Loomio
Mon 8 Aug 2016 11:51AM

Joukkovoima 3.9

LS Lauri Snellman Public Seen by 370

Helsingissä järjestetään talouskurin vastainen mielenosoitus 3.9. DiEMin kannattaisi ehkä tuoda viestiään esille siellä.

LS

Lauri Snellman Mon 8 Aug 2016 11:59AM

Helsingissä järjestetään talouskurin vastainen Joukkovoima-mielenosoitus 3.9 (http://joukkovoima.com/). Mielenosoitus tarjoaa hyvän tilaisuuden saada DiEMin tavoitteita ja näkökulmia esille.

Kannattaisiko mielenosoitukseen vaikka laatia lentolehtinen? Toinen vaihtoehto olisi kerätä nimiä DiEMin avoimuusaddressiin. Viime syksyn Joukkovoimassa oli lisäksi ständejä torikokouksen aikana. Olisiko tämän syyskuun Joukkovoimaan mahdollista saada DiEMin ständi?

Miten DiEMin kannattaa osallistua Joukkovoimaan? Olisi hyvä saada aiheesta kommentteja ja keskustelua.

TR

Tuulia Reponen Tue 9 Aug 2016 9:45AM

Olen samaa mieltä @laurisnellman, että Joukkovoiman mielenosoituksessa pitäisi DiEMin näkyä ja kuulua. Ständi on hyvä idis, sinne voi ottaa avoimuusadressin ja lennäkkejä. Lennäkkejä voi sen lisäksi jakaa kulkueessa. Tietääkö kukaan mistä voisimme saada ständin käyttöömme? @villburn @katariinapietilain @antonmoisseev

TR

Tuulia Reponen Tue 9 Aug 2016 9:51AM

Tarkoittanet @laurisnellman tätä adressia? https://you.wemove.eu/campaigns/transparency?utm_source=member

Olisiko adressi meillä sähköisessä vai paperimuodossa mukana? Toimiiko englannin kielinen adressi tarpeeksi hyvin ts. olisiko suomen kieliseen adressiin helpompi kerätä nimiä Suomessa?

VS

Ville Saarinen Tue 9 Aug 2016 10:37PM

Yks vaihtoehto on tehdä paperimuodossa suomenkielinen ja tulostaa siihen lisäks QR-koodi, jonka avulla voi mennä suoraan kampanjasivulle täyttämään addressiin omat tietonsa esim omalla älypuhelimella, ja lueskelemaan muutenkin DiEMistä enemmän.

TR

Tuulia Reponen Tue 16 Aug 2016 8:15AM

Moi! Tein FB-tapahtuman kansikuvan ekan luonnoksen. Miltä näyttää? @villburn @katariinapietilain @laurisnellman

LS

Lauri Snellman Tue 16 Aug 2016 4:16PM

Tuo on hyvän näköinen. Kannattaisiko iskulauseet muotoilla vähän uudelleen? (Esim: "Talouskuri on tulonsiirto pankeille" tms? Iskulauseen pitää kuitenkin pitää paikkansa!)

Olisi hyvä tarjota tilaisuus allekirjoittaa addressi tilaisuudessa. Muuten se jää helposti allekirjoittamatta. Olisi myös hyvä laatia esite, joka esittää addressin tavoitteet ja yhdistää ne EU:n demokratiavajeisiin.

Mietin myös, olisiko jonkun mahdollista pitää tapahtumassa lyhyt puhe? Puheessa kannattaisi yhdistää Suomen leikkaukset Euroopan yleiseen tilanteeseen ja Suomen talouskurin vastainen liikehdintä yleisempään eurooppalaiseen liikehdintään talouskuria vastaan (Indignados, Englannin UK Uncut, Ranskan mielenosoitukset jne...)

VS

Ville Saarinen Wed 17 Aug 2016 6:47AM

Juteltiin eilen Katan @katariinapietilain kanssa fb:ssä ja Katalta tuli kans parannusehdotuksena iskulause:
* *"koska leikkaukset ovat seurausta EU:n demokratiavajeesta"

Duunasin siitä muutaman malliversion:

VS

Ville Saarinen Wed 17 Aug 2016 7:01AM

"Talouskuri on tulonsiirto pankeille" on kyllä kieltämättä kans hyvä ja kompakti slogan. Se on vähemmän politisoitunut versio luokkasotaan viittaavasta Varoufakiksen lainauksesta, joka oli Tuulian ekassa hahmotelmassa. Ehkä ainoa huono puoli siinä on se, että mun ymmärryksen mukaan leikkauspolitiikasta kärsivät kokonaiskuvassa myös pankit itse, kun taantuma syvenee ja kokonaistalous supistuu.

Katan versio on taas sitä kautta hyvä, että se liittää syy-seuraussuhteen tohon mukaan, eli demokratiavajeen/demokratiantarpeen, josta osittain tosiaan seuraa nykyinen haitallinen politiikka. Olisko se muuten parempi ilman tota "koska" sanaa?

EDIT
Kunpa jotenkin sais mahtumaan kokonaisen ideaketjun tohon: "EU:hun tarvitaan lisää läpinäkyvyyttä ja demokratiaa, koska leikkaukset ovat tulonsiirtoja pankeille, joka on puolestaan suora osoitus pankkien lobbausvallasta EU:sta."

Toivoahan saa

:smiley:

TR

Tuulia Reponen Tue 16 Aug 2016 9:26AM

Tässä toinen luonnos. FB on ärsyttävä ja pikselöi kansikuvan vaikka oon yrittänyt seurata googlella löytämiäni ohjeita pikselöinnin välttämiseksi. On oikeet resot 851 x 315 ja tallennettu png-muotoon. :( Help me!

TR

Tuulia Reponen Tue 16 Aug 2016 9:39AM

Tässä kolmas luonnos, muuten sama kuin edellinen, mutta tallennettu nettiin lataamista varten photoshopin asetuksista. PNG-24 muotoon.

Load More