Loomio
Sat 15 Oct 2016 5:42PM

Keskustelua järjestäytymisestä

LS Lauri Snellman Public Seen by 383

Aloitimme keskustelun liikkeen uudelleenjärjestymisestä. Nyt DiEMistä kiinnostuneet ihmiset ovat jääneet passiiviseksi. On keskusteltu paljon, onko syynä huonot keskustelualustat (FB ja Loomio), ajan puute vaiko se, että ei ole koordinoitua toimintaa.Keskustelin asiasta Villen (@villburn) kanssa, ja heitimme ilmaan joitain ideoita:

-Liikkeen uudelleenjärjestäytymiseen tarvitaan uusi järjestäytymiskokous. Kokouksessa olisi hyvä muodostaa DSC:tä ja hahmotella suuntaviivoja ensimmäiseksi kampanjaksi.
-Ideoimme ensimmäisen kampanjan aihetta. Kampanjan tavoitteeksi kannattaa valita DiEMin teemojen ja vaihtoehtojen (eurooppalainen demokratia, talouspolitiikka) nostaminen yleisen keskustelun kohteeksi ja näin vaikuttaa julkiseen keskusteluun koko maassa.
-Kampanja antaa DSC:n jäsenille yhteisiä aktivismiprojekteja ja eri DSC:lle syyn verkostoitua keskenään. Näin se auttaa Suomen DiEMiä vakiinnuttamaan toimintansa.
-DiEM tarvitsee uuden keskustelualustan. Loomio on hyvä, koska siinä voidaan tehdä oma keskusteluryhmä jokaiselle DSC:lle, projektiorganisaatiolle ja linkittää näiden ryhmien keskusteluja ristiin. Lisäksi tarvitaan jokin Slackin kaltainen alusta, joka välittää chat-tyylisen keskustelun ja äänestykset puhelimeen reaaliajassa.
-Projekti ja keskustelutila vakiinnuttavat organisaation, jolloin voidaan ryhtyä suunnittelemaan tulevia kampanjoita.
-Keskustelu- ja mediakampanja antaa myös nostetta DiEMille, mikä helpottaa liittojen luomista. Mahdollisia yhteistyökumppaneita ovat ehkä toisenlaista talouspolitiikkaa ajavat ryhmät, valtavirran Eurooppa-liike ja poliittista liberalismia ajavat ryhmät.

Mitä mieltä olette? Onko perusidea (järjestäytymiskokous + kampanja ->DSCt, DSCt + keskustelutila -> vakiintuminen, tavoite tällä hetkellä vakiintuminen + tulevat kampanjat + yhteistyökumppanit) hyvä? Miten sitä voisi parantaa? Olisiko jokin toinen lähestymistapa parempi? Keskustelu on avattu! :)

DU

Lauri Leponiemi Sun 16 Oct 2016 1:19PM

Hyviä ideoita. Noista kampanjoista pitää tehdä aika käytännönläheisiä ettei se mene politiikaksi politiikan vuoksi. Se vieraannuttaa ihmisiä.

TR

Tuulia Reponen Sun 16 Oct 2016 6:53PM

Komppaan Lauri Leponiemeä. Hyviä ideoita kerrassaan. Uudelleen järjestäytyminen on tarpeen ja pohdin voisiko sen tehdä innostavalla tavalla. Järjestäisimme demokratiapäivät (tai vastaavan), joiden yhteydessä järjestäytymiskokous olisi. Ohjelmassa voisi olla keynotes puhujia, keskustelusessioita, kokous ja iltajuhla. Järjestys ei olisi välttämättä tuo. Jos ohjelmaa olisi enemmän kuin kokous, se innostaisi tulemaan pitemmänkin matkan takaa. :) Mitä mieltä olette @laurileponiemi @laurisnellman @villburn @markoulvila @heikkipatomaki @katariinapietilain @ristoalakaila @antonmoisseev ?


Minua jäi pohdituttamaan mihin viitataan valtavirran Eurooppa-liikkeellä tai poliittista liberalismia ajavilla ryhmillä? Ennen kun ryhdyn arvaamaan, olisi kiva kuulla mitä konkreettisia esimerkkejä teillä oli mielessänne kun näistä puhuitte @villburn ja @laurisnellman

VS

Ville Saarinen Thu 20 Oct 2016 9:13PM

Minua jäi pohdituttamaan mihin viitataan valtavirran Eurooppa-liikkeellä tai poliittista liberalismia ajavilla ryhmillä?

