Loomio

Fælleslager efter nytår?

AL Andreas Lloyd Public Seen by 15

Felix opsiger sin del af lejemålet på Kastanie Allé 16 pr. 1. oktober.

Det betyder, at han fraflytter lokalerne til 1/1 2015, hvorefter vi vil stå alene som lejere og vil skulle dække den fulde husleje på ca. 7850 kr om måneden.

Vi skal derfor tage stilling til, om vi ønsker at fortsætte lejemålet efter d. 1/1 2015, eller om vi ønsker at meddele Felix og udlejeren, at vi også ønsker at fraflytte pr. 1/1 og dermed opsiger hele lejemålet med de 3 måneders varsel, der er i kontrakten.

AL

Poll Created Tue 23 Sep 2014 10:09AM

Vi beholder lejemålet indtil vi kan finde et godt og stabilt alternativ Closed Thu 25 Sep 2014 10:07AM

Outcome
by Andreas Lloyd Wed 26 Apr 2017 10:28AM

Der er konsensus om at vi fortsætter lejemålet efter d. 1/1. Jeg ringer til Felix og giver ham besked her i eftermiddag.

Jeg foreslår, at vi beholder lejemålet efter d. 1/1 og ikke opsiger det sammen med Felix – af følgende grunde:

1) ØkoHubbens arbejde er stadig i gang, og jeg har snakket med Emil og Marie om, at de gerne vil påtage sig at afklare forskellige muligheder for lokaler. De vil præsentere dem som en del af deres afrapportering i slutningen af oktober.

2) Emil og Marie anbefaler, at vi ikke laver en forhastet opsigelse og flytning, men venter til vi har fundet det rigtige lokale, der passer til vores behov og som kan give gode og stabile rammer for vores drift og udvikling i de kommende år.

3) Det skaber megen uro og forvirring hver gang vi flytter fælleslager, mange arbejdsgange skal ændres og omstruktureres. Det vil være hårdt, hvis vi skal flytte to gange indenfor kort tid – først til en midlertidig løsning fra nytår, og evt, derefter til en mere permanent løsning indenfor et halvt år. Så hellere betale lidt mere i husleje og tage sig tid til at finde det rigtige sted.

4) Som Felix bemærker, så vil det være rigtigt svært at finde lignende lokaler til en tilsvarende pris i København.

5) Det lyder til, at det ikke vil være særligt dyrt eller besværligt at få udbedret de anmærkninger, som fødevarekontrollen kom med (udlejer siger max 5000 kroner for ekstra dør + andre udbedringer). Og derfor er hygiejnekravene ikke umiddelbart en hindring for fortsat at kunne bruge lokalerne.

6) Lokalerne har den klare fordel, at vi fra 1/1 (eller tidligere, hvis vi skulle ønske det) vil have fuldt råderum over dem, og derfor vil have mulighed for at udvide åbningstider og løssalg af bl.a. tørvarer og mejeriprodukter, hvis vi skulle ønske det, og dermed have mulighed for at kunne generere yderligere omsætning og indtægter til bl.a. dækning af de øgede huslejeomkostninger.

Results

Results Option % of points Voters
Agree 100.0% 5 AL JDG UW EJJ JBC
Abstain 0.0% 0  
Disagree 0.0% 0  
Block 0.0% 0  
Undecided 0% 11 SVS AME LRN AJ SC DR SM DU ALS JP MS

5 of 16 people have participated (31%)

UW

Ulf Wolff-Jacobsen Tue 23 Sep 2014 5:44PM

Lyder fornuftigt. Fremadrettet håber jeg også vi kan forbedre vores økonomi, så vi får råd til nogle lokaler der kan noget mere.

JDG

Jonas Dreves Glass Tue 23 Sep 2014 7:13PM

Det er nogle fine punkter. Har vi råd til det? Hvis ja, hvor længe har vi så råd til det? Skal vi ikke have kølekæde, hvis vi vil sælge æg og mejeriprodukter? Hvis ja, skal det så kun sælges i Vanløse? - det kan da ikke give meget ekstra i kassen! Hvis det sælges i alle afdelinger, synes jeg stadigvæk, det lyder meget vovet at satse på, at en ny varegruppe skal være det, vi lægger vores tillid i.

AL

Andreas Lloyd Wed 24 Sep 2014 5:54AM

Jeg vil lade det være op til Janus og Jonas B at vurdere, hvor længe vi har råd til lokalet. Men i første omgang vil det næppe være nødvendigt at beholde mere end en måned eller to ind i det nye år. Det handler mest om at afvente ØkoHub-projektets anbefalinger, før vi siger lokalet op.

Og i forhold til butik/udvidelse af varesortiment: Det er helt løse tanker, så det er bestemt ikke fordi det er en færdig plan til at dække huslejeomkostningerne. Det er mere for at sige, at hvis vi har hele lokalet til rådighed, så kan vi ligeså godt tænke over, hvordan vi kan bruge det til at tjene penge. :-)

JBC

Jonas B Christensen Wed 24 Sep 2014 11:34AM

Jeg var i tvivl om hvor konkret mulighederne var hos KPH, altså om det allerede var muligt at overtage fra januar.
Men nu når det er overladt til Marie og Emil, synes jeg ligesom jer andre, at det giver god mening at forlænge indtil at de får udarbejdet deres forslag.

Mht. økonomien så har jeg netop udarbejdet et regnskab hvor det for første gang er muligt at se indtægter og udgifter fra uge til uge. Det har vist at vi i den nuværende situation har luft i budgettet til en husleje på mellem 8000-9000 kr. om måneden. (dog forudsat at udgifter til emballage og revisor nedsættes)

EJJ

Esther Juel Jepsen Wed 24 Sep 2014 2:28PM

God idé ikke at foretage forhastet beslutninger, men samtidig være på udkig efter en mere permanent løsning. Så thumbs up herfra!