Loomio
Mon 5 Dec 2016 12:37PM

Helsinki DSC: Säännöllisiä meetuppeja Helsingissä (seuraava kokous ma 21.8)

VS Ville Saarinen Public Seen by 700

Helsinki1 DSC:n meetupeissa pääsee tapaamaan kasvotusten diemiläisiä, jakamaan huolensa Euroopan tilasta ja suunnittelemaan konkreettisia toimia demokratisaation toteuttamiseksi

Seuraava Meetup:
Maanantai, 21. elokuuta klo 20:00 – 22:00

Paikka:
Kirjasto 10: pienempi kokoustila2

VS

Ville Saarinen Mon 5 Dec 2016 12:44PM

@laurisnellman @laurileponiemi
Olisi tosi mukava kuulla teidän mietteitä tämän suhteen.

Toivomuksia tapaamispaikasta? Mun mielestä olis mukava jos meetupit olisivat jossain viihtyisässä paikassa ja olis varmaan myös osallistumisen kannalta hyvä, jos tästä kehkeytyisi sellainen tietynlainen rutiini. Tietysti voidaan nyt päättää yks paikka ja aika, ja koittaa saada sinne porukkaa paikalle. Siellä sitten voisi määrittää yhdessä (demokraattisesti tietenkin!) mikä sopisi kaikille.

Jos porukan koko pysyy n 5 henkilön paikkeilla, niin näitähän voisi mahdollisesti pitää myös jonkun kotona/kämpillä? Meillä ainakin on tilaa mukavasti Oulunkylässä :)

PN

Pekka Nikander Mon 5 Dec 2016 12:45PM

Hei Ville ja muut!

Tulisin mieluusti uusiin tilaisuuksiin, jos vain saan tiedon ajoissa. Kuten kai tässä on jo tullut mainostettua, olen yrittänyt hahmottaa rahan rakenteen ja yhteiskunnallisten rakenteiden suhteita jo yli vuosikymmenen, ja kuvittelen (ehkä katteettomasti :-) ) siitä jotain ymmärtäväni.

Valitettavasti omat arki-iltani ovat varsin varattuja niin, että yleensä arki-iltaisin käy vaan maanantaisin, eikä aina silloinkaan. Eli toivoisin, että ainakin osa tapaamisista olisi maanantaisin. Tai vaihtoehtoisesti työaikana, jota pystyn vapaammin järjestelemään. Voin myös järjestää sopivan kokoushuoneen Aalto-yliopiston Otaniemen kampukselta.

VS

Ville Saarinen Mon 5 Dec 2016 12:57PM

Moi Pekka, (loomio näköjään kadotti yhden kirjoittamani kommentin tästä välistä) rahasta, sen rakenteesta ja yhteiskunnallisista vaikutuksista olisi kyllä erittäin mielenkiintoista puhua enemmänkin. Maanantait voisivat olla itsellenikin hyviä päiviä, kannatan.

Otaniemi työaikana on tietysti haasteellinen muille säännöllisesti työssäkäyville, mutta on hyvä että on useampia vaihtoehtoja. Itselleni opiskelijana se on kyllä mahdollinen.

VS

Ville Saarinen Thu 8 Dec 2016 8:03AM

Tökkäilen hieman ettei tämä unohdu ;) @laurileponiemi @laurisnellman onko mitään mietteitä tämän suhteen?

LS

Lauri Snellman Thu 8 Dec 2016 5:42PM

Minulle käy ma 12.12. Tapaammeko vaikka klo 18? Minusta voisi olla paras tavata jossain keskustan kahvilassa. Voin tuoda mukaan oman kappaleeni Jussi Ahokkaan yhdessä Lauri Holapan kanssa kirjoittamasta kirjasta Rahatalous haltuun, ja ehkä tehdä lyhyen esityksen eri rahakäsityksistä.

VS

Ville Saarinen Fri 9 Dec 2016 10:48PM

Jos pidetään tulevana maanantaina jo, niin varotusaika voi olla aika lyhyt uusille diemistä kiinnostuneille? Lisäksi olen jo ehtinyt valitettavasti sopimaan maanantai-illan radio-ohjelman äänityksiä varten :/

Entäs jos pidettäisiin ensi viikolla tapaaminen poikkeuksellisesti keskiviikkona tai torstaina, ja sitten yritettäisiin pitää tulevat kokoukset maanantaina (tai toki jos maanantai ei sovi oikein muille, niin sitten täytynee miettiä muita mahdollisuuksia)?

Idea kirjasta on hyvä, esityksen sijaan mietin kuitenkin sitä, että ensimmäinen kokoontuminen kannattaa ehkä käyttää vähän tunnustelemiseen ja sen kuuntelemiseen, että mitä myös mahdolliset uudet osallistujat tapaamiselta haluavat.

Unohdin muuten sanoa, että koska viime kerralla Rikhardinkadun tapahtuman jälkeen puhuttiin aika paljon taloudesta, niin ehdotin että ensi kerralla käytäisiin läpi enemmän myös demokratiaa ja demokratian suhdetta talouteen.

LS

Lauri Snellman Sat 10 Dec 2016 11:32AM

Kävisikö tapaaminen alkavan viikon torstaina? Keskiviikko sopii minulle vähän huonosti.

Kannattaisiko meidän keskustella, mitä teemoja haluamme käsitellä ja sitten äänestää teoksesta? Näin saisimme valittua teeman, joka herättää paljon kiinnostusta. Järjestäytymiseen menisi yksi kerta, jolloin keskustelut venyvät joulun yli.

Talouden ja demokratian suhteen lukupiiriin kannattaisi ehkä ottaa Polanyin Suuri murros, tai sitten ehkä Rodrikia. Polanyi on ehdottomasti tuon alan klassikko. Kannattaisiko eri aiheista kiinnostuneiden ottaa kirjoja ja esitellä niitä, jotta pääsemme äänestämään teoksista?

VS

Ville Saarinen Tue 13 Dec 2016 1:10PM

@laurisnellman pahoitteluni hitaasta vastauksesta, olin vklopun virkistäytymässä poissa modernien viestintävälineiden luota. Lauri huomaan nyt, että olen varmaankin puhelimessa silloin epäonnistunut kommunikoimaan kunnolla näiden meetuppien alkuperäistä ideaa.

