Loomio
Sun 12 Jun 2016 8:19AM

Aktivismi-blogit

TR Tuulia Reponen Public Seen by 319

Tähän ketjuun olisi tarkoitus kerätä inspiroivia bloggauksia (myös kolumnit ja artikkelit käy) demokratiasta, ulkoparlamentaarisesta vaikuttamisesta, ruohonjuuritason kansalaisvaikuttamisesta jne. Myös omia blogitekstejään voi linkittää, mikäli ne on aiheesta. Tähän ketjuun ei toivota ns. epäpoliittisia (esim. matkailu, muoti, ruokailu jne.) blogeja eikä lyhyitä uutisartikkeleita. Toivottavasti tämä on tarpeeksi selkeä kuvaus, eikä kukaan koe tarpeeksi saivarrella poliittisuudesta. :P

TR

Tuulia Reponen Sun 12 Jun 2016 8:25AM

Omahyväisesti aloitan jakamalla eilen kirjoittamani analyysin ay-liikkeen kriisistä. Lupaan, että en luonut tätä ketjua vain mainostustarkoituksessa! Tekstissä sivuan myös TINA-ajattelua eli vaihtoehdottomuuden diskurssin ajatuksia kahlitsevaa vaikutusta.

"Elämme mielenkiintoisia aikoja. Suomalainen työväenliike on kriisissä, tosin sitä sen johtajat eivät vielä ole tietävinään. Kantoihan ay-liike vastuunsa ja sai aikaiseksi jälleen kerran neuvottelutuloksen. Osoitettiin, että ei olla änkyröitä ja Suomessa vallitsee sopimisen kulttuuri. Niinpä niin. Kenen sanoja nämä ovat? Työläisen vai omistajan?"

http://marywindy.blogspot.fi/2016/06/kun-muoto-on-sisaltoa-tarkeampaa.html

VS

Ville Saarinen Mon 13 Jun 2016 5:38PM

Eli pelkästään blogitekstejä? Ei siis esim mielenkiintoisia artikkeleita tai kolumneja?

TR

Tuulia Reponen Mon 13 Jun 2016 9:07PM

Voi toki muunkin muotoisia tekstejä jakaa tässä ketjussa. Pääpaino poliittisuudessa ja mielellään pidempiä, pohdittuja tekstejä. Ei esim. pelkkiä vaalituloksia ilman analyysia.

TR

Tuulia Reponen Tue 14 Jun 2016 5:33PM

Jaan nyt ensimmäisen mielipidekirjoituksen täällä. Se on Srecko Horvatin lähes kaksi vuotta sitten kirjoittama. Horvat vaikuttaa lupaavalta kirjoittajalta: luin häneltä aiemmin "Radicality of Love" kirjan, jossa pohdittiin rakkauden asemaa vallakumouksessa ja se oli mielestäni erinomainen. Helppolukuinen ja inspiroiva, suosittelen kaikille!

Mielipidekirjoituksessaan Horvat kirjoittaa Euroopan uusista vasemmistopuolueista, Podemosista, Syrizasta ja Left Unitysta. Tekstin kantava teema on näiden radikaaliin demokratiaan vannovien puolueiden kohtaamat haasteet. Kiteytetysti kuinka saavuttaa valtaa kompromisoimatta liikettä? Kuinka puolustaa hyvinvointivaltiota ilman, että ajautuu vahvistamaan kapitalismia sen kustannuksella? Mielenkiintoisia kysymyksiä, joita voitais yhdessä pohtia!

http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/nov/06/europe-new-left-parties-1968-syriza-podemos-united-left

JJO

Juha Janne Olavi Uski Tue 14 Jun 2016 8:05PM

Kiitos Tuulia blogikirjoituksesta. (Horvatia en oo vielä lukenut, joten ei siitä mitään vielä.) Itse kirjoitan blogiin näköjään kerran neljässä vuodessa. Mutta toissapäivänä oli sitten se kerran neljässä vuodessa ja aihe oli tänne sopiva.

http://siloisti.blogspot.fi/2016/06/vastuun-demokratian-ja-nobodyn-puolesta.html