa Helsingissä.

Sitä varten aiomme järkätä pikaisen joukkoistamistuokion, eli
* __ huomenna klo 18.00__ alkaen yhteinen tiedotteen ja grafiikkojen joukkostaminen google docs-alustalla

 • n klo 20 eteenpän videopuhelu, jossa käydään tiedote läpi ja muita käytännönasioita mikäli ehditään

Lisätietoa tapahtumasta ja sen järjestämisestä, sekä tarkemmat tiedot huomisesta täällä ketjussa

VS

Ville Saarinen Tue 22 Nov 2016 10:06AM

Moi, Suomenlinnan HIAP-taitelijaresidenssin taitelija Xavi Acarin pitää klo 17.00 "Open Studios"-tapahtuman Suomenlinnassa. Siihen kuuluisi myös 30minuutin keskustelu maailmanpolitiikasta (Trump, brexit, oikeistopopulismin nousu). Hän otti minuun yhteyttä ja kysyi josko DiEM25:sta voisi tulla joku mukaan keskusteluun ja pitämään n 5 minuutin esittelyn DiEM25:stä. Kyseessä on informaali keskustelutilaisuus, ja osallistujina lähinnä harrastelijataiteilijoita + muutamia ammattilaisia. Mun mielestä tämä on mielenkiintoinen mahdollisuus ja olen itse kiinnostunut osallistumaan, kiinnostaako muita?

TR

Tuulia Reponen Tue 22 Nov 2016 11:01AM

Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta mahdollisuudelta puhua DiEMistä ja osallistua keskusteluun. :) Kannustan etänä kaikkia kynnelle kykeneviä menemään paikalle. P.S. oon tosi kade teille, jotka pääsette sinne. :D

DU

[deactivated account] Sat 26 Nov 2016 12:23PM

@villburn

Tuo Suomenlinnan juttu vaikuttaa ihan kiinnostavalta.

Kävipähän tässä mielessä että Diemillä ei taida olla demokratian ja läpinäkyvyyden lisäksi kovinkaan yksiselitteisiä suunnitelmia luonnon ja ympäristön osalta?

Mä en tiedä kuinka sensaatiomaisia nää artikkelit välillä on, mutta kivaa luettavaa nämä ei ainakaan ole.

https://www.scientificamerican.com/article/only-60-years-of-farming-left-if-soil-degradation-continues/

TR

Tuulia Reponen Tue 29 Nov 2016 9:18AM

Pitäisikö diem25finland@protonmail.comin allekirjoitusta muuttaa? Nyt se on:

"DiEM25 Finland

Yhdessä demokraattisemman Euroopan puolesta."

Yhdessä sähköpostiviestittelyssä erään suomalaisen diemiläisen kanssa asia nousi esiin näin: "Hei DIEM25 Finland,
olet varmaan elävä yksilö..."

Pitäisikö allekirjoituksesta mielestänne käydä ilmi kulloisenkin sähköpostivastaavan henkilöllisyys? Jos, niin mitä muotoilua suosisitte?

VS

Ville Saarinen Tue 29 Nov 2016 11:55PM

joo tottahan tuo on, inhimillisempää se olisi jos siellä olisi myös henk koht allekirjoitus. Mikähän tähän olisi fiksuin?

Liian virallinen tuntuu helposti kolkolta, ja liian tuttavallinen voi olla myös liikaa.

TR

Tuulia Reponen Wed 30 Nov 2016 9:28AM

Eri DiEMin kansallisten kollektiivien aktiivit ovat luonnostelemassa ilmastonmuutoksesta muistuttavaa kirjelmää Trumpille. Jos haluatte kommentoida luonnosta, se kannattaa tehdä pian, sillä luonnoksen valmistumiselle on annettu dedikseksi TÄMÄ viikko. Kommentoimaan pääsette tänne: https://docs.google.com/document/d/1BJqJuIauzrFsF3kfG3QvoWANBDtYRSZ1y6hqvzXyY2s/edit

VS

Ville Saarinen Wed 30 Nov 2016 10:34AM

Tuo on tärkeä aihe kyllä! Pitäisikö siitä aloittaa ihan oma ketjunsa meilläkin?

TR

Tuulia Reponen Wed 30 Nov 2016 11:27AM

Sikäli kun meillä on resursseja osallistua siihen, niin oma ketjunsa olisi selkeyden kannalta kannatettava. Pitäisi tietää, että kerkeääkö meistä joku/jotkut kommentoimaan tota tällä viikolla? Vapaaehtoisia? @villburn Ehkä joku uusista Loomioon liittyneistä?

VS

Ville Saarinen Wed 30 Nov 2016 8:47PM

en ole varma, että ehdinkö itse. Hienoa kuitenkin, että tätä tehdään ja siellä on porukkaa mukana.

Uusi ketju löytyy täältä:
DiEM25:n vetoomus/kirjelmä Trumpille ilmastonmuutoksesta

TR

Tuulia Reponen Fri 2 Dec 2016 2:11PM

Postia Judithilta!

Dear DSC coordinators,

today marks the start of a huge DiEM25 campaign: our plan is to

Save Shabbir and #StopTheDeal between the EU and Turkey

Please take a minute to read the details of the case or watch the very moving video Yanis recorded with Shabbir: https://diem25.org/stopthedeal

Then, sign the petition at https://www.change.org/stopthedeal and help spread the word!

Attached are social media guidelines developed by Barcelona1DSC. They were the first involved because their city took on Shabbir's case. In order not to jeopardise Shabbir's safety, we couldn't involve everybody in the preparation of this campaign. However, we need everybody's help to make this a success!

Please spread the word. Multilingual versions:

English: https://diem25.org/stopthedeal | https://www.change.org/stopthedeal
German: https://diem25.org/stopthedeal-de | https://www.change.org/p/european-union-rette-shabbir-und-stopthedeal-zwischen-der-eu-und-der-t%C3%BCrkei
Spanish: https://diem25.org/stopthedeal-es | https://www.change.org/p/european-union-stopthedeal-salvemos-a-shabbir-y-paremos-el-acuerdo-entre-la-ue-y-turqu%C3%ADa
French: https://diem25.org/stopthedeal-fr | https://www.change.org/p/european-union-sauvez-shabbir-et-stopthedeal-entre-l-ue-et-la-turquie
Italian: https://diem25.org/stopthedeal-it | https://www.change.org/p/european-union-salviamo-shabbir-e-stopthedeal-tra-la-ue-e-la-turchia
Greek: https://diem25.org/stopthedeal-el
Catalan: https://www.change.org/p/european-union-stopthedeal-salvem-en-shabbir-i-aturem-l-acord-entre-la-ue-i-turquia

Today, we might save one person's life and at the same time stop the deportation of thousands more. Are you in?

Carpe DiEM!

Judith

TR

Tuulia Reponen Fri 2 Dec 2016 2:18PM

Mikä on #StopTheDeal -somekampanjassa homman nimi? (Oletettavasti se ei ollut vain yhden päivän stuntti, kuten someohjeistuksesta voisi luulla?)

-1 kirjoittaja, joka johtaa DSC-tiliä

-1 editoija

-1 grafiikkaspesialisti

 • useita twiittaavia aktivisteja

Twiittaavat häsällä #StopTheDeal Twitterissä niin, että rutisee ja häsä nousee trendaavien häsien joukkoon! Viestin saa kirjoittaa kotimaisella, mutta viestistä pitää löytyä em. häsä. Valmiita viestejä saa myös käyttää. Viestiä voi tehostaa grafiikalla.

Ohjeet (englanniksi): https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=forums&srcid=MTUzMjM2MDEyNDQxOTIzNjkxMzYBMDczMTk4NTA2NDM0ODgyNTIyMDYBS2VzNmVqZDhDd0FKATAuMQEBdjI

Grafiikka: https://drive.google.com/file/d/0BwVyAv1djsH4VUVXbW9mS1FDLTg/view

VS

Ville Saarinen Mon 5 Dec 2016 12:49PM

Hei tänne myös pieni päivitys Helsinki DSC:n toimista. Pidimme siis viime viikon maanantaina (28.11) tapahtuman Rikhardinkadun kirjastossa.

