Loomio
Fri 6 Jun 2014 8:41AM

Tor-relayn pyöritys yhdistyksen palvelimella

TT Tarmo Toikkanen Public Seen by 40

Ehdotettu core-maililistalla ja fb:ssä, että OKFFI osallistuisi tähän EFFin kampanjaan perustamalla TOR-relayn. Mitä haittoja/hyötyjä tässä nähdään?

https://supporters.eff.org/civicrm/mailing/view?reset=1&id=665

TT

Poll Created Fri 6 Jun 2014 8:42AM

Perustetaan Tor-relay Closed Fri 13 Jun 2014 9:08AM

Outcome
by Tarmo Toikkanen Tue 25 Apr 2017 5:23AM

Eipä tainnut kukaan vastustaa. Minä laitan mailia hostausfirmallemme ja tiedustelen asiaa.

Kaistankulutus säädetään siten, että se ei haittaa muita toimintoja. Ja tämä päätös sillä oletuksella, että serverin hostaaja ei pistä vastaan.

Results

Results Option % of points Voters
Agree 100.0% 5 MK AJP JK SM RM
Abstain 0.0% 0  
Disagree 0.0% 0  
Block 0.0% 0  
Undecided 0% 26 JP TT OK JN OKF IP TT TR MH L LS KA SÅ RP EH AK AS MS JPE LS

5 of 31 people have voted (16%)

TT

Tarmo Toikkanen Fri 6 Jun 2014 8:53AM

Tämä lienee hyödyllistä luettavaa: https://www.eff.org/torchallenge/faq.html

AJP

Antti Jogi Poikola Fri 6 Jun 2014 8:57AM

Hyötynä hyvän asian tukeminen ja matkan varrella aiheesta oppiminen.

Potentiaalisena haittava voi olla imagotappio joidenkin sellaisten silmissä, jotka tietävät darknetista vain huumekaupan yms. yms. eivätkä ehkä haluakaan ymmärtää muuta (tyyliin http://yle.fi/uutiset/pimeasta_tor-verkosta_loytyy_huume-_ja_lapsipornokauppaa_suomessakin/6874176 )

Homma kannattaisi tehdä ehkä niin, että kutsuisi jonkun TOR:ia tuntevan vaikka kulmahuoneelle opastamaan kiinnostuneille, että miten sitä käytetään ja mitä iloa siitä on - itse tein omasta uteliaisuudestani pientä testailua, mutta joku opastus olisi ollut tarpeen.

Tietysti huomioitava myös tekninen puoli, että paljonko kaistaa tms. annetaan TOR-solmulle ja miten varmistutaan, ettei haittaa muita palvelimella pyöriviä softia, mutta tämähän olikin jo Tarmon ehdotuksessa mukana.

MK

Matti Kinnunen Fri 6 Jun 2014 9:00AM

Kannatan ja erityisesti TOR-velhon kutsumista Kulmahuoneelle. Oppisin itsekin.

JK

Jaakko Korhonen Fri 6 Jun 2014 9:40AM

Hyvä idea, pitää vaan muistaa kattoa ettei liikenteet mene yli limiitin. Meidän serveri on hollannissa, joka se on hyvä paikka tulla internetiin anonymisoituna.

AJP

Antti Jogi Poikola Mon 9 Jun 2014 6:56AM

Jatkoin ehdotuksen aukioloaikaa, koska ollaan sovittu, että pidetään päätöksiä aina viikon verran reagoitavina... jos joku keksii, miten tämän viikon saisi asetettua defaultiksi tähän ryhmään niin olisi hyvä.

RM

Raimo Muurinen Mon 9 Jun 2014 11:02AM

Hmm, ensireaktioni oli, että onkohan tämä sen verta operatiivinen asia, ettei edes edellyttäisi muodollista päätöstä. Pienen mietiskelyn jälkeen oikeastaan päädyin siihen, että arvostan, että @tarmotoikkanen avasi tämän varsinaiseksi päätökseksi. Jollekin tällainen voisi olla periaatteellinen kysymys, ja käytännössä ainakin nyt asian voidaan katsoa tulleen kaikkien hallituslaisten tietoon.

Jogin riskianalyysi " potentiaalisesta leimautumisesta" on oikeansuuntainen, mutta onneksi todennäköisyys on vähäinen ja parhaillaan voisi kääntyä väärien tai yksipuolisten mielikuvien korjaamisen edistämiseksi.

TT

Tarmo Toikkanen Mon 9 Jun 2014 11:34AM

Tämähän ei ole hallituspäätös, vaan OKFFIn coren alueella. Tarkoitus on juuri herättää keskustelua ja kerätä perusteltuja kantoja puolesta tai vastaan.