Loomio
Tue 11 Oct 2016 7:22AM

Reclam de renovació pedaògica

D Dvdgmz Public Seen by 58

Trobada 4 de febrer de 2017 de 10 a 13:30
Institut Ramon Baranguer IV de Santa Coloma de Gramanet
Ho organitzem des d'aquí: https://pad.lamardebits.org/p/reclamrp

Intentem coordinar famílies i comunitats locals que demanden tenir una oferta educativa propera de renovació pedagògica amb metodologies de treball globalitzat. Grups de famílies com les de Riera Alta de Santa Coloma de Gramanet, de Sunsi Mora de Canet, el Grup xRP de Premià de Mar, l'Assemblea Groga de Sants, VolemInstitut de Encants/Congrés, els organitzadors de RepensemSecundària de Manresa, etc... També pares i mares dispersos però que volen coordinar-se perquè estan buscant una opció renovadora. I famílies d'escoles renovadores de primària (Martinet, MarNova, Coromines, Congrés indians, Roure Gros, ...) que busquen una continuïtat del model a secundària. Des d'Inspira volem facilitar la creació d'una xarxa de coordinació "d'afectats". Una PAH educativa.
També voldríem comptar amb les ampes dels instituts renovadors perquè ens donin el seu testimoni de pros i contres.

Proposta de PROGRAMA

9:15 > trobada prèvia preparatius

10 a 10:15 Arribada
10:15 a 11 Roda de situacions
11 a 12 Propers passos a fer conjuntament + Què fer en casos locals concrets?
12 a 12:15 Dinàmica de cos
12:15 a 13 Roda d'experiències
13 a 13:30 Caixa de dubtes i tancament

G

Glòria Tue 11 Oct 2016 8:30AM

Bon dia a tothom,
sóc la Glòria, una de les mares de la comissió de secundària de l'escola Riera Alta, de Gramenet. D'aquí dos cursos sortirà la primera promoció de primària de la nostra escola i volem tenir l'opció a un model d'institut que treballi de manera similar a com ara ho estan fent els nostres fills.
Aquí estem per portar la renovació pedagògica a Gramenet i on calgui,

Moltes gràcies!

D

Dvdgmz Thu 13 Oct 2016 8:35AM

Quines altres escoles hi ha com la Riera Alta?
Mar Nova a Premià, Roure Gros a Sta Eulàlia de Riuprimer, Congrés Indians a Barcelona, Martinet i Pinetons a Ripollet, Coromines a Mataró, quines més? Com podem contactar-les?
I quines altres comunitats locals estan sensibilitzades per una secundària de renovació pedagògica?

AR

Arnau Rodellar Thu 13 Oct 2016 8:58AM

Hola, a Santa Coloma de Gramenet també hi ha l'escola Lluís Millet fent renovació pedagògica, i algunes més.

A Barcelona també hi ha les escoles els Encants, Univers, Fluvià, la Llacuna, la Maquinista, Barrufet, Entença, Cavall Bernat, 30 passos i més. I instituts Quatre Cantons, Viladomat i Maria Espinalt.

L'Assemblea Groga de Sants, formada per la comunitat educativa del barri (sobretot famílies) ens estem organitzant per fer campanyes reclamant un nou institut públic per projectes al barri, o el canvi de projecte pedagògic d'un institut existent. us envio el cartell de la xerrada que vàrem fer el curs passat.
Hi ha molt interés per apuntar-se a Inspira Secundària, seria molt interesant fer un node de Barcelona.

Fins aviat!

D

Dvdgmz Mon 17 Oct 2016 7:56AM

Crec que el cartell no ha arribat però la llista d'escoles i el que comentes de Sants és molt interessant.
Per fer un node de Barcelona seria molt interessant, només cal buscar una data i fer una reunio i afegir-lo al wiki http://www.inspirasecundaria.org/wiki/Nodes_territorials
De tota manera ara hi haurà les reunions dedimarts i dissabte del grup MEG a Rosa Sensat, potser si es fa un node de Barcelona estaria bé coordinar-ho amb l'activitat del grup de treball.