Tämä on mielestäni Laurin nostama pointti, en ole ihan varma nousiko se esiin silloin keskustelussa, tai jos nousi niin se ei jäänyt mieleeni. Muistatko Lauri tarkemmin mitä mietit?

Hyviä ideoita tosiaan kokouksen yhteyteen.

"Ohjelmassa voisi olla keynotes puhujia, keskustelusessioita..."

Tuohonhan voisi jopa yrittää hankkia esim ulkomaista puhujaa?

RA

Risto Ala-Kaila Mon 17 Oct 2016 9:04AM

Hyvä idea, @tuuliareponen! Demokratiapäivät, joiden yhteydessä järjestäytymiskokous olisi, kuullostaa hyvältä! Keynotes puhujat, keskustelusessiot, kokous ja (ilta?)juhla voisi innostaa tosiaankin tulemaan pitemmänkin matkan takaa (mikäli se ei vaatisi suuria kustannuksia ja yöpymistä).

Hmm, matala kynnys, mutta katto korkealla? Mistäs tälläinen "agora" löytyisi?

LS

Lauri Snellman Sun 23 Oct 2016 1:50PM

Tarkoitan "valtavirran Eurooppa-liikkeellä" perinteistä Eurooppa-aatetta ajavia järjestöjä, kuten Eurooppalainen Suomi-järjestöä (http://www.eurooppalainensuomi.fi/fi/). Liberaaleja liikkeitä ovat taas ainakin ihmisoikeusliike, ympäristöliike, muut 1960-90-luvulta syntyneet "uudet kansalaisliikkeet" ja useisiin poliittisiin puolueisiin (esim. vihreät, vasemmistoliitto, kokoomus, RKP) kuuluvat liberaalia yhteiskuntakäsitystä edustavat ryhmittymät (erityisesti nuoriso- ja opiskelijajärjestöt). Myös alter-globalisaatioliike on DiEMille luonteva liittolainen, DiEMhän piti keskustelutilaisuuden viime kevään punavihreillä päivillä.

Esitin ensimmäisen kampanjan tavoitteeksi DiEMin teemojen nostamista keskusteluun koko maassa. Artikkelissa "Confronting the People's Front of Judea Dilemma", (https://www.opendemocracy.net/can-europe-make-it/sebastian-majstorovic/diem25-confronting-people-s-front-of-judea-dilemma) esitetään, että DiEMin peruskannattajakuntaa ovat pari-kolmekymppiset nuoret, joille eurooppalainen kansainvälisyys on osa arkielämää mutta joiden mahdollisuuksia ja elämäntapaa uusliberaali talouskuri ja vanhemmat kansalliskiihkoilijat uhkaavat. Yksi vaihtoehtoinen tavoite ensimmäiselle kampanjalle olisi aikaansaada Euroopan demokratisoinnille kannatusta nuorten keskuudessa ja mobilisoida näin liikkeelle kannattajia.

TR

Tuulia Reponen Mon 24 Oct 2016 1:46PM

Judithilta tuli sähköpostia DiEM25 DSC-ryhmien logoihin ja nettisivuihin liittyen. Koko sähköposti on luettavissa "DiEMin tiedotus"-ketjussa.

Dear coordinators,

Great news! DiEM25-Central has been working hard to catch up on all that we didn't manage to do in the first few months and now we're finally able to give you the logos and @diem25.org addresses that many requested.

Logos: You should have received (or will receive soon) a professionally-made logo for your DSC from Raphael. If you haven't received it or if there is something wrong with it, please let him know. His address is [email protected] . Please be sure to add the new logo to your Twitter and Facebook accounts, so that people know you're posting in the name of an official local group of DiEM25.

Email addresses, websites: We are rolling this out bit by bit. In a first step, all DSCs will get an @diem25.org address where non-members, journalists etc. can reach them. This address will be listed in the DSC Directory and take the form of [email protected] or similar. Please write to me at [email protected] indicating who of your DSC will regularly check and answer emails from non-members and whether you prefer a full inbox (need to log in separately in order to check mail) or a forwarding address (all emails behave as if they had been sent to [email protected] or similar). Also indicate if your DSC has and will maintain a website with information about the group. I know that some DSCs have websites but they appear to be inactive. It's not easy to have an active website when very few people are available to keep it updated. If you think you can do it, we will create a subdomain like paris1dsc.diem25.org for it. Later we can set up addresses and mailing lists for you, but it's a lot of work to do so for over a hundred groups, let's start with DSC contact addresses and subdomains, and please be patient as we roll this out.

