Loomio
Tue 19 Dec 2017 12:14PM

Actueel: Vrijstelling winkeltijden

MVD Maarten van der Pol Public Seen by 374

Vrijstelling winkeltijden

Winkels wel of niet de mogelijkheid geven om zelf openingstijden in te vullen, dus ook in de nacht, blijft een discussiepunt in de gemeente. Totale vrijstelling zijn wij echter tegen. Dit kan overlast en oneerlijke concurrentie door grootwinkelbedrijven in de hand werken. Daarom moet er altijd een nuance mogelijk blijven op basis van de situatie ter plekke.

Toevoegen: Ruimere mogelijkheden wel aanbieden aan kleine ondernemers

S

Sebastiaan Wed 20 Dec 2017 2:24PM

misschien juist dat...grootwinkelbedrijven geen vrijstelling voor opening na 20:00 uur laten verkrijgen, waar kleine ondernemers dit wel moeten kunnen. Voor supermarkten een standaard uitbreiding tot 22:00 uur mogelijk maken.

G

Ger Sun 31 Dec 2017 4:26PM

vraag maar eens een kleine ondernemer met een winkel wat die vindt.

S

Sjoerd Sun 4 Feb 2018 12:13PM

Een kleine ondernemer kan niet met grootwinkelbedrijven concurreren op basis van prijs of openingstijden. Als de kleine ondernemer wil overleven, dan moet hij dat doen door een service te bieden die grootwinkelbedrijven niet kunnen. Bijvoorbeeld klantvriendelijkheid, service of assortiment.

Waarom ga ik bijvoorbeeld gebak halen bij Theo Blom, terwijl het daar duurder is en de AH ook nog eens langer open is? Het antwoord is lokaal assortiment (bv de domtorentjes of de Utrechtse spritsen) en het feit dat je na twee keer daar geweest te zijn al herkend wordt.