Loomio
Mon 6 Feb 2017 7:43PM

New Deal-suunnitteluketju

VS Ville Saarinen Public Seen by 439

Huom!

Tulossa vielä kaksi suunnittelukokousta ennen varsinaista tapahtumaa. Molemmat Kirjasto 10ssä:
* ma 6.3 klo 20.30-22.00 (tila oli varattu poikkeuksellisesti klo 20.30 asti). Tapahtuma myös facebookissa
* ma 13. klo 20.00-22.00


Suunnitellaan täällä New Deal-tapahtuman järjestelyjä.
Työnjakoa:
* Tilat ja puhujat/henkilöt: Lauri Snellman
1. Asiantuntijat hankittu: Patomäki ja Holappa
2. Tila varattu: Rikhardinkadun kirjasto 14.3 klo 17-20.00
3. Illan aikataulutus laadittu.
* Graafinen suunnittelu, mainokset ja tekninen toteutus: Ville Saarinen
1. Mainosten suunnittelu / Ensimmäiset versiot tehty
2. Mainosten ja julisteiden tulostaminen / perjantaihin 3.3 mennessä
3. Teknisen toteutuksen suunnittelu ja valmistelu paikanpäällä
* Markkinointisuunnitelma: Kimmo Neihum
1. Tehty
* Markkinointi: Kimmo Neihum, Ville Saarinen
1. Facebook-tapahtuman tekeminen
2. Somenäkyvyyden hankinta
* Mainosten levittäminen: Marko Ekman, Katja Kiuru?, Ville Saarinen, Kimmo Neihum
1. Yliopistot
2. Kirjastot
3. Kulttuuri- ja tapahtumapaikat

VS

Ville Saarinen Mon 6 Feb 2017 8:15PM

Ajankohta New Deal-tapahtumalle: 13.3->
Ohessa kaavio, ideana on, että New Dealista haettaisiin pontta myös mahdollisen organisaatiokokouksen järjestämiselle huhtikuun lopussa.

VS

Ville Saarinen Mon 6 Feb 2017 8:17PM

New deal-tapahtuman teemat

VS

Ville Saarinen Mon 6 Feb 2017 8:22PM

New Dealin kohdeyleisö?

TR

Tuulia Reponen Tue 7 Feb 2017 7:44AM

Näyttää suunnittelu liikahtaneen eteenpäin! Ohjelma vaikuttaa mielenkiintoiselta. Toivottavasti energian synnyttäminen org. kokousta varten onnistuu! :)

KN

Kimmo Neihum Tue 7 Feb 2017 9:02PM

New Deal -markkinointisuunnitelman luonnos on tässä. Kun tulee vähän kommentointia ja suuntaa, luodaan tästä dokumentti. Mitä mieltä ollaan?

Viestimme on: Yksilökohtaisten elämänongelmien takana voi olla myös yhteiskunnallisia, tarkoitushakuisia rakenteita ja niihin voi vaikuttaa tulemalla tähän tilaisuuteen ja laajemmin mukaan DiEMiin.

Kohderyhmistä valitaan kolme ryhmää lähestyttäväksi jokainen omalla alaviestillään.

Opiskelijat. Alaviesti on kiinnostavat keskustelut, muut opiskelijat ja tilaisuuden jälkeen pidettävät jatkot.

Aktivistit/järjestöt. Alaviesti on tulla mukaan ja kytkeytyä euroopanlaajuiseen autoritarismin vastaliikkeeseen, jonka kautta puolustetaan demokratiaa ja torjutaan oikeistopopulismia, omakin ääni kuuluu kovempaa osana DiEmiä.

Tilapäistyöntekijät, freelancerit, työttömät. Alaviesti on tulla keskustelemaan siitä, miksi tarjotut (väärät) ratkaisukeinot eivät tuo ratkaisua työehtojen heikentymiseen ja mikä sitten tuo.

Tarvitaan: New Deal -päivälle oma saitti jossa ohjelmarunko, yllämainitut viesti + alaviesti, ilmoittautumisohjeet sekä sosiaaliseen mediaan jakoviestit. Tarvitaan myös joku määrä paperimuotoista jakomateriaalia, jossa samat viestit ja nettisaitin osoite sekä tapahtuman päivämäärä.

TR

Tuulia Reponen Wed 8 Feb 2017 10:50AM

Kuulostaa toimivalta suunnitelmalta harjoittaa kohdennettua markkinointia. Myös toteutusinfra vaikuttaa hyvältä. :) Jatkoon.

KK

Katja Kiuru Thu 9 Feb 2017 8:17AM

Hyvä Kimmo, hyvä me :) Viesti on oivallinen kuten alaviestitkin. Hyvä jatkaa.

TR

Tuulia Reponen Mon 13 Feb 2017 9:52AM

Koordinaattorilistalle tuli tänään päivitystä New Deal-paperiin littyen, joten kopsaan sitä käsittelevän osuuden tähän suunnitteluketjuun. Lue alkuperäinen viesti Diemin tiedotusketjusta.

 • European New Deal: Yanis released a summary of the first draft on occasion of DiEM25's anniversary. Find it here ( https://diem25.org/wp-content/uploads/2017/02/170212_DiEM25_END_Summary_EN.pdf ).
 • You are cordially invited to submit comments and suggestions by writing to ulfclerwall@gmail.com . Depending on which section you comment on and at what time, it may be possible to include this feedback in the first full draft even, otherwise in the second draft. ***
 • Some already commented that the European New Deal whitepaper is not very readable for people without a university education. Let me clarify that: it is not intended to be. It will be a 100+ page economic whitepaper intended for those who want to sink their teeth into DiEM25's proposals. I don't think that any laypeople will want to read such a long paper, not if they don't understand economics.
 • So in addition to the whitepaper, there will be many articles, interviews, videos etc. explaining our proposals in simpler language. Yanis has already started to produce some, for example the recent 2-minute video for BBC ( https://www.youtube.com/watch?v=7O0OJ_VZJok ).
 • DSCs are also invited to start thinking of ways to explain/promote the European New Deal ideas (though they're very raw still).
 • But there will be people who see the articles/interviews/videos and doubt that DiEM25's proposals are well-thought-out and realistic, and these people will be able to refer to the whitepaper for details.
TR

Tuulia Reponen Mon 13 Feb 2017 10:04AM

Em. viestistä jää edelleen auki eri vaiheiden aikataulutus, eli selkeää vastausta kommenttien deadlinelle ei nähtäväkseni ole paitsi se, että valmista pitäisi olla Rooman yleiskokoukseen (engl. assembly) mennessä.

Itseäni häiritsee viestistä paistava teknokraattinen asennoituminen, että taviksien ei ole tarkoituskaan ymmärtää Diemin politiikkapaperien sisältöä, tai vaikuttaa sisältöön. Tämä olisi ehkä ok siinä tapauksessa, jos Diem ei käyttäisi PR:ssään viestejä, jossa mainostaa miten JÄSENET muodostavat DIEMIN POLITIIKAN. Ajellaan mielestäni kaksilla rattailla, jos ollaan olevinaan ruohonjuuriliike, mutta kuitenkin otetaan tavikset tekemisen objekteiksi eikä subjekteiksi. Toisekseen, DSC:ssä on paljon taviksia tai vähintäänkin sellaisia, joilla ei ole tarvittavaa alan asiantuntemusta: miten heidän on määrä osata selittää Diemin politiikkaa muille, vai onko tarkoitus, että DSC:t ovat pienoisteknokraattisia linnakkeita, jossa politiikan selittäminen jää aina kyseisen alan asiantuntijoille?

TR

Tuulia Reponen Mon 13 Feb 2017 10:18AM

Lisäys:
New Deal koosteen sivun 2 alaviitteessä lukee deadlinesta näin: "DiEM25’s White Paper entitled ‘European New Deal: An economic agenda for European Recovery’ will be launched on the 25th March 2017 in Rome, in the context of the 60th anniversary of the Treaty of Rome. The full version of the White Paper will be made public before that event to prepare the deliberations that will take place in Rome. (kursiivi lisätty)"

KK

Katja Kiuru Mon 13 Feb 2017 11:15AM

Hei, en ole perehtynyt tähän New Deal hommaan oikein mistään suunnasta, mutta Tuulian teknokraatti-reaktioon sen verran, että toisaalta kommentti, johon viitannet on myös helpotus: koko asiaa ei tarvitse hallita, mutta tivaajille voi antaa valkoisen paperin käteen.. ? Hyvä joka tapauksessa vaatia tätä kyseistä demokratiaa myös omiin käsiin! Minulle järjestelmä ja suunnitelmat näyttäytyvät edelleen sekavina, ja Varufakisin BBC-video kunnon markkinatuotteelta, joka melkein syö asiaansa..mutta ehkä kuitenkin ui ajan hengessä, jotta tulee katsotuksi.. tämmöistä pientä.. Kiitos teille, jotka tutkitte ja perehdytte!..

KN

Kimmo Neihum Wed 15 Feb 2017 8:49AM

Saatiin päivän suunnittelua eteenpäin. Tässä malliksi yksi kappale kutsupohjaa, jonka muotoilimme yhdessä.

TR

Tuulia Reponen Wed 15 Feb 2017 9:09AM

@kimmoneihum Tuohon tullee vielä graafista muotoilua? Teksti on hyvä.

