Loomio

Comissió de finançament Terres del Ebre-Sant Carles de la Rapita

LOE Laura Oró Esquivel Public Seen by 41

El divendres dia 17 d octubre de 2014, es va fer la segona assamblea de Sant Carles de la Rapita. Els gastos de l organitzacio i financiació de l event han sigut, imprenta de cartells i triptics i llibre de membres del cercle 52 euros, 18 aigues, cafe nespresso i llet 9,22 euros, que queda magatzemat pel pròxim event degut a la poca assistència. Es va vendre una samarreta a 7 euros i per un aigua ens van fer una donació de 5 euros.
Tenin en comte que anteriorment hi havia un saldo de més 14,13. Restant els gastos(61,22) i sumant els beneficis(12) a la caixa queda un saldo negatiu de -35.09. Per qualsevol aclaració contecteu amb el cercle.Gràcies.

JM

Joaquim Mascarell Thu 23 Oct 2014 2:44PM

Una de les propostes que es van fer a l'assemblea era que es guardessin tiquets de tot fins a l'últim cèntim. No sé si caldria arribar tan lluny, però sí que crec que aquest comunicat podria desglossar-se una mica més.

La primera xifra que apareix, 52 €, s'imputa al concepte: "imprenta de cartells i triptics i llibre de membres del cercle". No sé a vosaltres, però a mi em pica la curiositat i m'agradaria saber: a) Quants tríptics i quants cartells s'han fet imprimir; b) quant han costat els tríptics, quant els cartells i quant el llibre; c) on s'ha fet cada compra.

Potser en una empresa no sigui necessari detallar tant, però la filosofia de Podemos és precisament que estigui tot detallat, només cal que mireu http://podemos.info/contabilidad-del-partido/ per veure que hi figuren fins les proves de Paypal (0,26€, 0,13€ i 0,09€). És la única manera de que hi hagi una transparència total i absoluta, perquè si no es fa així sempre hi pot haver joc brut. A continuació, un exemple de """corrupció""" que es podria donar en cas que no s'informi d'algun d'aquests punts:

a) Imprimir només quatre o cinc cartells i fer figurar una xifra que podria semblar raonable si se n'han imprès 200. La diferència "pa la saca", per suposat.
b) «Imprimeixo els tríptics a casa i em compro un cartutx de tinta, ja colaré a Podemos el preu de tot el cartutx. Bueno va, i el d'un paquet de folis també.»
c) «El "llibre de membres" val 16€ a tal llibreria i 2,5€ al xino. Comprem-ho al xino, anotem 16€, i amb la diferència anem al bar i ens fem un cubata a la salut d'Urdangarin.»

Gràcies per anar publicant els comptes com fins ara.

Salut, i força al canyut

MAO

Melchor Abad Ortiz Fri 24 Oct 2014 2:30PM

Me parece muy bien la propuesta de Mascarell, salvo lo de bebernos el cubata.
Saludos

LOE

Laura Oró Esquivel Sat 25 Oct 2014 5:57PM

Em sembla increïble aquests comentaris, ja tindries que saber com funciona, se cree el ladron que todos son de su condición, sino estas d acord en algo,,abans de ofendre pel loomio ,parla amb els interesats, la comissio de financiacio aporta els diners de la seva butxaca, potser podries preguntarte que has aportat tu, un coc, logistica, gasolina...????

ALF

Atanasio Llao Felipe Sat 25 Oct 2014 6:35PM

Joaquín em sembla molt be que tot estigue clar , pero company sembla que el cubata tel has fotut tu , avants de ofendre informat i a la reunió de ahir no vas di res .

JDL

Jordi de la Cruz Sat 25 Oct 2014 11:25PM

Companys, hem d'entendre que per estos mitjans se poden malinterpretar molt les coses, no se pot percebre el tó de veu, la intenció, si un comentari és simpàtic o antipàtic... llavors hem d'intentar no fer comentaris que puguen ser malinterpretats.
Jo entenc que Joaquim el que demana és molt sencill, en tot el dret de món i de sentit moral i ètic, però ho hagués pogut demanar d'una manera molt menos conflictiva, ha tingut poc tacte al escriure els exemples, però entenc que en cap cas volia acusar a Laura ni a ningú de finances de haver fet el que diu, ha ficat casos exagerats del que algú en mala fé podria haver fet.
En vista de tot això també hem d'intentar ser comprensius i no ofendre-mos tant profundament, has d'intentar mediar en el que ha fet el comentari per veure si les seves intencions eren realment negatives cap a nosaltres o si potser ha patinat en lo seu comentari pero no volia dir res dolent de tu en realitat.
Com portem treballant desde el principi, la confiança dins del nostre equip ha de ser la base de la nostra relació, tant per al que ha escrit el comentari conflictiu com per als suposats acusats, hem d'intentar mediar abans de atacar-nos els uns als altres.
Per supostiiiisim que tenim les contes clarissimes i així ho han fet els nostres companys de finances, sobretot Laura ha tingut un gran exemple de treball en transparència, té les factures de tot al nostre llibre de comptes que podem repassar i demanar en qualsevol reunió de comissions i assemblees, esperem puguer publicar estes factures online en el moment que puguem tenir una web pròpia. I per supostiiiisim que Joaquim té confiança en Laura, però l'unic que vol es donar exemple d'esta transparència que fem gala a Podemos.
Espero que quede tot ben clar i que puguem continuar treballar bé junts.

