Loomio
Mon 5 Dec 2016 12:37PM

Helsinki DSC: Säännöllisiä meetuppeja Helsingissä (seuraava kokous ma 21.8)

VS Ville Saarinen Public Seen by 700

Helsinki1 DSC:n meetupeissa pääsee tapaamaan kasvotusten diemiläisiä, jakamaan huolensa Euroopan tilasta ja suunnittelemaan konkreettisia toimia demokratisaation toteuttamiseksi

Seuraava Meetup:
Maanantai, 21. elokuuta klo 20:00 – 22:00

Paikka:
Kirjasto 10: pienempi kokoustila2

VS

Ville Saarinen Mon 5 Dec 2016 12:44PM

@laurisnellman @laurileponiemi
Olisi tosi mukava kuulla teidän mietteitä tämän suhteen.

Toivomuksia tapaamispaikasta? Mun mielestä olis mukava jos meetupit olisivat jossain viihtyisässä paikassa ja olis varmaan myös osallistumisen kannalta hyvä, jos tästä kehkeytyisi sellainen tietynlainen rutiini. Tietysti voidaan nyt päättää yks paikka ja aika, ja koittaa saada sinne porukkaa paikalle. Siellä sitten voisi määrittää yhdessä (demokraattisesti tietenkin!) mikä sopisi kaikille.

Jos porukan koko pysyy n 5 henkilön paikkeilla, niin näitähän voisi mahdollisesti pitää myös jonkun kotona/kämpillä? Meillä ainakin on tilaa mukavasti Oulunkylässä :)

PN

Pekka Nikander Mon 5 Dec 2016 12:45PM

Hei Ville ja muut!

Tulisin mieluusti uusiin tilaisuuksiin, jos vain saan tiedon ajoissa. Kuten kai tässä on jo tullut mainostettua, olen yrittänyt hahmottaa rahan rakenteen ja yhteiskunnallisten rakenteiden suhteita jo yli vuosikymmenen, ja kuvittelen (ehkä katteettomasti :-) ) siitä jotain ymmärtäväni.

Valitettavasti omat arki-iltani ovat varsin varattuja niin, että yleensä arki-iltaisin käy vaan maanantaisin, eikä aina silloinkaan. Eli toivoisin, että ainakin osa tapaamisista olisi maanantaisin. Tai vaihtoehtoisesti työaikana, jota pystyn vapaammin järjestelemään. Voin myös järjestää sopivan kokoushuoneen Aalto-yliopiston Otaniemen kampukselta.

VS

Ville Saarinen Mon 5 Dec 2016 12:57PM

Moi Pekka, (loomio näköjään kadotti yhden kirjoittamani kommentin tästä välistä) rahasta, sen rakenteesta ja yhteiskunnallisista vaikutuksista olisi kyllä erittäin mielenkiintoista puhua enemmänkin. Maanantait voisivat olla itsellenikin hyviä päiviä, kannatan.

Otaniemi työaikana on tietysti haasteellinen muille säännöllisesti työssäkäyville, mutta on hyvä että on useampia vaihtoehtoja. Itselleni opiskelijana se on kyllä mahdollinen.

VS

Ville Saarinen Thu 8 Dec 2016 8:03AM

Tökkäilen hieman ettei tämä unohdu ;) @laurileponiemi @laurisnellman onko mitään mietteitä tämän suhteen?

LS

Lauri Snellman Thu 8 Dec 2016 5:42PM

Minulle käy ma 12.12. Tapaammeko vaikka klo 18? Minusta voisi olla paras tavata jossain keskustan kahvilassa. Voin tuoda mukaan oman kappaleeni Jussi Ahokkaan yhdessä Lauri Holapan kanssa kirjoittamasta kirjasta Rahatalous haltuun, ja ehkä tehdä lyhyen esityksen eri rahakäsityksistä.

VS

Ville Saarinen Fri 9 Dec 2016 10:48PM

Jos pidetään tulevana maanantaina jo, niin varotusaika voi olla aika lyhyt uusille diemistä kiinnostuneille? Lisäksi olen jo ehtinyt valitettavasti sopimaan maanantai-illan radio-ohjelman äänityksiä varten :/

Entäs jos pidettäisiin ensi viikolla tapaaminen poikkeuksellisesti keskiviikkona tai torstaina, ja sitten yritettäisiin pitää tulevat kokoukset maanantaina (tai toki jos maanantai ei sovi oikein muille, niin sitten täytynee miettiä muita mahdollisuuksia)?

Idea kirjasta on hyvä, esityksen sijaan mietin kuitenkin sitä, että ensimmäinen kokoontuminen kannattaa ehkä käyttää vähän tunnustelemiseen ja sen kuuntelemiseen, että mitä myös mahdolliset uudet osallistujat tapaamiselta haluavat.

