Loomio
Sun 23 Apr 2017 7:26AM

Palautekeskustelu demokratia -leffaillasta

KK Katja Kiuru Public Seen by 389

Risut ja ruusut, jos kukaan enää muistaa leffailtaa, ja erityisesti virheistä oppii...

KK

Katja Kiuru Sun 23 Apr 2017 7:33AM

(Terv. Berliinistä, jossa tein mm. diem25 lobbausta!)
Ja mitähän leffaillasta pitäis muistaa?
Aikatauluun skarppiutta: Suomessa ollaan uskottavia, kun tilaisuus alkaa ajallaan, muualla ehkä jopa päin vastoin. Kun alku viivästyy ja keskustelu venähtää, kunnon lopetus jää uupumaan. Selkeät rajat luo turvallisuudentunnetta, joka kait meille suomaalaisille tuppisuille tärkeää, voidaan ajatella: "enää 7min. sitten tää loppuu", tms
Popparit oli hyvä idea! (paistoöljyni vain oli väärä laatu)
Kiitettävästi jengiä, paljon enempää ei olis mukavasti mahtunutkaan.
Vaikka kahvila (Kolo) otti hienosti vastaan, piti niiden kuitenkin saada soittaa taustamusiikkia...sovittava ensi kerralla rauha meille.
:)

KN

Kimmo Neihum Mon 24 Apr 2017 6:53AM

Kiitos! Samanlaiset ajatukset, paitsi että popparit onnistui hienosti :) Kolo oli tiivis ja hyvähenkinen paikka.
Tutkijavieraan osallistuminen oli mun mielestä onnistunut ja valittu leffa antoi loppujen lopuksi monenlaista keskusteltavaa.

Aikataulu, tekniikkaviritys ja muut järjestelyasiat, musat/hiljaisuus yms on tärkeitä laittaa ajoissa valmiiksi jotta ne eivät veisi huomiota pääasialta.

Loppukeskusteluun siirtyminen oli melko toimiva, mutta saatoimme menettää keskustelijan tai pari kun siinä tuli pientä viivettä ja odotusta. Voidaan miettiä miten tätä autettaisiin seuraavissa leffailloissa. Tosin ihan OK tulla myös katsomaan vain elokuva :)

KK

Katja Kiuru Mon 24 Apr 2017 7:46AM

Joo, toi on tärkeä, että saa pelkästään katsoa - ja kuunnella - ei pakko osallistua muuhun.
Ja asiantuntijan läsnäolo toi ryhtiä, oli joku, johon nojata, kun ajatus lähti laukkaamaan.

KK

Katja Kiuru Mon 24 Apr 2017 7:54AM

Ai niin, ja pitää mun nostaa vielä se mun jumppatauko: mietin siellä, vetääkö sen lastenlorun liikkeineen oikeasti ja kokonaan, mutta tuntui siinä tuolien välissä, että ei onnistu.. oli ne sohvat siirreltävänä.. ja häivyin tupakalle, jossa juttelin niiden kahden kundin kanssa, ja sitten viivästytettiin keskustelun alkua!.. Voisin vaatia itseltäni suunnitelman täytäntöönpanoa ja loppuun viemistä!

TR

Tuulia Reponen Mon 24 Apr 2017 8:31AM

Yhdyn kyllä täysin siihen, että järjestäjien kannattaa arvostaa omaa tapahtumaansa sen verran, että tulevat ajoissa paikalle. Miua rupes kyllä jännittämään aika paljon, kun tekniikka oli vielä matkalla kun tapahtuman olisi jo pitänyt alkaa. En sitten ollut hyvässä mentaalisessa tilassa hoitamaan juontamista, kun hermoilin niin paljon. Pahoittelin viivettä parille naiselle, joista toinen vastasi näin: "En ees odottanut, että vasemmistolaisten tilaisuus alkais tasalta." Omalla toiminnallamme vahvistimme vanhoja stereotypioita...

Asiantuntijan mukaan kutsuminen oli hyvä päätös. Oli just sopivan rento tyyppi, mutta kuitenkin hänellä oli tarvittavaa tietopohjaa aiheesta. :)

Verrytteleminen/leikkiminen ei lähtenyt sulavasti käyntiin, mutta en kyllä yhtään syytä Katja sua siitä. Omien kokemuksien mukaan leikittäminen vaatii paljon heittäytymistä vetäjältä, mutta myös sen, että leikitettävät ovat tarpeeksi suggestiivisia.