Videotallenteet Rikhardinkadun tapahtumasta ovat katsottavissa Periscopessa:

https://www.periscope.tv/w/1OdKrNBzBgPKX

Keskustelun pohjalta Helsinki DSC valmisteli politiikkapaperin, joka lähetettiin eteenpäin DiEM25:n koordinointineuvostoon (CC).
Valmiin paperin voi lukaista täällä:

https://docs.google.com/document/d/1YjfciNJ1l2A0wYwunIcIiS1TWIIB9RwJ_vFC-r1-iJs/edit

VS

Ville Saarinen Mon 5 Dec 2016 12:51PM

Tapahtumasta kirposi myös ajatus alkaa pitämään kokouksia kasvotusten esim 2 viikon välein jossain päin Helsinkiä:

Uusi ketju löytyy täältä:
Helsinki DSC: Säännöllisiä meetuppeja Helsingissä

LS

Lauri Snellman Sat 10 Dec 2016 7:29PM

Löysin netistä tällaisen: https://www.bertelsmann-stiftung.de//en/publications/publication/did/fear-not-values/ Julkaisussa perustellaan käsitystä, että anti-globalisaatio- ja antieurooppalaisten asenteiden takana ei ole autoritarismi vaan pelko globalisaatiosta. Tällöin tarvitaan parempi globalisaatiomalli - mitä DiEM yrittää luoda omilla policy papereillaan. Mitä ajatuksia tämä herättää?

TR

Tuulia Reponen Mon 2 Jan 2017 10:33AM

Hyvää alkanutta uutta vuotta! Olkoon se edellistä demokraattisempi.

KK

Katja Kiuru Wed 11 Jan 2017 11:24AM

Hei, ekaa kertaa täällä, historiaa tutkimassa! Olettepa ahkeria ja aktiivisia. Ajattelevaisia. Hienoa!
Hyvää alkanutta vuotta demokratian, kuuntelemisen ja maltin hengessä!
Kirjasto 10 maanantaina klo 20-22, näkyy.
Yst. Katja

KK

Katja Kiuru Wed 11 Jan 2017 11:25AM

...siis maanantaina 23.1. ja joinain muina sen jälkeen, tod. näk.

TR

Tuulia Reponen Sat 14 Jan 2017 2:35PM

Puhdistan konetta. Löyty tälläinen helmi.

TR

Tuulia Reponen Sat 14 Jan 2017 2:45PM

USA:n esivaalien fiilistelyä. #theworldiswithbernie

PN

Pekka Nikander Sun 15 Jan 2017 6:09AM

Puolet ihmisten tekemästä työstä voitaisiin automatisoida nykytekniikalla
https://www.techinasia.com/work-people-automated-mckinsey-study-shows

Samaa asiaa pohtii tämän päivän Hesarin sarjakuvasivulla B. Virtanen.

VS

Ville Saarinen Sun 15 Jan 2017 8:19AM

Mielenkiintoinen!

The study says that less than 5 percent of jobs can be fully automated. But at least 30 percent of the activities can be automated in 60 percent of jobs.

In other words, it’s not just low-skilled workers who will be affected by automation to some degree, but also highly skilled and well-paying jobs. Many could lose their jobs, but for many others it will free up time for higher value work.

Tuli mieleen MIT-tutkijoiden Erik Brynjolfssonin ja Andrew McAfeen The Second Machine Age - todella mielenkiintoinen kirja tähän liittyen. Tässä artikkelissa lyhyemmässä ja ytimekkäämmässä muodossa heidän pohdintaansa automaation ja tekoälyn yhteiskunnallisista vaikutuksista ja potentiaaleista: Will Humans Go the Way of Horses?

TR

Tuulia Reponen Sat 21 Jan 2017 1:06PM

Members of Berlin DSC are currently participating in the occupation of Humboldt University's sociology department. The spark for this occupation was the issue of Andrej Holm, who was fired from Berlin government and from his university professorship officially because of having attended Stasi officer school in 1989 and lying about this. The issue that the protesters see is that he was the only professor in Germany specialising in gentrification, and also would have had strong opinions on that in the Berlin government as the responsible person for housing, so there are rumours that big real estate companies had him removed. This may start a city-wide discussion about housing problems.

We think that many major European cities likely have similar housing problems, so this could be a DiEM25 issue that is both local and European.

Are any of your DSCs involved in movements for affordable housing, against gentrification etc.? Do you have contacts to such movements? If so, please urgently write to sch...@posteo.de , who is coordinating this effort for Berlin DSC. We want to develop a European perspective on this topic, starting with a commentary for DiEM25's website and later define DiEM25's position (to be voted by all members).

Best wishes,

Judith

TR

Tuulia Reponen Mon 23 Jan 2017 7:39AM

FYI, tiistaina 7.2. Poliittinen metamodernismi Suomessa kokoontuu klo 18 alkaen tutustumaan toisiinsa ja pohtimaan mitä metamodernismi on. Tapaamisen tarkemmat yksityiskohdat löytyy Facebook-tapahtuman kuvauksesta. https://m.facebook.com/events/1851186251814392/

VS

Ville Saarinen Mon 23 Jan 2017 10:51PM

Democracy in Diem-ryhmässä jaettiin tosi mielenkiintoinen blogipostaus, jossa vertaillaan erilaisia vaalitapoja.: http://ncase.me/ballot/

Sivun vuorovaikutteisuutta on vahvistettu myös havainnollisilla interaktiivisilla demoilla.

TR

Tuulia Reponen Mon 30 Jan 2017 9:29AM

HUOM! Vastausaika loppuu tänä iltana! @laurisnellman

TTIP-verkoston helmikuun yleiskokous – vastaa dudleen!

Moikka!

Alla dudle-linkki TTIP-verkoston seuraavan
yleiskokouksen ajasta. Vastaattehan siihen maanantai-iltaan (30.1.) mennessä!

Pahoittelut
pikaisesta dudlausaikataulusta. CETA-äänestys on Euroopan parlamentissa näillä näkymin 15.2., ja jos aiomme reagoida siihen täältä Suomesta käsin jotenkin, siitä olisi hyvä ehtiä puhua verkoston yleiskokoksessa.

https://dudle.inf.tu-dresden.de/hf2v5w8d/ ( https://dudle.inf.tu-dresden.de/hf2v5w8d/ )

Hey, let's dudle the time slot for our next general assembly! Please add your answers to
the poll before Monday evening (30.1.)!

Sorry for the short notice. The CETA vote at the European Parliament will be on February 15th, and we need to discuss about how to react on the result.

https://dudle.inf.tu-dresden.de/hf2v5w8d/ ( https://dudle.inf.tu-dresden.de/hf2v5w8d/ )

Aurinkoisin terkuin,

Marissa

VS

Ville Saarinen Tue 31 Jan 2017 5:55PM

Tästä tuli keskustelua @ristoalakaila n kanssa:
https://theintercept.com/2017/01/31/hidden-loopholes-allow-fbi-agents-to-infiltrate-political-and-religious-groups/

Nyt Trumpin aikana sietää hieman kyllä miettiä etenkin Snowdenin paljastuksia ja niiden merkitystä maailman ja esim aktivismin kannalta.

Siksipä mobiilichattailyyn löytyy meillä myös epävirallinen Signal-ryhmä (Signal on mm Edward Snowdenin suosittelema vahvasti salattu avoimen lähdekoodin chat-sovellus).

Tästä linkistä invite: https://sgnl.link/1KpeYmF
Mut voi lisätä myös puh-yhteystietoihin, jolloin Signalin asentamisen jälkeen meikäläinen löytyy heti sieltä Signalin yhteystiedoista:
nolla neljä nolla 7583734

RA

Risto Ala-Kaila Tue 31 Jan 2017 7:39PM

Mihin toi kutsulinkki oikein kuuluu kirjoittaa? Mull ei auennut tosta kuin appsin lataus iTunesista! Täytyykö taas vaihtaa selainta (pois Safarista)?

TR

Tuulia Reponen Wed 1 Feb 2017 10:55AM

Aasin sillan eli Trumpin ajan politiikan kautta, suosittelen lukemaan Jake Fuentesin analyysin Trumpin maahanmuuttopolitiikan mahdollisesta tarkoituksesta keskittää valtaa Trumpin regiimiä kohtaan lojaaleille ihmisille. https://medium.com/@jakefuentes/the-immigration-ban-is-a-headfake-and-were-falling-for-it-b8910e78f0c5#.jqfit68xv

DU

[deactivated account] Fri 3 Feb 2017 2:26PM

Olen lueskellut viime aikoina Zizekin tekstejä, ja tällä oli ihan jännä kaikupohja suhteessa nykyaikaan. Olette varmaan kuulleet, että Zizek kannattaa kommunismia koska kuka tahansa voi olla sosialisti? Joka tapauksessa Zizekillä oli yhen kappaleen lopussa aika kuvaava pätkä tästä nykyisestä symptomaattisen oikeiston noususta. (Third way = altright / neo-con / paleo trad. jne.)

