Loomio

Θέματα για την Λαϊκή συνέλευση τις 28/01/2015

Τεταρτη 21/01/2015 Λαϊκη συνέλευση στο ειρηνοδικείο Ηρακλείου .Αποφασίστηκε να ενισχύσουμε το κίνημά μας και να απαιτήσουμε από τη νέα κυβέρνηση την παύση όλων των πλειστηριασμών μέχρι να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη στην χώρα.Επίσης να αναδείξουμε προβλήματα που έχουν σχέση με την παιδεία και τον πολιτισμό μας. Την επόμενη Τετάρτη θα γίνει νέα λαϊκη συνέλευση με την παρουσία του δικηγόρου κ.Φραγκούλη και θα τεθούν σε συζήτηση προτάσεις νέων δράσεων και αιτημάτων

Επισείσεις
Εδώ μπορείτε να βάλετε επιπλέον θέματα για την επομενη ανοιχτή Λαϊκή συνέλευση όπου θα έρθετε να τα παρουσιάστε την Τεταρτη 28/01/2015 έξω απ'το ειρηνοδικείο Ηρακλείου

Λαϊκή συνέλευση Λαϊκής Στάσεις Πληρωμών Τετ 28/02/2015
Τετάρτη 28/01/2015,Ειρηνοδικείο Ηρακλείου. Παρά το γεγονός ότι το ειρηνοδικείο παρέμεινε κλειστό λόγω εκλογών και δεν διεξήχθησαν πλειστηριασμοί, η Λαϊκή Στάση Πληρωμών παρευρέθη στο χώρο όπως κάθε Τετάρτη και προχώρησε σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση κατά την οποία συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

1) Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών συγχαίρει την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και χαιρετίζει με ικανοποίηση τα πρώτα φιλολαϊκά μέτρα που εξήγγειλε μεταξύ των οποίων είναι και η απαγόρευση πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, τονίζει δε ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε μέτρο της κυβέρνησης που αποφέρει στήριξη, ανακούφιση, δικαιοσύνη και ανάπτυξη στον λαό.

2) Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών να συνεχίσει τις δράσεις της, σύμφωνα πάντοτε με τις αποφάσεις των ανοιχτών λαϊκών συνελεύσεων, κατά τις οποίες οι πολίτες καλούνται να θέτουν ,να συζητούν αλλά και να αποφασίζουν για θέματα που έχουν άμεση σχέση με το κοινό καλό του λαού και της χώρας. Η ενεργός συμμετοχή των πολιτών με θέσεις, αποφάσεις και συλλογικές δράσεις είναι απαραίτητο να ενισχυθεί καθώς με αυτόν τον τρόπο προάγεται η ισονομία, η ισηγορία και διασφαλίζεται η δημοκρατία.

3) Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών να συναντηθεί με τους βουλευτές του Ηρακλείου ώστε να τους ενημερώσει για τα αιτήματα του κινήματος σε ότι αφορά στα χρέη των πολιτών και την πολιτική των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών ΟΛΩΝ των ακινήτων των πολιτών, αιτήματα που σχετίζονται με την παιδεία και τον πολιτισμό καθώς και την απαγόρευση διακοπής της παροχή των δημοσίων αγαθών (ρεύμα, νερό) σε οικίες και μικροεπιχειρήσεις έως ότου υπάρξει ανάκαμψη.

4) Αντιπροσωπεία της λαϊκής Στάσης Πληρωμών να συναντηθεί με τον πρόεδρο των αστικών λεωφορείων Ηρακλείου κ. Βουλγαράκη Καλλέργο καθώς και τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό για προώθηση αιτημάτων που σχετίζονται με μέτρα ανακούφισης των πολιτών και ειδικότερα των οικονομικά αδυνάτων.

5) Ανατέθηκε στον νομικό κ. Γιώργο Φραγκούλη να ερευνήσει για τυχόν παραβίαση καθήκοντος ή νόμου από τον νυν έφορο Ηρακλείου σχετικά με την επιλεκτική σύλληψη πολιτών που σύμφωνα με δημοσιεύματα όφειλαν μικρά ποσά προς το δημόσιο….

Η Λαϊκή Στάση Πληρωμής καλεί του πολίτες στο ειρηνοδικείο Ηρακλείου την επόμενη Τετάρτη 4/2/2015 εφαρμόζοντας τα λεγόμενα του μεγάλου φιλοσόφου και δασκάλου Ν. Καζαντζάκη…

Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος
μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. Ν’ αγαπάς τον καθένα ανάλογα με τη συνεισφορά του στον αγώνα.
Μη ζητάς φίλους να ζητάς συντρόφους…

https://www.loomio.org/g/druGLh0a/ Λαική Στάση Πληρωμών

https://www.facebook.com/groups/laiki.stasi.pliromon/
https://www.youtube.com/watch?v=-aSgmdvFXRI&feature=youtu.be&list=PLhWMakoUtqUOEUjdB5s4yDjZf1agQRZqX

GD

Giannis Dimadis Fri 30 Jan 2015 5:35PM

1) Μείωση των τελών κυκλοφορίας στο 1/5 της αξίας, ένα αυτοκίνητο 1400 κ.ε. δεν πρέπει να πληρώνει πάνω από 50 ευρώ όπως είναι και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων, μιας και έχουμε δρόμους Βουλγαρίας και οικονομία Σκοπίων και μισθούς ανάλογους !
2) ΔΩΡΕΑΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ, για να αρχίσει να δουλεύει η οικοδομή.
3) 11. Να επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση για την συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου για το χρέος , που είχε καταθέσει το Νοέμβριο του 2012. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τότε ήταν : 167 κατά, 119 υπέρ, 0 αποχές. Βάσει κανονισμού της ΕΕ τον Μάιο του 2013 Αρ. 7 σημείο 9 : Ένα κράτος μέλος που έγινε αντικείμενο ενός προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής, πραγματοποιεί ένα πλήρη λογιστικό έλεγχο των δημόσιων οικονομικών του προκειμένου, να αξιολογήσει τις αιτίες που προκάλεσαν τη συσσώρευση υπερβολικών επιπέδων χρέους και να εντοπίσει κάθε ενδεχόμενη παρατυπία. ( Κανονισμός ΕΕ Νο 472/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου 21/5/2013).