Loomio
Sun 26 Jun 2016 10:34PM

Viestintästrategia

VS Ville Saarinen Public Seen by 338

DiEM-sisällöt eivät synny tyhjiössä, joten konteksti voi olla erittäin tärkeä vaikuttaja myös toimintaan

Mietitään täällä millaisia poliittisen kentän ja mediakentän ilmiöitä on olemassa, miten niihin vastataan ja miten DiEMin Suomen osasto voi käyttää niitä hyödyksi oman sanomansa esiin tuomisessa.

Kartoitetaan esim sopivia TV- ja radio-ohjelmia, seminaareja, julkisia tilaisuuksia tai vaikkapa someilmiöitä, joista voi löytyä tilausta DiEM-aiheiselle keskustelulle.

TR

Tuulia Reponen Sat 2 Jul 2016 5:10PM

@villburn "Hieno juttu! @tuuliareponen Onko mitään visiota tai aiempia kokemuksia esim muusta järjestötoiminnasta siitä, miten tiliä hallinnoidaan/kuka tekee postauksia?"

Vastaan kysymykseesi täällä. En ole käyttänyt Twitteriä koskaan järjestön nimissä, vain omana itsenäni. En usko, että se sen vaikeampaa on. Pitää: 1) luoda DiEMille sähköpostiosoite, 2) rekisteröityä Twitteriin, 3) päättää miten viestintä hoidetaan.

Niin pitkään kun ei ole varsinaisesti viestintävastaavaa, joka hoitaisi tuota Twitter-tiliä 24/7, ehdotan, että jaamme viestintävastuuta. Eli viestintäryhmäpoolista aina joku on vuorossa vastata Twitter-tilistä. Vuoronvaihdon yhteydessä on syytä vaihtaa salasanaa. Pitää päästä jonkinmoiseen konsensukseen siitä, mikä on sopiva vuoronvaihtotiheys: 7pv, 14 pv. 21 pv. 30 pv.? Itse olisin näin alustavasti taipuvainen uskomaan, että kahden viikon viestintävuorot on sopivia.

Näin alkuun voi ottaa kunnianhimoiseksi tavoitteeksi, että jokainen vuorollaan saa aikaiseksi väh. 2 DiEM-aiheista twiittiä. Ei tarvitse ottaa paineita viestiä joka päivä, mutta että tilillä olisi jotain merkitystä pitäisin kahta viestiä kahteen viikkoon sopivana alarajana. Mielipiteitä?

Viestinnässä tulee pohjustaa läpinäkyvyyskampanjaa jakamalla aiheeseen sopivia haastatteluita jne. Voi myös jakaa muiden DiEM-osastojen twiittejä, jos ne aiheeseen liittyy.

Tärkein kysymys tässä vaiheessa taitaa olla: kuka perustaa tilin ja ottaa ensimmäisen viestintähukin?

VS

Ville Saarinen Sun 3 Jul 2016 10:02PM

Thanks Tuulia, hyvä konkreettinen ehdotus. Mietin tätä vielä:

En usko, että se sen vaikeampaa on

Mun mielestä tähän liittyy muutamia vaikeampia kysymyksiä just tuon työnjaon ja järjestön demokraattisuuden suhteen. Eli se kiteytyy kohdassa:

3) päättää miten viestintä hoidetaan.

Twitter-viestinnän ongelmallisuus ilmenee sitä kautta, että toimijana on virallinen DiEM-organisaatiota edustava tili. Facebook-ryhmän vahvuus on sen bottom-up-rakenteessa - kuka tahansa voi jakaa ryhmässä omia ideoitaan omalla nimellään, ja vastuu + valta jakautuu/hajaantuu monelle. Twitter-tili toimii kuitenkin aika erilaisella keskitetyllä periaatteella ja sillä on siksi myös mahdollisuus omaksua ajan kanssa (pahimmassa tapauksessa) autoritäärisiä piirteitä.

Vaikein kysymys on varmaankin seuraava:
* Mistä tiedetään, että sisältö on todella DiEMiläisten majoriteetin (saatikaan kaikkien) hyväksymää ja kannattamaa?

Demokraattisin vastaus tähän olisi varmaankin luoda jonkinlainen joukkoistettu viestintäryhmä, jossa esiteltäisiin ideoita, linkkejä jne ja sitten niiden julkaisemisesta äänestettäisiin yhdessä. Mutta voi olla, että sen tehokkuus ei olisi tarkoituksenmukainen, joten Tuulian ehdotus tähän on ihan hyvä:

Niin pitkään kun ei ole varsinaisesti viestintävastaavaa, joka hoitaisi tuota Twitter-tiliä 24/7, ehdotan, että jaamme viestintävastuuta. Eli viestintäryhmäpoolista aina joku on vuorossa vastata Twitter-tilistä.

Pitäisikö ensin siis luoda jonkinlainen DiEMiläisten valtuutuksen ansaitseva viestintä/someryhmä, jossa sitten kierrätettäisiin viestintävuoroja halukkaiden kesken, ja jaettaisiin päivitys/twiitti-ideoita sitä mukaa kun niitä juolahtelee mieleen?

TR

Tuulia Reponen Mon 4 Jul 2016 9:31AM

Olet oikeassa huomioinesi. En tullut ollenkaan ajatelleeksi mahdollisia ongelmia. Sen lisäksi, että viestintä potentiaalisesti 1) ei edusta ryhmämme jäsenten enemmistön mielipiteitä, 2) ei edusta yleistä Diem25 identiteettiä. Varsinkin jälkimmäinen on minusta erittäin vakava kysymys, koska uskoisin, että kohta yksi on helpompi neuvotella/äänestää. Pakostikin meidän Diem25 ryhmä on omanlaisensa. Mitä olen vähän kuullostellut olemme melko kriittisiä edustamamme ryhmän suhteen, vaikka jaammekin unelman demokratisoidusta Euroopasta. Tuleeko tästä omantunnon riitasointuja viestijöille. Mietin, että olisin itse aika huono hehkuttamaan DiEM25:ttä, kun haluaisin enemmän avointa debattia Diem25 ja muiden vasemmistolaisten projektien välille (esim. Lexit).

Ilmeistä on, että oli vastaus edelliseen mitä tahansa, tarvitsemme Villen ehdottaman someryhmän.

VS

Ville Saarinen Mon 4 Jul 2016 1:37PM

Komppaan, tuo jälkimmäinen kohta on ongelmallinen. Pitäisikö some-tiimin perustamiseksi tehdä erillinen ehdotus/aloite, josta äänestetään yhdessä?

Toinen kysymys mikä mietyttää on myös ajankohta: onko juuri nyt oikea vaihe aloittaa someviestintää? Ts riittääkö meillä resurssit? Yksi mahdollisuus on myös ajoittaa someviestintä strategisesti tukemaan pääasiallisesti nettisivujen ja videoiden julkaisuajankohtaa.

VS

Ville Saarinen Fri 15 Jul 2016 7:25PM

ai niin tosiaan tämä taisi jäädä vähän nyt tyngäksi, onko ajatuksia tähän liittyen? @tuuliareponen mitä mieltä resurssien suhteen?

TR

Tuulia Reponen Wed 20 Jul 2016 4:32PM

@villburn ajoitetaan someviestintä siihen kun meillä on jotain omaa sanottavaa eli kun nettisivut/video valmistuu. Ehkä sometiimin voi alottaa omana työryhmänään, johon halukkaat voivat ilmoittautua?