Mutta itse pointti on kirjasta "the fragile absolute", 2000 s.56:—"Is not the true message of the notion of the Third Way therefore simply that there is no second way, no actual alternative to global capitalism so that, in a kind of mocking pseudo-Hegelian negation of negation, this much praised "Third Way" brings us back to the first and only way - the Third Way is simply global capitalism with a human face, that is, an attempt to minimize the human costs of the global capitalist machinery, whose functioning is left undisturbed."

Suorastaan verta hyytävää luettavaa!

TR

Tuulia Reponen Mon 6 Feb 2017 10:33AM

"Mutta itse pointti on kirjasta "the fragile absolute", 2000 s.56:—"Is not the true message of the notion of the Third Way therefore simply that there is no second way, no actual alternative to global capitalism so that, in a kind of mocking pseudo-Hegelian negation of negation, this much praised "Third Way" brings us back to the first and only way - the Third Way is simply global capitalism with a human face, that is, an attempt to minimize the human costs of the global capitalist machinery, whose functioning is left undisturbed."

Suorastaan verta hyytävää luettavaa!"

Eli globaalikapitalismi ja uusfasismi on saman kolikon eri puolia kuten myös Varoufakis sanoo? Mikä sun mielestä tässä on verta hyytävää, se ettei Zizekin mukaan mitään muuta ole olemassa "there is no second way, no actual alternative to global capitalism", vai, että toisiinsa näennäisen vihamielisesti suhtautuvat ryhmittymät eivät olekaan niin erilaisia? Omalla kohdallani verta hyytävää olisi se, jos TINA lopultakin julistetaan "totuudeksi".

DU

[deactivated account] Wed 8 Feb 2017 1:16PM

Eli globaalikapitalismi ja uusfasismi on saman kolikon eri puolia kuten myös Varoufakis sanoo?

Joo, mutta se mikä hyytää verta, on se valveutuminen siitä, että ei ole olemassa toista vaihtoehtoa. Kaikki puhuu, että talouden pitäis olla oikeudenmukaisempi, ja että ihmisile pitäs maksaa parempaa palkkaa ja muuta vastaavaa. Lopulta nää kaikki on sellasta kivaa puuhastelua joka ei vaikuta talouden rakenteisiin joita oikeesti pitäis muuttaa, ja mua harmittaa että se tulee ennen pitkää tallomaan ihmisten varpaille.

Esimerkiksi ton tasapuolisen avioliittolain myötä kela sai idean todeta samaa sukupuolta olevat kämppikset avopariksi jotta tukia voidaan leikata.

Viittaan siis tähän HS uutiseen Saman sukupuolisia kämppäkavereita voidaan pian epäillä avopuolisoiksi – Kela pyytää ymmärrystä uudelle tilanteelle

Tiedätte varmaan miten noi kuristajakäärmeet tappaa uhrinsa? Ne puristaa aina sillon kun niiden otteessa oleva eläin hengittää ulos. Tulee vähän sama fiilis. Kaikkia kivoja juttuja tapahtuu, mutta se ei koskaan riitä, ja kukaan ei tunnu ymmärtävän, että se ei tule koskaan riittämään. Okei, siis en tarkota, että pitäs ryhtyä johonkin black block tai muuhun vallankumoukselliseen hommaan, mutta huolestuttavaa on lähinnä, että teoreettisella tasolla oikeisto on jo ajankohtasempi kuin vasemmisto. Tää oli periaatteessa ton Zizekin lainauksen ydinsisältö, ja alkujaan toi oli 17 vuoden takaa!

Okei, tää oli ehkä vähän tällänen "defeatistinen" jorina, mutta viimeaikoina mä en ole oikein keksiny mitään juhlimisen aihetta.

TR

Tuulia Reponen Mon 6 Feb 2017 10:28AM

Oottekos lukenut tai muuten kuullut Diemin virallisesta launchista Iso-Britanniassa, joka oli tossa tammikuun lopussa? Diemin sivuille julkaistiin siitä raportti viime keskiviikkona. Siihen oli nostettu mielenkiintoisia puheenvuoroja perustuskokouksesta. Itse tykkäsin etenkin Elif Şafakin ajatuksista. Niitä täydensivät hyvin Varoufakiksen ajatukset konkreettisista toimenpiteistä.

Pääsette lukemaan jutun täältä.

KK

Katja Kiuru Wed 8 Feb 2017 5:46PM

Joo Zizek on suora ja mainio esiintyjä, omaa luokkaansa. Ja joo, nää näkymät on ollu havaittavissa jo jonkun aikaa..
Tuulian linkkaama Ylä-Kemin(?) aluehallinto - kuvio nostatti mielialaa: ei sen niin vaikeaa tarvitse olla!? Tolkun asiaa ja tutun kuuloista. Lapissa on muuten tehty maailmallakin mielenkiintoa herättävää psykoterapiauudistusta, jossa "lähiyhteisö" on mukana moniammatillisessa ryhmässä "potilas casen" ympärillä. Jo vuosia.
Siellä nähdään yhteisö toisin kuin täällä - tai jotain. Ainakin tilaa kullekin on enemmän, hyvässä ja pahassa...

RA

Risto Ala-Kaila Thu 9 Feb 2017 10:20AM

Vau! Hienoa että idea leviää! Lapissa, Ylä-Kemissä ja Joensuussakin tapahtuu monenlaista mielialaa nostattavaa, vaikka juhlimiseen ei tuntisikaan olevan aihetta.

Meill Turussakin on tosiaan käynnistynyt aluetyö pariviikko sitten ja ekaksi mennään 13.2. solmimaan kumppanuuspöytää Pansioon jossa toimii Me-säätiön tukema Fingeroosin säätiön ylläpitämä Me-talo.

Osallistava sosiaaliturva esitys on mielenkiintoinen mahdollisuus muuttaa asenteita omaehtoisemmaksi, mutta aihe on varsin "sensitiivinen" kuten professorit ja ministeritkin myöntävät!

Voitaisko siirtää tätä keskustelua ruohonjuuritasolla tapahtuvasta pöhinästä tonne Tuulian aloittamalle Lähidemokratia keskustelualueelle, niin se toimisia aiheesta kiinnostuneiden verkostonavigaattorina samalla!?

VS

Ville Saarinen Thu 9 Feb 2017 5:49PM


:star:
* Helsingin toisen New Deal-tapahtuman suunnittelu on lähtenyt käyntiin! Suunnitteluketju löytyy täältä:
New Deal suunnitteluketju


DU

[deactivated account] Tue 14 Feb 2017 12:24PM

Tää liittyy itse asiassa tohon mun edelliseen viestiin, mutta pointti on edelleen sama. Euroopassa pitäis oikeasti siirtyä huomattavasti radikaalimpaan politiikkaan, koska jos vasemmisto ei halua sitä tehdä, niin se muutos tulee oikealta.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005086827.html?share=51a4d7e59ab0795aef9318699041b154

Tää on melkeimpä aihe josta vois pitää jonkinlaisen esitelmän, koska tota diskurssia on tullu seurattua.

KK

Katja Kiuru Tue 14 Feb 2017 3:16PM

Hei, miten löydän sinne Tuulian Lähidemokratia-alustalle!..kääk.. Tuun perässä.

Kiitos Laurille linkistä: puhut esitelmän pitämisestä ja siitä haluan napata kiinni, että sinultahan sitten joku, miksi sitä kutsuttaisiin, puheenvuoroalustus sinne seuraavaan taloustilanteeseen?
Jonain maanantaina kirjasto10:ssä keskustelimme talous -aiheen elävöittämisestä ja siitä, miten sen saa linkittymään lähelle ihmistä: onhan tämä silta! Aihe, joka puhututtaa, josta ihmiset ovat huolissaan. Jonkinlainen yhteenveto näistä normalisoituvista ääri-ilmiöistä ryhmäytymisessä. Mitäs sanotte!?
Ps. tää on ihan sitä Reichin kirjan, Fasismin massapsykologian sisältöä.

