Loomio
Tue 19 Dec 2017 12:23PM

Actueel: Huurachterstand

MVD Maarten van der Pol Public Seen by 379

Huurachterstand

Huurachterstanden in de sociale huursector zijn meestal een symptoon van een groter probleem. Mensen met een huurachterstand het huis uit zetten vergroot dat probleem in plaats van dat het iets oplost. Daarom moet uithuiszetting bij huurachterstand niet mogelijk zijn. Als het zo ver komt is het beter om een verplicht schuldhulptraject in te zetten.

S

Sebastiaan Wed 20 Dec 2017 1:43PM

Tot op zekere hoogte kan ik mij hier in vinden; het zoeken naar een oplossing voor het onderliggend probleem moet prioriteit hebben. Als echter middelen als schuldhulpverlening of bemiddeling geweigerd worden dient uithuiszetting wel als uiterste middel beschikbaar te blijven. Verplicht verhuizen naar een kleinere (goedkopere) woning dient overigens wel onvoorwaardelijk geaccepteerd te worden als uithuiszetting als optie zou verdwijnen.

G

Ger Sun 31 Dec 2017 4:11PM

als uithuiszetting wordt verboden wie gaat er dan nog wel zijn huur betalen? M.i. dus eerder de tussenvoorziening of sociaal makelaars daarvoor inschakelen, met name voor het probleem erachter

S

Sjoerd Sun 4 Feb 2018 12:24PM

De schuldhulpverlening bevat een flink aantal niet te nemen stappen. De eerste drempel is al dat je klassikaal moet toegeven dat je het zelf niet kan in een bijna standaard cursus. Dat vind ik niet goed. Iedereen die in de problemen komt heeft zijn eigen specifieke verhaal en die met alleen een specifieke oplossing op te lossen is. Ik voel ook wel voor het inzetten van de sociaal makelaars hiervoor.