Loomio
Mon 16 Feb 2015 5:53PM

20 propostes per les 20 primeres setmanes

GB Guanyem Badalona Public Seen by 119

Arran de l’última reunió de programa, una de les propostes que sorgí fou elaborar un document amb 15, 20 o 30 propostes (les que creiem) de mesures que aplicaríem les primeres setmanes en cas de governar. Seria un document interessant perquè ens podria situar en el centre del debat polític i obligaria a la resta de partits polítics a posicionar-se sobre allò que, obertament, proposaríem!

Aquest fil és per començar a fer pluja d’idees de cara a veure quines són les propostes que creiem que, amb la situació en què ens trobem a la nostra ciutat (és a dir, atenent a una anàlisi de la realitat badalonina), serien les primeres que tiraríem endavant en cas de governar. És clar, aquestes propostes sortirien del programa ja aprovat; és a dir, el document base ha de ser el de programa!

JT

jose téllez Mon 16 Feb 2015 5:57PM

Crec que una de les primeres mesures hauria de ser una moratòria de desnonaments a la ciutat

SC

sergi caravaca Mon 16 Feb 2015 7:29PM

Fer una auditoria independent i oberta per tal de conèixer com s'ha gestionat i es gestiona el pressupost municipal. edito: i demanar les responsabilitats polítiques, administratives i/o penals que se'n puguin derivar.

DU

[deactivated account] Tue 17 Feb 2015 8:10AM

Jo proposo iniciar una auditoria ciutadana del deute municipal. L'auditoria començaria amb un análisi exhaustiu de que s'ha gastat, com s'ha gastat, per a que, qui hi ha donat suport, i quines han estat les conseqüencies d'aquestes despeses.

DU

[deactivated account] Tue 17 Feb 2015 8:14AM

Trobo que entre les primeres mesures a prendre també estarien aquelles enfocades a les persones més castigades per la crisi (aturats de llarga durada, families amb problemes de pobresa energètica i alimentària, potser tema beques menjador, persones amb dependencia) --> veure punt 1.1. del programa de Guanyem

SD

Sergio DB Tue 17 Feb 2015 6:17PM

l'auditoria es fonamental i mirar de buscar responsabilitats penals en cas de que n'hi hagi

DU

[deactivated account] Wed 18 Feb 2015 8:15AM

Una altra mesura que també em sembla prioritària és garantir l'assistència sanitària universal, punt 1.3 del programa. Com fer-ho? Contactant amb els col·lectius que a dia d'avui estan exclosos, i per altra banda, contacta amb els professionals sanitaris de Badalona que son insubmisos i creant una xarxa.

SC

sergi caravaca Wed 18 Feb 2015 9:13AM

La dissolució de la Unitat Omega per posar fi a la persecució de la dissidència política

SD

Sergio DB Wed 18 Feb 2015 12:22PM

Fico una nova proposta que crec que és prioritària: Aturar les privatitzacions (ara també volen privatitzar la línia 9 del metro...) i revisar els contractes dels serveis públics per, arribat el cas, remunicipalitzar

DU

[deactivated account] Wed 18 Feb 2015 12:38PM

De cara a temes d'atur, trobo que seria interessant incloure en aquestes 20 primeres mesures, la gestió de l'IMPO, punt 1.2. del programa.

SD

Sergio DB Wed 18 Feb 2015 1:00PM

Incloure-la com? Pregunto per ignorància ;-)

DU

[deactivated account] Wed 18 Feb 2015 1:41PM

Jo he entès que estem fent una llista de les primeres 20 mesures a aplicar. I x això deia que incliure el punt 1.2 del programa em semblava que podria anar en aquesta llista de primeres mesures.

SD

Sergio DB Wed 18 Feb 2015 1:54PM

OK

SC

sergi caravaca Wed 18 Feb 2015 3:53PM

Mercedes, parles de la gestió directa de l'IMPO o tot el punt 2 (creació d'un banc de temps municipal, vivers d'empreses, borsa de feina i serveis, fomentar els horts urbans, remunicipalització dels serveis públics, reducció de jornada per crear nous llocs de treball, prohibició de la instal·lació de nous supermercats i grans superfícies, impulsar la contractació de pimes a partir de la fragmentació dels contractes i la priorització del pagament a 30 dies)? Ho dic per anar apuntant les mesures i així veure quantes en tenim.