TR

Tuulia Reponen Tue 25 Oct 2016 7:03AM

  • Ainakaan vielä ei ole saapunut sähköpostiin mitään DSC-logoa meille, toisaalta mistä ne semmosta osaiskaan laittaa. ^

  • Meidän pitää päättää a) kuka vastaa ulkopuolisten sähköposteihin, b) perustetaanko sille uusi sähköpostiosoite vai c) ohjataanko protonmailiin.

  • Subdomain ois varmaan kätsä meille, kun mietittiin omien nettisivujen tarvetta.

VS

Ville Saarinen Tue 25 Oct 2016 1:34PM

"...logo for your DSC."
"...toisaalta mistä ne semmosta osaiskaan laittaa. "

Joo, se on kieltämättä hieman hankalaa - jos viittaat siihen että tietääkö ne meidän nimeä :/ Helsinki 1? Vai Finland? Vai Loomio1?
* Kyllä sieltä nyt pitäisi postit tulla onneksi perille diem25finland(at)protonmail.com-osoitteeseen.

Omaa s-postidomainia käyttäessä joutuu usein upgreidaamaan premium-tiliin, eli kuluja tulossa! (Gmail, protonmail ainakin tekevät näin) - jossei tuolla Diemin päässä sitten tarjota domainin lisäksi myös omaa sähköpostipalvelinta käyttöön). Protonmailiinkin voidaan ohjata

Itse edelleen pidän ykkösprioriteettina kokouksen järjestämistä, mutta siihen todennäköisesti menee aikaa vähintään 2 kuukautta :/

Mutta täältä ainakin peukku omalle subdomainille :thumbsup:

Mua mietityttää, että voidaanko tehdä päätöksiä tällä n 5 hengen loomio-porukalla näistä käytännönasioista sillä aikaa kun järjestäytymiskokousta laaditaan? Vai:
* Pitäisikö meidän listata lista/agenda ylös kiireellisimmistä asioista, ja koittaa järkätä yhteistä videokonferenssiä asiaan liittyen ihan ensin? (mielellään laajempi konferenssi jossa mukana myös ei-loomiolaisia)

LS

Lauri Snellman Sun 30 Oct 2016 1:29PM

Videokonferenssista puheen ollen: kannattaisiko meidänkin siirtyä käyttämään Mumblea, kun Skype on äärimmäisen kömpelö ja sen tietoturva on olematon?

VS

Ville Saarinen Sun 30 Oct 2016 2:04PM

Riippuu vähän siitä mitä tarkoitat kömpelöllä - Skype on aika suoraviivainen käyttää, ja pohjautuu (ainakin tiettävästi) p2p-teknologiaan. Salausteknisistä puolista en osaa sanoa muuta kuin sen mitä skype itse kertoo + Snowdenin paljastukset jotka viittaavat siihen että Skype on joko takaovitettu tai yleisemmin, että signaalitiedustpalveluilla on yksinkertaisesti kyky murtaa kevyemmän tason salaustekniikoita. Ensimmäisessä tapauksessa Skyoen käyttö altistaa meidät tietosuojan kannalta lähinnä valtiollisille urkkijoille - toisella taas on seuraamuksia kaikkien kevyempiä salausprotokollia käyttävien ohjelmien kannalta, mukaanlukien (käsittääkseni) myös Mumblen:

https://support.skype.com/en/faq/FA31/does-skype-use-encryption

Mumblen kanssa on omat ongelmansa. Salaus toimii kahteen suuntaan mutta ei ole kuitenkaan end-to-end. Lisäksi Mumble on puhtaasti voicechat-sovellus ja vaatii erillisen serverin pystyttämisen, joka koordinoi yhteyttä muille. Niinpä Mumblessakin on oma kömpelöytensä tai epäkäytännöllisyytensä.

Voin kyllä todennäköisesti pystyttää serverin omalle koneelle tai hostata konferensseja yliopistolta hyvälaatuisen yhteyden päästä, mutta tilanteissa joissa en ole tavoitettavissa, muiden täytyy ottaa serverin pystyttämisestä vastuu. Toinen vaihtoehto on vuokrata serveri ja asentaa oma mumbleserveri, mutta tästä seuraa ylläpitomaksuja.

Load More