KN

Kimmo Neihum Wed 15 Feb 2017 9:23AM

Tulee kyllä!

KK

Katja Kiuru Wed 15 Feb 2017 12:23PM

Hyvä!

VS

Ville Saarinen Fri 24 Feb 2017 2:53PM

Tässä New Deal-esite graafisen ehostuksen kera. Kimmolle ehdin tämän jo näyttääkin, palautetta otetaan vastaan :)

KK

Katja Kiuru Fri 24 Feb 2017 4:00PM

Hienolta näyttää! Hyvät lauseet, isot sanomat!..(hitsi = paineita?)

TR

Tuulia Reponen Fri 24 Feb 2017 4:03PM

Puhelimella näkyy kuvakuvake, mutta en saa sitä auki ja läppärillä ei näy sitäkään. Edit: ei näy tabletillakaan. Miten @katjakiuru sä sait ton @villburn'in esitteen näkymään? :(

KK

Katja Kiuru Fri 24 Feb 2017 4:08PM

mullakin hankaluuksia aluksi, sitten loomiossakin näkyi, ja avautui..

VS

Ville Saarinen Fri 24 Feb 2017 11:42PM

@tuuliareponen laitoin edellisen viestin puhelimesta - sillä voi olla jotain vaikutusta kuvan näkyvyyteen. Tässä kuva liitetiedostona:

VS

Ville Saarinen Fri 24 Feb 2017 11:45PM

@katjakiuru

Hienolta näyttää! Hyvät lauseet, isot sanomat!..(hitsi = paineita?)

kiva kuulla! joo, kyllähän grafiikka ja hypetys aina asettaa myös odotuksia. Meidän täytyy vaan lunastaa ne! ;)

TR

Tuulia Reponen Sat 25 Feb 2017 11:06AM

Anton kommentoi, että hänelle "New Deal" tuo mieleen lähinnä Trumpin. Viittaus keynesialaiseen talouspolitiikkaan ei avaudu kuulemma kaikille. Mahdollisuuksien rajoissa flaikkuun vois hieman avata, mikä on New Deal? Ainakin niihin, jotka on suunniteltu ns. taviksille?

KK

Katja Kiuru Sat 25 Feb 2017 5:25PM

Mikä on Trump? Mikä milloinkin sattuu korvaan..tilanteen mukainen? Ei voi tietää. Hyvä avata New Dealia! josta mäkään en paljoa tiedä. Täys tavis!..kun ei nyt aikaa tutkia. :smiley:

VS

Ville Saarinen Sat 25 Feb 2017 8:03PM

@tuuliareponen @katjakiuru
Kieltämättä hyvä pointti, New Dealista vois olla muutama pääpointti vaikka Bullet pointseina/ranskalaisilla viivoilla

DU

[deactivated account] Sun 26 Feb 2017 7:25PM

Käännösryhmästä crossover-tiedotuksena ja päällekkäistyön välttämiseksi, että minä olen suomentamassa DiEMin sivulla julkaistua New Deal -tiivistelmää, siitä on nyt noin kolmasosa tehtynä.

VS

Ville Saarinen Sun 26 Feb 2017 8:39PM

kiva kuulla!

Katsotaan miten Helsingin paikalliskokouksessa saadaan huomenna päätettyä esitteiden ja julisteiden jaosta, mutta luulen, että tarkoituksena olisi jakaa ne jo ensi viikon aikana, ND-tilaisuuden päivämäärä lähestyy yllättävän nopeasti. Koitan seurailla käännösryhmän ketjuja jos ehdit saamaan käännöksen valmiiksi ajoissa.

Mutta ei tarvitse kuitenkaan kiirehtiä sen vuoksi jos aika ei meinaa riittää. Tuohon tulee todennäköisesti vain muutama lause tai esim pieni info-laatikko, sellaisen kääntäminen itse onnistuu myös käden käänteessä.

TR

Tuulia Reponen Mon 27 Feb 2017 10:05AM

Oliko teillä tarkoitus New Deal -tapahtumassa jakaa matskua ihmisille? Muistanko ihan väärin, että puhuitte, että vois antaa ihmisille jotain DSC-starter kittejä? Jos kyllä, ohessa on DiEM25:n yhteistyöryhmän tekemä englannin kielinen "DSC aloituspakkaus" @villburn @kimmoneihum @laurisnellman @katjakiuru

KK

Katja Kiuru Mon 27 Feb 2017 1:34PM

Lukasin starterkitin, pisti silmään, että DSC - kirjainyhdistelmää ei ole suoraan avattu siinä sanoiksi: Democratic spontaneous collective? Mun silmään hullua, että kaikkien muiden lyhennysten ja selitysten ohessa tätä kyseistä ei näy paperissa, vaikka se on päämäärä, perustaa DSC. ?

KK

Katja Kiuru Mon 27 Feb 2017 10:11AM

Tänään joku tapaaminen:onko kirjasto10-ilta? Mä en ikävä kyllä pääse. Kuulolla!

VS

Ville Saarinen Mon 27 Feb 2017 10:35AM

Joo tänään on kokous klo 20.00 alkaen Kirjasto 10ssä. Oon itekin vielä Turussa, enkä oo ihan varma, että ehdinkö tänään kokoukseen :/ (edit: ehdin!)

VS

Ville Saarinen Mon 27 Feb 2017 4:22PM

Katja, hyvä huomio. Lyhenne ois hyvä olla selitetty ja ei varmaan haittais avata myös parilla sanalla DSC-konseptin taustoja,

diem25.org:

The idea is not new. It reflects the Scottish Enlightenment’s notion of ‘spontaneous order’ as well as ideas or practices of self-management and cooperatives, Rick Falkvinge’s ‘swarms’, etc.

TR

Tuulia Reponen Mon 27 Feb 2017 5:38PM

Jep, samaa mieltä kuin edellä Katja ja Ville. Sen lisäks tuossa tais olla jotain typojakin. Kehitystä vielä kaipais. Mutta ehkä saatte tosta jotain ideaa/voitte muokata sen omiin tarpeisiinne?

VS

Ville Saarinen Mon 27 Feb 2017 10:22PM

Tänään sovittiin, että pidetään vielä kaksi New Deal-tilaisuuden suunnittelukokousta Kirjasto 10ssä:
* ma 6.3 klo 20.30-22.00 (tila oli varattu poikkeuksellisesti klo 20.30 asti)
* ma 13. klo 20.00-22.00

KK

Katja Kiuru Tue 28 Feb 2017 6:47AM

Joo, hyvä Ville, ei haittais taustat: mutta sitten meille pitää avata, ehkä vuosiluvuilla tms, Scottish Enlightenment ja muut. Ja hyvä niin! Sivistystä! En ole varma ehdinkö vielä maanantaina 6pv. mutta toivon..

TR

Tuulia Reponen Tue 28 Feb 2017 8:47AM

JM kommentoi DSC starter kittiä seuraavasti:

In my opinion, just one thing is missing: the chief place to find out about potential DSCs is www.diem25.org/local-groups-dscs/ ( http://www.diem25.org/local-groups-dscs/ ) - people should check this list before they check the forums. And mention that if they have trouble finding local members, for example if the local forum thread has gone inactive, then they can write to volunteer@diem25.org and I'll be glad to send out a meeting invitation to ALL our registered members in their city. Unfortunately the majority of members don't use the DiEM25 forum but communicate only on closed systems like Facebook, Slack or Telegram, so it looks like a lot of cities are inactive when they have simply moved to a different means of communication.


Ateenan DSC-koordinaattori kysyi DSC-starter kittin tekijöiltä ja muilta koordinaattoreilta, että kuinka DSC:n on mahdollista tehdä varainkeruuta ja järjestää tapahtumia yhteistyössä muiden organisaatioiden kanssa. Lue koko viesti Diemin sähköpostiketjusta. Alla JM:n vastaus:

Regarding the particular questions that were raised:

1) Funding

Yes, the OpenCollective will be ready in a matter of days. Through OpenCollective, DSCs will be able to ask for financial contributions and also transparently use the raised money, all without needing to have a tax entity or an accountant. Asking for money from outsiders in other ways is not permitted, for two reasons. One is that it is likely to be illegal (you'd need to be registered with the tax office, file regular tax reports etc.). The other reason is that DiEM25 needs to communicate very clearly what the appropriate channels are for donating, otherwise there is the danger, as already happened, that someone will make a donation "to DiEM25" and DiEM25 will have no idea where that money went, because the person collecting the money was not affiliated with DiEM25. So outside of OpenCollective and any potential fundraising agreement with the CC, DSCs should not approach donors. I mean donors in the strict sense here - obviously it's okay to sell tickets to an event you're organising in order to cover the cost, or to receive a 'donation' of a venue, a buffet, whatever material people want to make available which will not need to appear as income on a tax statement.

Which DSCs want to be the first to test the OpenCollective system? They should have several planned expenses in March...