Eli tosiaan kyse oli silloin Rikhardinkadun tapahtuman jälkeen diemistä kiinnostuneista (4 kpl) uusista tyypeistä, joiden kanssa mentiin tapahtuman jälkeen kahville ja keskusteltiin reilun tunnin verran vielä lisää maailmanmenosta. Pekka tai Katja eivät olleet siis mukana kahvilassa, vaan lupasin informoida mukana ollutta porukkaa suoraan facebookin välityksellä seuraavasta tapaamisesta. He eivät ole vielä loomion käyttäjiä. Lukupiiristä tai kirjojen lukemisesta ei vielä puhuttu mitään, eikä ehditty myöskään Diemistä tai diemin filosofiasta/tavoitteista juurikaan vielä keskustella. Todettiin vain, että olisi tärkeää kokoontua tietyin väliajoin yhteen ja keskustella siitä, mikä tilanne on tällä hetkellä, ja katsoa muotoutuisiko tästä porukasta omaehtoisesti jotain. Useimmat olivat vasta vain vaivoin perillä Diemistä ja diemin toiminnasta; kaikkia yhdisti kuitenkin selvästi huoli nykykehityksestä. Sovittiin, että tapaaminen voitaisiin pitää esim kahden viikon kuluttua (siis tällä viikolla), ja että sitten mietittäisiin ja käytäisiin lisää läpi asioita esim demokratiaan liittyen.

Keskustelua itse lukupiiristä (nyt meneillään on muuten äänestys lukupiirin ensimmäisestä kirjavalinnasta ja säännöistä ) käydään tällä hetkellä täällä: Diem25 Finland Lukupiiri

VS

Ville Saarinen Tue 13 Dec 2016 2:47PM

Torstai on kyllä sittenkin lopulta hieman huono ajankohta :/ Itselläni on perjantaina tentti, johon en ole vielä ehtinyt yhtään lukemaan. Onnistuisiko ensi maanantai? Voisin infota ihmisiä facebookissa esim jo huomenna, niin mahdollisille osallistujille jäisi myös hieman varoitusaikaa.

@laurisnellman

Kannattaisiko meidän keskustella, mitä teemoja haluamme käsitellä ja sitten äänestää teoksesta? Näin saisimme valittua teeman, joka herättää paljon kiinnostusta. Järjestäytymiseen menisi yksi kerta, jolloin keskustelut venyvät joulun yli.

Tapaamiselle voisi luoda mun mielestä jonkinlaisen yleisluontoisen rungon/aihion. Mun mielestä voitaisiin antaa keskustelun syntyä ja edetä aluksi omalla painollaan (tutustua hieman, ja kuulostella millaisia toivomuksia ja tarpeita ihmisillä on) esim ensimmäisen tunnin ajan ja sitten toisen tunnin ajan vaikkapa koittaa miettiä konkreettisesti, että miten voitaisiin toimia yhdessä tulevaisuudessa (kokoontumiset, loomio, tapahtumat jne). Siinä sitten voi myös ehdottaa kirjan lukemista yhtenä varteenotettavana vaihtoehtona.

LS

Lauri Snellman Tue 13 Dec 2016 6:37PM

Minulle käy ensi maanantai. Myös Villen ehdotus teemaksi käy tosi hyvin. Nostin lukupiirin esiin, kun luulin, että oli jo päätetty tutustua johonkin asiaan tarkemmin.

VS

Ville Saarinen Tue 13 Dec 2016 8:45PM

Eli maanantai voisi siis olla parempi. Pitäisi varmaankin miettiä myös paikkaa ja aikaa. Voisin ehdottaa ajankohdaksi esim klo 18 tai 19, mutta hyvistä kokoontumispaikoista en oikein ole itse perillä. Onko kellään helsinkiä paremmin tuntevalla tiedossa hyviä paikkoja? Voisiko esim kirjastosta varata kokoontumistilan?

@laurileponiemi @pekkanikander @katjakiuru
Miltä ensi maanantai kuulostaa, pääsettekö osallistumaan?

PN

Pekka Nikander Wed 14 Dec 2016 6:01AM

19.12. ei käy. Yleensä maanantai-illat käy, kuten aikaisemmin kirjoitin, mutta nekin tuppaavat täyttymään 2–3 viikkoa aikaisemmin, joskus sitäkin ennen. 9.1. ilta on vielä vapaa, mutta epäilen että viikon tai kahden päästä enää ei.

IM

Ilkka Mölsä Wed 14 Dec 2016 5:38PM

Hei. Voisin myös osallistua. Maanantai ja ilta-aika sopivat. T. Ilkka

KK

Katja Kiuru Wed 14 Dec 2016 8:38AM

Tuleeko perille: vaikuttaa, että maanantaina pääsen!Katja

VS

Ville Saarinen Wed 14 Dec 2016 6:09PM

Varasin alustavasti nyt Kirjasto 10:n ryhmätyötilan maanantaille. Varaaminen on muuten onnistuttu tekemään harvinaisen käteväksi nettipalvelun avulla.

Varaus on siis:
* maanantaille 19.12 klo 19-21.00

Osoite on:
Elielinaukio 20, 00100 Helsinki, linkki

Eli vanhan postitalon 2.kerroksessa. Sisäänkäynti on elielinaukion/rautatieaseman puolelta. Paikkoja on kahdelletoista, joten sen pitäisi riittää ainakin alkuun.

@pekkanikander
Joo Pekka ymmärrän kyllä enemmän kuin hyvin. Siltä kannalta olisi fiksua, että tapaamisista tehdään säännöllisiä (esim 2 viikon välein), jolloin ne on helpommin ennakoitavissa.

@ilkkamolsa @katjakiuru
Hienoa jos pääsette mukaan!

KK

Katja Kiuru Mon 19 Dec 2016 12:45PM

Hei, onko täksi illaksi sovittu tapaminen, vai mikä se joku maanantai oli? Kun en vaan osaa tätäkään kätevää sivustoa käyttää.. Katja, kädetön emäntä

KK

Katja Kiuru Mon 19 Dec 2016 1:34PM

nO NIIN, TOSSAHAN SE VIESTINI YLÄPUOLELLA NÄKYYKIN - ja caps lock oli vahingossa päällä: en tarkoita huutaa. Tänään siis. K ädetön

LS

Lauri Snellman Mon 19 Dec 2016 8:43PM

Kiitos tosi kivasta keskustelusta! Laitan sen pohjalta muutaman linkin hollantilais-amerikkalaisen oikeistopopulismitutkija Cas Mudden viimeaikaisiin kolumneihin:

Liberaali demokratia ei ole menossa minnekään: https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/dec/07/liberalism-austria-clinton-us-populist?CMP=share_btn_tw
Tarvitaan visio paremmasta tulevaisuudesta: http://europe.newsweek.com/1950s-1930s-racism-us-europe-nostalgia-cas-mudde-531546?rm=eu

KK

Katja Kiuru Tue 20 Dec 2016 9:34AM

Kiitos kaikille: samoin! Oli hyvä! Odotan jo seuraavaa, toivorttavasti ei tule mitään rahakasta keikkaa sille illalla, 9pv. Tuskinpa vain. Kiitos linkeistä, ehtispä tutustua..
Nyt siis hyvät pyhät ja arjet ja kaikki!! Katja

LS

Lauri Snellman Fri 23 Dec 2016 8:57PM

Laitan vielä jouluksi pari hyvää linkkiä. Yksi koskee Arendtin teosta Totalitarismien synty ja pari hyvää tekstiä brittiläiseltä politiikantutkija Nick Pearcelta. Hyvää joulua kaikille!