Keskustelu olisi tosiaan ollut kaikille osapuolille miellyttävämpää, jos Kolo olisi jättänyt musan pois (valitettavasti heillä on hieman vanha tekniikka, että musa on joko kaikkialla tai ei missään). Tätä kannattaa pyytää etukäteen ensi kerralla.

Se oli harmillista (mutta odotettavaa), että osa jengiä tuli vaan kattomaan leffan, eikä jäänyt keskustelemaan. Yksi nainen kysyi minulta voiko niin tehdä ja sanoin, että tottakai voi. Hän ei olisi muutoin todennäköisesti katsonut edes leffaa.

Jengiä oli ihan ok määrä tuohon tilaan, mutta ehkä Kolo vähän liioitteli heidän tapahtumiensa suosiota(?) Puheiden perusteella oli odotettavissa vielä enemmän.

Yhteenvetona enempi positiivinen kuin negatiivinen kokemus. Rentoja dokkari-iltoja asiantuntijavieraalla voi mun puolestaa järjestää uudestaan! :)

KK

Katja Kiuru Mon 24 Apr 2017 8:44AM

Heti kun vaan jaksetaan, uusi veto! En käy leffoissa juuri lainkaan, ja tää fromaatti on innostava. Piilotajuntamme saisi alkaa etsiä helppoja, ilmaisia ja tekstitettyjä asiadokkareita. Popparit järjestyy täältä! :) ja taukojumppakin vielä! :)

ME

Marko Ek Mon 24 Apr 2017 12:13PM

Rento ja hyvähenkinen tapahtuma, kiinnostava dokkari ja asiantuntija. Tallaista yhteiskunnallista keskustelua kaivataan. Ja popparit oli erityisen hyviä! :)

KK

Katja Kiuru Mon 24 Apr 2017 5:36PM

Kiitoksia pätkän kääntäjille meni jo tilaisuudessakin, ja kiitos myös muulle tekniikkaryhmälle! Sekin taisi pelittää oikean napin löydyttyä kuin vettä vain.
Ylipäätään rento, kiva tunnelma - toistanpa minäkin sen :)

TR

Tuulia Reponen Wed 26 Apr 2017 9:31PM

Haluaisin lisätä tuohon omaan kommenttipuheenvuorooni sen verran, että pahoittelen siinä esiintyvää tilanteen väärintulkintaa ja @villburn nostamista seipääseen, vaikka enemmänkin oli kyse olosuhteista (esim. tekniikkahässäkkä Kolon puolesta, kun eivät olleet lupauksesta huolimatta varanneet sopivia piuhoja) ja aikataulun pettämisestä, jossa itse olin myötävaikuttamassa. #peace-and-love

VS

Ville Saarinen Wed 26 Apr 2017 10:06PM

Ei se mitään, ymmärrän kyllä että myöhästyminen ja vielä tekniikankin kanssa säätäminen nosti hikipisaroita otsalle. Kieltämättä siinä oli liian monta asiaa itsellä varattuna lyhyen ajan sisään, joiden suhteen arvioin hieman optimisesti oman ajankäytön. Täytyy koittaa tulevaisuudessa petrata aikataulutuksen kanssa ja jättää yllätyksille enemmän varaa :)

Samaa mieltä, että oli aika mukava ja rento tapahtuma sekä hyvä asiantuntija kommentoimassa iltaa. Ja popparit oli hyvä lisä! ;)

Aavistuksen ehkä itseäni jäi mietityttämään se, että miten oltaisiin voitu saada katsojia/osallistujia iltaan vielä enemmän mukaan (täytyy muuten joku kerta käydä katsomassa joku toinenkin Kolon leffailta, jotta voi hieman vertailla saldoa). Tässä muutama idea:
1. Meidän dokumentti ei ollut ehkä tällä kertaa samalla tavalla tunnettu kun esim paljon kiinnostusta ja keskustelua herättänyt kotimainen "Kiehumispiste".
2. Samaan aikaan vielä kaiken lisäksi Cafe Mascotissa ja Antikvariaatti Sofiassa oli kilpailevat mielenkiintoiset poliittiset tapahtumat.

Ja leikin vetäminen tosiaan on aika paljon esim pelkkää esittelyä tai puhumista haastavampi homma, se myös vois olla ehkä valinnainen hieman osallistujien mukaan. Ens kerralla sen vetämistä voi harkita myös esim yhdessä tuumin?

Load More