Loomio
Tue 30 Aug 2016 8:01PM

Videoprojekti jatkuu Joukkovoiman jälkeen 5.9

VS Ville Saarinen Public Seen by 362

Ollaan päästy käsikirjoittamisessa todella
pitkälle, kohta on aika siirtyä itse kuvaamiseen!

Videon rakenne on siis seuraavanlainen:
1. Katuhaastattelut
2. Asiantuntijahaastattelut
3. Diem-aktiivien haastattelut

Innokkaita Diem-aktiiveja kaivataan kertomaan lopun haastatteluissa mm miksi Diem on innostava ja tärkeä juuri nyt, sekä luomaan positiivista/voimauttavaa fiilistä katsojalle.

Nyt siis tarvitaan monenlaisia tyyppejä mukaan. Kommentoi tähän/äänestä jos uskaltaudut kuvattavaksi :) palkintona saa tutustua muihin mahtaviin diemiläisiin ja vaihtaa ideoita kokonaisen kuvauspäivän ajan. Tulkaa mukaan!

Tässä koontia materiaaleista:
* Katuhaastattelujen kysymykset
* Asiantuntijat ja Varoufakiksen haastatteluista poimittu narratiivi/rakenne, jota pyritään seuraamaan

VS

Ville Saarinen Tue 30 Aug 2016 8:06PM

@tuuliareponen @antonmoisseev @katariinapietilain
5.9 alkavalla viikolla voitaisiin Skypetellä tästä?
Jos saataisiin vaikka jokainen hieman käytyä asiantuntijoita ja rakennetta läpi alkuviikolla, niin sitten voitaisiin esim keskiviikkona kokoustaa Skypessä, ja siirtyä toteutuksen valmistelemiseen. Miltä kuulostaa, sopiiko teidän kalentereihin?

TR

Poll Created Mon 26 Sep 2016 3:21PM

Paras päivä diemiläisten promovideohaastatteluille Closed Mon 10 Oct 2016 3:01PM

Skypettelimme Villen kanssa 22.9. videoprojektiin liittyen. Tuumasimme, että alamme lähestyä sitä pistettä, jossa otamme asiantuntijoiden ja aktiviestien haastattelut nauhalle. DiEMiläisten (meidän) haastattelut olisi tarkoitus tehdä Helsingissä. Tässä voimme äänestää parasta päivää.

Minulle haastattelu sopisi parhaiten sunnuntaina 23.10. kun olen muutenkin käymässä Helsingissä. Äänestä: agree: su 23.10., disagree: joku muu, mikä (mainitse kommentissa sopivampi päivämäärä), abstain: en halua videolle, block: mikä tahansa päivä käy.

Results

Results Option % of points Voters
Agree 100.0% 3 VS DU TR
Abstain 0.0% 0  
Disagree 0.0% 0  
Block 0.0% 0  
Undecided 0% 3 KP KN AM

3 of 6 people have voted (50%)

TR

Tuulia Reponen
Agree
Mon 26 Sep 2016 3:23PM

Koko päivä aikaa, juna lähtee klo 18:17.

VS

Ville Saarinen
Agree
Tue 27 Sep 2016 7:30AM

Sunnuntai 23.10 käy omaan aikatauluun hyvin!

VS

Ville Saarinen Tue 27 Sep 2016 7:19AM

Tuli mieleen, että näkyyköhän tää nyt ollenkaan niille jotka ei oo videoprojekti-ryhmässä mukana? Ainakaan tästä ei tuu ilmotuksia niille :/ Pitäiskö meidän yrittää tiedottaa tästä laajemmin ja kysellä vähän että ketkä muutkin vois olla kiinnostuneita?


Edit: @tuuliareponen olitkin jo heittänyt tän samalla seinälle :thumbsup: tätä ei varmaankaan pääse äänestämään jos ei oo jo videoprojektin jäsen tosin

TR

Tuulia Reponen Tue 27 Sep 2016 8:24AM

Miten äänestyksen saa kaikille avoimeksi? Pitäisikö siitä tehdä oma ketju?

VS

Ville Saarinen Tue 27 Sep 2016 10:18AM

Se vois olla paras ratkasu + pohdin, että pitäiskö samalla briiffata auki haastattelun luonnetta? Ts avata miks ja mihin osaan diem-aktiiveja tarvitaan (videon rakenne ei völttämättä ollenkaan selvillä suurimmalle osalle loomiolaisista).

Voisin esim koittaa etsiä hahmottamisen avuksi jonkun valmiin videoklipin joka on samantyylinen meidän idean kanssa.

KN

Kimmo Neihum Tue 27 Sep 2016 7:58PM

Katuhaastisten kysymykset, samoin kuin asiantuntijat, vaikuttaa erittäin hyvältä.
Oliko asiantuntijaksi kysytty KTT Christer Lindholmia jo? Häneltä tuore kirja talouden viisi myyttiä http://vastapaino.fi/kirjat/viis-taloudesta/ . Voisi olla erittäin hyvä talous-, velkaantumis-, julkisen sektorin koko yms kysymyksissä. Todellisuus versus tarkoitushakuisesti rakennetut uskomukset.

KN

Kimmo Neihum Tue 27 Sep 2016 7:48PM

Hyvä huomata, että videoprojekti on edennyt ja alkaa konkretisoitua. Pahoittelut etten ole pystynyt olemaan aktiivisesti mukana. Tsemppiä kuitenkin hyvän videon luomiseen!