2) Co-organising with a single other organisation

The reason for this rule is public perception, so public perception is also the lens through which it needs to be evaluated. I mean: DiEM25 does not want newspaper headlines like "DiEM25 and AfD invite you to discuss migration", because the readers will only remember "DiEM25 and AfD" linked in one sentence, they will not know that at this event DiEM25 will harshly attack the AfD position. Even when it comes to organisations that are politically similar, there may be reasons that DiEM25 does not want to be linked to them at this time, for example because it would allow them to look good without adopting any of DiEM25's positions (some organisations have tried to get DSCs to express their support while Yanis was still trying to negotiate). Journalists usually don't understand the difference between one DSC and the whole of DiEM25, or the difference between DiEM25 and Yanis, so a single DSC event with PASOK might yield a headline "Varoufakis' movement approaches PASOK" :(((

What's clearly okay:

Organising events with several partners representing a broad political spectrum (because it won't be interpreted as DiEM25 supporting party X), e.g. joining a broad pro-refugee demonstration or organising a panel discussion with politicians from several parties

Organising events with partners that do not have a collective political opinion, such as schools, universities, theaters, cinemas, pubs, even the local association of cat lovers ;-)

Informal exchanges with other political groups, as long as it's internal (= no chance of newspaper headlines) and you make it clear that you cannot openly express support of them until DiEM25 as a whole decides to express support.

Anything you want to organise that goes beyond the above is likely to be okay too, just please send me a quick email before you start, so that I can ask the rest of the CC if we have had bad experiences with a group, an ongoing standoff, or if there is any reason we don't currently want to be seen as linked to them.

Thank you!

Best wishes,

Judith

KK

Katja Kiuru Tue 28 Feb 2017 9:03AM

Vilkaisin kansainvälisiä kontaktisivuja, Tuulian eka linkki tuossa: onko Suoman kohdalla oleva facebook ym. oikein: kun en itse ole somessa, mutta muistan puheistanne, että ensin oli joku ryhmä Fb:ssä, sitten tuli tämä Loomio-ryhmä..että onko siellä oikein meidän tavoitettavuus?

KK

Katja Kiuru Tue 28 Feb 2017 9:07AM

..tarkistin nyt kun löysin sinne: eli olihan se! Hyvä! :)

LS

Lauri Snellman Tue 28 Feb 2017 12:19PM

Suunnitelma talouspolitiikasta pidettävään dialogiin 14.3

DiEMin Helsingin paikallisosasto järjestää keskustelutilaisuuden Rikhardinkadun kirjastossa 14.3 kello 17-20. Dialogin aiheena on Euroopan talouspolitiikka ja sen vaikutus arkeen. Keskustelua käydään DiEM25-liikkeen New Deal-paperin pohjalta, kuitenkin soveltaen sitä suomalaisiin olosuhteisiin ja vaihtoehtoja vertaillen.

Keskustelun vaiheet:

 1. Ryhmäkeskustelu (15-20 min)

Keskustelun osallistujat jaetaan 4-6 hengen ryhmiin. Ryhmien jäsenet esittäytyvät toisilleen. He kertovat lyhyesti omasta taustastaan, elämäntilanteestaan ja siitä, miksi aihe kiinnostaa. Keskustelun tavoitteena on nostaa esiin, mitä ongelmia nykyinen talouspolitiikka aiheuttaa ihmisten elämässä ja minkä asioiden toivoisi olevan toisin. Ongelmia, kiinnostuksen kohteita ja muutostoiveita otetaan taululle.

 1. Nykyisen talouspolitiikan taustat (30 min)

Nykyisen talouspolitiikan taustaa käsitellään esittelemällä talouskurin perusintressit ja Rodrikin trilemma. Talouspolitiikan vaihtoehdot esitetään Rodrikin trilemman avulla: joko globalisaatio demokratisoidaan, kansakunta irtautuu globalisaatiosta kuitenkin säilyttäen demokratian tai sitten talouden ylivalta ja globalisaation häviäjiin vetoava oikeistopopulismi johtavat autoritarismiin.

Talouskuri esitetään kansallisvaltion ja taloudellisen autoritarismin yhdistelmänä: rahat siirretään pankeille. Suomen 1990-luvun lama käydään esimerkkinä talouskurin seurauksista. Talouskurin motiivit paljastetaan Mark Blythin lyhytvideon avulla. Talouskurin vaihtoehtoja markkinoidaan ottamalla ensin Varoufakisin videopätkä ja ottamalla pätkä jonkin toisen keynesiläisen taloustieteilijän (Krugman?) haastattelusta.

 1. New Dealin esittely (30 min)

Asiantuntija esittelee Euroopan New Dealin Suomeen sopivat osat. Tarkoitus on esitellä pääkohdat perustulo-, työtakuu-, ja vihreiden investointien ohjelmasta. Esittelyn tulee vastata kysymyksiin: Miten nämä politiikkainstituutiot toimivat? Kuka niistä hyötyy? Mitä arvoja ne palvelevat? Millaisia vaihtoehtoja niille voisi tarjota, jotka kuitenkin palvelevat alun dialogissa esille nousseita intressejä ja arvoja?

 1. Kommentteja: New Deal ja dialoginäkökulmat (60+ min)

Toinen asiantuntija kommentoi New Dealin ideoita taululle koottujen intressien näkökulmasta. Hän myös vertaa New Dealin kykyä vastata näihin intresseihin ja arvoihin esim. talouskuripolitiikan tai vaihtoehtoisten keynesiläisten ehdotusten kykyyn vastata niihin. Kommenteista käydään keskustelua. Pääkysymyksinä ovat edelleen:

-Miten politiikkaehdotus/instituutio toimii (yleisellä tasolla?)
-Kuka siitä hyötyy? Mitä arvoja se palvelee?
-Miten politiikkaehdotus tai instituutio näkyisi arjessa?

Vaihtoehdoista keskustellaan. Vaihtoehtojen pohjalta esitetään korjauksia ND-paperiin.

KK

Katja Kiuru Tue 28 Feb 2017 2:23PM

joo hyvä! Nopeesti vaan: ohjelman täytyis varmaan alkaa joidenkin meidän/teidän vetäjien personoinnilla, esittelyllä, kuiteski, ja sitten ryhmiin jako?...

VS

Ville Saarinen Tue 28 Feb 2017 3:31PM

Nyt! Kohdennetut mainokset:

VS

Ville Saarinen Tue 28 Feb 2017 3:32PM

VS

Ville Saarinen Tue 28 Feb 2017 3:32PM

KK

Katja Kiuru Tue 28 Feb 2017 3:49PM

Erittäin asiallista ja selkeää!! (flaiereihin turha painaa tosi pientä printtiä mun ikäsille-jos niitä tehdään, sit vois vähän karsia lauseita, että näkyy heti-tai kakspuolinen?) Helppo lähteä jakamaan! Ilo. Hyvä!

TR

Tuulia Reponen Tue 28 Feb 2017 4:34PM

@villburn Saatan vaan olla vaikee, mutta miusta noi kohdennetut viestit opiskelijoille ja pätkätyöläisille toimii paremmin kuin aktivistille tarkoitettu. :D Jotenkin se ei vaan ihan hirveesti sytytä mua, vaikka sen pitäis. Opiskelijoiden viesti tarttuu: sosiaalisuus ja sitten pätkätyöläisten: oppiminen. Ehkä nää on vaan henkilökohtaisia juttuja. :D

VS

Ville Saarinen Tue 28 Feb 2017 5:21PM

Tuohon tullee vielä graafista muotoilua? Teksti on hyvä.

Sun mieli on muuttunut! :D

TR

Tuulia Reponen Tue 28 Feb 2017 5:31PM

En siinä vaiheessa hahmottanut kokonaisuutta. Lopputulosta on helpompi arvioida kuin suunnitelmaa, se olkoon miun puolustus. :)

VS

Ville Saarinen Tue 28 Feb 2017 5:30PM

aika on hieman tiukalla, eli en mielelläni viettäisi näiden parissa enää enempää aikaa.

@katjakiuru
Onko joku tietty lause, jonka voisi jättää vielä sun mielestä pois?

@tuuliareponen
Ehdotuksia paremmaksi vaihtoehdoksi otetaan vastaan.

@kimmoneihum
mitä mieltä Tuulian ja Katjan huomioista? Mennäänkö näillä? (pääsen huomenna tulostamaan)

KN

Kimmo Neihum Tue 28 Feb 2017 6:08PM

Sanoisin vaan, että kun jaetaan näitä flyereita somessa (ja niiden kai olisi oltava jpg-muodossa sitä varten), niin jokainenhan voi saatetekstiin kirjoittaa kaikkia hyviä sloganeita ja viestejä mitä mieleen tuleekaan. Jos hiotaan täällä tekstejä (nehän oikeastaan katsottiin jo aiemmin helmikuussa), niin ei saada koskaan valmista. Eli menisin teksteillä jotka siellä on nyt. En tosin niitä näe koska jostakin syystä kuvat ei näy eikä avaudu, mutta luotan että muut on katsoneet ne riittävän hyviksi jo nyt.

KK

Katja Kiuru Wed 1 Mar 2017 9:10PM

.. mähän käsitin flaierit postikorteiksi painettuina: mutta ei kai meillä ole sellaiseen mitään varojakaan?.. Liityn varmaankin someen, kun kirja julkaistaan: pakko myydä sitä.. ja opin sitten vähitellen tän uudistuneen terminologian. :smiley:

KN

Kimmo Neihum Thu 2 Mar 2017 4:06PM

Jotain flaiereita tulee jakoon, se on ainakin tarkoitus. Varmaankin ensi ma olis jonkun verran jaossa, @villesaarinen ?