D

Dvdgmz Mon 17 Oct 2016 8:00AM

De cara a la trobada de desembre (que podria ser a Santa Coloma) proposo un esquema:
1) Roda d'experiències: gent d'instituts renovadors ens expliquen la seva experiència en 5 minuts cadascun. Poden ser mares, pares o estudiants, de l'ampa o no, actuals o que ja han acabat.
2) Roda de situacions: una mica en mode PAH es fa una roda en que qui vulgui exposa la seva situació, grups que reclamen un insti renovador, gent d'escoles renovadores sense continuïtat a secundària, o mares o pares individual que es qüestionen la secundària dels seus fills.
3) Estudi de casos. A partir de la roda 2 i del treball previ que hem anat fent aquí estudiem casos locals concrets i mirem possibilitats d'una opció renovadora a la zona
4) Propers passos: conjuntament decidim propers passos a seguir, possibles actuacions, etc.

D

Dvdgmz Mon 31 Oct 2016 7:14PM

El proper dissabte 5 de novembre hauríem de dedicar un temps de la reunió a Mataró a preparar aquesta trobada a Santa Coloma de desembre. Qui podrà venir? A qui més podem contactar?

MCI

Marta Corominas i Sallés Tue 8 Nov 2016 10:15AM

Hola, no vaig poder venir aquest dissabte. Crec que s'ha postposat la trobada al gener. Jo vaig contactar amb diverses persones provinents de El Martinet i també amb famílies d'Els Xiprers. No sé si algú d'ells va participar dissabte però m'agradaria saber a on puc veure l'acta del que vau parlar, per així seguir-lxs tenint informades. També em sorgeix un dubte: el dia 3 de desembre hi ha reunió normal igualment? Moltes gràcies!

GO

Gloria Ortiz Wed 9 Nov 2016 6:32AM

Bon dia!
tampoc vaig poder venir dissabte, ho sento molt. També com diu la Marta quan estigui l'acta m'ho miro i ens posem en marxa per organitzar la trobada del 3 de desembre a Gramenet, que nem justos!
Gràcies!

D

Dvdgmz Wed 9 Nov 2016 9:18AM

Hola, vam posposar la trobada a Gramanet per al 21 de gener.
En part perquè no vau venir :-) i tot i tenir la confirmació per mail és una mica arriscat sense haver-se vist les cares i poder parlar de la relació amb l'insti, etc.
Però sobretot perquè vam mirar les dates i resulta que en uns mucipis és pont el dilluns i en altres divendres, vam valorar que ni el 3 ni el 9 de desembre eren bones dates per fer-ho.
D'altra banda necessitem confirmar que la gent vindrà i tenir temps per definir què farem. Vam dir de no ser molt ambiciosos, fer mitja jornada, una reunió on convidem algú de ampas de instis renovadors per donar un feedback i després gent de comunitats que reclamem renovació per buscar què podem fer com a famílies.

Però va estar bé la reunió, va venir gent nova i vam repartir feina per fer contactes.

Aquí hi ha els apunts de la reunió:
https://pad.lamardebits.org/p/inspiraReclam5n2016

Vam decidir no fer la reunió de desembre.
Potser hauríem de valorar si ens trobem abans del 21 de gener encara que sigui per repassar la organització.

Sobretot el que cal és repartir-se per contactar, convocar i confirmar que vindran gent de diverses comunitats locals que volen renovació.

En principi això ho coordinem des d'aquí al loomio.

GO

Gloria Ortiz Wed 9 Nov 2016 9:34AM

Gràcies David,
proposo la nova data al director del Ramon Berenguer, però compteu amb Gramenet.

D

Dvdgmz Wed 9 Nov 2016 10:20AM

Gràcies, confirma'ns si li va bé i si no li va bé si ens pot proposar una data alternativa similar.

No vam dir molt al principi de gener perquè el nadal despista i cal tenir temps per re-confirmar amb la gent.

GO

Gloria Ortiz Wed 9 Nov 2016 8:43PM

En aquest sentit, i com que tornem de vacances, s'ha de valorar com dius que sigui avançat el gener, podria ser una setmana més endavant? dissabte 28? li proposo totes dues dates. Igualment, tenia pensat sol.licitar un espai alternatiu a la ciutat en el cas que el Berenguer no estigués disponible.

S

supergrace Wed 16 Nov 2016 8:55AM

Hola!
Tenim tendència a les Jornades i congressos, començar pel què ja funciona com per una necessitat de saber cap a on es va.