DU

[deactivated account] Wed 18 Feb 2015 4:33PM

Perdona Sergi, parlo de "Assumir una gestió directa de l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO), sense subcontractes".

La proposo en el sentit que a dia d'avui l'Ajuntament no posa ni un sol euro a l'IMPO, tots els diners que rep venen de la Generalitat o l'Estat espanyol. A més a més, l'Assemblea de Gent Aturada de Badalona porta temps dient que els cursos de formació que es fan oloren malament, en el sentit que es posible que hi hagi "chanchullos".

Bàsicament la proposo perquè crec que una de les 20 primeres mesures que es prenguin ha d'anar dirigida al tema atur. Però potser es pot escollir una altra que sigui més inmediata...

SD

Sergio DB Wed 18 Feb 2015 5:03PM

D'acord

SC

sergi caravaca Wed 18 Feb 2015 5:11PM

No no Mercedes, si em sembla bé. Era per aclarir si era només el punt de l'IMPO o també tota la resta de punts de l'apartat 1.2.

SD

Sergio DB Thu 19 Feb 2015 3:14PM

Aleshores, a hores d'ara, tenim 5 propostes:
-Moratoria desnonaments
-Auditoria deute (pressupost...)
-Dissolució unitat omega GU
-Aturar privatitzacions i remunicipalitzar
-Gestió directa de l'IMPO

Tenim així mesures de "lluita contra els efectes de la crisi", "economia", "gestió serveis públics", "ocupament", "drets civils"

N'afegeixo aquestes:
1. Derogació ordenança de civisme (drets civils)
2. Construir i dotar d'estructura de poder les assemblees de barri, de manera que els barris decideixen segons les seves prioritats (participació, model de ciutat)
3. Denunciant i prohibint el maltractament animal de qualsevol tipus (medi ambient)

Totes tres són (i les 5 d'abans també) mesures que es podrien aplicar no durant els primers dies, si no potser des de el primer.

G

Gaby Mon 23 Feb 2015 9:00PM

Jo afegiré que tot i que és important que el feixista no marqui l'agenda cal tractar els temes que utiliza ell per guanyar vots i demostrar que les alternatives són millors així que afegiria alguna cosa d'immigració i potser alguna proposta sobre taxes d'educació, llibres de text o menjadors escolars.

GV

Guillem Vendrell Mon 23 Feb 2015 10:53PM

Foment real i directe a la captació d'energia elèctrica fotovoltaica a Badalona, com a primer pas de sobirania contra la imposició espanyola i convergent de sancionar, carregar d'impostos i penalitzar les energies netes. Punt del programa de Guanyem.
Amb aquesta plaqueta de 40 cm x 60 cm de 60 W tinc en funcionament una tanca electrificada de més de 60 km que si et toca et fa caure. Dos punts de llum, un menjador automàtic programat i encara podria instal·lar una nevera per a energia solar de baix consum. Em va costar la placa i el regulador de carga: 236 €
Més fàbriques de components, fer quelcom senzill i popular el seu funcionament i fomentar el coneixement general fins a aconseguir llars respectuoses amb el medi ambient i eliminar tèrmiques i despeses d'importació.