TR

Tuulia Reponen Wed 15 Feb 2017 7:29AM

Anteeksi, että aiheutin hämmennystä. Siirsin Lähidemokratia-ketjun Carpe Diem25-osioon pois ruuhkauttamasta päänäkymää, kun ei se varsinaisesti liity mihinkään olemassa olevaan Diemin kampanjaan. Kutsuin Katjan Carpe Diemiin, joten siun pitäis nähdä siellä olevat ketjut. Varmemmaksi vakuudeksi tässä vielä linkki Lähidemokratia-keskusteluun.

TR

Tuulia Reponen Wed 15 Feb 2017 7:37AM

@katjakiuru Uusfasismin ja sillä flirttailevien puolueiden houkuttavuuden ymmärtäminen on mielestäni erittäin tärkeää Diemissä. Neoliberaalin globalisaation arkisia vaikutuksia ei käy ohittaminen. Aihe on monimutkainen ja siihen löytyy monta eri tulokulmaa. Yhteiskunnallinen polarisaatio on miusta yksi tarkastelemisen arvoinen asia. Sen suomalaista versiota kuvaa dokumentti Kiehumispiste, käykäähän katsomassa!

KK

Katja Kiuru Wed 15 Feb 2017 9:04AM

Eli Tuulia viitannet tuohon, mistä Lauri linkkasi?... Nyt tili on DU? deactivated..?..
Mun tulokulma tähän uusfasismin ja fasismiin tarkasteluun lähtee ihmisorganismin ymmärtämisestä. Organismi, joka pulsoi niin kuin luonto on sen luonut ei hätäänny, ei ahnehdi, ei pelkää eli vihaa.. Eihän näitä ole, mutta sitä kohti..
Trailerin perusteella kannatan elokuvan Kiehumispiste esityksen järjestämistä: saadaanko kaikkea tehtyä, ja mitä lyödään yhdellä iskulla...?

TR

Tuulia Reponen Wed 15 Feb 2017 11:46AM

@katjakiuru Lauri Leponiemi poisti oman tilinsä. En tiedä syytä.


KAIKILLE

Ville loi eilen Dudlen, jonka avulla äänestämme parhaasta päivästä yhteiselle Mumble-kokoukselle, jossa suunnittelemme Demokratiaviikkojen tapahtumaa. Ohessa Villen viesti.


Käykää ruksaamassa itsellenne käyvät ajat. Tein kokeeksi muutamille meistä jo valmiit nimimerkit.

Dudleen pääsee täältä:
Dudle: Diem25, demokratiaviikkojen tapahtuman suunnittelukokous

 • Jos teidän nimenne näkyy listassa, niin klikatkaa nimen vieressä olevaa kynä-kuvaketta, jonka avulla pääsette määrittämään itsellenne ajan.
 • Jos nimeä ei vielä ole listassa, ei hätää, kuvaruudun vasemmasta alakulmasta voi (tekstikenttä) lisätä itsensä mukaan äänestykseen:

Huom! Aikaa äänestämiseen on ylihuomiseen, eli torstai-iltaan asti.

PN

Pekka Nikander Fri 3 Mar 2017 5:09PM

https://www.lyyti.fi/reg/Osallisuushackathon_7419

Hackathonille ratkomaan osallisuuden ja demokratian haasteita?

Osana Sitran visiotyötä pohjoismaisen mallin tulevaisuudesta julkaistaan maaliskuussa 2017 teemajulkaisu ”Demokratia ja osallisuus”. Tämän visiotyön tueksi järjestämme yhdessä Tulevaisuuden valtiopäivien kanssa osallisuus-hackathonin, jossa ratkotaan hackathonin keinoin demokratian ja osallisuuden haasteita. Hackathon järjestetään Tulevaisuuden valtiopäivät –tapahtuman jatkeeksi ...

TR

Tuulia Reponen Mon 13 Mar 2017 11:11AM

@pekkanikander toi Hackathon kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! Sieltähän vois tarttua vaikka mitä ideoita matkaan! :) Joko ilmoittauduit siihen?

Yleinen kysymys kaikille

Tiedättekö Maunula-talon toiminnasta enemmän kuin googlettelemalla selviää? Oletteko käyneet siellä, jos, niin miltä paikka vaikutti? Blogin ja nettisivujen perusteella vaikuttaa innostavalta projektilta. Harmi vaan, että yhteystiedoissa ei ole mitään asukasaktiivien ryhmän tietoja, oisin sinne laittanut viestiä ja tiedustellut enemmän :D

Linkit: http://maunula.blogspot.fi/
http://maunulatalo.fi/maunula-talon-toimintamalli-syntyi-yhdessa/

PN

Pekka Nikander Mon 13 Mar 2017 11:15AM

@tuuliareponen Juu, ilmoittauduin sekä tuohon Sitran Hacathoniin että Tulevaisuuden valtiopäiville. Mulla pitäisi huhtikuun lopussa ja toukokuussa olla taas enemmän aikaa, tällä hetkellä työt vievät aivan liikaa aikaa.

KK

Katja Kiuru Mon 13 Mar 2017 11:38AM

Maunulatalo vieras, mutta Hacathoniin ilmoittauduin minäkin... :)

PN

Pekka Nikander Mon 13 Mar 2017 11:16AM

Maunulan asukasyhdistyksellä on omat Webbisivut, joissa on mainittu "päätoimittajan" nimi:
http://maunula.net/palaute-topmenu-870

TR

Tuulia Reponen Mon 20 Mar 2017 9:25AM

@pekkanikander Jostain syystä en löytänyt linkkaamaasi sivua itse. Kiitos! :)

Saanko Hackathonille ilmoittautuneilta ihmisiltä tiedustella, että oliko teillä joku idea/konsepti, jonka kirjoititte hakemukseenne? Kun siinä ilmeisesti sellaista odotetaan tai vois ainakin kuvitella, että ihmisillä, jotka sellaisen kirjoitti, ois paremmat mahkut päästä mukaan.

TR

Tuulia Reponen Mon 20 Mar 2017 9:22AM

Onko kukaan menossa Rooman tilaisuuteen 25.3., jossa New Deal -paperi julkaistaan? Tuolla koordinaattoreiden listalla tiedotetaan DSC:n epävirallisesta tapaamisesta ja marssille osallistumisesta, joten jos joku on menossa sinne ja haluaa edustaa Suomen diemiä, kommentoipa tähän hetimiten! :)

PN

Pekka Nikander Mon 20 Mar 2017 9:30AM

@tuuliareponen Nyt hackathonille on uusi ilmoittautuminen:
http://demokratiahack.fi

Ilmoittautuneet ohjataan Trello:lla tehtyyn sivustoon, jossa voi sitten muodostaa ryhmiä ja muokata aiheita.

TR

Tuulia Reponen Mon 20 Mar 2017 9:57AM

Jep, huomasin tuon eilen kun katselin tota ilmoittautumislomaketta. Siinä kysytään kolmessa kohtaa ryhmän/yksilön ehdotuksesta (nimi, tiivistelmä, ominaisuudet) ja en keksinyt mitään ehdotusta, joten jätin ilmoittautumisen toistaiseksi tekemättä.

PN

Pekka Nikander Mon 20 Mar 2017 10:01AM

@tuuliareponen Ilmoittaudu vaan, suurin osa ihmisistä tuolla Trellossa on edelleen ilman aihetta.

TR

Tuulia Reponen Mon 20 Mar 2017 10:00AM

Voiko hackathoniin ilmoittautua ilman tulevaisuuden valtiopäiville osallistumista?

PN

Pekka Nikander Mon 20 Mar 2017 10:02AM

@tuuliareponen Teknisesti voi ilmoittautua hackathoniin erikseen, mutta en tiedä miten Sitra aikoo ihmisiä karsia, jos ilmoittautuneita on liikaa. Mutta toistaiseksi ei ole. Ilmoittautuneita Trellossa on tällä hetkellä noin tusina, vähän kai yli.

TR

Tuulia Reponen Mon 20 Mar 2017 11:34AM

@pekkanikander Demokratiahackin sivuilla lukee, että matkat, majoitus ja ruoka korvataan. Mahtaako joku tietää: a) mitkä matkat korvataan (esim. korvataanko Joensuusta asti suuntautuva matka) ja b) mihin hintaan asti (halvin mahdollinen tms.) korvataan? Mietin tässä osallistumisen kustannuksia pitkämatkalaisen perspektiivistä. Oisin ottanut Sitran tyyppeihin yhteyttä, mutta en löytänyt mitään selkeää yhteyshenkilöä.