Els pares i mares que som d'Inspira, ja sabem cap a on hem d'anar, per això està al web un document...(que proposo que les famílies es llegeixin abans de la jornada com a requisit desitjable)

proposo anar al gra en aquesta jornada, la força de les famílies és urgent i a més és molt potent i serà la primera jornada dedicada a això. donem-li força pràctica!!!

Amb això vull dir que els punts de l'ordre del dia que es plantejaven, per mi quedarien en aquest ordre per així, extreure objectius concrets i definits , més que xerrar i xerrar....

1) Roda de situacions: es fa una roda en que qui vulgui exposa la seva situació, grups que reclamen un insti renovador, gent d'escoles renovadores sense continuïtat a secundària, o mares o pares individual que es qüestionen la secundària dels seus fills.
1.1) Estudi de casos. A partir de la roda 2 i del treball previ que hem anat fent aquí estudiem casos locals concrets i mirem possibilitats d'una opció renovadora a la zona

3) Propers passos: conjuntament decidim propers passos a seguir, possibles actuacions

4) Roda d'experiències: gent d'instituts renovadors ens expliquen la seva experiència en 5 minuts cadascun. Poden ser mares, pares o estudiants, de l'ampa o no, actuals o que ja han acabat.

Què en penseu d'aprofitar el temps?

PCI

Pilar Calçada i Balcells Wed 16 Nov 2016 11:39PM

M'agrada sentir la força del grup

i trobo molt interessant la proposta de les jornades

el meu institut, ies joan segura de santa coloma de queralt també tenim la mirada posada en aquesta direcció

mirarem de venir

pel que fa a l'agenda del dia

Gràcia, no em queda clar quin és el punt 2 i la roda 2

salut des de la baixa segarra

pilar

S

supergrace Thu 17 Nov 2016 7:47AM

Gràcies Pilar!

Amb això vull dir que els punts de l'ordre del dia que es plantejaven, per mi quedarien en aquest ordre per així, extreure objectius concrets i definits , més que xerrar i xerrar....

1) Roda de situacions: es fa una roda en que qui vulgui exposa la seva situació, grups que reclamen un insti renovador, gent d'escoles renovadores sense continuïtat a secundària, o mares o pares individual que es qüestionen la secundària dels seus fills.
1.1) Estudi de casos.Estudiem casos locals concrets i mirem possibilitats d'una opció renovadora a la zona

2) Propers passos: conjuntament decidim propers passos a seguir, possibles actuacions

3) Roda d'experiències: gent d'instituts renovadors ens expliquen la seva experiència en 5 minuts cadascun. Poden ser mares, pares o estudiants, de l'ampa o no, actuals o que ja han acabat.

Què en penseu d'aprofitar el temps?

GO

Gloria Ortiz Mon 28 Nov 2016 9:01AM

Bon dia,

em sembla un bon plantejament d'ordre del dia.

Des de l'Institut Ramon Berenguer ens pregunten quina seria la intervenció concreta per la seva part? Si han de parlar, si és només families... També les necessitats a nivell estructura que tindrem per tal d'organitzar-ho amb temps.
Es demanen també el nr d'assistents aproximat, suposo per demanar un espai o un altre. Es faran inscripcions? Es llança la convocatòria amb cartelleria via correu electrònic i xarxes i a veure qui ve?

Gràcies!

AM

Arantxa Mareña Tue 29 Nov 2016 7:48AM

Hola! M'agradaria poder venir a la pròxima trobada. Sóc de Girona i veig que poca gent de Girona hi ha. El 21 de gener el meu company treballa i hauria de venir amb el petit d'un any. Hi hauria algun problema?

GO

Gloria Ortiz Wed 30 Nov 2016 8:54AM

Bon dia,

a nivell organitzatiu, puc encarregar-me de fer difusió de la informació. S'hauria de redactar un correu tipus i enviar-ho per convidar a les diferents plataformes de famílies oi? Hi ha algun llistat que sapiguem?

Del què no entenc és de fer cartells, això ho pot fer alguna altra persona?

Del contacte amb el Berenguer per ajudar-los a organitzar també em puc encarregar.

Moltes gràcies a tots i totes!!

