Loomio
Tue 9 May 2017 12:29PM

Verkosto mielivaltaa vastaan?

LS Lauri Snellman Public Seen by 412

Suomessa on viime aikoina keskusteltu kiivaasti Ylen riippumattomuudesta, perustuslaillisuudesta, kansalaistottelemattomuudesta, sotesta, maahanmuuttopolitiikasta, hallintorekisteristä ja muista asioista. Tuntuu siltä, että kaikissa keskusteluissa taustateemoina ovat autoritarismi ja korruptio.

Keskustelimme maanantain Helsingin kokouksessa: olisiko mahdollista kerätä kansalaisaktivismiverkosto vastustamaan rasismia, autoritarismia ja korruptiota? (Esim. https://www.indivisibleguide.com/guide/summary/) Verkoston tavoitteena olisi muuttaa julkista mielipidettä autoritaarisia toimia vastaan.

Tuntuu siltä, että tällaiselle liikehdinnälle voisi olla tilausta. Esimerkiksi kevään mielipidemittauksissa suuri osa suomalaisista katsoi hallituksen pyrkivän muuttamaan suomalaisen yhteiskunnan valtasuhteita pikemminkin kuin korjaamaan taloustilannetta. Olisiko mielekästä yrittää koota asian tiimoilta verkostoa?

KK

Katja Kiuru Tue 9 May 2017 2:26PM

Hyvin pantu, hyvä yhteenveto!
Enää dynaamista osaamista peliin..
:)

VS

Ville Saarinen Mon 15 May 2017 8:34PM

Kyllä, tämä vaikuttaa hyvältä ja ajankohtaisesti mielenkiintoiselta avaukselta. Ainakin periaatetasolla uskallan (varovasti) puoltaa :)

TR

Tuulia Reponen Sat 3 Jun 2017 9:09AM

Kyllä tällä ois paikkansa Suomessa(kin). Voitais kehitellä tätä ideaa pidemmälle jossain Mumble-stormauksessa vaikka? :)

KK

Katja Kiuru Sat 3 Jun 2017 10:02AM

Varsinkin Suomaassa, jos kattoo kehitystä näistä bisnesministereistä ym. ajankuvan narsisteista. Täällä pelottavaa on just se, että kansa tuntuu tyytyvän, odottaa vain, että joku astuu eteen ja kertoo, miten tehdään. Mummielest siis.