Loomio
Fri 19 Aug 2016 8:48AM

DiEM25-puhe Ei leikata!-mielenosoituksessa

TR Tuulia Reponen Public Seen by 345

DiEM25 Suomen osasto haluaa omalla panoksellaan tuoda ilmi, että Suomessakin nähtävä leikkauspolitiikka on osa Euroopan laajuista talouskuripolitiikkaa, joka johtuu EU:n demokratiavajeesta. Pelkkä hallituspolitiikan kritiikki ei riitä, sillä samankaltaista politiikkaa olisi luvassa, vaikka hallituspohja olisi eri. Analyysissä pitää mennä syvälle EU:n rakenteisiin, jotta päästään rakentaviin toimenpideohjeisiin. Tämä viesti olisi tärkeää tuoda ilmi 3.9. järjestettävässä Ei leikata!-mielenosoituksessa. Onko meillä halukkaita puheenpitäjiä? :) puhetta ei tarvitse miettiä yksin vaan voidaan brainstormata se yhdessä esim. Skypen ja/tai googledocsin välityksellä.

LS

Lauri Snellman Fri 19 Aug 2016 9:51AM

Minulle tarjottiin jo puheen pitämistä.Osaisin kyllä selittää abstrakteja ja monimutkaisia EU-asioita kansalle ymmärrettävällä tavalla. Ajattelin, että en kuitenkaan pidä sitä, kun Joukkovoima on tosi iso tapahtuma.

Olisi hyvä löytää joku, joka on pitänyt poliittisia puheita ennenkin esim. puolueiden nuorisojärjestöissä.Voin kyllä auttaa puheen ideoimisessa ja laatimisessa.

TR

Tuulia Reponen Fri 19 Aug 2016 12:21PM

Keneltä löytyy Laurin mainitsemaa nuorisojärjestökokemusta? @katariinapietilain?

VS

Ville Saarinen Fri 19 Aug 2016 10:24PM

Joo muakin vähän kyllä ujostuttaa, olis parempi aloittaa ensin pienemmistä tapahtumista :)

TR

Tuulia Reponen Sat 20 Aug 2016 7:46AM

Älkää nyt, kyllä me osataan! @antonmoisseev meniskö sulla puheenpito väittelyseuran puheenjohtana? ;)

AM

Anton Moisseev Sat 20 Aug 2016 8:40AM

Juu, voin olla Diemin nukkepuhuja ^ Voidaan tehdäkin niin, että jos minua fiksummat ja EU-valistuneemmat ihmiset kehittelevät puheen pääpiirteittäin, niin saadaan DiEMin kannalta paras kombo.

VS

Ville Saarinen Wed 24 Aug 2016 8:27AM

Anton on nyt ilmoitettu meidän viralliseksi puhujaksi.

Mulle tuli idea, että vois tukea meidän kansanliikemäistä "me"-meininkiä jos meitä olis siellä useampi lavalla samaan aikaan ja puhuttaisiin vuoroissa :)