Arendtin näkökulma nykytilanteeseen: https://www.washingtonpost.com/news/monkey-cage/wp/2016/12/17/how-hannah-arendts-classic-work/
Miten vasemmisto voi vastata autoritarismiin: http://blogs.bath.ac.uk/iprblog/2016/12/15/how-the-left-should-respond-to-the-steady-march-of-nationalism/
Miten liberalismi voi selvitä: http://blogs.bath.ac.uk/iprblog/2016/12/21/liberalism-can-survive-but-it-has-to-renew-its-social-traditions/

IM

Ilkka Mölsä Sat 24 Dec 2016 1:14PM

Kiitos hyvistä linkeistä.

VS

Ville Saarinen Thu 5 Jan 2017 6:49PM

Kurkkasin jo jouluna vapaita aikoja ja Kirjasto 10n ryhmätyötilassa oli vapaana maanantaina 9.1 vain klo 20-22.00, joten varasin sen. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan! :)

KK

Katja Kiuru Tue 10 Jan 2017 9:00AM

Hei, olin pari päivää oksennustaudissa. Meni siinä tuo 9pv. Harmi! Nyt kunotudun oman työn pariin, että musta ei ehkä kuulu, mutta seurailen kyllä. Hyvää! Katja

VS

Ville Saarinen Tue 10 Jan 2017 2:13PM

Moikka Katja! Pahus, oksennustauti kyllä puristaa mehut yleensä aika hyvin niin miehestä kuin naisestakin :/ Taas oli hyviä keskusteluja mm talouden syvärakenteista, siitä mistä politiikassa puhutaan ja mitkä agendat jäävät sanomatta. Myös vallalla olevaa käsitteistöä ruodittiin ja sitä miten kieli ja erilaiset konseptit määrittelevät julkisen keskustelun kulkua. Mielenkiintoisia aiheita!

Seuraava meetup on jo sovittu kahden viikon päähän maanantaille 23.1. Kirjasto 10:n ryhmätyötila on jälleen varattu klo 20-22. Toivottavasti ensi kerralla teikäläinenkin pääsee jälleen mukaan :)

KK

Katja Kiuru Wed 11 Jan 2017 11:04AM

Kiitos Ville briefistä! Ehkä tavatessamme tuosta vielä jokunen avainajatus ääneen. Vaikuttaa, että pääsen 23.1. (kaveri houkuttelee Skabmagovaan Inariin - mutta jäänen työn takia stadiin). Odotan jo ilolla virkistävää älyllistä vaihtelua Teidän seurassanne. Ja aiheita riittää. Onko seuraavaa hahmoteltu vai syntyykö sitten siellä?
Ja tarkoitus on mennä tekemään itsestäni esittelyprofiili sivulle, missä teillä muillakin on... :)

VS

Ville Saarinen Wed 11 Jan 2017 1:53PM

Ei ole vielä hahmoteltu aiheita. Lauri S loi ketjun, jossa on tarkoitus jakaa linkkejä kokouksissa käsitellyistä aiheista: Helsinki Meetup: Linkkejä kokouskeskuteluista

LS

Lauri Snellman Tue 17 Jan 2017 6:09PM

Kannattaisiko maanantain 23.1. kokouksessa purkaa auki eri tapahtumia ja suunnitella tulevaa? Agendalle tulisi saada ainakin kauppapoliittinen tapahtumaviikko, metamodernismiseminaari, edistyksellinen agenda ja järjestäytymiskokous.

VS

Ville Saarinen Mon 23 Jan 2017 11:03PM

Tänään (ma 23.1) Meetupissa käytiin keskustelua @laurisnellman:n ideoimasta New Deal-tapahtumasta, sivuttiin hieman mahdollista organisaatiokokousta ja käytiin läpi hieman sitä, mitkä voisivat olla Diemin lähitulevaisuuden tavoitteita.


New Deal-tapahtumasta käytävään keskusteluun voi liittyä täällä


Kampanjasta ja tavoitteista on aloitettu keskustelua täällä..


@laurisnellman pitäisikö tuonne laittaa myös se näyttämäsi powerpoint-esitys niille, jotka eivät olleet tänään paikalla?

VS

Ville Saarinen Mon 23 Jan 2017 11:20PM

Tein uuden tilavarauksen maanantaille 6.2 samalle ajalle, toivottavasti mahdollisimman moni pääsee silloin paikalle!

@laurisnellman lähtösi jälkeen käytiin läpi hieman Harakan liike 2020 ehdotusta, ja yleisesti mietittiin mm nykyisen demokratian tilaa ja Yhdysvaltain presidentinvaalien tulosta.

TR

Tuulia Reponen Tue 24 Jan 2017 11:02AM

Päätittekö New Deal -tapahtumalle päivämäärää? Mitäs ajatuksia Harakan paperi teissä aiheutti? :) @villburn

KK

Katja Kiuru Tue 24 Jan 2017 2:26PM

Päivämäärää ei taidettu päättää tarkkaan, helmikuun lopssa, siis, jo! Riippunee tilojen sekä puhujie/alustajienn saatavuudesta. Joku voi muistaa tarkemmin..?
Aktivismia/aktiviteettiä kaipaavat ilmoittautukoon mukaan järjestelyihin! :)
Emme perehtyneet Harakan paperiin, silmäilimme vain, jäi vähän kesken, kun kello tuli 22. Minulla vahaa antipatiaa hra Harakkaa kohtaan, koska kirja-arvostelussaan taannoin (2009?) kannusti sananvapauden rajoittamiseen koskien opettajaamme Jouko Turkkaa. Tarkoitan, että työstän Hesarissa saska Saarikosken myötävaikutuksella painettua asiaa edelleen tykönäni, ja niinpä ajatukseni ovat värittyneitä ja reaktiivisiä. NäinHarakan paperissa draaman tajuista markkinointihenkeä. Tulkoon nyt sanottua vielä täällä, kuten jo eilen livenä, demokratiakokeilussa, jos jossain. Katja

KK

Katja Kiuru Tue 24 Jan 2017 10:16AM

Kiitos Ville, Lauri ja muut. Kahden viikon päästä siis taas! Katja

VS

Ville Saarinen Tue 24 Jan 2017 3:06PM

@tuuliareponen @laurisnellman tarkkaa päivämäärää ei käsittääkseni vielä saatu lyötyä lukkoon? Konseptissa on vielä jonkun verran mietittävää. Katsotaan josko keskustelu lähtisi käyntiin täällä loomiossa vielä paremmin.

