Loomio

Λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δίκτυωσης και διαχείρισή τους

NK Neofytos Kolokotronis Public Seen by 46

Λίγο ή πολύ [1] όλοι αναγνωρίζουμε ότι πλέον η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ σημαντική για τη διακίνηση μιας ιδέας και την ενημέρωση σε ένα θέμα.

Από τη μέχρι τώρα συζήτηση θεωρώ ότι σαν Σωματείο θα ήταν χρήσιμο να διατηρoύμε λογαριασμούς στα ακόλουθα:
- Diaspora
- GNU Social (νομίζω εδώ υπάρχει η δυνατότητα ομάδας)
- Τwitter
- Facebook (εδώ μπορούμε να έχουμε και ομάδα)

Θα μπορούσαμε επίσης να λάβουμε υπόψη τα εξής:
- Reddit (βασικά ένα subreddit)
- Google Plus (εδώ υπάρχει η δυνατότητα ομάδας)
- Identica

Υπάρχουν άλλες προτάσεις και ιδέες;

Αν ενδιαφέρεται κανείς να βοηθήσει στη διαχείριση των λογαριασμών ας ενημερώσει εδώ! Θα προσπαθώ να τα κρατώ συγχρονισμένα και ενεργά, αλλά άμα είμαστε 2-3 άτομα προφανώς θα είναι πιο αποτελεσματικό.
Σκοπός είναι να μοιραζόμαστε περιεχόμενο που παράγουμε, σχετικές εκδηλώσεις του Σωματείου ή άλλων οργανισμών, αλλά και να ενημερώνουμε σε γενικότερα θέματα με συνδέσμους από διεθνή οργανισμούς, άρθρα κ.λ.π.

[1] Για διαφωνίες επί των κινδύνων/ηθικής ας τα πούμε στα σχετικό νήμα Στάση του Σωματείου και Συμβιβασμοί. Υπάρχουν και κάποια σχετικά σχόλια στο Σκέψεις κ πλάνο σχετικά με τη μελλοντική δράση του Σωματείου

TA

Theodotos Andreou Sun 24 Jul 2016 4:23AM

Για το diaspora μπορώ να βοηθήσω.

NK

Neofytos Kolokotronis Mon 5 Jun 2017 7:07PM

Τώρα που το Σωματείο μας είναι κ επίσημα αναγνωρισμένο σκέφτηκα ότι είναι η τέλεια αφορμή να ανοίξω κ τους σχετικούς λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα κ είπα να ρωτήσω την άποψη όλων για την ονομασία πριν προχωρήσω.

Το ελληνικό ΕΛΛΑΚ χρησιμοποιεί το handle @eellak (με διπλό e) κ το όνομα Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα ή/και Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ.

Θα πρότεινα για εμάς το handle @ellakcy κ σαν τίτλο το Κοινότητα ΕΛΛΑΚ κ Ανοιχτών Τεχνολογιών Κύπρου.

Εναλλακτικά σκέφτηκα τα:
* Κοινότητα ΕΛΛΑΚ Κύπρου (σε συμφωνία με το καταστατικό)
* Σωματείο ΕΛΛΑΚ Κύπρου (με ή χωρίς τις Ανοιχτές Τεχνολογίες)

Στην περιγραφή θα μπορούσε να μπει ολόκληρο το όνομα 'Σωματείο/Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού κ Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα Κύπρου' κ να γίνει αναφορά κ στις Ανοιχτές Τεχνολογίες, αν τελικά δεν τις συμπεριλάβουμε στο όνομα.

Τί νομίζετε;

TA

Theodotos Andreou Tue 6 Jun 2017 1:48PM

Πιστεύω να κρατήσουμε το όνομα όπως είναι στο καταστατικό για να μην προκαλέσουμε σύγχυση. Αν και εκ των υστέρων το Κοινότητα ΕΛΛΑΚ κ Ανοιχτών Τεχνολογιών Κύπρου περιγράφει καλύτερα το πεδίο δραστηριοτήτων μας.

Το Σωματείο ΕΛΛΑΚ Κύπρου παραπέμπει σε αθλητικές δραστηριότητες οπότε άστο καλύτερα :).