TR

Tuulia Reponen Tue 28 Feb 2017 5:34PM

@villburn tykkään hirmu paljon demarien sloganista "Maailmaa voi muuttaa. Tarvitaan vain rohkeita ihmisiä." Voisko siltä pohjalta olla meillä aktivisteille loppukaneetti?

TR

Tuulia Reponen Tue 28 Feb 2017 5:36PM

@villburn Miten ois: "Talouden ylivalta voidaan murtaa. Tule mukaan!" ?? Edit: en oo tyytyväinen tuohon. Entä: Yhdessä toimimalla voimme murtaa talouden ylivallan. ?

KK

Katja Kiuru Tue 28 Feb 2017 5:46PM

Jos mä ajattelen meitä vanhuksia, jotka heitetään heti pois sellain flaieri, mitä ei pysty lukemaan, siis ei näe, niin ehkä flaierista sitten voisi ottaa pois "sekä tutustumaan Suomen Diemiin", koska sen tajuaa kokonaisuudesta lopulta.. ? Mutta kokonaisuudessa on nyt hyvä rytmi, jne., en ole 100-varma, miten poisto tuhoaa.

KK

Katja Kiuru Tue 28 Feb 2017 5:48PM

Olisko "Me olemme talous. Otetaan haltuun". Noh...

KN

Kimmo Neihum Tue 28 Feb 2017 6:25PM

Hyviä on! Musta Tuulian ehdotus on kyllä parempi.

VS

Ville Saarinen Tue 28 Feb 2017 6:43PM

oliko näitä siis tarkoituksena jakaa nimenomaan somessa? Ymmärsinkö ihan väärin, että näitä lähetettäisiin myös erilaisiin aktivistiverkostoihin jne sähköpostilla tms?

https://dl.dropboxusercontent.com/u/46726002/Diem/NewDeal/Flyer2d_opiskelija.png
https://dl.dropboxusercontent.com/u/46726002/Diem/NewDeal/Flyer2Freelancer.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/46726002/Diem/NewDeal/Flyer2Opiskelija.jpg

KN

Kimmo Neihum Tue 28 Feb 2017 7:06PM

Käytännössä, mun mielestä tärkein somejaettava on FB-tapahtuma, jota voi sellaisenaan jakaa ja visuaalinen ilme menee siinä mukana. Se pitäisi siis tehdä asap. Näitä erillisiä flyereita voi sitten jakaa somessa, sähköpostissa, paperilla. Jaot pitää tehdä tarpeeksi helpoksi jakajille. Jos joutuu tekemään paljon toimenpiteitä että saa flyerin postattua tai meilattua, se jää tekemättä. FB-tapahtuman jako onnistuu aina parilla klikkauksella, ja lopputulos toimii visuaalisesti myös. Kaikki kanavat käyttöön!

VS

Ville Saarinen Tue 28 Feb 2017 6:46PM

Viimeksi tein tällaisen someen:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/46726002/Diem/2811%20Rikhardinkatu/Some1.png

Tähän pohjaan voisi ehkä muokata uusiakin, jos haluaisi vielä erillisiä somepostauksia (vaikka noiden kohdennettujen lisäksi vielä)?

VS

Ville Saarinen Tue 28 Feb 2017 6:47PM

@tuuliareponen @antonmoisseev mitä mieltä Anton on muuten nyt, tuleeko New Dealin idea tarpeeksi hyvin ilmi?

VS

Ville Saarinen Tue 28 Feb 2017 7:23PM

No niin. Komppaan, että se FB-tapahtuman jakaminen on tärkeintä. Seuraavaksi siirryn siis kunnollisen kansikuvan suunnittelemiseen samaisen logon pohjalta. Katsotaan jos facebook-tapahtuman saisi jo huomenna onlineen.

KN

Kimmo Neihum Tue 28 Feb 2017 7:30PM

OK olis mahtavaa! Hyvää jälkeä oot tehnyt!

TR

Tuulia Reponen Tue 28 Feb 2017 8:17PM

@antonmoisseev sanoi, että nyt on hyvät tekstit New Deal -flaikuissa.

VS

Ville Saarinen Wed 1 Mar 2017 8:10PM

Tänään en ehtinyt ND:n parissa juurikaan puuhailemaan, katsotaan miten käy huomenna!

KK

Katja Kiuru Wed 1 Mar 2017 9:12PM

..tuleeko julisteita jaettavaksi kuitenkin? jos niitä on ens ma 6pv kirjastossa, niin tulen pyörähtämään ainakin, hakemaan..

VS

Ville Saarinen Thu 2 Mar 2017 11:17PM

Facebook-tapahtuma on ajastettu ilmestymään huomenna klo 10.00 onlineen. Kirjoitin tällaisen kuvaus-tekstin, bongailkaa mahdolliset typot ja huonot muotoilut (sitä voidaan muutenkin vielä muokata lennosta!):


// Brexit, epäluottamuslause Euroopalle
Mistä vastalääke kansallismieliselle ja epädemokraattiselle liikehdinnälle, joka on viime vuosien ajan vahvistunut ympäri läntisen maailman? Voidaanko nykytilanteesta selvitä ilman kansojen välistä vastakkainasettelua ja viime vuosisadan virheiden toistamista?

// Vaihtoehtoja on
Euroopan ongelmiin tarvitaan juuri nyt enemmän kuin koskaan aikaisemmin kaikkien eurooppalaisten yhteistyötä. Euroopan talouden elvyttämiseksi ja demokratian vahvistamiseksi ponnistelevan demokratialiike DiEM25:n uusi New Deal-aloite on ensimmäinen askel kohti yhteistä rakentavaa talouspolitiikkaa.

// Mikä New Deal?
New Deal-aloite on nimensä mukaisesti ehdotus uudesta sopimuksesta, jolla Eurooppa nostetaan jaloilleen nykyisestä rakenteellisen työttömyyden, leikkauspolitiikan ja maahanmuuton aiheuttamasta kansallismielisestä kurimuksesta. Se on rohkea talouspoliittinen täsmälääke, jonka ideana on haastaa yhteiskunnallisessa keskustelussa ainoana totuutena näyttäytyvä uusliberaali talousideologia.

New Deal-aloite on laadittu eurooppalaisten kansalaisten ja talousasiantuntijoiden yhteistyön tuloksena. Englanninkielinen tiivistelmä löytyy täältä:
https://diem25.org/wp-content/uploads/2017/02/170212_DiEM25_END_Summary_EN.pdf

Tule kanssamme mukaan tutustumaan keinoihin ja jakamaan ajatuksiasi Euroopan tilanteesta. Yhdessä tekemällä sekä talous että demokratia voidaan saattaa jälleen palvelemaan ihmisten arkea niin Suomessa kuin koko Euroopassakin.

// Asiantuntijoina mukana ovat:
- Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki
- Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija, tutkija Lauri Holappa

// AIka:
Maanantai 14.3.2017
klo 17.00-20.00

_// Paikka: _
Rikhardinkadun kirjasto;
Luentotila - 3. kerros

Rikhardinkatu 3,
00101 Helsinki

// Tilaisuus on pääsymaksuton.

// Mikä DiEM25?
DiEM25 on lyhenne sanoista Democracy in Europe Movement 2025. Lue lisää:
https://diem25.org/what-is-diem25/

KK

Katja Kiuru Fri 3 Mar 2017 7:59AM

Hienoa! Hyvä Ville!
Ja Tuulian huomio tarkka.
Mulla nousi vain, että laittaisko Brexit-kohdan lopuksi "viime vuosisadan vrheet" (kun ei kaikki ehkä muista) reteesti vaan se fasismi? Toisaalta, kun tää muu on maltillista ja siistiä, niin olisko se turhan provosoiva? Toivon, että fasismista puhutttaisiin ääneen, eikä hyssyteltäisi, kun "muistaa", miten yhtäkkiä kaikki silloin Saksassa kävikään.. Voi olla, ettei se kuulu tähän..

KK

Katja Kiuru Fri 3 Mar 2017 8:00AM

En tarkoittanut sitä 'oikeistopopulismin' tilalle, kun ei Villen viesti vielä näkynyt.

KK

Katja Kiuru Fri 3 Mar 2017 8:03AM

..oikeistopopulismi vai populismi, vai kansankiihotus.. eikö populisteja ole ollenkaan vasemmalla? Mutta käy mulle :)

TR

Tuulia Reponen Fri 3 Mar 2017 7:23AM

"// Brexit, epäluottamuslause Euroopalle
Mistä vastalääke kansallismieliselle ja epädemokraattiselle liikehdinnälle"

 • Tosta tulee helposti mielleyhtymä, että väitämme Brexit-äänestystä epädemokraattiseksi, kaipaa jotain selvennystä.

 • Aika (ei Alka)

VS

Ville Saarinen Fri 3 Mar 2017 7:56AM

Hyvä huomio, lisäsin ton Brexit otsikon loppusilauksena. Pitäiskö vaihtaa 'epädemokraattisen' sijaan 'oikeistopopulistiselle?'