Harakan aloite Liike 2020:stä koettiin paikoin sisäisesti ristiriitaiseksi, Katja sitä jo hieman kuvailikin. Laskisin Harakan kuitenkin jollain tasolla potentiaaliseksi yhteistyökumppaniksi. Tekstiä ei tosin aivan ehditty käydä yhdessä loppuun asti läpi asti. Lopussa on vielä Harakan mietintää talouden ja demokratian suhteesta:

Täältä voi lukea itse artikkelin jota käsiteltiin: Harakka: Liike 2020

KK

Katja Kiuru Wed 25 Jan 2017 9:30AM

Huom vielä: kuvailuni perustuu kokemuksen värittäneeseen katseeseen, reaktioni ilmaisunvapauden rajoittamisehdotukseen (Harakan HS:n kirjoitus). Pitänee konfrontoida itse dramaturgi-toimittaja-pirunteatterilais- Harakkaa, jotta pääsee tästä etiäppäin.. Tilaisuuden tullen, uudestaan, sillä lähestyin jo tuolloin (HS:n kirjoitus) häntä, mutta en saanut mitään vastausta... Maan tapa? Eli minun puolestani: tervetuloa.

LS

Lauri Snellman Wed 25 Jan 2017 12:53PM

Kalvot jäivät kesken, voimme varmaan keskustella järjestäytymismalleista ja kampanjoista ensi kerralla. Käykö, että teen niihin joitain korjauksia tällä viikolla ja laitan sitten kalvot nettiin?

KK

Katja Kiuru Wed 25 Jan 2017 2:18PM

Kuulostaa hyvälle Lauri, ja jos 'kaikki' ovat seuraavlla kerralla tutustuneet, pääsemme jouhevammin asiaan. Sittenhän nekin, jotka eivät pääse paikalle, pääsevät kartalle.

KK

Katja Kiuru Wed 25 Jan 2017 3:26PM

Ehdotus mahdollisesta alustajasta Talous/ New Deal - tilaisuuteen. Viitaten, mitä lopussa sanailimme Wilhelm Reichin Fasismin massapsykologiasta: Veltto Virtanen hallitsee käsittääkseni laajemminkin Reichin tuotantoa. Keskiössä Reichin maailmankuvassa on, että yhteiskuntajärjestyksemme ovat luoneet luonnostaan ja olemuksestaan erkaantuneen, vieraantuneen ihmisen ja että kaikki nämä maalliset taistelumme juontuvat kehopsyyken biopathioista, vinoutumista, josta kaikki sairaudetkin juontavat.
Veltto voisi tuoda tämän holistisen näkökulman keskusteluun, kuvittelen. Lisäksi hän on huomiota herättävä hahmo - millaista, nykyään, en tiedä, en vielä kuuklaillut, laitoin tämän idean heti ylös tänne... :sweat_smile:

KK

Katja Kiuru Fri 27 Jan 2017 11:10AM

Hei, taisin pelästyttää kaikki Veltto-ehdotuksellani? En ota vakavasti.. Jaan tässämahdollisen mielenkiinnon varalta yhden Wilhelm Reichin lanseeraamista keskeisistä käsitteistään, ensin suomentamanani, sitten englanninnoksena. Se kertoo hänen holistisesta näystään...:

”Käsite ’emotionaalinen rutto’ ei ole halventava ilmaus. Se ei merkitse tietoista pahansuopuutta, moraalista tai biologista rappeutumista, moraalittomuutta, jne. Organismi, jonka luonnollinen liikkuvuus on syntymästä asti jatkuvasti estetty, kehittää keinotekoisia liikkumisen tapoja. Se ontuu tai käyttää kainalosauvoja. Samoin ihminen, jonka itsesäätelevät elämänilmaisut ovat syntymästä asti tukahdutettu, kulkee elämässään emotionaaliseen ruttoon nojaten. Emotionaalisen ruton vaivaaman ihmisen luonnekuva on ontuva. Emotionaalinen rutto on organismin krooninen biopathia. Se tunkeutui inhimilliseen yhteiskuntaan ensimmäisen genitaalis-seksuaalisen massatorjunnan myötä; siitä kehittyi paikallinen (endemic) sairaus, joka on kiduttanut maailmaa tuhansia vuosia. Ei ole syytä olettaa, että emotionaalinen rutto siirtyisi äidiltä lapselle periytymällä. … Emotionaalisen ruton jäljet ovat nähtävissä niin ihmisorganismissa kuin yhteiskunnallisessa elämässä. Silloin tällöin emotionaalinen rutto kehittyy epidemiaksi niin kuin muut tarttuvat taudit, kuten paiserutto ja kolera. ER epidemian puhkeaminen näyttäytyy laajalti levittyvänä ja väkivaltaisena sadismin ja rikollisuuden kasvuna pienessä ja suuressa mittakaavassa. Yksi er:n ilmentymistä oli katolisen kirkon inkvisitio keskiajalla, toinen kansainvälinen fasismi 1900-luvulla.”
Character Analysis:
The term “emotional plague” is not a derogatory phrase. It does not connote conscious malevolence, moral or biological degeneracy, immorality, etc. An organism whose natural mobility has been continually thwarted from birth develops artificial forms of movement. It limps or walks on crutches. In the same way, a man goes through life on the crutches of the emotional plague when the natural self-regulating life expressions are suppressed from birth. The person afflicted with the emotional plague limps characterologically. The emotional plague is a chronic biopathy of the organism. It made an inroad into human society with the first mass suppression of genital sexuality; it became an endemic disease which has been tormenting people the world over for thousands of years. There are no grounds for assuming that the emotional plague is passed on from mother to child in a hereditary way. - - - The effects of the emotional plague can be seen in the human organism as well as in the life of society. Every so often, the emotional plague develops into an epidemic just like any other contagious disease, such as the bubonic plague or cholera. Epidemic outbreaks of the emotional plague become manifest in widespread and violent breakthroughs of sadism and criminality, on a small and large scale. One such epidemic outbreak was the Catholic Inquisition of the Middle Ages; the international fascism of the twentieth century is another.”

VS

Ville Saarinen Tue 14 Feb 2017 8:40AM

Uusi tilavaraus on jälleen tehty maanantaille 27.2. Eilisestä kokouksesta unohtui valitettavasti ottaa kuva @kimmoneihum piirtämästä aikajanasta.