NK

Neofytos Kolokotronis Wed 7 Jun 2017 2:16PM

:thumbsup:
Έχουμε κάποιο επίσημο email που να μπορώ να χρησιμοποιήσω για την εγγραφή; @pcmagas ;

DD

Dimitrios Desyllas Wed 7 Jun 2017 3:24PM

Όχι έχουμε μόνο server ο οποίος στέλνει email χωρίς να λαμβάνει απάντηση. Θέλει να στήσουμε και Pop3/Imap που αυτήν την εβδομάδα δεν προλαβαίνω λόγο ότι πρέπει να δω κάποια πράγματα για εργασία.

NK

Neofytos Kolokotronis Wed 7 Jun 2017 5:37PM

OK, το αναβάλλω τότε προς το παρών, δεν είναι κ τόσο επείγον. Αν αργήσει πολύ με ενημερώνεις κ θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάτι προσωρινό, πχ. ellakcy@openmailbox.org, μέχρι να έχουμε κάτι πιο επίσημο.

DD

Dimitrios Desyllas Wed 7 Jun 2017 7:01PM

Το openmailbox έκοψε τις εγγραφές νέων χρηστών για κάποιο λόγο.

NK

Neofytos Kolokotronis Thu 8 Jun 2017 9:46PM

Ναι σαν παράδειγμα το είπα. Μπορούμε να βρούμε κάποιο άλλο. Ετμ ρωτώ χωρίς να έχω το τεχνικές γνώσεις, αλλά χρειάζεται να στήσουμε δικό μας email server; Δε μπορούμε απλά να συνδέσουμε πχ ένα info@ellak.org με ένα άλλο λογαριασμό;

TA

Theodotos Andreou Sat 10 Jun 2017 5:57AM

Καλύτερα να περιμένουμε να γράψει ο @greg8 το ellak.org.cy. Μόλις γραφτεί θα ανακατευθύνουμε το ellak.org στο ellak.org.cy και να ξαναρυθμίσουμε τα WordPress, postfix κτλ.

G

Greg Tue 13 Jun 2017 6:50AM

οκ με το dns, επόμενο;

DD

Dimitrios Desyllas Sat 10 Jun 2017 6:39PM

Προσ το παρόν έκανα κάποιες διευθυνσεις να ανακατευθύνους σε προσωπικα email. Ήθελα να δοκιμασω να στήσδω με docker αλλά υπάρχει σύγκρουση με την υπάρχουα στησήματα.

NK

Neofytos Kolokotronis Mon 4 Sep 2017 12:24PM

Δημιούργησα σήμερα τους λογαριασμούς σε
- Twitter: https://twitter.com/ellakcy
- Facebook: https://www.facebook.com/ELLAKCy/
- Diaspora: https://joindiaspora.com/people/ba1d8e107246013538390242ac110007

Ακολουθήστε πιστοί κ μοιραστείτε με το κοινό σας! =D

@pcmagas μπορείς να τα προσθέσεις κάπου στην ιστοσελίδα για να είναι εμφανή πάντα;

Προς το παρόν για ευκολία διαχείρισης δε θα δημιουργήσω άλλους σε άλλα δίκτυα. Βλέπουμε τι ανταπόκριση θα υπάρχει κ ανάλογα.

Θα ήταν καλά αν είχε κ κάποιος άλλος τους κωδικούς, όποιος ενδιαφέρεται ας με ενημερώσει.
Επίσης θα χρειαστούμε υλικό προς δημοσίευση, οπόταν όποιος έχει κάτι υπόψη σε οποιαδήποτε φάση ας το μοιραστεί στο riot group ή ας μου στείλει στο social@ellak.org.cy.

DD

Dimitrios Desyllas Tue 5 Sep 2017 4:26PM

H στο neofytos(στο)ellak(τελεία)org(τελεία)cy.

Ακόμη έβαλα τα link στο κάτω μέρος της σελίδας

EK

Elia Kouzari Tue 26 Sep 2017 11:57AM

Παιδιά το linkedin το έχουμε αποκλείσει? από μια πρόχειρη αναζήτηση οι περισσότεροι οργανισμοί κερδοσκοπικοί και μη έχουν γκρουπ/σελίδα/προφίλ στο linkedin όπου επίσης μπορούν να γίνονται συζητήσεις αλλά και να προσεγγίζουμε άτομα του χώρου μας, ακαδημαϊκους, επαγγελματίες κτλ

NK

Neofytos Kolokotronis Fri 29 Sep 2017 11:15AM

Δε το είχα σκεφτεί καθώς δεν διατηρούσα λογαριασμό εκεί. Αν δεν διαφωνεί κανείς μπορείς άμα θες να το ξεκινήσεις εσύ. :)

EK

Elia Kouzari Mon 2 Oct 2017 7:47AM

Με μεγάλη μου χαρά! Απλά ενημερώστε με για τα στοιχεία που θέλετε να χρησιμοποιήσω, ονόματα, κωδικούς, logo κτλ και θα το φτιάξω άμεσα!