D

Dvdgmz Sat 3 Dec 2016 1:04PM

Jo puc fer el cartell.Si pots fer carta tipis estariamolt be.
Ames podriem fer reunio preparatoria una setmana abans al propi insti

Podem fer llista decontactes aqui

https://pad.lamardebits.org/p/reclamrp

A

aguedaredondo Thu 15 Dec 2016 8:39PM

Els contactes que són de qui participarà, organitzarà o ambdós?

AR

Arnau Rodellar Wed 7 Dec 2016 1:43PM

Us reenvio una convocatòria de l'Assemblea Groga de Sants, fins aviat!

Arnau Rodellar

Hola,
des de l'Assemblea Groga de Sants ens posem en contacte amb vosaltres per a convidar-vos a una assemblea per demanar un nou institut públic, que treballi per projecte al barri.
Recollim així la inquietud, de cada cop més famílies i docents, al voltant de les metodologies pedagògiques i organitzatives a secundària i alhora la necessitat d'incrementar els centres públics de secundària al barri, coincidint amb el moment en què les generecions del boom demogràfic estan arribant a l'institut.
L'Assemblea tindrà lloc el proper dimarts 13 de desembre, a les 17:30 hores, a l'Institut Emperador Carles.
T'hi esperem!
I t'agrairem que ens ajudis amb la difussió de l'assemblea a les persones que creguis que els pot interessar.
Gràcies!
AGS

A

aguedaredondo Thu 15 Dec 2016 8:37PM

Hola, entenc que a trobada serà el 21 de Gener al INS Ramón Berenguer de sta Coloma oi?
Jo com a mare de Congrés Indians i com a membre del grup de treball d'Inspira- Rosa Sensat, voldria participar. Vindria amb algú més e l'AFA i en relació a les accions que s'està fent per un institut a la Sagrera que doni continuïtat a centres com Congrés i absorveixi l'alumnat que sortirà en un parell de cursos.
Es pot venir amb nens? està previst espai per ells?
Gràcies

AR

Arnau Rodellar Mon 19 Dec 2016 9:07AM

Bon dia:
Us volia preguntar si ja hi ha el cartell per la jornada del 21 de gener, per fer la difusió. Hi ha famílies i docents de l'Assemblea Groga Gramenet i la de Sants molt interessades en participar-hi, us passo el seu contacte per si els hi podeu enviar la informació:
assembleagrogagramenet@gmail.com
assembleagrogasants@gmail.com

Fins aviat!

JMG

Jordi Martinez Gomis Fri 23 Dec 2016 7:03PM

Hola!

A la reunió de les diferents AMPA/AFA d'escoles de primària públiques de Mataró que va tenir lloc a Mataró el passat dijous 15 hi va haver poca assistència. Vam ser 6 familiars, 5 dels quals mares/pares del Joan Coromines i una mare de l'escola Machado. Es va considerar molt interessant participar a la reunió a Santa Coloma però no com a representant d'AMPA/AFA de Mataró sinó com a títol individual de famílies.

Aquests darrers dies les AMPES (i claustres) d'escoles públiques de primària estan molt preocupades per la proposta de l'Ajuntament de Mataró de fusionar blocs de 2 o 3 escoles de primària i convertir-les en escoles 3-16, és a dir, afegir-hi la secundària. D'aquesta manera, segons diu l'Ajuntament, donat que caldrà tancar línies de P3 i obrir línies d'ESO, es vol renovar el mapa escolar afavorint els projectes d'innovació educativa.

Aquest nou escenari podria ajudar en part a la renovació pedagògica de secundària (digueu-me optimista!), però caldrà estar molt atents.

Endavant les atxes!
Jordi d'AFANYA'T i AFA Joan Coromines
Mataró

D

Dvdgmz Wed 18 Jan 2017 6:26PM

Jordi, a mi vist des de fora també em sembla una oportunitat positiva on intentar que aquests nous Instituts-Escola replantegin la pedagogia en un nou projecte de centre.

GO

Gloria Ortiz Tue 10 Jan 2017 8:42PM

Bona nit,

he demanat per correu ajornar la trobada del 21 al primer cap de setmana del 4 de febrer per tenir més temps per organitzar-ho.
I a reunir-nos aquest divendres 13, podria ser però a l'institut directament no ho sé, li he preguntat al director a veure què diu. Si no podem quedar en algun centre civic de la ciutat. L'hora quina seria? per no plegar gaire tard, 17? 17:30?