Samoja asioita voi kuitenkin kerrata omasta muistista tänne:
New Deal suunnitteluketju

VS

Ville Saarinen Mon 27 Mar 2017 5:00PM

Oon tänään n 10 minuuttia myöhässä :) huomioikaa pienempi tilavaraus!

VS

Ville Saarinen Tue 4 Apr 2017 8:20AM

Tein uuden facebook-tapahtuman ja varasin tilan. Nähdään Kirjasto kympissä ensi maanantaina!

KK

Katja Kiuru Tue 4 Apr 2017 8:44AM

Kävin eilenkin, varmuuden vuoksi :)

VS

Ville Saarinen Wed 5 Apr 2017 6:32PM

Ah, olis voinut tietysti aikasemminkin päivittää tän :D sori!

KK

Katja Kiuru Wed 5 Apr 2017 7:58PM

Hei, vaik olisitkin, en välttämät olis huomannu, ja oli hyvä syy liikahtaa ihmisten ilmoille :) et älä soimaa ittees :smiley:

TR

Tuulia Reponen Mon 10 Apr 2017 7:50AM

Hyvää kuntavaalien jälkeistä maanantaita!
Muistakaa vastata Diemin sisäisen demokratian työryhmän valmistelemaan kyselyyn. Linkki kyselyyn löytyy tästä ketjusta. Voin siellä myös vastata kyselyyn liittyviin kysymyksiin, sillä olen ollut mukana valmistelemassa kyselyä. :)

KK

Katja Kiuru Mon 24 Apr 2017 9:25AM

Tulossa tänään! mutta hiukka liukuvalla aikataululla. :) K

KK

Katja Kiuru Mon 24 Apr 2017 2:08PM

.. en ehkä sittenkään pääse: venähdytin kunnolla selän työmaalla, pitänee levätä aloillaan, että jo huomenna jaloillaan!.. Pahus!..katellaan. Kirjotelkaa sit, mitä sanailitte.. :)

TR

Tuulia Reponen Mon 24 Apr 2017 5:23PM

Yritin päästä keskusteluun mukaan, mutta ilmeisesti Mumble ei ole pystyssä, kun en sinne päässyt. Yritin tavoitella @villburn mutta hän ei vastannut.

KK

Katja Kiuru Mon 24 Apr 2017 5:37PM

ehkä piuhoittelevat hitaasti siel miitingissä.. mul ei vieläkään mumblea, odotan uutta konetta..

KK

Katja Kiuru Sat 29 Apr 2017 11:23AM

Hei kaikki, tässä HS:ltä ryhdikäs esitys Ylen tilanteesta, josta puhuttiin käydessäni Kirjasto10:n isossa ryhmätilassa taannoin:
hs.fi/paivanlehti/29042017/art-2000005190107.html

KK

Katja Kiuru Sat 29 Apr 2017 11:25AM

....olikin Vieraskynä (ilmankos...) :)

VS

Ville Saarinen Mon 8 May 2017 11:32AM

Huom diemiläiset, tänään kirjasto 10ssä meetup. Iso ryhmätila oli varattu, joten kokoonnutaan yhteen pienemmistä tiloista: pienempi ryhmätila 2

En taida valitettavasti itse keretä tänään mukaan - huominen tenttii vaatii nyt jakamattoman huomion.

Muistakaa kuitenkin tänään muiden mielenkiintoisten keskustelunaiheiden lomassa sopia myös seuraavasta kokouksesta ja ilmoittaa mulle tähän, niin tiedän tehdä seuraavan tilavarauksen :)

KN

Kimmo Neihum Tue 9 May 2017 6:36AM

@villburn @laurisnellman Seuraava kokous on 22.5, voitteko tehdä tilavarauksen? Tila on varattu 20.00-20.30 mutta voisimme saada 2030-22.00, ja puhujavieraskin olisi tulossa.

VS

Ville Saarinen Tue 9 May 2017 8:57AM

Hieno juttu, Lainako tulee keskustelemaan rahareformista ja talousdemokratiasta?
Varaus tehty tilaan (iso) Ryhmätila ajalle:

 • Maanantai, 22. toukokuuta klo 20:30 – 22:00
KN

Kimmo Neihum Tue 9 May 2017 10:24AM

Kiitos Ville! Kyllä saamme Talousdemokratian edustajalta puheenvuoron. Palaan vielä yksityiskohtiin tarkemmin.

TR

Tuulia Reponen Tue 9 May 2017 11:51AM

Onko esitystä mahdollista seurata etänä videopuhelun kautta?

KN

Kimmo Neihum Tue 9 May 2017 12:56PM

Tuulia, yritetään järjestää, olis varmasti hyväksi!

PN

Pekka Nikander Tue 9 May 2017 11:04AM

Maanantaina 22.5. on myös tilaisuus Helsingin paikallisrahasta, klo 18 Sörnäisissä. En tiedä vielä paljon muuta kuin ajan ja paikan.

KN

Kimmo Neihum Tue 9 May 2017 12:57PM

Kiitos Pekka, tiedosta!

TR

Tuulia Reponen Mon 15 May 2017 2:04PM

Berliinistä pyysivät koordinaattoreita kertomaan seuraavat asiat sukupuolta koskevan työpajan suunnittelemisen tueksi: binäärisukupuolijakauma (m/n), ihonvärijakauma (valkoiset vs. muut), ikäjakauma (nuoret/vanhat) ja koulutusjakauma (akateemiset/ei-akateemiset). Originaali viesti alla. Sukupuolta ja koulutusta kysytään aikaa kökösti minusta tuossa, minusta jokainen voi päättää itse miten asian mieltää, eikä annettua skaalaa tarvitse noudattaa, jos se ei kuvaa itseä. Voisitteko kerätä omasta paikallisryhmästänne em. tiedot ja välittää mulle ne, niin voin jakaa koordinaattorien listalla? Nimeän sut Helsingin yhteyshenkilöksi @katjakiuru ok? Tulokset voi laittaa tähän ketjuun, mulle sähköpostilla etunimi.sukunimi(at)gmail.com tai sitten diem25finland(at)protonmail.com Dedis on 24.5.!!!


EVALUATION

Dear all,

Berlin is coming up soon.

We are planning a workshop on the issue of "Gender in DiEM". Therefore we kindly ask for your help.

Can you please:

count the number of men/women in your DSC?

white/people of colour

age (more young/old people?)

academics/ non-academics.

It would be amazing if you could give us the numbers according to this list.

Thanks a lot.

We r really looking farward to meeting you all!

Best

Elisa, Roberta, Krisztina

KK

Katja Kiuru Wed 17 May 2017 5:45AM

Ok, Tuulia, otan ensi maanantaina puheeksi, ja laitan sulle, jos jotain saan kasaan.