JJ

[email protected] Sun 26 Oct 2014 10:28AM

Jj Gras [email protected]
11:21 (hace 6 minutos)

para Loomio
Companys, tot té solució, no cal que discutim entre nosaltres, la propera reunió en parlem, cal fer propostes de com i quan s'ha de fer despeses, la manera de fer-les i de justificar-les, un cop fixat aquest patró només cal aplicar-lo, evidentment, amb els principis de màxima transparència, oportunitat i conveniència. Ne'm de parlar amb calma i dedicació, penseu que el principal és el partit i no nosaltres.

Un exemple del que jo faria és el següent:

1- Proposta de despesa (tots la podem fer) però ningú la pot decidir pel seu compte.
2 - Debatre la necessitat de la despesa, cal una majoria qualificada per aprovar-la, és a dir, un mínim de persones.
3- Si la majoria accepta la despesa, procedir així:
4- Si es tracta de cartells no podem fer-ne imprimir 20 o 30, cal fer-ne una quantitat important per poder negociar el preu, ara bé, caldrà deixar espais en blanc (dia, hora, lloc i motiu de la reunió o assemblea) i omplir-los quan convingui, amb rotulador es pot fer perfectament doncs no estem parlant de quantitats grans, i a més, demanar pressupost a un mínim de tres impremptes. Amb aixó aconseguirem donar la imatge del que realment sóm, un partit que no llença els diners perquè no en té i ningú el finança.
5- Per altres despeses, en parlem i decidim.

Si cal, parlem de com estructurar una comissió de finances.

SOBRE TOT TINGUEM PAU.

Salut.

JM

Joaquim Mascarell Mon 27 Oct 2014 3:38AM

A la terra pau als homes que estima el Senyor, d'acord.

Crec que Jordi ha entès al 100% el significat del meu comentari. Gràcies per aclarir-ho.
Segurament hagués pogut quedar-me només amb els dos primers paràgrafs, o directament fer la proposta més general de desglossar més tots els conceptes. Simplement vaig decidir afegir lo del final per il·lustrar el que crec que podria arribar a creure una persona malpensada que ho veiés des de fora...o a fer realment algú que se'n volgués aprofitar de la resta del grup. Les dos coses serien nefastes i crec que per això s'han de prendre mesures per evitar que en un futur es puguin produir (encara que de moment no s'hagin produït mai).

A Laura: Et demano disculpes si t'has sentit ofesa amb els exemples. No pretenia acusar (ni insinuar una acusació) a ningú i en el moment d'enviar-ho em semblava clar que els exemples anaven una mica en to humorístic o com a mínim poc seriós (dubto que en la vida real algú de nosaltres brindés a la salud d'Urdangarin, i no crec que sigui molt formal la despedida aquesta de "salut i força al canyut"). Per altra banda amb lo de "Gràcies per anar publicant els comptes com fins ara" intentava deixar clar que reconec el valor de la feina que fa la comissió de finançament publicant periòdicament els comptes i que el que acabava de dir no era tant una crítica com una proposta de millora.
Respecte lo que dius d'aportar, jo no he aportat absolutament res comparat amb el que heu aportat vosaltres, especialment tenint en compte que fins ara ens hem estat reunint totes les setmanes a casa teva amb les molèsties que això suposa. Si en algun moment se t'acudeix alguna cosa que pugui aportar (més enllà de diners, que això ja està clar) t'agrairia que m'ho diguessis...però un cóc no eh, que no en sé fer i a veure si hem d'acabar tots a l'hospital.

A Atanasio: També et demano disculpes a tu si t'has sentit ofès, com li deia a Laura no era la meva intenció.
Per bé o per mal no m'havia begut cap cubata, no sé ni els anys que fa que no en prenc un...és el que té fer-se vell, que es perd la sana costum de fer botellons.
A la reunió del divendres sí que va sortir aquest tema, potser en aquell moment no estaves o no havia començat "oficialment" la reunió. Ho vaig estar parlant sobretot amb Melchor, a qui li vaig explicar que la meva proposta no incloïa exhibir una conducta com la que s'il·lustra en els exemples, sinó simplement un major desglossament dels comptes. És veritat que no vaig demanar expressament que es votés la proposta de presentar els comptes detallats al màxim per dues raons: 1) em semblava una qüestió bastant intranscendent que podria resoldre de manera interna la comissió de finançament, 2) érem molt poca gent i d'allí no sé si hi havia algú de finançament, ja que no sé a quina comissió està cadascú.

Estic a favor del protocol que proposa Joan Gras. No dic que "voto a favor" perquè com no estic afiliat a Podemos entenc que no procedeix.

Bona nit, m'heu fet anar a dormir tard al final.