PN

Pekka Nikander Mon 20 Mar 2017 12:08PM

En tiedä matkakorvauksista.

Järjestäjiä näyttää olevan ainakin Aki Saariaho.

KK

Katja Kiuru Mon 20 Mar 2017 1:15PM

Moi, illmoittauduin hackathoniin ja sain jo uudenkin ilmoittautumispyynnön, mutta kun en yhtään muista ekaa ehdostustani, niin jäi kesken. Ilmoittauduin myös 4.5. .. Toivottavasti ei tule palkkatöitä noille päiville ja pääsen/tulen valituksi. @tuuliareponen mäkin kiinnostunut matkakorvauksista, niin kerropa, jos kuulet infoa.. :)

VS

Ville Saarinen Mon 20 Mar 2017 10:37PM

Mä oon ehdottomasti tulossa kans hackiin ja tulevaisuuden valtiopäiville mukaan, mietin vielä tosin hetken demokratiahack-ilmottautumista - jos keksisin vaikka jonkun mullistavan idean tässä ;)

PN

Pekka Nikander Tue 21 Mar 2017 5:03AM

@villburn Suosittelen vain ilmoittautumista. Trellossa on tällä hetkellä noin 20 henkeä ja 3 ideaa/ryhmää, joista vain yksi on miehitetty. Muissa kahdessa on hyvin tilaa. Lisäksi homma toimii niin, että oman henkilö-"korttinsa" voi helposti muuttaa idea/ryhmä-"kortiksi". Keskustelu Trellossa ei ole vielä alkanut mitenkään erityisesti. Tuntuu siltä että ihmiset siellä vielä enimmäkseen ihmettelevät "mitä/hä" -tyyliin.

TR

Tuulia Reponen Tue 21 Mar 2017 9:30AM

Kysyin matkakulukorvauksista Kehittäjä-tapahtuman (24.4. työhön briiffaus) sivulla Facebookissa, mutta toistaiseksi ei ole vastausta kuulunut. Laitoin myös kaveripyynnön tapahtuman järkkääjälle, Mikael Seppälälle, mutta ei ole hän vastannut kaveripyyntööni. Open Knowledge Finlandin aktiivi Oskari Lappalainen suositteli facebook-kontaktointia. Pitänee siirtyä vanhoihin kontaktointikanaviin eli sähköpostiin jos ei vastausta kuulu.

TR

Tuulia Reponen Thu 23 Mar 2017 9:28AM

Haluaako joku meistä saksalaiseen radio-ohjelmaan puhumaan omasta toiminnastaan Euroopan tulevaisuuden hyväksi? Valitettavasti pyynnössä rajataan kaikki yli 35-v. ulos. @katjakiuru kysyit miksi, luulen sen johtuvan siitä käsityksestä, että nuoret ovat tilastollisesti EU-myönteisimpiä, esim. Brexitissä ikäluokkien "kuilu" oli nähtävissä niin, että nuoret olivat suurimmaksi osaksi EU-myönteisiä ja seniorit EU-kriittisiä. Keski-ikäiset tietty jää tällaisessa vastakkainasettelussa huomiotta.


radio request from Germany

Hi everybody,

we got a request of a german radio reporter. She is searching for people all over Europe, who are committed to the European idea to give an interview. Maybe somebody is interested:)

Here is the request:

"Dear Citizens For Europe,I hope English is okay for you – I work as a freelance reporter for the German radio station 1LIVE in Cologne and we are planning on doing a weekly series on the radio concerning Europe/the EU. I am looking for 5 motivated young people from all over Europe who are working in projects favoring the EU or the idea of Europe as a whole. The idea behind the series is that even though Brexit is upon us, there are actually young people who believe in the European idea and want to do something in order to strengthen it.

Maybe you could help me find a young person from any European country who would be willing to do a radio interview in German or English with me via Skype or phone. Ideally, this person would have to be between 20 and 35 years of age and is committed to the European idea and is working for or with some kind of project supporting the EU or Europe. The idea of the series is that young Europeans are doing something in their own country of heritage. This can be in form of a journalistic project, a protest march, a blog, collecting signatures for EU-causes...really anything promoting the European idea Do you think you could help me find someone as soon as possible?

Unfortunately, the series is supposed to start next week already (Monday-Friday).

Thanks so much and best wishes from Germany,

Annika

Annika Witzel
Reporterin
1LIVE-Haus
Mörsergasse
50667 Köln

Telefon +49 (0)221 220 2025
annika.witzel@fm.wdr.dewww.einslive.de
https://www.facebook.com/1LIVE
https://twitter.com/1live"

All the best from Berlin,
Carpe DiEM,
Johannes

KK

Katja Kiuru Thu 23 Mar 2017 1:46PM

Joo, kun 50+ tosiaan alkaa tuntua, ettei kelpaa mihinkään (edes demokratiaan?) vaikka nyt vasta alkaa tajuta jotain tästä säädöstä, ja nyt vasta alkaa olla aikaa myös toimia... Näillä mennään. Naisenakin.

VS

Ville Saarinen Sun 26 Mar 2017 3:27PM

Diemiläiset o-hoi!

Ensi torstaina DiEM25 Helsinki järkkää leffaillan Kolossa,
tervetuloa moikkaamaan ja keskustelemaan!

Facebook-tapahtuma täällä:
Leffailta: Demokratia Murroksessa

Euroopan tilannetta ruotivan dokumenttielokuvan "Europe's Forbidden Colony" ohella nähdään diemin filosofi-aktivisti Srecko Horvatin leffailtaan lähettämä henkilökohtainen videotervehdys, ja katsojajoukkoon liittyy mukaan myös mm. oikeistopopulismin, mediavaikuttamisen ja maahanmuuton tutkija Niko Pyrhönen.


Tapahtuman suunnitteluketju löytyy täältä:
Suomi100-juhlavuoden demokratiaviikot 20.-31.3.

VS

Ville Saarinen Sun 26 Mar 2017 3:29PM

Tästä vielä tapahtumakuva:

TR

Tuulia Reponen Wed 5 Apr 2017 7:34AM

Kuinka moni meistä on menossa Berliinin assemblyyn toukokuussa? Ohessa DSC:n suunnittelukokouksen muistio, jossa on suunniteltu tilaisuuden ohjelmaa. Tiedossa tällä erää ainakin workshoppeja ja bileitä. :sunglasses:

TR

Tuulia Reponen Fri 7 Apr 2017 8:34AM

MUISTAKAA ÄÄNESTÄÄ!

 • diem.orgin jäsenalueella on käynnissä äänestys tiistai 11.4. keskiyöhön asti. Äänestyksessä valitaan Diemin kanta Ranskan presidentin vaaleissa. Tärkeä taustatieto on kerätty dokumentiksi tänne.

 • Diemin foorumilla käydään strategiakeskusteluita, miten END-paperilla vaikutetaan vaaleissa. Näihin keskusteluihin jäsenten on toivottu osallistuvan.

TR

Tuulia Reponen Tue 25 Apr 2017 10:29AM

TÄRKEÄ! Judith pyytää meiltä kannustusvideota kreikkalaisille

Hey Tuulia,

Yanis is about to have two huge events in Thessaloniki and Athens in order to launch DiEM25 in Greece. For this purpose he is collecting foreign support videos - essentially DiEMers from all over Europe expressing solidarity with the Greek people, maybe tied to their own story of how they came to DiEM25. Do you think you could record such a video? A webcam or iPhone video is fine, doesn't have to be professional. We need it quickly though, by tomorrow evening. If not you, maybe someone else from Finland? It would be so cool to show that DiEM25 is everywhere!!!

Let me know.

Best wishes,

Judith


Kerkeääkö joku kuvaamaan videon? Se pitäisi lähettää TÄNÄÄN. Miun oma gradudedis (huomenna) painaa pahasti päälle, joten en itse kerkeä kuvailemaan! Valmiin videon voi lähettää osoitteeseen: volunteer@diem25.org. Kiitos sille, joka ottaa tästä kopin!