He apuntat alguns contactes a la llista que més amunt proposava el David https://pad.lamardebits.org/p/reclamrp
Us podeu anar afegint així quan enviem la convocatòria oficial a quanta més gent arribi millor?

Avui hem tingut assemblea groga a Gramenet i alguns mestres em deien si podien venir i jo he dit que per suposat. Anirà bé tenir una part de la jornada dedicada a què els mestres expliquin a les famílies com es fa la renovació pedagògica a l'·ESO. Com ho veieu per incloure-ho al programa?

GO

Gloria Ortiz Fri 13 Jan 2017 8:46PM

Bona nit,

aquesta tarda ens hem trobat amb el David i us he posat aquí el què hem parlat.
David, si veus que em deixo alguna cosa, tu mateix.

Finalment serà el 4 de febrer. Sabem que és difícil que a tohom li vagi bé la mateixa data, però si almenys hi ha una persona de cada col.lectiu per començar a engegar aquest grup de família estarà molt bé!

Gràcies i bon cap de setmana!

https://pad.lamardebits.org/p/reclamrp

D

Dvdgmz Wed 18 Jan 2017 6:09PM

Adjunto aquí un cartell a veure què us sembla.
Adjunto també unes versions simplificades per moure online.
Si algú hi vol fer retocs tinc els formats SVG originals i li puc passar.
Si voleu que corregeixi algo també m'ho podeu dir.

D

Dvdgmz Wed 18 Jan 2017 6:23PM

Ui, m'adono que alguns marges no estan bé però no ho puc tornar a adjuntar. El Loomio es veu que no em deixa.

D

Dvdgmz Wed 18 Jan 2017 6:24PM

Intento pujar les versions bones de nou. Primer només el cartell amb els marges correctes.

D

Dvdgmz Wed 18 Jan 2017 6:25PM

Ara les 3 versions simplificades per moure online.

AR

Arnau Rodellar Thu 19 Jan 2017 9:25AM

Hola, fantàstic el cartell! Moltes gràcies, ens veiem el 4 de febrer!

D

Dvdgmz Sun 29 Jan 2017 7:58PM

Veig que no hi haurà acollida. Llàstima
D'altra banda ens falten mans per fer coses, qui s'apunt?
https://pad.lamardebits.org/p/reclamrp
I hauríem de saber qui ha respost que vindrà i a qui més cal escriure.

D

Dvdgmz Sun 29 Jan 2017 8:55PM

He fet un dudle per fer les inscripcions:
https://dudle.inf.tu-dresden.de/reclamRP4F2017/
Entenc que no el teníem (em pensava que sí però no l'he trobat).
Si us plau inscriviu-vos i convideu a la gent a fer-ho

D

Dvdgmz Mon 30 Jan 2017 12:56PM

Dues coses:
- @gloriaortiz la part de dinàmica de cos la duràs tu? Hi comptem, oi?
- entenc que no fem activitat paral·lela amb fills perque no hem pogut fer recompte de qui en duria; però si fossim un grup suficient hi hauria algú que ho podria fer? @gloriaortiz havies parlat amb algú i teníes idea de cost?

GO

Gloria Ortiz Wed 1 Feb 2017 6:35AM

Bon dia!
la part de dinàmica del cos la portaré jo.
Fem l'acollida, ja he posat a l'etherpad l'explicació!

D

Dvdgmz Mon 30 Jan 2017 1:02PM

Difusió i contactes directes ...
@noemimunozpandiell n'heu fet difusió pel Martinet? vindrà gent? teniu contacte amb Afa's d'altres escoles renovadores que busquen continuitat secundària?
@jordimartinezgomis vindreu oi els d'Afanya't? Inscriviu-vos aquí https://dudle.inf.tu-dresden.de/reclamRP4F2017

NMP

Noemi Muñoz Pandiella Mon 30 Jan 2017 2:29PM

He fet difusió! si no s'anima ningú vindré jo en representació! ;)

NMP

Noemi Muñoz Pandiella Fri 3 Mar 2017 6:38AM

Bon dia!

Des del grup de treball d'innovació de Barcelona es va acordar que les properes sessions de treball les fessim coincidir amb les reunions d'Inspira per tal d'anar treballant la jornada del Juny i que això fos també part del treball final a presentar.

