Loomio
Wed 14 Mar 2018 11:20AM

Windmolens op Rijnenburg

MVD Maarten van der Pol Public Seen by 29

In onze standpunten hebben wij opgenomen dat wij tegen windmolens zijn op Rijnenburg en daar liever woningen zien die hun eigen energie opwekken. Dit is onder andere ingegeven door de relatief korte duur dat de windmolens daar zouden kunnen staan: 2030 gaat er naar verwachting gebouwd worden op die locatie.

In een discussie werd onlangs naar voren gebracht dat de windmolens al in 6 maanden de volledige eco-voetafdruk van productie, onderhoud en verwijdering zouden goedmaken, en dus voor bijna 10 jaar een positief rendement zouden draaien qua energie. http://nwea.nl/over-windenergie/veelgestelde-vragen-land/hoe-lang-duurt-het-om-de-energie-terug-te-verdienen-die-nodig-is-om-een-windturbine-te-bouwen-en-te-onderhouden

Wat natuurlijk ook meespeelt zijn de "buren" van deze plek. Inwoners van De Meern en Nieuwegein maken zich grote zorgen om de effecten van windmolens op die locatie. Zie ook de VBVR (https://www.vbvr.nl/) en de petitie op https://www.petities24.com/windmolens_nee_-_zonnepanelen_oke_rijnenburg.

Heb jij nog informatie die we mee moeten nemen? We horen het graag!