KK

Katja Kiuru Tue 25 Apr 2017 3:33PM

Onnistuispa multa tekniikka! Voin yrittää! Mutta tulisko joitain muitakin yrittelijöitä?! :) Kelasin, että joku 30sek puhetta on tarpeeks, multa..? Jos saan tehtyä ja liitettyä.

VS

Poll Created Tue 25 Apr 2017 1:38PM

Videon kuvaaminen DiEM25:n Kreikan launchiin! Closed Tue 25 Apr 2017 6:03PM

Yanis is about to have two huge events in Thessaloniki and Athens in order to launch DiEM25 in Greece. For this purpose he is collecting foreign support videos - essentially DiEMers from all over Europe expressing solidarity with the Greek people, maybe tied to their own story of how they came to DiEM25. Do you think you could record such a video? A webcam or iPhone video is fine, doesn't have to be professional. We need it quickly though, by tomorrow evening. If not you, maybe someone else from Finland? It would be so cool to show that DiEM25 is everywhere!

Results

Results Option Voters
Yes 0  
No 0  
Undecided 34 JK T TB MS DU VS KP KN TR ST JJO IM MM AM ES MN HL PF HP ML

0 of 34 people have voted (0%)

TR

Tuulia Reponen Mon 15 May 2017 10:20AM

Berliinistä pyysivät koordinaattoreita kertomaan seuraavat asiat sukupuolta koskevan työpajan suunnittelemisen tueksi: binäärisukupuolijakauma (m/n), ihonvärijakauma (valkoiset vs. muut), ikäjakauma (nuoret/vanhat) ja koulutusjakauma (akateemiset/ei-akateemiset). Originaali viesti alla. Jos haluatte osallistua tähän epäviralliseen kyselyyn, voitte laittaa minulle sähköpostia osoitteeseen tuulia(.)reponen(at)gmail(.)com tai kommentoida tähän alle. Sukupuolta ja koulutusta kysytään aikaa kökösti minusta tuossa, minusta jokainen voi päättää itse miten asian mieltää, eikä annettua skaalaa tarvitse noudattaa, jos se ei kuvaa itseä.


EVALUATION

Dear all,

Berlin is coming up soon.

We are planning a workshop on the issue of "Gender in DiEM". Therefore we kindly ask for your help.

Can you please:

count the number of men/women in your DSC?

white/people of colour

age (more young/old people?)

academics/ non-academics.

It would be amazing if you could give us the numbers according to this list.

Thanks a lot.

We r really looking farward to meeting you all!

Best

Elisa, Roberta, Krisztina

PN

Pekka Nikander Sun 4 Jun 2017 11:24AM

Helsingin paikallisrahasta ja sen tämän hetken tilanteesta

Moderneja paikallisrahoja eli paikallisia päävaluutoista irallisia maksujärjestelmiä on ollut käytössä ainakin 1930-luvulta alkaen. Tällä hetkellä tuntuu olevan alkamassa jonkin asteinen teknologiamurros, jossa jo olemassaolevia paikallisrahoja siirretään lohkoketjujärjestelmissä toimiviksi ja uusia rahoja perustetaan.

Helsingissä on mukana puuhaamassa hieman monenkirjava joukko. Stadin aikapankki on ollut olemassa jo pidemmän aikaa, ja se toimii nykyiselläänkin. Sen kasvu kuitenkin tyrehtyi muutama vuosi sitten, kun verottaja otti linjan jonka mukaan aikapankissa tehty ammattityö on verotettavaa ja siitä pitää maksaa verot euroissa "käyvän arvon" mukaan. Ehta raha on osuuskunta, joka toimii joukkorahoitusmarkkinoilla, mutta sillä ei ole tällä hetkellä suorana tavoitteena likvidiä maksujärjestelmää. Osa heidän aktiivisista ihmisistä on mukana hankkeessa.

Uusin tulokas on Arvotakomo, jossa minä olen mukana. Meidän tavoitteenamme on mahdollistaa paikallisrahat erityisesti teknisestä- ja lainsäädännöllisestä näkökulmasta. Tällä hetkellä tekeminen jakaantuu neljään rinnakkaiseen aktiviteettiin:
1. Helsingin paikallisraha-hankkeen saaminen Helsingin kaupunginvaltuuston strategiadokumenttiin.
2. Verotuskokeilusta sopiminen Verohallituksen, VNK:n ja VM kanssa.
3. Lohkoketjuteknologian tuominen ja sovittaminen Suomen ympäristöön.
4. Yhteisön rakentaminen, mm. Stadin aikapankin kautta mutta myös muutenkin.

Minä olen itse mukana lähinnä verotuskokeilun ja teknologian kehittämisen puolella.

RA

Risto Ala-Kaila Sun 4 Jun 2017 4:21PM

Hienoa että olette noin pitkällä jo Hesan kaupunginhallituksen ja VN:n kanssa! Kiire jo onkin! Rahareformi -kansalaisaloitteen kanssa on tuhraantunut kallista aikaa, mutta te ette ole (onneksi?) jääneet odottamaan laajempien kansalaispiirien ymmärrystä siitä, mitä raha on! Tärkeää hyvinvointivaltion säilymisen kannalta olisi pian luoda juuri VM:n tai verottajan kanssa eurolle rinnakkainen "cryptomarkka" jo ennenkuin vaihtotaseisiin liittyvät valuviat ja luottamuksen puute romahduttavat koko FIAT-järjestelmän. Varoufakishan ehdotti valtiovarainministerinä jotain tämän tapaista Kreikassa. Ensimmäisten joukoissa Suomen valtiohan saavuttaisi lohkoketjuissa suuren etulyönti aseman. Ks. lisää NEMin (Mijjn) adoptoinnista Japanissa:

One advantage Tech Bureau and Hitachi has over its competitors in the global Blockchain market is that the Japanese government and its Ministry of Economy, Trade and Industry are in full support of Hitachi’s vision of utilizing Blockchain technology to optimize its point management solution.

“Local currency is supposed to be used for substituting settlement with legal currency, and high availability is required accordingly. Higher availability may be required for local currency than for loyalty point services. In this respect, Blockchains are effective in that they can build and operate more stable systems,” a report from the Nomura Research Institute contracted by Japan’s Ministry of Economy, Trade and Industry:

http://www.meti.go.jp/english/press/2016/pdf/0531_01f.pdf


Ethereum taitaa olla myös Venäjän valtionjohdon mielenkiinnon kohteena:

The cryptocurrency community is for sure left stunned by the recent meeting between Russian President Putin and the founder of Ethereal Vitalik Buterin.

https://cointelegraph.com/news/suddenly-vladimir-putin-meets-vitalik-buterin-endorses-ethereum?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

RA

Risto Ala-Kaila Sun 4 Jun 2017 4:32PM

Hienoa, että solidaarisuustaloudellisia toimijoita (Stadin aikapankki ja Ehta raha) on mukana. Olet(te)ko muuten jo tutustuneet ensimmäiseen euroopanlaajuiseen solidaarisuustalouden kartoitukseen:

http://viewer.transformap.co/#5/48.966/13.337

RA

Risto Ala-Kaila Sun 4 Jun 2017 7:43PM

Tämä paikallisrahakeskustelu voisi sopia paremmin Talousreformi -ketjuun, jonka löysin vasta äsken? Siirretäänkö sinne vai olisi @pekkanikander parempi perustaa ihan oma ketju tätä varten?

KK

Katja Kiuru Sun 4 Jun 2017 7:51PM

Mielenkiinotista, täysin minulle uutta dataa, jään kuulolle..ilmaiskaa sivunavaihdosta. :)

PN

Pekka Nikander Mon 5 Jun 2017 9:14AM

@ristoalakaila Minun näkökulmastani ei ole mitään tarvetta perustaa uutta ketjua tai siirtää muualle, koska keskustelu tapahtuu kuitenkin pääsääntöisesti muualla, alternative-finance -sähköpostilistalla jne. Lisäksi Helsingin kaupunginvaltuuston strategian osalta vältämme poliittista leimautumista,

RA

Risto Ala-Kaila Mon 5 Jun 2017 2:10PM

Okei, tässä "sensitiivisessä tilanteessa" ymmärrän että finanssipolitiikan sisäpiiriläisille (VNK, VN, Suomen pankki, Verohallitus) sopisi hyvin ettei kukaan joka jostain tietää kuuluttelisi sitä turuilla ja toreilla! "Kriisitietoisuutta" on muutenkin toitotettu hyveenä viranomaisten toimesta jo niin pitkään (yhteiskuntasopimimuksen irtisanominen: "nyt kaikkiin sattuu"), että parempi olisi kyllä ettei enempää paniikkimielialaa aleta kylvää. Joten sovitaan vaan että laitetaan "jäitä hattuun!".