TR

Tuulia Reponen Fri 3 Mar 2017 8:03AM

oikeistopopulistinen käy mulle :)

VS

Ville Saarinen Fri 3 Mar 2017 8:04AM

viivästytin julkasua vielä kahdella tunnilla. Hmmh, fasismin viljeleminen sanana on vähän vaihtoehdotonta, ja ajaa/kannustaa ihmisiä mun mielestä mustavalkoiseen ajatteluun. Tyyliin: tee näin, tai fasismi. :D

KK

Katja Kiuru Fri 3 Mar 2017 8:05AM

joo voi olla just noin!

TR

Tuulia Reponen Fri 3 Mar 2017 8:05AM

Miun mielestä kannattaa tarkentaa mitä populismia tarkoittaa, koska ilman määrettä populismi voi olla aika tyhjä merkitsijä. Toisaalta myös joidenkin mielestä Varoufakis on populisti.

VS

Ville Saarinen Fri 3 Mar 2017 8:19AM

Onko populismile mitään lyhyttä ja täsmällistä määrettä? Entäs sitten: jos se täytyy määritellä, niin voisko tuohon laittaa "epädemokraattisen" sijaan sittenkin, että 'ihmisoikeuksien vastaiselle' tms? Se viittaisi johonkin konkreettiseen, mutta ei määrittelisi sitä kuitenkaan minkään ideologian mukaisesti.

VS

Ville Saarinen Fri 3 Mar 2017 8:13AM

Jooh, en tykkää sanasta populismikaan oikein itse. Se on jotenkin sellanen kiertotapa sanoa, että "ne toiset "rahvaan"-kiihottajat" tms. Toiset yksinkertaistaa sanomalla eliitti sitä, toiset sanomalla populistit sitä.

Eikö muuten ns "vasemmistopopulismiin" vois liittää just sen, että kaikki "muu" kategorisoidaan vaan korruptoituneeksi fasismiksi? Joko oot meidän puolella tai sitten... fasisti. (Edit: siis yhdeksi vasemmistopopulismin alalajiksi)

KK

Katja Kiuru Fri 3 Mar 2017 8:25AM

..toi ei soita kelloja, vasemmiston fasismi-leimaus, mutta ehkä se on noin...
Entä "ihmisarvon vastaiselle"? Ihmisarvon unohtaminen... aa..ehkä mä väistyn tästä, koska luotan teihin eniveis :) Tosi hyvä tästä tulee!

TR

Tuulia Reponen Fri 3 Mar 2017 8:37AM

Onko Brexit "kansallismielisen- ja ihmisarvon/ihmisoikeuksien vastaisen liikehdinnän" kulminaatio? Mieltääkö kaikki sen niin? Kieltääkö kaikki Brexitin puolesta äänestäneet ihmisoikeudet? Itse näkisin Brexitin "kansallismielisenä ja anti-eurooppalaisena liikehdintänä". @villburn

KK

Katja Kiuru Fri 3 Mar 2017 8:48AM

Hyviä korjauksia mun ajatuksenlentoon! Mä opponoin, mutta pitäkää te tolkun äänestä kii :)

TR

Tuulia Reponen Fri 3 Mar 2017 8:40AM

https://fi.wikipedia.org/wiki/Populismi

Populismi on sokeaa uskoa "aitoon kansaan" ja herravihaa. Poliittisesti se on vasemmisto-oikeistohybridi, toimintatavoiltaan kuitenkin usein konservatiivinen.

KK

Katja Kiuru Fri 3 Mar 2017 8:54AM

Wikipedian rinnalle kurkkasin mun 1972 sivistysanakirjasta 'populismi: 1929 syntynyt ransk. kirjallinen suunta, joka kuvaa kansanelämää realistisesti - populistit: poliittinen puolue yhdysvalloissa 1891-1905.
Maailma muuttuu.
'populi: loinen, mökkiläinen; vars. ent. Käkisalmen läänissä'
:)

VS

Ville Saarinen Fri 3 Mar 2017 8:56AM

Joo Katja, näistä on kyllä tosi hyvä keskustella ja opponoida. Oon käsittänyt, että kommunistisissa valtioissa me vs te vastakkainasettelua käytettiin tuohon fasisti-tyyliin todella paljon (mutta tää on mun oma paljolti populaarikulttuurista poimittu näkemys, ei mitenkään analyyttinen). Kummasti kirkastuu itelläkin kun joutuu miettimään näitä.

@tuuliareponen
Hyvä kyssäri ihmisoikeuksista. Kulminaatio ehkä vähän vahva sana. Yleisiä ihmisoikeuksia Brexit ja erityisesti UKIP-politiikot ainakin kyseenalaistaa vetoamalla kansalliseen identiteettiin jonkinlaisena etuoikeutena.

Populismi on sokeaa uskoa "aitoon kansaan" ja herravihaa. Poliittisesti se on vasemmisto-oikeistohybridi, toimintatavoiltaan kuitenkin usein konservatiivinen.

"Aito kansa" ja "herraviha" on joo tosi täsmällisiä muotoja. Mä oon ite ymmärtänyt sen aika laajasti yksinkertaistavaksi vastakkainasettelun luomiseksi. Oisko jotenkin näin:

And this is what populism does. It is "a way of constructing the political on the basis of interpellating the underdog to mobilise against the existing status quo". It brings together different demands in opposition to a common enemy. Laclau and Mouffe do not consider populism an ideology but rather a political form capable of articulating identities, interests, and needs that have been delegitimised by centre-right and centre-left parties.

KK

Katja Kiuru Fri 3 Mar 2017 9:02AM

Vastakkainasettelu mullakin populismista nousee mieleen, että sen draivi on yleinen sekasorron luominen. Olisko 'sekasorto' -sana käyttis?
Mutta nyt mä tosiaan häivyn tästä..lattaiaremonttityömaalle, johon toissapäivänä halkes vesijohto... Työn iloa!
with respect Katja

TR

Tuulia Reponen Fri 3 Mar 2017 9:33AM

@villburn Brexitin puolesta äänestäneitä on iso joukko, UKIP on sen ydin, mutta kaikki exit-äänen antaneet ei ole ukiplaisia. Siksi on hyvä välttää redusoimasta semi-heterogenistä ryhmää ihmisoikeuksien vastustajiksi. Diemin ois hyvä pysyä avoinna epävarmoille oikeistopopulismin houkuttelemille ihmisille, parhaiten se onnistuu kun ei leimaa heitä pahoiksi ihmisiksi.

VS

Ville Saarinen Fri 3 Mar 2017 9:36AM

Ai niin, kansikuva on tässä:

Koitan muokata vielä tuota alkukappaletta!

VS

Ville Saarinen Fri 3 Mar 2017 9:53AM

@tuuliareponen hyvä huomio. Liiallisten yksinkertaistuksien välttäminen on tärkeää (ja ajoittain myös tosi haastavaa).

Entä näin?

// Brexit ja Trump, epäluottamuslause eliiteille ja globalisaatiolle
Mistä vastalääke kansallismieliselle, pelon ja vastakkainasettelun leimaamalle oikeistopopulismille, joka on viime vuosien ajan vahvistunut ympäri läntisen maailman? Voidaanko nykytilanteesta selvitä ilman kansojen välistä vastakkainasettelua ja viime vuosisadan virheiden toistamista?

KN

Kimmo Neihum Fri 3 Mar 2017 11:51AM

@villburn hyvää jälkeä tuli! ja muille kommentoijille kiitos myös @tuuliareponen @katjakiuru . Laitoin jo jakoonkin heti tapahtuman, ja teen useita jakoja tästä lähipäivinä.

Voitaisiinko sopia, mihin FB-ryhmiin tai FB-sivuille kukin meistä tekee tästä jakoja, ettei tulisi spämmäyksen leimaa tapahtumalle? Voisin ainakin jakaa tätä Joukkovoimaan. Toisaalta, ei se haittaa että ollaan (yli)aktiivisia.

KK

Katja Kiuru Fri 3 Mar 2017 12:18PM

Jees!
..en ole FB:ssä. Tulen maanantaina kääntymään, jos saisin mukaani printtejä...

VS

Ville Saarinen Fri 3 Mar 2017 2:52PM

Jes! Tuulian kanssa viestiteltiin, että esim sunnuntai-iltapäivä saattais olla hyvä päivä tapahtuman kohdennetulle jaolle, jotta saadaan facebookin algoritmit nostamaan sen näkyvyyttä uutisvirrassa.

Hyvä idea! Jaetaan vaan ryhmissä. Voin hoitaa sunnuntaina ainakin seuraavat:
* DiEM25 Finland
* Attacin talouspoliittinen keskustelukerho

Entä onko mahdollisia liittolaisia, joihin noita tapahtumatiedotteita + facebookin tapahtumalinkkejä voisi lähettää sähköpostilla? Tulee mieleen esim vasemmisto, vihreät, piraatit, erilaiset kerhot/seurat/liitot jne. Ai niin ja pitäiskö Judith Meyerille laittaa sähköpostia, jotta tapahtuma merkataan myös diem25.orgin kalenteriin?

Vois myös jakaa hyviä ja mielenkiintoisia artikkeleita ja videoita aihepiiriin liittyen siellä tapahtuman keskustelupalstalla, jos joku vaikka innostuisi niitä myös kommentoimaan. Mitä mieltä?

KN

Kimmo Neihum Fri 3 Mar 2017 3:37PM

Sunnuntai ip on hyvä aika ekalle jaolle, kannattaa toistaa arkipäivänä myös, esimerkiksi keskiviikkoaamu.