VS

Ville Saarinen Tue 27 Sep 2016 8:09PM

Lindholm ei vielä muuten listassa, hyvä huomio! Hän on muutaman haastattelun perusteella erittäin selväsanainen talouskeskustelun popularisoija :)

TR

Tuulia Reponen Wed 28 Sep 2016 11:12AM

Pitääpä tutustua Lindholmiin paremmin. Kiitos vinkistä @kimmoneihum

VS

Ville Saarinen Wed 28 Sep 2016 11:19AM

@tuuliareponen Täältä ylen radiohaastattelu jossa Lindholm mukana: Kuuntele Mikä maksaa? Yle Areenassa

DU

[deactivated account] Sun 2 Oct 2016 4:13PM

Kuinka paljon toi suunnitelma on nyt lukkoon lyöty ja onko jotain osioita joissa voisi auttaa jotenkin jo ennen tuota varsinaista kuvauspäivää?

VS

Ville Saarinen Sun 2 Oct 2016 4:45PM

Meidän miestuntiresurssit on vähän niukat tällä hetkellä, mutta kyllä muutosehdotuksia edelleen saa heittää. Tuulian kanssa hiotaan vielä asiantuntijaosiota ja aletaan kohtapuoliin kontaktoimaan heitä myös. Lisäksi muutamana päivänä pitäis käydä tekemässä katuhaastatteluja :) veikkaan että se menee väkisinkin lokakuun toiselle tai kolmannelle viikolle, tarkka ajankohta sille ei oo ihan vielä tiedossa.

Haluutko joinata mun ja Tuulian Skypettelyyn tiistaina ja avata tota universaali/partikulaari vastakkainasettelua ja miten sitä voitais soveltaa tohon käsikseen?

DU

[deactivated account] Sun 2 Oct 2016 6:10PM

Juu, mikä ettei. Editoin sen tosta pois kun ajattelin että se taitaa mennä vähän ohi aiheen, mutta joo, tiistaina sitten enemmän :)

VS

Ville Saarinen Mon 3 Oct 2016 3:50PM

Huomenna tiistaina klo 20.00 ollaan sovittu videoprojektin seuraava Skype-keskustelu, eli jos kiinnostaa kysyä/heittää kommenttia, niin kokoukseen voi liittyä (vähintäänkin) hetkellisesti mukaan.

Mut löytää sieltä sähköpostilla vaarinen@gmail.com ja nickillä Villburner

RA

Risto Ala-Kaila Fri 21 Oct 2016 2:10PM

Harmi etten pääse sunnuntaina (23.10) paikalle. Olisi samalla ollut mukava vähän muutenkin vaihtaa ajatuksia tavoitteista.

Eikö muita ole tulossa sunnuntaina kuin te kolme päivästä äänestäneet!? Heikillekkään (@heikkipatomaki) ei ilmeisesti sopinut, kun hän ei ollenkaan äänestänyt!? No, videoprojekti on erittäin tärkeä hanke liikkeen tunnetuksi tekemisessä ja osallisuuden virittämiseksi, joten toivottavasti saatte jossain vaiheessa monia kasvoja mukaan, jos ei muuta niin kansanääniä suoraan kadulta tai yliopiston käytäviltä.

VS

Ville Saarinen Fri 21 Oct 2016 4:16PM

Meitä on sunnuntaina kuvaamiseen osallistumassa mun tiedon mukaan nyt 5 henkeä.

Harmi että et päässyt mukaan, olisi ollut kyllä mukava tavata :)

HP

Heikki Patomäki Sun 23 Oct 2016 5:34PM

Hei, olen pahoillani radiohiljaisuudesta. Tämä on ollut osaltani ehkä kiireisin syksyn alku koskaan.

Yksi näiden kiireiden tuotos, mikä voi kiinnostaa joitakin teistä on foorumi Brexitistä ja EU:n tulevaisuudesta, jonka toimitin yhdessä Jamie Morganin kanssa. Se on vapaasti saatavilla vuoden loppuun asti tässä koosteessa (löytyy jostain keskivälin alapuolelta):

http://explore.tandfonline.com/page/pgas/routledge-uk-eu-referendum-collection-2016

HP

Heikki Patomäki Sun 23 Oct 2016 5:46PM

Yritin jo perjantaina postata viestiä tänne, mutta jostain syystä se ei ilmeisesti mennyt läpi. Oli vain tuo ylläoleva tynkä viestistä jäljellä ja kun painoin "post"-nappia, tuli se sellaisenaan näkyviin. Joka tapauksessa mainitsin perjantaisessa postauksessani myös siitä, että Varoufakis olisi näillä näkymin tulossa Suomeen ensi vuoden aikana, mutta että vierailu saattaa mennä syksyyn 2017. Lisäksi tekeillä on DiEM25:n 'Euroopan uusjako'-ohjelmallinen teksti, ja olen jossain määrin mukana sen parin osan valmisteluissa.

Postauksessani myös lupailin, että olisin tänään voinut tulla kuvauksiin mukaan, mutta näin jälkikäteen siihen eivät rahkeet olisi riittäneet, kun muut sitoumukset tulivat tielle (yhden oikovedoksen kiireelliset korjaukset, ohjaushommat ja perhevelvollisuudet).

Terveisin, Heikki