Loomio
Tue 19 Dec 2017 12:17PM

Actueel: Polder Rijnenburg

MVD Maarten van der Pol Public Seen by 367

Polder Rijnenburg

Er zijn plannen om in polder Rijnenburg, bij knooppunt Oudenrijn, een energiepark te bouwen. Dit energiepark zou moeten zorgen voor de energiebehoefte van 25% van de huishoudens in de gemeente. Dat klinkt heel mooi, maar gaat onherroepelijk gevolgen hebben voor de leefomgeving en de toekomstige mogelijkheid tot woningbouw. De Piratenpartij Utrecht is van mening dat we woningbouw zo min mogelijk moeten beperken, maar vooral in moeten zetten op energiezuiniger en duurzamer bouwen. Laat de toekomstige woningen van polder Rijnenburg een energiepark op zich zijn, dan bereiken we veel meer.

Toevoegen: Onderzoek luchtkwaliteit gebied ivm knooppunten

S

Sebastiaan Wed 20 Dec 2017 2:21PM

Geen woningen, geen windmolens. De nu nog niet volgebouwde gebieden laten de stad ademen door letterlijk een frisse wind te laten waaien. Overigens zou het verboden moeten worden omwille van luchtkwaliteit en geluidsoverlast om binnen 2km van een snelweg(knooppunt) een woonwijk neer te zetten. Kijk naar de onderzoeken naar o.a. de volksgezondheid in Rotterdam langs de A13.

G

Ger Sun 31 Dec 2017 4:37PM

die polder lijkt me idd niet zo geschikt om te wonen, net naast 1 van de drukste verkeersknooppunten van Nederland. idd windmolens in t groen met fijnstofopzuigers.