Mä voin ottaa siis Joukkovoima/Velallisten tuki/Paljastetaan rahan valhe(Talousdemokratia), ehkä myös Eriarvoisuusvarasto.

Kannatan ideaa jakaa sisältöä tapahtumaan jo ennen 14.3!

TR

Tuulia Reponen Fri 3 Mar 2017 10:02AM

@villburn on jo paljon parempi. Toistoa ehkä hieman "vastakkainasettelu", toisaalta voi olla myös hyvä retorinen keino :P

VS

Poll Created Fri 3 Mar 2017 3:53PM

New Deal-tapahtuman yhteisjako: Sunnuntai 5.3. klo 14 Closed Sun 5 Mar 2017 12:02PM

Netin syövereistä saatiin tieto, että sunnuntai on ehdottomasti tilastollisesti merkitsevin päivä facebook-sissimarkkinointiin.

Kysymys kuuluu:

Oletko valmis jakamaan yhdessä muiden diemiläisten kanssa facebookissa postauksen sunnuntaina iltapäivällä klo 14?

Tarkoituksena on siis käyttää sinun henkilökohtaista sosiaalisten verkostojen potentiaalia pääomaa, jotta New Deal-tapahtumaa saataisiin jaettua mahdollisimman laajalle.

Mihin tämä "yhteisjaon" idea perustuu?

Facebookin algoritmit antavat tapahtumille myös näkyvyyttä niiden jakojen määrän ja tykkäyksien mukaan - ja erityisesti sen mukaan, kuinka viraalilta uutinen vaikuttaa. Viraaliuden kannalta on ensisijaisen tärkeää, että ihmiset jakaisivat tapahtumaa mahdollisimman lyhyen ajan sisällä. Näin pienelläkin sissimarkkinoinnilla voidaan saavuttaa isoin mahdollinen impakti lyhyessä ajassa.

Lisäksi jaolla on hyvä olla myös henk koht saateviesti.

(Saateviestin runko voidaan tehdään esim yhdessä tässä ketjussa!)

Results

Results Option % of points Voters
Agree 60.0% 3 VS KN MM
Abstain 40.0% 2 TR KK
Disagree 0.0% 0  
Block 0.0% 0  
Undecided 0% 31 JK TV T TB MS DU KP ST JJO IM AM ES MN HL PF HP ML DU LS MU

5 of 36 people have voted (13%)

VS

Ville Saarinen
Agree
Fri 3 Mar 2017 3:54PM

Olen mukana (ainakin melkein) koko somepääomallani!

KK

Katja Kiuru
Abstain
Fri 3 Mar 2017 4:00PM

Jaan vain lappusia ja julisteita, ei someosaamista: ens kerralla Jees!

TR

Tuulia Reponen
Agree
Fri 3 Mar 2017 4:09PM

Voin jakaa, en tosin tiedä mihin ryhmiin. Ilmeiset on jo mainittu.

KN

Kimmo Neihum
Agree
Fri 3 Mar 2017 4:50PM

Mukana!

TR

Tuulia Reponen
Abstain
Sun 5 Mar 2017 11:08AM

Taidan passata.

VS

Ville Saarinen Fri 3 Mar 2017 4:03PM

Selvä juttu @katjakiuru Tulostelen niitä maanantaita varten!

KK

Katja Kiuru Fri 3 Mar 2017 5:06PM

@tuuliareponen Mites nää ihmisoikeusliittoumat: Kepan, ja sellaset, vaikka en oikeastaan tiedä mistä puhun, kun puhun somepostauksista ja - ryhmistä.

RA

Risto Ala-Kaila Sun 5 Mar 2017 1:55PM

Sori, huomasin kamppiksen vasta nyt! En oo voinu ottaa kantaa ND-tapahtumaan, kun tajusin, ett mull tunkee siihen kolme kokousta päällekäin ja niittenkin valmistelut on ollu myöhässä. Hengessä ollaan mukana silti ja voin kyl jakaa tota FB-ilmoitusta!

TR

Tuulia Reponen Mon 6 Mar 2017 9:47AM

Ootteko jo laittanut volunteer coodinattorille viestiä Helsingin tapahtumasta? @villburn

VS

Ville Saarinen Mon 6 Mar 2017 10:52PM

Jos tulee vastaan hyviä ja tapahtuman aihetta sivuavia postauksia ja linkkejä, niin kerätään kaikki samaan paikkaan. Aloitin tätä varten oman ketjun:
New Deal - postauspaja, jaetaan linkkejä

ME

Marko Ek Tue 7 Mar 2017 2:53PM

Moi, kävin tänään lenkillä ja viemässä New Deal-tapahtuman mainokset Kallion, Vallilan, Pasilan ja Töölön kirjastojen ilmoitustauluille

IM

Ilkka Mölsä Tue 7 Mar 2017 6:43PM

Hyvin lenkkeilty! Muuten voisiko joku neuvoa mistä voisin ladata mainokset kuvatiedostoina?

KK

Katja Kiuru Tue 7 Mar 2017 6:43PM

Huh!..talven pahin keli stadissa?! tosta on vaikea panna paremmaks. Perässä hiihdellään.

Kelasin tän viikon aikana käydä Kuliksen alepa, Flemarin S-market, teak, sauna Arla. Vkoloppuna Kaapelille( siellä taiteilijoiden ja muotoilijoiden myyntinäyttelyt: suosittelen kiertokatselua!)

IM

Ilkka Mölsä Tue 7 Mar 2017 7:59PM

Linkit löytyivätkin. Eivät vain ko. postaukset linkkeineen näy, jos käytän Ms Edgeä. Firefoxilla näkyvät.

KN

Kimmo Neihum Wed 8 Mar 2017 8:04AM

@markoek Hienoa, reipasta toimintaa! Oulunkylän kirjasto myös toimitettu nyt ja Ogelin ostari. Malmin kirjasto valitettavasti rempassa vielä. Yritän myös Arabianrannan kirjasto + Aalto taidekorkeakoulu. @katjakiuru hyvä jakopläni sullakin! nastat alle ja lumilapio selkään kun kierretään :smiley:

VS

Ville Saarinen Wed 8 Mar 2017 9:22AM

No nyt on tekemisen meininkiä ilmassa! :thumbsup: :clap:

Huomenna käyn Helsingin yliopiston kampuksilla viemässä ilmotukset, ainakin Viikissä, Meilahdessa ja keskustan kampuksilla. Täytyy ruveta varmaankin valmistautumaan myös niihin mainostettuihin vapaamuotoisiin jatkoihin tilaisuuden jälkeen :D

IM

Ilkka Mölsä Thu 9 Mar 2017 12:43PM

Mainokset viety Kontulan, V:saaren, Itäkeskuksen ja Sellon kirjastoihin.

TR

Tuulia Reponen Wed 8 Mar 2017 10:53AM

Hienoa duunia kaikki! Tsemppiterkut Joensuusta! :) Jatkoilla karaokea? Haidtin neuvon mukaan yksinkertaisin tapaa muodostaa "superorganismi" eli yhteisö. ;)

KK

Katja Kiuru Wed 8 Mar 2017 12:22PM

Superorganismi: karaoke vai yhteislaulu: Japani ja Suomi maailman johtavia karaokessa ja itsemurhissa - edelleen? Ruotsissa taas eniten kuoroja maailmassa?...
Mutta jee, jos lähellä karaoke, kannatan, vaikken itse laula ;) Kuoroa voin vetää, kokemusta Kallion Valituskuorosta...

MU

Marko Ulvila Wed 8 Mar 2017 11:47AM

Terve, koitan tulla paikalle, vaikka onkin yksi meno soivttuna tuohon aikaan 14.3.

Muistin virkistykseksi, julkaisin 2010 kieppeillä Jarna Pasasen kanssa kirjan "Vihreä uusjako - fossiilikapitalismista vapauteen" (Like). En ole vielä ehtinyt katsomaan onko paljon samaa kuin DIEM:n uudessa paperissa.

Tässä vielä kutsua Suomen sosiaalifoorummin 1.4. Olen järkkäämässä sinne tilaisuutta kohtuusliikkeen kanssa. Luvassa sielläkin pyrkimystä pois (finanssi)talouden ylivallasta kestävään hyvinvointiin.

TR

Tuulia Reponen Thu 9 Mar 2017 12:17PM

Laitoin kutsun ND-tilaisuuteen TTIP-verkoston sähköpostilistalle. Sen lisäksi laitoin yksityisviestin Marissa Varmavuorelle. TTIP-verkosto on nyt hoidettu.

VS

Ville Saarinen Thu 9 Mar 2017 1:03PM

Joko ootte ehtineet katsoa demokratiaviikkojen dokkarivaihtoehdot läpi? Tuulia ehdottaa yhteistä kokousta dokkarin valinnasta nyt sunnuntaina, kurkatkaa ketju: Suomi100-juhlavuoden demokratiaviikot 20.-31.3.

KN

Kimmo Neihum Thu 9 Mar 2017 2:33PM

Toimitettu Arabianrannan kirjastoon ja Taidekorkeakouluun. Lisäksi myös Rikhardinkadun kirjastoon. Sähköisesti jaettu tapahtumaa pariin ryhmään.