TR

Tuulia Reponen Wed 17 May 2017 7:52AM

Kiva! Kiitos @katjakiuru :)

KN

Kimmo Neihum Mon 22 May 2017 4:19PM

Muistutus vielä että tänään aloitetaan 20.30, ja silloin paikalla myös Valtteri Aaltonen Talousdemokratiasta! @katjakiuru @laurisnellman @ilkkamolsa @pekkanikander ja muut...

TR

Tuulia Reponen Tue 23 May 2017 1:04PM

@katjakiuru @kimmoneihum Muistitteko suorittaa kyselyn eilen? Pitäis Elisalle kertoa teidän DSC:n sukupuoli ym. jakaumat mahdollisimman pian.

KK

Katja Kiuru Tue 23 May 2017 1:21PM

No en muistanu yhtään!!!
Miten hoidetaan: ei varmaan voi sanoa, että mun nähdäkseni kakki muut paikallolijat oli miehiä paitsi minä? Ko tää o nii arkaa näiden genrejen kans nykyää!
Pahoittelen lahoa päätä!!: laho tarttunut tuolta 100+v. rakennuksen perustuksista?..
Meitähän käy 4-5, joista mä olen ainoa tunnistettavasti ei-mies; ja myönnän sen. Jos tosta nyt prosentit niille laskis?..

TR

Tuulia Reponen Wed 24 May 2017 9:19AM

@katjakiuru taulukoin Loomiossa olevan esittelyketjun perusteella ja laitoin äsken vastaukset Berliiniin. Asia on hoidettu. :)

VS

Ville Saarinen Wed 31 May 2017 8:27AM

:star:

Helsingin diemiläiset!

Kesä on päässyt jälleen yllättämään, talvi ja kevät meni vauhdilla!

Kesän aikataulua voisi hieman miettiä, sillä Kirjasto 10 on kesällä auki vain klo 20.00 asti ja meidän normaali kokousaika on siksi poissuljettu (ellei sitten nähdä jossain muussa vapaammassa tilassa, joka ei liene kesällä mahdoton ajatus sekään). Lisäksi Kirjasto 10:n iso ryhmätila, jossa ollaan yleensä kokoustettu on pitkälti varattu kesäkuun viimeiselle viikolle asti.

Omasta mielestä meidän järjestämät keskustelut ja tilaisuudet ovat olleet tosi antoisia ja on ollut kiinnostavaa olla mukana meiningissä. Olisi mukava jatkaa myös kesällä, joten ois mukava keskustella hieman päivästä ja tavasta jolla jatketaan.

Katsoin Varaamosta tiloja ja vapaita iltoja, listailen tähän muutamia ja voidaan sitten esim keskustella lisää:

 • Ryhmätila Keinu: Töölön kirjasto, 6 hengelle

  • Vapaa torstai-iltaisin, esim klo 18-20
  • viihtyisän näköinen; avara + tarjoaa omaa rauhaa
  • sijainti ok
 • Kokoustila 2: Kirjasto 10, 7 hengelle

  • Sermeillä erotettu, tässä ollaan oltu aikaisemminkin,
  • äänieristys heikko,
  • sijainti hyvä,
  • paljon vapaita aikoja
 • Ryhmätila: Itäkeskuksen kirjasto, 8 hengelle

  • Rauhallisen näköinen erillinen kokoushuone
  • heikkoutena sijainti
  • vapaita aikoja hyvin, esim ti-to klo 18-20

Lisäksi vapaita ja hyviä ilmaisia tiloja löytyy myös kantakaupungin ulkopuolelta, täältä voi bongailla ja ehdottaa:
https://varaamo.hel.fi/

KK

Katja Kiuru Wed 31 May 2017 9:03AM

Kiitos Ville, taas rehkit tapaamisemme eteen!
Itäkeskukseen pääsee metrolla vitkaan tarvittaesssa.
Töölön kirjasto on houkuttavin!
Kuulotellaan.

KN

Kimmo Neihum Thu 1 Jun 2017 1:47PM

Kaikki näyttää hyvältä, kiitos, Töölö parhaalta! Itiskin on varmaan mahdollinen. Kirjasto 10 tunnetusti keskeinen mutta sermitilat vähän liian avoimet.

VS

Poll Created Mon 5 Jun 2017 11:22AM

Helsinki Meetup: Äänestys kesän tapaamisten aikataulusta Closed Sun 11 Jun 2017 9:13AM

Outcome
by Ville Saarinen Mon 12 Jun 2017 7:38AM

Maanantai klo 16-18 näyttäisi sopivan parhaiten meidän neljän äänestäneen aikatauluun. Jatketaanko siis sillä koko kesän läpi? Sillä tavalla kesän Diem-meetupit olisivat siis alustavasti seuraavat maanantait:

26.6
10.7
24.7
7.8
21.8

Mikä viikonpäivä olisi sopivin tapaamisille? Esim torstait ovat Töölön ryhmätilassa pitkälti vapaita klo 18-20. Katso tähdellä merkitty postaukseni tässä ketjussa.

OHJE!

Voit valita useamman vaihtoehdon sen mukaan mikä sopii parhaiten omaan aikatauluun. Valitse esim yhdistelmä: sopivin viikonpäivä (vaikka torstai) ja sopivin kellonaika (vaikkapa klo 18-20 jos aikaisempi aika ei sovi). Voit valita myös useamman päivän ja useamman kellonajan jos ne sopivat hyvin aikatauluusi

Results

Results Option % of points Voters
Maanantai 26.7% 4 VS KN IM LS
Aika: klo 16-18 26.7% 4 VS KN IM LS
Torstai 20.0% 3 VS KN LS
Aika: klo 18-20 13.3% 2 VS KN
Tiistai 6.7% 1 VS
Keskiviikko 6.7% 1 VS
Perjantai 0.0% 0  
Sunnuntai 0.0% 0  
Aika: muu aika 0.0% 0  
Undecided 0% 31 JK TV T TB MS DU KP TR ST JJO MM AM ES MN HL PF HP ML DU MU

5 of 36 people have voted (13%)

VS

Ville Saarinen Mon 5 Jun 2017 11:25AM

Aika: klo 18-20
Aika: klo 16-18
Torstai
Keskiviikko
Tiistai
Maanantai

Aikataulu joustava, perjantai ja lauantai voivat olla vaikeimpia

KK

Katja Kiuru Sat 10 Jun 2017 10:37AM

Hei, nyt ei pysty arviomaan kesää ollenkaan.. Olen kuulolla.

