Loomio

ΘΕΜΑ: Αιτήματα για το κυβερνητικό έργο (..... μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε γενικό σχόλιο ή παρατήρηση ή υπόδειξη, ή να προτείνετε κάτι.)

(..... μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε γενικό σχόλιο ή παρατήρηση ή υπόδειξη, ή να προτείνετε κάτι.)

ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

και

Δημοτική παράταξη Ηρακλείου
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

(από τη Λαϊκή Στάση Πληρωμών)

ΠΡΟΣ…..

Τους αρμόδιους Υπουργούς
Βουλευτές Σύριζα Ηρακλείου
Βουλευτή ΑΝΕΛ Ηρακλείου

ΘΕΜΑ: Αιτήματα για το κυβερνητικό έργο

Η Λαϊκή Στάση Πληρωμών και η δημοτική παράταξη Άμεση Δημοκρατία
συγχαίρουν την νέα κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ και τους εκλεγέντες βουλευτές του Νομού Ηρακλείου ,και τους καλούν να εργαστούν με γνώμονα το κοινό καλό , την δικαιοσύνη, την ευημερία και την αξιοπρέπεια του λαού μας.

Κύριοι,
Σας καλούμε να παραμείνετε στις προεκλογικές σας υποσχέσεις και να προχωρήσετε με ταχείς ρυθμούς στην λήψη μέτρων ώστε να επέλθει τάχιστα βαθιά ανακούφιση στις πληγείσες τάξεις της κοινωνίας μας.

Ζητάμε:
1) Άμεση ακύρωση του νόμου περί κατασχέσεων και πλειστηριασμών ΟΛΗΣ της ακίνητης περιουσίας των πολιτών ανάλογα με το εισόδημά τους και την οικογενειακή τους κατάσταση, καθώς και ακύρωση κατάσχεσης των τραπεζικών λογαριασμών αυτών.

2) Σεισάχθεια για όλους τους πολίτες που επλήγησαν από την οικονομική κρίση και την μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

3) Άμεση κατάργηση όλων των μνημονιακών και αντισυνταγματικών φόρων και τελών αναδρομικά καθώς και διαγραφή όλου του ποσού και των τόκων που χρεώθηκε στους ασφαλισμένους των ταμείων για μη παρεχόμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

4) Κατάργηση ποινικοποίησης των πολιτών για χρέη προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, οργανισμούς και τοπική αυτοδιοίκηση.

5) Διασφάλιση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας για τις επιχειρήσεις ώστε να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο.

6) Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ .Καμμία ιδιωτικοποίση ή εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

7) Ριζική μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες και όχι αποσπασματικές διορθώσεις ανάλογα με τις σημερινές συνθήκες.

8) Αναβάθμιση της υγείας με τις απαιτούμενες υποδομές και εξοπλισμό και στελέχωση των νοσοκομείων και των υγειονομικών υπηρεσιών με καλά εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

9) Διαγραφή του Δημόσιου χρέους αφού προηγηθεί λογιστικός έλεγχος

10) Άμεση αύξηση εσόδων του κράτους μέσω φορολόγησης των 'ολίγων' (βιομηχάνων-εφοπλιστών-μεγαλοξενοδόχων-μεγαλοεργολάβων κλπ) και των off -shore εταιριών ,της λίστας φοροφυγάδων, του ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό.

11) Κάθαρση στο δικαστικό σώμα και μέτρα υποχρεωτικών δικαστικών αποφάσεων εντός διμήνου το ανώτερο.

Επειδή στην δημοκρατία κυρίαρχος είναι ο λαός και προέχει η ευημερία του, σας καλούμε να αναζητήσετε αξιόλογο δυναμικό για την υλοποίηση του κυβερνητικού
σας έργου διότι με κομματικούς ή μόνο πανεπιστημιακούς δεν θα καταφέρετε να γνωρίζετε την ελληνική πραγματικότητα σχετικά με την 'εξέλιξη' της κοινωνίας (παιδεία) και οικονομίας (ελεύθεροι επαγγελματίες ,μικρομεσαίες επιχειρήσεις) καθώς και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Εμείς οι πολίτες της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών και της δημοτικής παράταξης Άμεση Δημοκρατία ευελπιστούμε στην αγαστή συνεργασία με στόχο μόνο το κοινό καλό.

Με τιμή

(..... μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε γενικό σχόλιο ή παρατήρηση ή υπόδειξη, ή να προτείνετε κάτι.)

ΜΚ

Μάνος Καστελ. Thu 12 Feb 2015 2:59PM

στο 10) Ζητάμε κατάργηση των off-shore εταιριών και δήμευση περιουσιών σε αυτές που δεν θα ζητηθούν από τους ''ιδιοκτήτες'' τους.

MA

Mona Amanatidou Thu 12 Feb 2015 9:15PM

Αυτό Μάνο μπορούμε να το βάλουμε ξεχωριστά με αριθμό αιτήματος 11...Επίσης να προσθέσουμε 12) Απαγόρευση διακοπής παροχής ηλεκτροδότησης και υδρεύσεως στους πολίτες ανάλογα με την οικονομική και οικογενειακή τους κατάσταση.

MA

Mona Amanatidou Thu 12 Feb 2015 9:16PM

ΝΑ προσθέσω επίσης στο 12....Ρύθμιση οφειλών σε 100 μηνιαίες δόσεις

VA

Vavadakis Andreas Thu 12 Feb 2015 10:55PM

13) Έλεγχος των αδειών λειτουργίας και επανεξέταση του γενικότερου πλαισίου λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών. Τα ΜΜΕ (ιδίως τα τηλεοπτικά) πρέπει πάραυτα να σταματήσουν να χειραγωγούν και να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο.
14) Τιμωρία αυτών που διασπάθισαν δημόσιο χρήμα ή εκμεταλλεύτηκαν δημόσια θέση ή αξίωμα για ίδιο όφελος.

GD

Giannis Dimadis Fri 13 Feb 2015 5:52AM

Στο 9 να προσθέσουμε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012 ειχε καταθέσει ανάλογη πρόταση , η οποία καταψηφίστηκε. Βάσει κανονισμού της ΕΕ τον Μάιο του 2013 Αρ. 7 σημείο 9 : Ένα κράτος μέλος που έγινε αντικείμενο ενός προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής, πραγματοποιεί ένα πλήρη λογιστικό έλεγχο των δημόσιων οικονομικών του προκειμένου, να αξιολογήσει τις αιτίες που προκάλεσαν τη συσσώρευση υπερβολικών επιπέδων χρέους και να εντοπίσει κάθε ενδεχόμενη παρατυπία. ( Κανονισμός ΕΕ Νο 472/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου 21/5/2013).

AS

ANTONIS SPIRIDAKIS Fri 13 Feb 2015 12:36PM

ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ...!!!! ΣΑΝ ΑΡΧΗ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ...!!!