Hyvä kun muistutit @villburn dokkarivaihtoehdoista, pitää katsella ennen sunnuntaita!

TR

Tuulia Reponen Fri 10 Mar 2017 12:37PM

Jatkoa ajatellen kun järjestetään tapahtumia, joita haluamme mainostaa diem25.orgin sivuilla ja laittaa CC:n kautta viesti tapahtumasta kaikille Suomessa asuville diemiläisille, meidän kantsis: A. valmistella englanniksi yhteenveto tapahtumasta ks. mallia Rooman konferenssin ilmoituksesta, B. valmistella kirjemuotoinen kutsu suomalaisille diemiläisille, jotka ovat keskivertoa kansalaista enemmän tietoisia diemistä, mutta syystä tai toisesta eivät ole kuulleet tapahtumasta (ei aktiivinen loomiossa tai facebookissa eikä käy Helsingin kokouksissa). Tein tällä kertaa yksin nämä, koska on jo perjantai ja tapahtuma on jo tiistaina.

VS

Ville Saarinen Fri 10 Mar 2017 5:18PM

Hyviä ideoita, kiitti kun autoit, ja kiva kun oot meiningissä mukana! Oon koittanut tänään miettiä että saisko livestreamauksen toimimaan kuinka hyvin facebookin kautta. Ekojen kokeilujen mukaan ainakin meidän kotinettiyhteydellä vähän tökki.

Ajattelin että jos kerkeän, niin voisin kokeilla maanantaina vielä kirjastossa. Ois ihan suotavaa, ettei nää jäis pelkästään kehäkolmosen sisäisiksi jutuiksi. Videotallenteesta voi sitten myös arvioida jälkikäteen että mitä kaikkea pitäis vielä parantaa :)

TR

Tuulia Reponen Sat 11 Mar 2017 8:42AM

Oishan se ihan kiva, jos onnistuis. Periscopesta jäi vähän huono mieli, niin en sitä oo siks edes ehdottanut.

DU

[deactivated account] Sat 11 Mar 2017 7:22PM

Semmoinen pikkujuttu, että tuossa juuri kolahtaneessa sähköpostiviestissä on tapahtuman ajankohtana maanantai 14.3., vaikka maanantai on 13.3. Onko tapahtuma siis maanantaina vai tiistaina?

VS

Ville Saarinen Sat 11 Mar 2017 8:39PM

Joo se oli tullut vahingossa tuonne tapahtuman facebook-kuvaukseen, kävin vaihtamassa sen oikeaan tietoon tänään, mutta en tiennyt että sieltä lähti oikein sähköpostitkin :/

VS

Ville Saarinen Sat 11 Mar 2017 8:53PM

Eli tiistaina siis! (onneksi siinä on sentään linkki facebook-tapahtumaan, jossa on oikea pvm ja viikonpäivä)

Miten muuten New Deal käännös etenee? Jos se sattuis ehtimään valmistumaan tiistaiksi, niin sitä voisi printata tapahtumaankin muutaman kappaleen mukaan. Teen just muuten powerpoint-esitystä tapahtumaan, johon voisin poimia tärkeimpiä kohtia summarysta, joten keskeneränenkin kelpaa kyllä :)

DU

[deactivated account] Sun 12 Mar 2017 8:56AM

Saattaa valmistuakin, siihen tähtään. En vain männäviikoilla ehtinyt käyttää tähän niin paljon aikaa kuin olin alun perin suunnitellut, niin on jäänyt viime tippaan. Joistakin terminologisista valinnoista olisi ehkä hyvä saada pari kommenttia sen jälkeen, kun teksti muuten on valmis, mutta jos niistä ei tiistaihin mennessä päästä yksimielisyyteen, niin ehkä maailma ei siihen kaadu.

Mutta palaan tähän asiaan illalla tai huomenna, juuri nyt on muuta menoa.

VS

Ville Saarinen Sun 12 Mar 2017 3:47PM

No niin 15 minuutin päästä siis Mumblettelu demokratiadokkarin valinnan tienoilta. Katsokaa ketju, laitan myös Mumbleohjeet vielä: Suomi100-juhlavuoden demokratiaviikot 20.-31.3.

KN

Kimmo Neihum Mon 13 Mar 2017 7:00AM

Lähetetty New Deal päivästä tieto menovinkki.fi sivuston kautta HS:lle.

KN

Kimmo Neihum Mon 13 Mar 2017 7:05AM

Ja stadissa.fi oltiinkin jo listoilla mukana! Hyvä.

DU

[deactivated account] Mon 13 Mar 2017 4:16PM

New Deal -yhteenveto on nyt suomennettu, linkki luonnokseen löytyy käännösryhmän ketjusta. Jos haluaa kommentoida suomennosta, niin kannattaa selvyyden vuoksi kirjoittaa kommentit siihen ketjuun eikä tähän. https://www.loomio.org/d/mv2f5O9r/new-deal-yhteenveto

VS

Ville Saarinen Mon 13 Mar 2017 5:10PM

hienoa duunia Taru! Tänään päästään siis ihastelemaan sitä heti Helsingin meetupissa :)

KK

Katja Kiuru Mon 13 Mar 2017 5:41PM

Hei mä joudun jäämään tänään kotiin, kerään voimia huomiseen, tutkin Tarun käännöstä.
Ilmoittakaa, jos tarvitsette käsiä kirjastossa ennen klo 17, ja mitä muuta...?.. Nähdään huomenna! Antoisaa iltaa! :)

VS

Ville Saarinen Mon 13 Mar 2017 6:02PM

Mä oon kans 10 minuuttia myöhässä kirjastosta. Samoin Kimmo ja Lauri tänään muiden kiireiden takia. Kohta kuitenkin kirjastolla.

Mä yritän ehtiä sinne huomenna valmistelemaan heti luennon loputtua, eli vähän klo 16 jälkeen.

KK

Katja Kiuru Tue 14 Mar 2017 11:24AM

Eilisen väsymys muuttui aamulla vuotavaksi nenäksi ja aivasteluksi! Olen juossut asioilla, ja uskon pääseväni illalla messiin nessujen kanssa, nurkkaan yksinäni.
Hienoa, että saatiin New Deal käännös: vaikka olen asunut ja tehnyt töitä sekä suorittanut RP:n (received pronunciation) Lontoossa, nää on aina tunnekielellä tehokkaampia! Kiitollisena! :)

KN

Kimmo Neihum Tue 21 Mar 2017 10:23AM

Hienoa käännöstyötä, @taruluojola! Ymmärsin että käännös on nyt valmis ja sitä saa jakaa. Ehdotus on, että teen käännöksestä postauksen New Deal -päivämme FB-tapahtumaan, osallistujia varmasti kiinnostaa saada suomenkielinen linkki. Mitä mieltä @villburn @laurisnellman @katjakiuru @markoek @ilkkamolsa @tuuliareponen @antonmoisseev ?

Samassa postauksessa voi kertoa leffaillasta myös.

Tämä käännöslinkki kannattaisi mun mielestä kertoa toimituksille/toimittajille myös, Rooman julkistuksen alla. Pääviesti on että DiEM toimii myös Suomessa ja on kääntänyt New Deal -ehdotuksen suomeksi.

KK

Katja Kiuru Tue 21 Mar 2017 10:30AM

Jees, mahtavaa, että meillä suomenkielinen versio! Joo,Toimituksille ja toimittajille pika pikaa!

TR

Tuulia Reponen Tue 21 Mar 2017 10:43AM

@kimmoneihum ehdoton kyllä ehdotuksillesi. Mietin, että saisiko sitä myös pari kappaletta tulostettua dokkaritilaisuuteen, niin vois halukkaat lukea ja ainakin sitä vois mainostaa?

KN

Kimmo Neihum Tue 21 Mar 2017 11:03AM

Tulostaminen olisi tavallaan hyvä juttu, jos jollakin on mahdollisuus se tehdä. Mutta, tärkeintä että teksti on verkossa ja voi levitä siellä, sekä että ihmiset lukisivat sitä kaikessa rauhassa ja omalla ajallaan.

Alla ehdotukseni FB-postauksen tekstiksi, korjausehdotuksia?

Kiitos New Deal –päivän kaikille osallistujille ja esiintyjille! DiEM25 julkaisee tämän viikon lauantaina Roomassa New Deal –ehdotuksensa, EU:n 60-vuotispirskeiden yhteydessä. European New Deal on vaihtoehto hallitsevalle TINA eli Vaihtoehtoa ei ole –politiikalle. Ote tekstistä, jonka DiEM25 Finland on suomentanut:

“Elleivät Euroopan edistykselliset voimat ryhdy toimiin nyt, Euroopan unioni hajoaa, mutta pahinta on, että sen tilalle tulee entistä kamalampi järjestelmä, jossa vallitsee pysyvä talouskriisi ja aina paheneva tyrannia ja inhimillinen ahdinko.