VS

Ville Saarinen Mon 12 Jun 2017 7:31AM

Äänestysaika kesän kokoontumisajoista on umpeutunut

Maanantai klo 16-18 näyttäisi sopivan parhaiten meidän neljän äänestäneen aikatauluun. Jatketaanko siis sillä koko kesän läpi? Sillä tavalla kesän Diem-meetupit olisivat siis alustavasti seuraavat maanantait:

 • 26.6
 • 10.7
 • 24.7
 • 7.8
 • 21.8

Mitenhän @markoek, et ole tainnut seurailla hetkeen loomiota, saisinkohan manattua sut tänne mukaan näin tägäämällä; sopiiko maanantait klo 16-18 sun aikatauluun? :sweat_smile:

VS

Ville Saarinen Mon 12 Jun 2017 7:37AM

Tämä viikko on hieman poikkeus kun ei olla päästy varaamaan tilaa etukäteen, Kirjasto 10, Töölön kirjasto ja Itäkeskus ovat varattuja tänään klo 16-18 ja 18-20. Klo 19-20 on Kirjasto 10:n pienemmissä ryhmätilassa vielä vapaa jos halutaan pitää puolikas meetup.

Töölössä olisi tänä torstaina klo 17-20 vapaata. Sopisiko siitä kahden tunnin lohko jommin kummin päin?

KN

Kimmo Neihum Mon 12 Jun 2017 8:43AM

Torstai 15.6 klo 17-19 sopis kyllä.

KK

Katja Kiuru Mon 12 Jun 2017 10:25AM

..kuulolla...

VS

Ville Saarinen Mon 12 Jun 2017 10:30AM

Torstai klo 17-19 käy ihan hyvin omaankin aikatauluun :) mitenkäs muut?

IM

Ilkka Mölsä Tue 13 Jun 2017 8:44AM

Moi, yritän ehtiä paikalle.

LS

Lauri Snellman Mon 12 Jun 2017 12:11PM

Torstai käy kyllä ihan hyvin. Tälle maanantaille ei enää varmaan saada tiloja. :P

ME

Marko Ek Mon 12 Jun 2017 3:51PM

Sait manattua. Kesän aikataulu sopii mulle hyvin, samoin tän viikon torstai

VS

Ville Saarinen Tue 13 Jun 2017 10:43AM

Tein nyt varauksen torstaille, nähdään siis Töölön kirjastossa klo 17.00!

IM

Ilkka Mölsä Thu 15 Jun 2017 9:03AM

Valitettavasti tänään en pääse tulemaan.

VS

Ville Saarinen Thu 15 Jun 2017 11:05AM

Harmi Ilkka, (nyt on kyllä helppo löytää mielenkiintosia keskustelunaiheita). Toivotaan, että päästään koko porukalla paikalle sitten maanantaina 26.6

KK

Katja Kiuru Tue 13 Jun 2017 1:10PM

Yritän ehtiä paikalle, mäkin.

VS

Ville Saarinen Thu 15 Jun 2017 1:29PM

Eli mumbleen pääsee mukaan syöttämällä mumble-ohjelman serverin tietoihin seuraavat tiedot:

osoite: giants.duckdns.org

portti: 64738

Käyttäjänimen voi valita omantunnon mukaan ;)
Salasanaa ei vaadita.

VS

Ville Saarinen Sun 25 Jun 2017 10:11AM

Hei stadilaiset! Olin unohtanut päivittää kokousajankohdan aikaisemmin. Varasin siis vasta nyt huomiselle ajan klo 16-18. Paikkana on jälleen tuttu Kirjasto 10, mutta pienempi Kokoustila1 (sermeillä). Olisin varannut Töölön kirjastosta meille rauhallisemman tilan, mutta siellä ei ollut enää vapaata.

En ole vielä ihan varma siitä, että pääsenkö paikalle huomenna. Tämä juhannus on mennyt Turussa sairaalassa meidän äidin sairastelun takia, ja saattaa olla että palailen maisemiin vasta tiistaina tai keskiviikkona. Joka tapauksessa, tulkaa moikkailemaan ja päivittämään kesän kuulumiset ketkä kynnelle kykenette!

KK

Katja Kiuru Mon 26 Jun 2017 8:37AM

Kiitos ville vaivoista! Jaksamista, tsemii sinne!
En ole vielä varma, pääsenkö itse paikalle, vaikka kiva olis...

KN

Kimmo Neihum Mon 26 Jun 2017 10:13AM

Mä menen ainakin paikalle, ja tein FB-tapahtuman myös. Paranemisia äidille! Toivottavasti myös uusia saataisiin tänään mukaan.

RA

Risto Ala-Kaila Mon 26 Jun 2017 1:39PM

Sorry, mut en taida saada yhteyttä Mumblella: Server connection failed! Onkohan Ville siellä paikalla??

KN

Kimmo Neihum Mon 26 Jun 2017 5:22PM

Risto, sorry Ville ei paikalla eikä Mumble ollut päällä. Ideoita kuitenkin syntyi taas ja päivitys tulossa tänne Loomioon. Yritämme kasvattaa resursseja ja saada myös kommunikaation toimimaan paremmin.

RA

Risto Ala-Kaila Mon 26 Jun 2017 5:29PM

OK

Terveisin,

Risto Ala-Kaila

VS

Ville Saarinen Mon 24 Jul 2017 12:06PM

Onko tänään Töölöön tulossa porukkaa?

VS

Ville Saarinen Mon 24 Jul 2017 12:13PM

Päivitin tämän päivän kuvauksen vasta nyt, joka ei varmasti auta asiaa :/

Siirretäänkö fyysinen kokous vaikka mumble-kokoukseksi myöhemmin viikolle?

LS

Lauri Snellman Mon 24 Jul 2017 3:31PM

En päässyt kokoukseen. :( Mumble-kokous käy minulle paremmin. Mikä päivä valitaan? Minulle kävisi parhaiten to.

KN

Kimmo Neihum Tue 25 Jul 2017 9:41AM

Mulle saattaa to onnistua - mutta pitäkää Mumble ilman mua joka tapauksessa. Satsataan seuraavaan tapaamiseen sitten 7 elokuuta. Huom torstaina kait myös CC:n FB-live, jos joku ehtii seurata ja referoida niin olis hienoa.

TR

Tuulia Reponen Wed 26 Jul 2017 7:44AM

Oon varaamassa kyytejä Helsinkiin. Alustavasti olen miettinyt Onnibussia, joka saapuu ma 7.8. klo 15:35 (Helsinki/Viikki). Olisiko mahdollista pitää kokous illalla, jotta kerkeän hyvin Viikistä keskustaan? Olen siis kattelemassa syksyä varten paria asuntoa, koska tulen kahdeksi kuukaudeksi töihin yhteen tutkimusprojektiin. ^

Edit: Varasin kyydin, joka tuo minut Kamppiin klo 15:55. Kokousta ei tarvitse siirtää iltaan, mutta riippuen paikasta, saatan olla enemmän tai vähemmän myöhässä, jos pidätte sen totuttuun aikaan klo 16.00.