Unohdin muuten sanoa, että koska viime kerralla Rikhardinkadun tapahtuman jälkeen puhuttiin aika paljon taloudesta, niin ehdotin että ensi kerralla käytäisiin läpi enemmän myös demokratiaa ja demokratian suhdetta talouteen.

LS

Lauri Snellman Sat 10 Dec 2016 11:32AM

Kävisikö tapaaminen alkavan viikon torstaina? Keskiviikko sopii minulle vähän huonosti.

Kannattaisiko meidän keskustella, mitä teemoja haluamme käsitellä ja sitten äänestää teoksesta? Näin saisimme valittua teeman, joka herättää paljon kiinnostusta. Järjestäytymiseen menisi yksi kerta, jolloin keskustelut venyvät joulun yli.

Talouden ja demokratian suhteen lukupiiriin kannattaisi ehkä ottaa Polanyin Suuri murros, tai sitten ehkä Rodrikia. Polanyi on ehdottomasti tuon alan klassikko. Kannattaisiko eri aiheista kiinnostuneiden ottaa kirjoja ja esitellä niitä, jotta pääsemme äänestämään teoksista?

VS

Ville Saarinen Tue 13 Dec 2016 1:10PM

@laurisnellman pahoitteluni hitaasta vastauksesta, olin vklopun virkistäytymässä poissa modernien viestintävälineiden luota. Lauri huomaan nyt, että olen varmaankin puhelimessa silloin epäonnistunut kommunikoimaan kunnolla näiden meetuppien alkuperäistä ideaa.

Eli tosiaan kyse oli silloin Rikhardinkadun tapahtuman jälkeen diemistä kiinnostuneista (4 kpl) uusista tyypeistä, joiden kanssa mentiin tapahtuman jälkeen kahville ja keskusteltiin reilun tunnin verran vielä lisää maailmanmenosta. Pekka tai Katja eivät olleet siis mukana kahvilassa, vaan lupasin informoida mukana ollutta porukkaa suoraan facebookin välityksellä seuraavasta tapaamisesta. He eivät ole vielä loomion käyttäjiä. Lukupiiristä tai kirjojen lukemisesta ei vielä puhuttu mitään, eikä ehditty myöskään Diemistä tai diemin filosofiasta/tavoitteista juurikaan vielä keskustella. Todettiin vain, että olisi tärkeää kokoontua tietyin väliajoin yhteen ja keskustella siitä, mikä tilanne on tällä hetkellä, ja katsoa muotoutuisiko tästä porukasta omaehtoisesti jotain. Useimmat olivat vasta vain vaivoin perillä Diemistä ja diemin toiminnasta; kaikkia yhdisti kuitenkin selvästi huoli nykykehityksestä. Sovittiin, että tapaaminen voitaisiin pitää esim kahden viikon kuluttua (siis tällä viikolla), ja että sitten mietittäisiin ja käytäisiin lisää läpi asioita esim demokratiaan liittyen.

Keskustelua itse lukupiiristä (nyt meneillään on muuten äänestys lukupiirin ensimmäisestä kirjavalinnasta ja säännöistä ) käydään tällä hetkellä täällä: Diem25 Finland Lukupiiri

VS

Ville Saarinen Tue 13 Dec 2016 2:47PM

Torstai on kyllä sittenkin lopulta hieman huono ajankohta :/ Itselläni on perjantaina tentti, johon en ole vielä ehtinyt yhtään lukemaan. Onnistuisiko ensi maanantai? Voisin infota ihmisiä facebookissa esim jo huomenna, niin mahdollisille osallistujille jäisi myös hieman varoitusaikaa.

@laurisnellman

Kannattaisiko meidän keskustella, mitä teemoja haluamme käsitellä ja sitten äänestää teoksesta? Näin saisimme valittua teeman, joka herättää paljon kiinnostusta. Järjestäytymiseen menisi yksi kerta, jolloin keskustelut venyvät joulun yli.

Tapaamiselle voisi luoda mun mielestä jonkinlaisen yleisluontoisen rungon/aihion. Mun mielestä voitaisiin antaa keskustelun syntyä ja edetä aluksi omalla painollaan (tutustua hieman, ja kuulostella millaisia toivomuksia ja tarpeita ihmisillä on) esim ensimmäisen tunnin ajan ja sitten toisen tunnin ajan vaikkapa koittaa miettiä konkreettisesti, että miten voitaisiin toimia yhdessä tulevaisuudessa (kokoontumiset, loomio, tapahtumat jne). Siinä sitten voi myös ehdottaa kirjan lukemista yhtenä varteenotettavana vaihtoehtona.

LS

Lauri Snellman Tue 13 Dec 2016 6:37PM

Minulle käy ensi maanantai. Myös Villen ehdotus teemaksi käy tosi hyvin. Nostin lukupiirin esiin, kun luulin, että oli jo päätetty tutustua johonkin asiaan tarkemmin.

Load More