Una mica justet però DEMÀ DISSABTE 4 ens reunim a Rosa Sensat a les 10h.

Haviem pensat de fer una reunió inspira a cada grup de treball (dimarts barcelona, dissabte barcelona i dijous/dissabte mataró).

Per tal d'organitzar-nos poso dates de Barcelona:

  • dissabtes: 4/3, 25/3, 22/4, 27/5
  • dimarts: 21/3, 18/4, 23/5

Els de Mataró no els se...

Com fem, doncs???

CGP

Clara Garcia Pujol Thu 30 Mar 2017 12:12PM

Hola a tothom!
Sóc del node Garraf però actualment treballant a Barcelona.
Sóc professora de secundària i cicles formatius.
Quan serà la propera trobada?
Gràcies

CGP

Clara Garcia Pujol Thu 30 Mar 2017 12:14PM

Vaig una mica perduda amb el funcionament de la plataforma però tinc les piles carregades per a fer coses o sigui que si em podeu recomanar accions o propostes i com dur-les a terme us ho agrairia.
Salut!

D

Dvdgmz Thu 30 Mar 2017 12:19PM

La propera entenc que serà el 22 d'abril.Hi ha un doodle per escollir el lloc https://beta.doodle.com/poll/74yayga63hyn2q6s

CGP

Clara Garcia Pujol Fri 28 Apr 2017 8:10AM

veig que heu convocat pel dia 1 de juliol. Es va arribar a fer la del 22 abril? no he rebut cap notificació. Gràcies

D

Dvdgmz Wed 11 Oct 2017 7:35PM

Hola inspirats/des;
Estic implicat en un programa d'impuls de Barcelona Activa que potser a algú de vosaltres li pot interessar o coneixeu gent a qui li pot interessar. Es diu La Comunificadora.
És un programa d'entorn a 3 mesos, amb sessions formatives i de capacitació dijous al matí i sessions de cotreball els dimarts a la tarda. A més de tutoria i assessoraments.
Busquem acompanyar projectes del procomú que exploren la seva sostenibilitat econòmica o projectes d'economia col·laborativa amb voluntat de comunificar-se. Han de ser equips de mínim 2 persones que es comprometin a seguir el programa i col·laborar amb els altres projectes. Poden ser propostes elaborades, projectes en fase de prototip o projectes en marxa però que cal consolidar. Es descarten idees que encara falti madurar o elaborar.

Penso que projectes de l'àmbit educatiu o àmbits que interseccionen i que es plantegin un enfocament procomú, de compartir continguts, recolzar-se en tecnologies lliures i obrir la governança potser hi podrien tenir cabuda.

Evidentment també projectes d'altres àmbits en els que vosaltres, amics vostres, ex-alumnes, etc. hi estiguin implicats.

Les propostes es poden presentar fins el proper dimarts 17 d'octubre a les 14h del migdia, la selecció s'anunciarà el 20 d'octubre i el programa començarà el dimarts 24 d'octubre per acabar el 31 de gener.

Si coneixeu gent que tingui projectes que hi encaixen poden presentar la sol·licitud a través d'aquest formulari:
http://forms.freeknowledge.eu/index.php/195264?lang=ca

Hi ha informació del programa en aquesta pàgina:
http://emprenedoria.barcelonactiva.cat/emprenedoria/cat/programes/la-comunificadora.jsp
I en aquest dossier:
http://freeknowledge.eu/sites/freeknowledge.eu/files/Dossier%20info%20programa%20LaCo%202017.pdf
Està resumit en aquesta imatge:
http://freeknowledge.eu/sites/freeknowledge.eu/files/pictures/LaCoPrograma.jpg

Sobre l'edició de l'any passat s'ha fet aquesta publicació:
"Transitant cap al procomú: La Comunificadora"
http://freeknowledge.eu/sites/freeknowledge.eu/files/Dossier_La_Comunificadora2016.pdf

D'altra banda el programa tindrà 3 sessions obertes per conèixer el procés de treball dels projectes participants i que els assistents els facin aportacions; si voleu estar al corrent per assistir-hi m'ho podeu dir amb un missatge fora de la llista i us avisaré quan ho fem.

Abraçades!

David