Loomio
Tue 19 Dec 2017 12:15PM

Actueel: Horeca in de binnenstad

MVD Maarten van der Pol Public Seen by 366

Horeca in de binnenstad

Utrecht heeft een rijk aanbod van gevarieerde horeca, die prima voorziet in de huidige behoefte. Meer horeca in de binnenstad loopt vooruit op de economie, wanneer de economie weer iets inzakt, zal dit direct leiden tot leegstandsproblematiek. Daarnaast slokt meer horeca ruimte op voor kleinschalige initiatieven die juist ondersteund moeten worden. We zijn daarom tegen uitbreiding van horeca in de binnenstad.

G

Ger Sun 31 Dec 2017 4:09PM

Zie nieuwe horecanota en reacties daarop. M.i. die goed wegen en dan standpunt bepalen, helemaal tegen vanuit link horeca en economie is me niet helder. Wel is een teveel aan horeca in winkelstraten niet goed voor de niet-horeca.

S

Sjoerd Fri 12 Jan 2018 12:41AM

70% van alle horeca in Utrecht zit in het centrum. De vernieuwde horecakader 2.0 zuigt. Er wordt gesproken over dingen als "weinig overlast", "enige overlast" zonder die termen te definiëren. Er is genoeg horeca in de stad. Maak de regels vrijer zodat de bakker je een kop koffie kan aanbieden bij je croissant (oid) en geef verder meer vrijheid om in de omliggende wijken horeca te beginnen.

Vanuit Lombok kwam een leuke opmerking. De IJswinkel daar heeft aan de bewoners gevraagd of hij een ijswinkel op locatie x kon beginnen. Geen raar idee om de bewoners (die overigens volmondig ja zeiden) te vragen.