Loomio
Tue 19 Dec 2017 12:28PM

Actueel: De gemeente als werkgever

MVD Maarten van der Pol Public Seen by 367

De gemeente als werkgever: zekerheid en eerlijkheid

Als gemeente moeten we afstappen van het flexcontract. Waardering voor werk is belangrijk, en dan moet je je werknemers niet behandelen als wegwerpartikelen. Wij willen dat mensen zich zeker voelen. Een flexcontract word te vaak gebruikt om werknemers door te schuiven zodra ze niet meer nodig zijn. Het argument voor flexcontracten is vaak dat het "lastig" is om van slecht functionerende werknemers af te komen. Dat is echter iets dat je moet oplossen met betere dossiervorming, niet door de zekeheid van iedereen aan te vallen.

Opnemen in programma

S

Sebastiaan Mon 26 Feb 2018 9:25PM

Voor! met als kanttekening dat er wel een goede 'flow' mbt functioneringsgesprekken en dossiervorming moet zijn om slecht functionerende medewerkers de deur te kunnen wijzen en niet tot het pensioen door de organisatie te blijven schuiven of te ' vergeten' dat ze er nog werken zoals dit vroeger nog wel de schijn had te gebeuren. Eerlijk en transparant zijn in personeelsbeleid en naar je medewerkers zou de insteek moeten zijn.

D

Dmitri Tue 27 Feb 2018 4:53PM

Wij willen dat mensen zich zeker voelen. Een flexcontract word te vaak gebruikt om werknemers door te schuiven zodra ze niet meer nodig zijn. Daarom zijn wij tegen flexcontracten. De gemeente moet het goede voorbeeld geven.