En kuitenkaan usko että haluat esiintyä minään portinvartijana, joten olisi varmaan soveliasta todeta ettei DiEM-liikettä voida (ainakaan vielä) pitää poliittisesti niin leimaantuneena että se haittaisi asiasta keskustelemista, pikemminkin päinvastoin tuntuu että liikkeen piirissä (ks. DiD DSC) on esitetty monia keinoja sen välttämiseksi. Lohkoketjuteknologian mahdollistamat sovellukset edustavat sitä paitsi niin suurta mullistusta ihmiskunnan historiassa, ettei sitä välttämättä pystytä ihan helpolla edes sijoittamaan puolueakselille.

Taisimme viime kirjapiirin keskusteluketjussa todeta että monet asiat ymmärtää suoremmin kun seuraa rahan ja vallan kulkua. Nyt kun valtava määrä välikäsiä on lohkoketjuteknologian ansiosta poistumassa niiden tieltä, eikö poliitikkojenkin (Hesan valtuustossa) olisi aika alkaa toteuttamaan samaa avoimuuden ja suoran demokratian osallistavaa periaatetta kaikessa yhteiskunnallisessa suunnittelussa, päätöksenteossa ja toiminnassa. Se taas edellyttäisi että meillä kansalaisilla olisi kylliksi oleellista, oikea-aikaista tietoa päätösprosessien kulusta, jotta me "uskaltaisimme" ja ymmärtäisimme osallistua siihen aktiivisesti.

PN

Pekka Nikander Mon 5 Jun 2017 3:52PM

En tietenkään ole mikään portivartija. Kuka tahansa voi liittyä alternative-finance -listalle:
https://www.freelists.org/list/alternative-finance

Jos joku haluaa myös oikeasti tehdä jotain asian eteen (muutakin kuin keskustella), minulle voi lähettää sähköpostia ja tulla Arvotakomoon mukaan. Meidän "sisäpiirillä" on slack-ryhmä Aalto-yliopiston lohkoketju-slackissä. Olemme hyvin epämääräisesti organisoitunut, ehkä jonkinasteinen "teal" adhocratia tai anarkia.... Yhden asian hyvin pragmaattinen konkreettiseen päämäärään suuntautuva liike.

RA

Risto Ala-Kaila Mon 5 Jun 2017 4:22PM

Luulisin että ilman muuta kiinnostaa moniakin! Ja kun päämääristä ja käytännön keinoista on riittävästi keskusteltu, toiminta on aktivisteille parasta lääkettä!

Hyvä tietää että kuka tahansa voi liittyä alternative-finance -listalle! Slack-ryhmään varmaan tarvitaan kuitenkin kutsu tai hyväksyminen?

RA

Risto Ala-Kaila Wed 7 Mar 2018 10:02AM

Oletko @tuuliareponen ollut VC:n (Validation Councilin) jäsen? Nyt ei taida ketään olla meiltä mukana?

(https://internal.diem25.org/en/vc/view)

RA

Risto Ala-Kaila Wed 7 Mar 2018 10:22AM

David ehdotti Democracy Lab DSC:n zoom kokouksessa viime sunnuntaina (4.3.), että CC:lle menevässä alustavaihtoehtoehdotuksessa juuri VC:iin sopisi hyvin soveltaa jotakin sosiaalista äänestysalustaa (LQFB eli Liquid Feedback) palautteen annossa.

RA

Risto Ala-Kaila Wed 7 Mar 2018 10:33AM

Kuinkanhan monta (DiEM25 sivuilla rekisteröitynyttä) jäsentä meillä ylipäätään mahtaa olla tätä nykyä? VC:iinhan jäsenet itse asettuvat ehdolle ja kolmen kuukauden välein vaihtuu puolet porukasta:

https://internal.diem25.org/en/vc/apply

RA

Risto Ala-Kaila Sun 2 Dec 2018 10:43AM

Kovin hiljaista näyttää olevan täällä Loomio-seinällä, mutta ovat käytössä sentään! Liike valmistautuu nyt eurovaaleihin superjulkkistensa vanavedessä ja hakeutunut Sanders Instituutituutinkin kanssa yhteistyöhön maailmanlaajuisten pirullisten ongelmien ratkaisemiseksi (https://www.progressive-international.org), mutta kyllähän DiEMinkin ruohonjuuritasolla kaikkea mielenkiintoista tapahtuu:

https://diem25.org/dsc-news/

RA

Risto Ala-Kaila Sun 2 Dec 2018 11:16AM

Eikös DiEM25 Finland voisi osallistua seuraavaan Eurooppafoorumiin täällä Turussa?

Eurooppa foorumiin viime syksynä osallistui n. 2000 kansalaista ja niissä kymmenessä tilaisuudessa, joihin itse otin osaa, oli mielestäni varsin rakentava ja keskusteleva henki päällä, jossa tiedostettiin jo Suomen tulevan puheenjohtajakauden nostamat teemat ensi syksynä.

http://www.europeforum.fi

Foorumin järjestäjänä toimineen Eduskuntatutkimuskeskuksen tutkijat (mm. Markku Jokisipilä, Anders Blom, ks. https://www.utu.fi/fi/yliopisto/yhteiskuntatieteellinen-tiedekunta/eduskuntatutkimuksen-keskus) toteavat, että niin tärkeää kuin eurooppalaisten arvojen puolustaminen onkin, se ei enää tänä päivänä yksinään riitä legitimoimaan Euroopan unionin olemassaoloa.

– Tarvitaan rehellistä keskustelua siitä, missä EU on onnistunut, missä puolestaan epäonnistunut, missä sen pitäisi toimia toisin ja paremmin, mitkä integraation lohkot mahdollistavat ja kaipaavat yhteistyön syventämistä, missä taas syvenevälle integraatiolle ei ole tarvetta eikä tilaustakaan. Keskittyykö unioni oikeisiin asioihin, tutkijat kysyvät kuin pohjaksi julkaisun muille kirjoituksille sekä Eurooppa-foorumille.

Eurooppa-foorumi järjestettiinn nyt ensimmäistä kertaa, mutta siitä ollaan luomassa vuosittaista poliittisen sesongin avausta, jossa tarjotaan ajankohtaista EU-tietoa sekä edistetään avointa, tutkittuun tietoon perustuvaa laajaa keskustelua kansalaisten ja päättäjien kesken.

Turun Eurooppa-foorumissa käytyjen keskustelujen jälkeen Eduskuntatutkimuksen keskus laatii tapahtumassa käytyihin keskusteluihin pohjaten uuden keskustelupaperin, joka toimii keskustelu- ja tausta-asiakirjana syksyn 2019 Eurooppa-foorumille.

KK

Katja Kiuru Sun 2 Dec 2018 11:38AM

Iloinen yllätys Riston posti! Kannatan ja kannustan, vaikka en Turkuun pääsekään.

S

Samuli Wed 27 Feb 2019 12:16PM

Hei! Haluaisin kutsua kaikki DIEMläiset kokoolle! Eurovaalit kolkuttelevat jo ovella, joten olisi fantastista istua teidän kaikkien kanssa alas ja suunnitella sitä miten parhaiten autamme EuropeanSpringiä, DIEM25tä ja koko progressiivistä agendaa Suomesta käsin.

En ole Facebookissa niin ajattelin aloittaa yhteydenpidon tätä kautta.

KK

Katja Kiuru Wed 27 Feb 2019 2:24PM

Hei, löysinpä seinälle! Missä, Samuli, ajattelit tapaamista pidettäväksi: jos Helsinskissä, pyrin paikalle, aihe tärkeä. :) En ole Fb:ssä minäkään..

S

Samuli Wed 27 Feb 2019 8:29PM

Moi! Mahtavaa! Helsingiä ajattelin itsekin. :peace:

IM

Ilkka Mölsä Thu 28 Feb 2019 7:31AM

Hyvä idea.

