Loomio
Tue 19 Dec 2017 12:20PM

Actueel: Restafval Huishoudens niet opnemen

MVD Maarten van der Pol Public Seen by 377

Restafval huishoudens

De Piratenpartij Utrecht is voor het belonen van mensen die minder restafval produceren door een korting op de afvalstoffenheffing te geven. Dat kan zorgen voor meer bewustwording, wel moeten we rekening houden met de mogelijkheden die we als gemeente aan onze inwoners bieden. In het centrumgebied is afval scheiden een stuk ingewikkelder dan in de andere wijken. Als de mogelijkheid tot meer scheiding en minder restafval er is dan mag die echter best belonen bij gebruik.

Niet opnemen, te vroeg: toekomstdroom

S

Sebastiaan Wed 20 Dec 2017 2:12PM

Afvalscheiding thuis (bronscheiding) is al gebleken minder efficient en vervuilender te zijn dan scheiding en recycling op een centrale locatie. Het is dankzij gespecialiseerde recyclingbedrijven helemaal niet meer nodig om thuis van elk afvalproduct te weten in welke bak dit afgevoerd moet worden. De gemeente zou zich moeten verdiepen in deze nieuwste ontwikkelingen.

G

Ger Sun 31 Dec 2017 5:12PM

daar scheiden zich de geesten: er schijnen net zoveel argumenten te zijn voor scheiden aan de bron dan achteraf.
wel opletten met belonen van mensen die zuinig zijn: dan moet je gaan meten wat iedereen inlevert, dat kan met het pasjes systeem op de ondergrondse afval inzamel bakken. Maar mag je die privacy zomaar schenden?

S

Sjoerd Tue 16 Jan 2018 12:54PM

Als je mensen belast voor de hoeveel afval die ze inleveren, dan gaan ze het niet meer inleveren en krijg je imho veel zwerfafval en overvolle publieke prullenbakken.