Loomio
Thu 23 Jun 2016 6:17PM

Yhdistystyöryhmän yleinen keskustelu

VS Ville Saarinen Public Seen by 293

Keskustellaan täällä yleisestä organisoinnista ja niistä asioista, joita yhdistystä perustaessa pitää ottaa huomioon.

VS

Ville Saarinen Thu 23 Jun 2016 6:26PM

Moi! Onko ketään jota kiinnostaisi lähteä vetämään yhdistystyöryhmää täällä loomiossa? @petriflander, oli ainakin selvillä näistä jutuista aloituskokouksessa, kiinnostaako homman starttaaminen? Puuhastelen itse nettisivun ja videoprojektin parissa, kädet eivät riitä ihan joka paikkaan :hand_splayed_tone2:

Suosittelen, että työryhmän jäsenet myös säätävät sähköpostiasetukset itselleen sopiviksi. Jos muiden ryhmien toiminta ei kiinnostaa, niin kannattaa ainakin laittaa päälle yhdistystyöryhmän email-ilmoitukset, jotta pysytte keskustelusta kärryillä.

PF

Petri Flander Sat 25 Jun 2016 9:33PM

Terve,

Pystyn kyllä hoitamaan yhdistyksen perustamisen vetämisen.
Mutta en tiedä haluanko.

Mun ongelma on siinä, että en tiedä haluanko olla "McDonalds" -tyyppisessä "demokrattisessa" liikkeessä mukana, jonka analyysiä ja tavoitteita (tai niiden puutteita) en täysin allekirjoita - ja joihin en nähtävästi voi äänestämällä vaikuttaa.

Avaan näkökulmaani tohon brexit-ketjuun jatkoksi.

Parhain terveisin,
Petri

ps. Patomäki oli merkattu yhdistystyöryhmän vetäjäksi. Onko HP vetäytynyt tästä, tai oliko tämä väärinymmärrys?

VS

Ville Saarinen Sat 25 Jun 2016 9:43PM

Aivan, my mistake. Tarkistin juuri asian, @heikkipatomaki oli tosiaan merkitty tuossa Katan alkuperäisessä sähköpostissa ryhmän vetäjäksi

HP

Heikki Patomäki Sun 26 Jun 2016 7:51AM

En ole vetäytynyt. Kuukausi 16.4. tilaisuuden jälkeen meni näiden DiEM25-kommunikaatioväylien avaamiseen (siihen vaiheeseen liittyi kaikenlaista käytännön sählinkiä ja miskommunikaatiota), ja sen jälkeen olen ollut suurimman osan ajasta erilaisilla työmatkoilla. Helsingissä aina välillä käydessä on ollut aivan poikkeuksellinen kiire. Nyt tilanne on onneksi viimein rauhoittunut.

En pidä suomalaisen yhdistyksen perustamista ykkösprioriteettina vaan näkyvän toiminnan aikaansaamista, mutta myös organisoitumismuotoa pitää miettiä osana DiEM25 kokonaisuutta, siten kuin se tässä muotoutuu (DiEM25 kärsii samantyyppisistä järjestäytymisongelmista kuin monet aiemmat poikkikansalliset liikkeet, ks. artikkelini "Towards Global Political Parties", joka on ladattavissa täältä http://www.ethicsandglobalpolitics.net/index.php/egp/issue/view/474#issue474).

Alunperin tarkoitus oli kutsua koolle palaveri toukokuussa. Elokuussa sellaisen järjestäminen onnistunee helposti, todennäköisimmin 15.8. alkavalla viikolla. Palaan asiaan viimeistään heinä-elokuun taitteessa, jollei joku muu ehätä minua ennen.