KK

Katja Kiuru Thu 28 Feb 2019 9:54AM

Kuulolla! :)

RA

Risto Ala-Kaila Fri 1 Mar 2019 8:20AM

Hienoa, jos saatais porukoita taas liikekannalle! Mä en täältä Turusta käsin välttämättä pääse paikan päälle yhtä helposti, mutta olen vahvasti hengessä mukana. Niin ja onhan Ville monesti saanut streemattua videokonfrenssiyhteydet tänne Turkuun ja Tuulialle Joensuuhun!.

S

Samuli Sun 3 Mar 2019 10:04AM

Greatness! Ehdottaisin siis tapaamista viikolle 12. Onko tämä loomio paras tapa saada yhteys kaikkiin DIEM aktiiveihin? Tietenkin tapaamisesta kannattaa tehdä myös julkinen facebook event.

S

Samuli Sun 3 Mar 2019 10:05AM

Esim 18. tai 19 päivä

KK

Katja Kiuru Mon 4 Mar 2019 7:22AM

Hei, kyse on varmaan ilta-ajasta, nuo pvmäärät hyvät.

S

Samuli Tue 5 Mar 2019 3:16PM

Joo, ilta-aikaa ehdotan. Olisiko 20.3 klo 17:00

IM

Ilkka Mölsä Wed 6 Mar 2019 10:05AM

Yritän tulla. Mikä olikaan paikka?

KK

Katja Kiuru Tue 5 Mar 2019 6:49PM

 1. parempi mulle kuin 19.3. ja klo 17 toimii.
RA

Risto Ala-Kaila Wed 6 Mar 2019 8:07AM

Mulla on opetusta myöhemmin vielä sinä iltana (20.3. klo 19.30), mutta ehdin kyllä melkein pari tuntia osallistumaan etänä, jos jollain on käytössä esim. Zoom tai Skype!

S

Samuli Sun 17 Mar 2019 10:17AM

Moi Risto! Mukavaa että pääset etänä paikalle! Voidaan ottaa suhun vaikka Appear.in yhteys.Eli nähdään tässä osoitteessa: https://appear.in/diem25-helsinki

KK

Katja Kiuru Wed 6 Mar 2019 9:59AM

Ollaankohan saamassa joku porukka kasaan, ja joku, joka tiedottaa FB:ssä, ja vielä joku, joka hoitaa striimauksen?.. No, mutta, jo 2 on ryhmä! :) Katselen eteen päin..

S

Samuli Fri 8 Mar 2019 2:58PM

Moi Kaikki! Tilana on Keskustakirjasto Oodi, Ryhmätila 5. Juttelen myös Goethe Institut Helsingin kanssa josko saisimme pitää kokouksen siellä.

S

Samuli Fri 8 Mar 2019 3:02PM

Hyvä @ilkkamolsa! Tule ehdottomasti paikalle. Nyt jos koskaan on aika toimia! #Ilmastonmuutos, #tulevaisuusonnyt

S

Samuli Fri 8 Mar 2019 3:03PM

Kellä onkaan tunnukset FB:hen?

VS

Ville Saarinen Fri 8 Mar 2019 3:39PM

siistiä että diemiläisetkin aktivoituu. Multa löytyy ylläpito-oikeudet Helsingin ryhmän fb:hen, voin antaa sulle kans Samuli ylläpitäjän oikeudet. Facebookin Diem-ryhmässä kannattaa muuten kans mainostaa.

S

Samuli Sat 9 Mar 2019 4:23PM

Jess Ville! Ja siistiä todellakin! Mulla ei oo FB tunnuksia, joten saadaanko me mulle tehtyä ylläpito-oikeuksia? Jos ei onnistuta, niin saisitko sinä laitettua FB-ryhmään tiedon tapaamisesta, sekä FB-tapahtuman pystyyn? Voin postata tänne bannerikuvan ja infotekstit

VS

Ville Saarinen Sun 10 Mar 2019 8:24AM

Luulisin, että täytyy olla joku henk koht tili. Voit luoda väliaikaisen pseudonyymin tilin, tai voin myös tosiaan tehdä postauksen valmiista materiaaleista.

S

Samuli Sun 10 Mar 2019 7:36PM

Moi Ville! jos käy että teet postauksen tällä kertaa. materiaalit löytyy täältä! https://docs.google.com/document/d/1U79MFxAqB3iC079rY46sCGRDJ_W0mu9D4ds_fL5xagA/edit

S

Samuli Sun 17 Mar 2019 10:07AM

Moi ville! Loin nyt myös aktivisti tunnarit Faceen. Eli voisin ottaa ne ylläpito-oikeudet :thumbsup:

VS

Ville Saarinen Mon 18 Mar 2019 6:58AM

Kerrotko Samuli vielä millä tunnarilla löydän sut, jotta voin lisätä ylläpitäjäksi? (Edit: Pahoittelut, en jostain syystä huomannut sun vastausta ja google docs linkkiä. Voin tehdä postauksen nyt, että saadaan se eetteriin mahdollisimman nopeasti.)

VS

Ville Saarinen Mon 18 Mar 2019 7:08AM

Google docs-linkki ei ole julkinen, vaatii hyväksynnän ja google tilin käyttämisen (josta yritän luopua).

S

Samuli Mon 18 Mar 2019 12:54PM

Moi! Laitoin sulle luvat docsiin ja tässä vielä jaettava linkki: https://docs.google.com/document/d/1U79MFxAqB3iC079rY46sCGRDJ_W0mu9D4ds_fL5xagA/edit?usp=sharing

S

Samuli Mon 18 Mar 2019 12:55PM

ja oon facessa nyt nimellä Alma Toivo. https://www.facebook.com/alma.toivo.7?ref=bookmarks

KK

Katja Kiuru Sat 9 Mar 2019 9:20AM

Joo, nastaa. Ellei muutoksia, Oodissa 20.3. Kiittäen jo!

S

Samuli Sun 17 Mar 2019 10:06AM

Moi! Sain varattua meille pidemmäksi ajaksi tilan Helsingin Goethe-Instituutista.
Eli tapaaminen 20.3 klo 17 @ Goethe-Institut Finnland. Osoite on:
Salomonkatu 5 B
00100 Helsinki, Finnland

S

Samuli Sun 17 Mar 2019 10:07AM

Kutsuin myös lisää kiinnostuneita paikalle! Keskiviikkona nähdään!

RA

Risto Ala-Kaila Sun 17 Mar 2019 3:59PM

Kiitos osoitteesta streemiin! Max. 4 osallistujaa varmaankin riittää nyt tällä kertaa(?). Jos ymmärsin oikein, Appear.in ei tarvitse latausta eikä rekisteröitymistä!? Bongasin tosin ilmoituksen, että toiminta Safari-selaimeni kanssa on kokeiluluonteista? Onko jollain ollut jotain ongelmia vai kannattaako mukisematta vaihtaa Firefoxiin tai Chromeen? Auttaisko se mitään, et mull olis kyllä käytössä Slack?

S

Samuli Mon 18 Mar 2019 12:56PM

en oo safarilla tosian kokeillut mutta Firefoxilla toimii paremmin kuin skype :) Latausta ei tartte ja ei pitäis tarvita edes rekisteröityä

IM

Ilkka Mölsä Wed 20 Mar 2019 10:46AM

Hei. Minulle tuli este osallistua tänään, mutta jatkossa mukana.

S

Samuli Wed 20 Mar 2019 12:21PM

Ensi kertaan siis :muscle:

S

Samuli Wed 20 Mar 2019 3:05PM

Moi Risto! Appear.inissä ollaan!

S

Samuli Wed 20 Mar 2019 3:22PM

RA

Risto Ala-Kaila Wed 20 Mar 2019 8:12PM

Hei sori, Samuli ja muut, että mulla meni yks toinen kokous pitkäksi ja siks en ehtinyt ennen töihin menoani siitä edes ilmoitella!

VS

Ville Saarinen Mon 18 Mar 2019 3:57PM

KK

Katja Kiuru Wed 20 Mar 2019 12:22PM

Tulossa.

S

Samuli Thu 9 May 2019 10:27AM

Hei, Uusi tapaaminen Kirjasto Oodissa:
https://www.facebook.com/events/2826297344262771/

RA

Risto Ala-Kaila Wed 25 Mar 2020 9:45AM

Ihankuin V:llä maistuisi vähän karvas kalkki suussa toissa päivänä DiEM25 TV:ssä (streemi alkaa vasta 41 minuutin kohdalta)?