Vaikka Euroopan pahoinvoinnille on useita erilaisia ja monimutkaisia syitä, kaiken ytimessä on menetetty toivo. Toivo katosi, kun vastentahtoisen alityöllisyyden haamu nyt ja tulevaisuudessa alkoi piinata valtaosaa eurooppalaisista. Jo ainakin vuosikymmenen ajan miljoonat varakkaiden Euroopan maiden (esimerkiksi Saksan) asukkaat ovat joutuneet tyytymään musertaviin ja epävakaisiin työpaikkoihin, joiden osuus työmarkkinoista kasvaa koko ajan. Samaan aikaan Euroopan laidoilla elävät, etenkin nuoret ja eläkeikää lähestyvät ihmiset ovat joutuneet turvautumaan jätekasoihin. Niinpä nuoret muuttavat joukolla Euroopan ydinalueille, joissa paikalliset asukkaat, jotka ovat jo joutuneet tyytymättömyyden pauloihin, virheellisesti pitävät saapujia syynä ongelmiinsa.

Siten Eurooppa on hajoamassa täysimittaisen vastentahtoisen alityöllisyyden ja vastentahtoisen siirtolaisuuden aiheuttaman myllerryksen vuoksi.”

Linkki suomenkieliseen tekstiin on tässä, tekstiä saa jakaa. Liity ryhmäämme https://www.facebook.com/groups/diem25fi/, tulossa seuraavaksi mm Leffailta Kolo Helsingissä 30.3.

European New Deal – talouden uusjako dokumenttilinkki:
https://docs.google.com/document/d/1_SGb8Y9QEbqq7H8Ju7SVtpBjoXIZDBaiG-WjPz_Y1zQ/edit

KK

Katja Kiuru Tue 21 Mar 2017 11:15AM

Mahtuisiko vielä TINA:n avaaminen sulkuihin (there is no alternative): mua aina harmittaa lyhennykset, joiden alkuperää en ymmärrä (vaik onhan sulutkin ärsyttäviä?)... Mutta hienoa, tää alkaa nyt levitä! :)

VS

Ville Saarinen Tue 21 Mar 2017 11:20AM

Joo @kimmoneihum mainio idea! Haluatko, että laitan sut meidän Helsinki DSC-facebooksivun ylläpitäjäksi myös, että pääset postaamaan noita myös itse ( poistetaan turhat middle-manit ;) )?

KN

Kimmo Neihum Tue 21 Mar 2017 11:24AM

Joo laita mut ylläpitäjäksi - helpottaa asioita. Kiitos leffalinkistä, lisään sen.

VS

Ville Saarinen Tue 21 Mar 2017 12:33PM

Tehty!

VS

Ville Saarinen Tue 21 Mar 2017 11:22AM

Leffaillan linkki on myös live! Senkin voi lisätä tarvittaessa suoraan tuohon:
https://www.facebook.com/events/1859136820999839/

DU

[deactivated account] Tue 21 Mar 2017 1:37PM

Saisiko tuon käännöksen jakoon jonnekin muuallekin kuin minun Google Drive -kansiooni? Minun puolestani siis saa jakaa muutakin kautta, ja voisi ehkä olla hyväkin, että olisi jokin ”virallisemmalta” vaikuttava levityspaikka. Saisiko sen peräti DiEM25.org-sivuston johonkin peränurkkaan jollain tavalla? Kuka tietää, miten onnistuisi?

KN

Kimmo Neihum Tue 21 Mar 2017 2:05PM

Hyvä kysymys Taru, ja mietin itse samaa. Jaoin sen nyt kertaalleen New Deal -tapahtumassa, mutta voisi olla hyvä että dokkari olisi myös virallisen Diem-sivuston kautta jaettavissa, ja mieluummin sieltä.

TR

Tuulia Reponen Tue 21 Mar 2017 2:11PM

En ainakaan itse tiedä miten diem.orgiin saa suomenkielisiä tekstejä esille. Crowdinin kautta saisi CC:n antamat käännöstehtävät, mutta oltiin tässä END:n kääntämisessä aloitteellisia, joten... en tosiaan tiedä. Judith Meyeriin kannattais varmaan olla sen suhteen yhteydessä kun se vastaa käännösporukan työstä. @taruluojola onko sulla Judithin yhteystiedot vai laitanko sille meiliä ens maanantaina? (Tarkistan ja lähetän diem25finlandin meilit kerran viikossa, jos ei ole superkiireistä asiaa.)

DU

[deactivated account] Tue 21 Mar 2017 2:24PM

Judithin sähköpostiosoite näkyy löytyvän kv-foorumin käännöspalstalta. Voin lähettää hänelle viestin itsekin.

VS

Ville Saarinen Tue 21 Mar 2017 4:29PM

@taruluojola, kiva kun kysyt!

Viime vuonna @katariinapietilain suomensi koko diemin sivut, mutta viestittely Judithin kanssa muistaakseni tyssäili. Voi olla, että heillä oli joko teknisiä vaikeuksia tai koordinaattori oli vain ruuhkautunut niin pahasti, ettei suomennos ollut hirveän korkealla heidän prioriteeteissaan.

KK

Katja Kiuru Tue 21 Mar 2017 6:06PM

..pisti silmään, että joku ranskalainen toivoi juuri käännöstä ranskaksi DIEMin pressanvaaleja koskevasta lausunnosta, en tiedä, miten päättyi, mutta TOODELLLa hienoa, että suomennoksia on tehty! :) Toivottavasti saadaaan virallistettua ja jakoon.

TR

Tuulia Reponen Wed 22 Mar 2017 11:42AM

Katson parhaillaan NewDeal-tilaisuuden taltiointia. Vau. Hienon tilaisuuden saitte järkättyä, ja Holapalla on paljon hyviä pointteja END-paperin suhteen. Niiden pohjalta kannattaa ehdottomasti lähettää palautetta YV:n suuntaan. Kopioin tähän sähköpostikejusta YV:n viestin, jossa hän selventää, mihin asti END-paperia voi kommentoida ja mitä haasteita kommenttien integroinnin suhteen on tähän mennessä ollut.


Roomassa 25.3. julkaistava European New Deal EI ole lopullinen versio

Dear all,

please forward the below letter from Yanis Varoufakis to all members of your DSCs, and everyone else who is working on the policy papers.

Best wishes,

Judith

LETTER TO DSCs ON THE PROCESS OF COMPILING DiEM25 POLICY PAPERS – Beginning with the European New Deal

It is now several months since DiEM25’s CC asked members and DSCs to ‘crowd-source’ ideas and proposals to be utilised in the process of compiling our first, and perhaps most important, Policy Paper – the European New Deal (END). As we had expected, we learned a great deal for this process, which is on going, and from which we are still learning. Today I am writing to you, on behalf of the CC, and in my capacity as END coordinator, to share some thoughts with you about this process.

Let me remind you that the END Committee has received a great deal of input from DSCs, from members and, indeed, from experts. Thousands of pages have been collected. Clearly, the END Committee could not incorporate all of it into a coherent END draft paper. Moreover, our job was not to summarise or collate but, instead, to come up with an overarching policy umbrella that identifies the key forces at work (which are disintegrating Europe and jeopardising Europeans) and targets specific policies against them. Additionally, it is important that the draft’s language and policy mix can appeal to progressives across Europe.

Our concern, as CC, is that, by its very nature, the writing of the first draft excludes many of the opinions and proposals that were submitted. The question is: How can we proceed after the first draft in a participatory manner? How can we manage well a process of amending the first draft consistent with the internal democracy that DiEM25 believes in and strives for?

We know that our existing Forum is a poor tool for this. There are, however, much better platforms, tools and apps to enable a properly democratic emendation process. We would be grateful to DSCs and members if they did some research to propose to the CC the best amongst these so that we can adopt it. Rest assured that the END draft policy paper that will be launched in Rome will not be the final, official DiEM25 END White Paper. Think of it as a Green (or discussion) Paper. Its transformation from Green to… White will require a full and proper process of emendation, to be facilitated by a new open democracy and dialogue platform that you will help us choose. Only after our DSCs and members get a chance to participate fully in the emendation process will the END paper be put to an internal vote. And only after it has been voted on will it become DiEM25’s END White Paper.

As I said, we are learning by doing. We are open to your suggestions. Gradually, as we complete the END White Paper, we will have established the procedure by which our next Policy Papers will be compiled, amended and endorsed.

Lastly, allow me to say that the Rome Event on March 25 ( https://diem25.org/event/the-time-of-courage/?instance_id=93 ), where the END paper will be launched (though not finalised), promises to be a historic moment in DiEM25’s short but promising history.

Carpe DiEM25!

YANIS VAROUFAKIS

KK

Katja Kiuru Wed 22 Mar 2017 11:59AM

apua @tuuliareponen, mistä löytyy katsomasi linkki?

VS

Ville Saarinen Wed 22 Mar 2017 12:32PM

@tuuliareponen
joo, meidän kannattaa ehdottomasti kerätä näistä ylös kyllä palautepaperi.

@katjakiuru
Sain videon nidottua kasaan eilen. Sen voi ladata täältä, ei kuitenkaan yleiseen jakoon, koska tekijänoikeuksia ei ole taustalla olevien videoiden nettilevitykseen.

VS

Ville Saarinen Wed 22 Mar 2017 12:39PM

Jos haluaa käyttää tai katsella mun esityksen kalvoja, niin ne löytyy seuraavasta ja siellä on kalvoissa aina linkit myös videoihin:
Leikkauspolitiikka
Diem-esittely

Holapan powerpoint-esityksen yleiseen levitykseen ei ole lupaa, mutta kalvot voi tsekata läpi yksityisesti täältä:
New Deal-Holappa