Loomio
Tue 19 Dec 2017 12:22PM

Actueel: Schoolontbijt

MVD Maarten van der Pol Public Seen by 372

Schoolontbijt

Eén op de zeven kinderen komt zonder ontbijt op school aan. Dit heeft diverse oorzaken, van geldgebrek tot gebrek aan aandacht en/of bewustzijn voor en over de gezondheid van het kind. Als gemeente moeten we onze jongste inwoners altijd steunen en zorgen dat ze de kans krijgen zich te ontwikkelen. Daarom moeten we samen voorzien in een schoolontbijt voor kinderen op alle scholen.

Opnemen met vermelding dat dit niet overgenomen mag worden door fastfood / gemaksindustrie

S

Sebastiaan Wed 20 Dec 2017 3:43PM

En over een paar jaar stoppen we al onze kinderen in een internaat omdat er ook kinderen zijn die niet genoeg slapen...dank je de koekoek. Leg de verantwoordelijkheid voor zorg om onze kinderen daar waar deze hoort: bij de ouders en geef deze de middelen om hierin ondersteund te worden waar dat nodig is. Open de dialoog over gezond eten met de kinderen op school, maar ga niet denken dat je het als gemeente beter weet of kunt dan de ouders...dat is juist de betutteling die iedereen vanuit Den Haag helemaal zat is.

G

Ger Sun 31 Dec 2017 4:39PM

Ouders zijn verantwoordelijk voor hun kinderen, ontbijt, douchen, nagels knippen etc. dat ga je niet als verantwoordelijkheid naar een school doorschuiven. Als ouders geen ontbijt verzorgen ze daarop aanspreken.