GV

Guillem Vendrell Mon 23 Feb 2015 10:55PM

Una d'animalista:
No he aprofundit en la lectura del programa, però crec que aportar petits elements que estan recollits en l'esperit general del programa seria bo.
Doncs jo aniré demanant el que considero prioritari i no pas un pes especial per a les finances municipals.
Sant Crist va perdre l'espai esportiu amb l'engany de fer blocs de protecció oficial, i un CAP.
Només ha quedat un terreny brut que s'utilitza com a pàrquing i alguns col·lectius d'immigrants tancats utilitzen una part per a fer esports. Pràctica que va ser facilitada per l'anterior govern però que no li va aportar nous votants.
Hi ha molts usuaris al barri que som posseïdors de mascotes. Mínim un gos, i fins a quatre per llar.
S'utilitza el parc sobre el pàrquing privat, la zona de terra on havien d'anar equipaments, el lateral de l'autopista, l'esplanada darrera les pistes de l'institut fins a La Pineda.
Sense cap pretensió es pot dir que excepte a la porta de l'estanc, que no hi ha cap paperera en condicions, menys encara cartells que no siguin de prohibit passejar gossos deslligats.
No hi ha cap suport per a recollir les caques, ni cartells que ens ho recordin.
A més hi ha malcarats que porten animals agressius sense cap protecció i els mossos multen els qui tenen gossos pacífics com els seus propietaris, només pel fet de ser catalogats raça perillosa, però quan els cridem pels que ocupen emparant-se amb els seus gossos un espai públic excloent a la resta, no hi venen mai.
A més dels qui deixen menjars atractius i accessibles pels animals amb vidre picat, claus, punxes o verí per mirar de matar gossos. Mai la guàrdia urbana a respost a cap crida al respecte.
Els qui no recullen les caques, encara que pocs, deixen voreres, parc, canters de plantes i qualsevol lloc a la vista o amagat amb caques per compartir-les amb la resta de ciutadans més civilitzats.
No són immigrants i menys encara magrebins, són espanyols, perquè els immigrants no tenen gossos en la seva gran majoria.
Molts portem bosses per recollir però encara que siguem menys, si la resta les hi deixen, les caques s'acumulen. Necessitem serveis generals, des de les papereres normals que quan cauen desapareixen fins a mai més, passant per informació i no només sancions discriminatòries, i un pipi can en igualtat de condicions de manteniment que la resta de barris. A més de control dels gats de carrer que tenen la mateixa mida que les rates que viuen aprofitant-se del mur que representa l'autopista i les seves conduccions subterrànies. Que són alimentats igual que els coloms, per persones de bon cor però que fan proliferar animals sense control sanitari per tot arreu.
En un altre parlaré de la intenció actual del govern de pintar de blau els carrers per treure més diners, pot ser com consideren el barri del PP, encara no ho han tirat endavant. Recolzo l'anul·lació de l'ordenança de civisme.

GV

Guillem Vendrell Mon 23 Feb 2015 11:03PM

Sobre treball de construcció d'eines d'apoderament popular, proposo incloure el recolzament de la corporació local a totes les iniciatives que sorgeixen des del poble per a formar grups o consells per barri i un consell general format per totes les comissions conformades i que estiguin treballant per a les constituents de la ciutat. Serà l'aportació de les iniciatives i necessitats populars del ciutadans de Badalona per a ser incloses en el debat general constituent a nivell popular de la constitució de la República Catalana. Si la constitució la fan senyors intel·lectuals que mai han trepitjat un barri, tampoc tindran cap voluntat d'incloure referències bàsiques sobre drets social comuns de la població més enllà de l'educació pública laica i gratuïta, la sanitat pública universal, el dret a l'habitatge, la creació d'una banca pública on els especialistes treballin sota la supervisió del poble i no que el poble hagi d'acceptar el que els especialistes diguin com si es tractés de quelcom vetat al poble. Per això l'ànima de la futura República naixerà dels consells populars constituents que no han d'esperar res ni a ningú per a ser autoritzats per començar a funcionar i anar acumulant elements que han d'anar inclosos en l'articulat de la Constitució de la República Catalana Independent.