Καλή βδομάδα!

NK

Neofytos Kolokotronis Tue 3 Oct 2017 8:24PM

Δες τα στοιχεία κ εικόνες που έχω στα άλλα μέσα κ χρησιμοποίησε τα. Καλά είναι να στείλεις τους κωδικούς στο κοινό email να τους έχουμε σαν backup, τουλάχιστο μέχρι να έχουμε κάποια άλλη λύση στο θέμα των κωδικών.

DD

Dimitrios Desyllas Tue 3 Oct 2017 6:34PM

@eliakouzari Το email επικοινωνίας για τα social είναι social@ellak.org.cy χρησιμιποίησε αυτό για registration εφόσον μου δώσεις το email σου για να το βάλω σαν alias. ΔΛΔ ότι mail λαμβάνετε στο social@ellak.org.cy να προωθείτε σε δική σου διεύθυνση email.

EK

Elia Kouzari Wed 4 Oct 2017 6:38AM

Update: Το linkedIn προσφέρει είτε company page είτε group. Ξεκίνησα τη δημιουργία company page αλλά την ακύρωσα γιατί αυτό που μάλλον χρειαζόμαστε είναι το group. Για τη δημιουργία group όμως κάνω σύνδεση με το δικό μου προφίλ και εμφανίζεται ως δικό μου. Για να μπορέσω να κάνω group με τα στοιχεία που μου δώσατε θα πρέπει να δημιουργήσω προφίλ χρήστη ΕΛΛΑΚ-Κύπρου και ακολούθως μέσα από αυτό το αντίστοιχο group για να μπορούμε να το διαχειρισόμαστε όλοι αν χρειαστεί. Για να μην υπάρχει σύγχιση με τα connections κτλ το προφίλ θα το έχω αρχικά κλειστό και χωρίς στοιχεία έτσι ώστε οποιαδήποτε follow να γίνουν στο γκρουπ και όχι στο αντίστοιχο προφίλ χρήστη. Συμφωνούμε; Να προχωρήσω με αυτό τον τρόπο ή έχετε κάποια άλλη εισήγηση;

NK

Neofytos Kolokotronis Fri 13 Oct 2017 10:41AM

@eliakouzari έκανα πρόσφατα linkedin κ σε πρόσθεσα σαν connection. Ναι το group φαίνεται η λογική επιλογή. Δημιούργησέ το με το δικό σου account, δε νομίζω ότι χρειάζεται νέο προφίλ χρήστη για το ΕΛΛΑΚ. Κ καλύτερα ανοιχτό, ο σκοπός είναι να μας βρίσκει ο κόσμος. Μπορείς μετά να προσθέσεις εμένα ή όποιον άλλο ενδιαφέρεται σαν admin, manager κλπ. Έτσι αποφεύγουμε κ όποια θέματα με κωδικούς.

EK

Elia Kouzari Tue 17 Oct 2017 9:00AM

update: δημιούργησα το γκρουπ στο linkedin. μπορείτε να το βρείτε με το όνομα Κοινότητα ΕΛΛΑΚ Κύπρου. (Ίσως να το βάζαμε και ως (F)OSS Cyprus Community για καλύτερη αναζήτηση?) Σε κάθε περίπτωση είναι ανοικτό για να γίνει μέλος όποιος ενδιαφέρεται. Θα βάλω και τον @neofytoskolokotronis ως admin και αν ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος ας μου στείλει ένα μήνυμα να τον προσθέσουμε.

DD

Dimitrios Desyllas Sat 21 Oct 2017 10:19AM

Eνημερώνω το Site της κοινότητάς μας. Δε έχω κάνει άιτημα να συμματάσχω.

ER

Sun 5 Nov 2017 12:35AM

Potential advice on how to manage our social media pages: https://stallman.org/facebook-presence.html

TA

Theodotos Andreou Mon 6 Nov 2017 6:01AM

I like Stallman's approach very very much!

TA

Theodotos Andreou Mon 6 Nov 2017 6:04AM

Matt's concerns should also be taken into account:

http://theoatmeal.com/comics/reaching_people