KK

Katja Kiuru Mon 24 Jul 2017 12:13PM

Aargh..en näy pääsevän...

KK

Katja Kiuru Mon 24 Jul 2017 12:15PM

Tänään olisin kyl ehkä koneen äärellä, viikolla vihdoin landelle ja lomalle! Mut kuulolla :)

VS

Ville Saarinen Mon 24 Jul 2017 5:09PM

Joo, tämänpäiväinen ei ihan mennyt putkeen omalta osaltanikaan. To käy omaan aikatauluun myös hyvin :)

VS

Ville Saarinen Wed 26 Jul 2017 8:32AM

Kiva jos pääset Tuulia kanssa mukaan, omaan aikatauluun käy myös siirto iltaan esim klo 18.00-20.00. Töölön kirjasto on vain kasiin asti auki, joten pitäisin klo 18.00 jonkinlaisena takarajana (jos halutaan olla kirjastossa). Mitäpä ovat muut mieltä?
@laurisnellman @kimmoneihum @ilkkamolsa @markoek @katjakiuru

TR

Tuulia Reponen Wed 26 Jul 2017 3:17PM

Kello kuus käy varmasti mulle :)

VS

Ville Saarinen Wed 26 Jul 2017 4:43PM

Pistänkö huomenna vaikka klo 19.00 mumblen pystyyn?

VS

Poll Created Wed 26 Jul 2017 4:55PM

Onko torstai klo 19.00 sopiva aika diemin mumble-kokoukselle? Closed Thu 27 Jul 2017 7:01AM

Diem-meetup siirtyy tällä viikolle Töölön kirjastosta internettiin. Ruksailkaa mikäli pääsette osallistumaan - vaihtoehtoista kellonaikaa saa myös ehdottaa.

Mumble on äänichat-sovellus, jolla voidaan toteuttaa jopa kymmenien ihmisten samanaikainen chat huomattavasti esim Skypeä viiveettömämmin, suosittelen kokeilemaan ja voin tarjota myös avustusta ensikertalaisille.

Results

Results Option Voters
Yes 1 VS
No 0  
Undecided 35 JK TV T TB MS DU KP KN TR ST JJO IM MM AM ES MN HL PF HP ML

1 of 36 people have voted (2%)

LS

Lauri Snellman Thu 27 Jul 2017 10:02AM

Voi, en varmaan pääse Mumbleen tänään klo 19. :(

VS

Ville Saarinen Thu 27 Jul 2017 3:23PM

Taisi kesä tehdä meille tenät. Siirretään siis suosiolla meetup 7.7 maanantaille. Kuten Kimmo sanoikin, panostetaan siihen kertaan sitten kahta kauheammin. Ja nyt saadaan myös Tuulia @tuuliareponen messiin :)

Varaanpa sen kunniaksi meille samalla kertaa myös Töölön kirjastosta pidemmän ajan, eli klo 17-20 ihan varmuuden vuoksi. Sitä ei tarvitse käyttää kokonaan mikäli ei sovi omaan aikatauluun. Nähdään silloin!

KN

Kimmo Neihum Thu 27 Jul 2017 6:58PM

Jep, eli 7 elokuuta nähdään!

KK

Katja Kiuru Sat 29 Jul 2017 10:09AM

hei, onko otsikossa vahingossa heinäkuu elokuun sijaan?.. Näkyy :)

VS

Ville Saarinen Sun 20 Aug 2017 9:53PM

Tällä kertaa varaus jäi taas myöhään, pahoittelut - ei ollut monia vaihtoehtoja enää jäljellä. Hyvä uutinen on se, että Kirjasto 10 on jälleen auki klo 22.00 asti. Varasin entisen aikataulun mukaisen ajan tänäiselle klo 20-22.00. Tila on kuitenkin Kirjasto 10:n pienempi kokoustila 2.

KK

Katja Kiuru Mon 21 Aug 2017 8:55AM

Hei, hitsi en pääse: kts sposti.. :)

KK

Katja Kiuru Fri 29 Sep 2017 12:14PM

Hei, ei näy tapahtumiä tai keskusteluja täällä, kun nyt pitkästä aikaa tulin katsomaan: ei ole s-postiinkaan tullut mitään sitten elokuun... Olisi kiva kuulla teistä jotain, ja ellei täällä, niin saa lähestyä mun etunimisukunimi @gmail.com

RA

Risto Ala-Kaila Tue 31 Oct 2017 8:53AM

Hei, Katja, minustakin olisi mukava pitää pientä virinää yllä tällä suunnalla!

KK

Katja Kiuru Tue 31 Oct 2017 9:47AM

..niin kuin kesä vaan jatkuis kun ei ketään näy.. Pitää tutustua DIEMin tilanteeseen: siitä ilmeisesti puuhataan puoluetta, en ole omilta bisneksiltäni ehtinyt seurata oikein. Oletko sä Risto ajan tasalla niissä? Kuvittelen, että me muutamat täällä Helsingissä voitais jatkaa keskustelupiiriämme. Kunhan jengit ilmaantuu @villburn @kimmoneihum @markoek ?

RA

Risto Ala-Kaila Tue 31 Oct 2017 11:37AM

@katjakiuru Nyt liikkeessä tuntuu kuohuvan, kun isoja muutoksia on esitetty järjestäviin periaatteisiin (Organizicing Principles). Oon silloin tällöin seurannut DiDin (Democracy in DiEM25) keskusteluja Discordissa sekä käynyt äänestämässä Loomiossa vaihtoehtoisistä ehdotuksista periaatteisiin. Kai se domokratian toteutuminen vaatii sääntöjä, joiden mukaan toimia, mutta aika byrokraattiselta koko keskustelu minusta alkoi näyttää. @laurisnellman taitaa olla seurannut enempikin tilannetta, vai kuinka? Vieläköhän osa porukoista keskustelee privaatisti Signalissa vai onko sekin hiipunut?

KK

Katja Kiuru Wed 1 Nov 2017 8:02AM

Okei, signalista en ole kuullutkaan.. Mulla taistelu Hgin kaupungin kanssa niin pahasti vaiheessa - poikkeamispäätös annettu naapurin rakentamiselle kuulematta meitä, oikaisupyynnön käsittely ihan vitsi, jne.. - en ehdi tutustua noihin demokratian sääntöihin ja ehdotuksiin, joten pysyttelen kuulolla..