GV

Guillem Vendrell Mon 23 Feb 2015 11:27PM

Llocs de treball i sous decents:
Formar models com Engestur on els caps cobren sous meravellosos mentre els treballadors moltes vegades prefereixen anar a preu fet, fa que el pressupost de manteniment d'aquestes estructures debilitin els pressupostos municipals. Per això avançar en la seva eliminació.
Recuperar els treballadors/es eliminant els intermediaris d'empreses de serveis obligatoris per un municipi: brigada municipal, manteniment d'edificis, neteja, enlloc d'un gerent, una secretària, 4 caps de departament i 8 caps d'organització per a que de fet, l'equip que fa el treball real siguin 6 persones a sous miserables. Una empresa de neteja que explota les treballadores, una empresa de manteniment que si no cobra no fa la feina i es deteriora un edifici com el Viver que tan nou. Una empresa d'infraestructures que comercia amb patrimoni municipal a canvi de cobrar tard a preus sobrevalorats en compensació per la manca de compliment dels governants a l'hora de pagar.
També el model de BSA, que va començar amb l'hospital municipal està demostrant que els caps es mantenen mentre redueixin personal, sous i serveis.
Que ho facin no vol dir que ho puguin fer i no puguem fer-hi res. Perquè si estem organitzats no ho podran continuar fent.
Paralitzar la construcció de la piscina per a la Mireia Belmonte i destinar els fons per crear llocs de treball que facin les feines que no es fan perquè diuen que no hi ha diners per a contractar empreses que evidentment cobren molt. Recuperar i reparar les piscines municipals per a tot el poble i no només per a una esportista d'elit. Que porti medalles no aporta beneficis concrets a la ciutat.
Dictaminar la protecció del medi natural i crear un servei especialitzat de vigilància, control i prevenció. A la zona rural, la serralada i els espais verds urbans. Acabar d'una vegada, amb criteris de excel·lència, amb la plaga de la processionària que any rere any alimenta a l'empresa que l'ha de fer desaparèixer i sempre reneix. Fer un control sobre els senglars i protecció de cultius públics i no sempre anar a cercar la barraqueta i l'hortet individual.
Estudiar, si no s'ha fet ja, sobre les avantatges que suposaria compartir serveis comuns entre els municipis colindants com és la recollida d'escombraries general i selectives.
Garantir la revifada de la vida social a la ciutat amb concessions d'espais; més o menys en la línia que els anys '80 es van concedir llicències per a punts de venda de periòdics en diferents indrets de la ciutat per a persones amb determinades limitacions i condicions familiars.
Acabar amb la misèria social no potenciant la instal·lació de grans superfícies i potenciar els cultius ecològics sense prendre en consideració ni limitant-se a les quotes marcades per l'UE. Obrir la ciutat no al turisme sinó a la creativitat dels propis ciutadans, s'ha acabat allò d'haver d'arribar al "consell de ministres" per a resoldre quelcom local.
Comencem la independència pel municipi i si el govern de la generalitat de la transició (l'actual) volgués subjectar-nos sota la legislació de l'estat espanyol, hauran de respondre davant les urnes el 27 S

ER

Eduardo Ramos Tue 24 Feb 2015 2:12PM

Para el tema de la unidad popular, como son propuestas para 20 dias. Habria que comenzar la construccion de los comites/asambleas de barrio. Comenzar con lo mas basico, utilizar los actuales herramientas de participacion, convocandolas para que empiezen a disolverse y passen sus pocas competencias a los comites/asambleas. Tambien habra que crear un reglamento municipal que les otorgue autentico poder a dichas asambleas/comites.

SC

sergi caravaca Wed 25 Feb 2015 8:42AM

Anna, la votació era una prova que vam fer des de la comissió de comunicació per provar que tot funcionés bé. D'aquí fins el dissabte es recolliran les propostes de mesures i les votacions es faran posteriorment.

SC

sergi caravaca Wed 25 Feb 2015 8:45AM

Per cert, a nivell de proposta, incloc també la paralització de les obres que afectin a patrimoni de la ciutat fins que s'actualitzi el catàleg de patrimoni i aprovar una normativa sobre protecció del patrimoni cultural i natural.

SVG

Soco Varea González Wed 25 Feb 2015 12:35PM

Presentación en el pleno del Ayuntamiento, para debatir, de una moción en contra del TTIP (TratadoTrasantlántico de Comercio e Inversión entre EEUU i UE) . Es un tratado que constituye una gran amenaza, sobre todo en cuestiones sociales, sanitarias, ambientales...

SVG

Soco Varea González Wed 25 Feb 2015 12:48PM

Recuperar los edificios públicos en desuso y que se están deteriorando por su abandono. Por un lado crearía trabajo en su rehabilitación, podría utilizarse posteriormente como "equipaments" dependiendo de necesidades, de la zona, etc...
También recuperar los espacios públicos abandonados y que sean adecuados para la creación de huertos urbanos, sería una manera de crear trabajo con posibles cooperativas de consumo...

SD

Sergio DB Wed 25 Feb 2015 1:18PM

Molt important això del TTIP. Suposso que només, en principi, podria ser algo informatiu i reivindicatiu. Ja ho veurem.

SD

Sergio DB Thu 26 Feb 2015 11:27AM

En consonància amb el codi ètic, proposso que si gobernem amb majoria absoluta limitem per llei municipal els sous dels regidors i càrrecs de confiança. Limitem i, fins i tot, eliminem, el numero de càrrecs de confiança. Eliminem les despesses incomprensibles com les dietes per assistir a plens o comissions, establint un sou als regidors amb el qual hagin de portar a terme les seves tasques.