Loomio
Thu 15 Jun 2017 6:23PM

Helsingin Non-Local DSC-äänestys

LS Lauri Snellman Public Seen by 399

Democracy in DiEM-ryhmä on esittänyt, että perustetaan ei-paikallisia ryhmiä DiEMin sisäisiksi keskustelutiloiksi. Ryhmiin voisi liittyä ihmisiä eri DSC:stä ja eri puolilta Eurooppaa (https://www.change.org/p/diem-25-shall-diem25-allow-for-non-local-dscs)

Keskustelimme asiasta Helsiningin kokouksesa tänään 15.6. Kysymys oli: tukeeko Helsingin DSC näiden ryhmien perustamista ja allekirjoittaa addressin ryhmänä? Ajatusta pidettiin hyvänä, kun liikkeessä ja Euroopassa tarvitaan horisontaalisia kommunikaatiotiloja. Ehdotuksen suurimpana ongelmana nähtiin, että ryhmät saattavat klikkiytyä.

Ehdotuksesta äänestettiin alustavasti, ja minä, @kimmoneihum , @villburn ja @markoek kannattivat sitä. Päätimme kuitenkin jatkaa äänestystä viikonlopun yli netissä, että muutkin voivat ottaa asiaan kantaa. (Addressi menee kiinni ensi tiistaina.) Äänestys on avoin kaikille Helsingin toimintaan osallistuneille. Esitystä voi myös tukea henkilöjäsenenä allekirjoittamalla addressin. @ilkkamolsa @katjakiuru @katariinapietilain

LS

Poll Created Thu 15 Jun 2017 6:25PM

Allekirjoittaako Helsingin DSC addressin? Closed Sun 18 Jun 2017 6:02PM

Addressilla tuetaan ei-paikallisten ryhmien perustamista DiEMiin (https://www.change.org/p/diem-25-shall-diem25-allow-for-non-local-dscs ).

Results

Results Option % of points Voters
Agree 100.0% 7 VS KN IM LS RA KK ME
Abstain 0.0% 0  
Disagree 0.0% 0  
Block 0.0% 0  
Undecided 0% 29 JK TV T TB MS DU KP TR ST JJO MM AM ES MN HL PF HP ML DU MU

7 of 36 people have participated (19%)

VS

Ville Saarinen
Agree
Thu 15 Jun 2017 7:47PM

Tämä tarjoaa hyviä mahdollisuuksia Euroopanlaajuiseen verkostoitumiseen. Diemin sisälle voi syntyä rikas oma sosiaalinen verkko, joka ei ole sidottu vain valtioiden tai paikkakuntien maantieteellisiin rajoihin.

Tarjoaa lisäksi mahdollisuuden voimautumiseen ja osallistumiseen myös yksittäisille ihmisille, jotka elävät pienemmillä paikkakunnilla, joissa Diemiläisiä ei ole tarpeeksi paikallisen DSC:n perustamiseen.

RA

Risto Ala-Kaila Thu 15 Jun 2017 8:09PM

Kannatan transnationaalisia ryhmiä kuten DiD DSC:tä, mutta onko tarkoitus että vain Hesalaiset ottaa kantaa???

VS

Ville Saarinen Thu 15 Jun 2017 8:48PM

Tällä äänestyksellä on mun käsittääkseni nyt tarkoitus hakea ns "virallinen" kannatus meidän Helsingin DSC:ltä. Mutta kävin myös henk koht allekirjoittamassa addressin tuolla Change.org-sivustolla

MS

Mihail Seppälä Fri 16 Jun 2017 3:19AM

Nuo keskusteluryhmät kuulostaa hyvältä.

Mitenkäs oliko keskusteluissa noin yleisesti, mitenkä DiEM25 järjestäytyy?
Työryhmät: Kampanja/Nettisivu, Kääntäminen, Videoprojekti, Yhdistystyöryhmä DiEMin työryhmät toteuttavat koko yhteisön valitsemia pääprojekteja.
Onko nää työryhmät edenneet?

  • Miska
KK

Katja Kiuru Fri 16 Jun 2017 7:01AM

Hei, oliko teitä Tölön kirjastossa kolme? Harmi etten päässyt. Niin pienellä joukolla, jolla olemme kokoontuneet, ei ainakaan paikallisiin yllämainittuihin työryhmiin riitä porukkaa. Ei taida onnistua virtuaalisestikaan. Onko muualla kuin Helsingissä aktiivisesti kokoontuvia ryhmiä? Missä kaikki demokratiaihmiset on? Katja

KN

Kimmo Neihum Fri 16 Jun 2017 9:13AM

Meitä oli @villburn @markoek @laurisnellman ja mä, lisäksi @tuuliareponen mumblella. Tän ryhmän pitäisi kooltaan ainakin triplaantua, jotta saataisiin oma toiminta organisoidusti eteenpäin. Demokratiaihmisiä on varmasti paljonkin, ja heitä pitäisi sitten löytää. Oli puhetta että järjestäisimme 'jäsenhankintapiknikin' tms kesällä. Mutta, puhuttiin myös siitä, miten rahaa, valtaa, tai poliittista uraa etsiviä meidän toiminta ei mahdollisesti, ja ymmärrettävästi, juurikaan houkuttele. EIkä mun mielestä pidäkään. Demokratian amatöörit, missä olette?

LS

Lauri Snellman Mon 19 Jun 2017 6:56PM

Allekirjoitin addressin Helsingin DSC:n nimissä.