Loomio
Mon 5 Dec 2016 11:09AM

Transparency policy paper proposal

TR Tuulia Reponen Public Seen by 387

Jos haluamme osallistua Transparency PP:n muodostamiseen, meillä on vielä noin puolitoista viikkoa aikaa kerätä ajatuksia lähetettäväksi paketiksi. Olisiko teillä halua kokoustaa esim. jitsissä tämän vuoksi? Jos, niin milloin teille sopisi? Kopioin tähän alle Judithin viikko sitten lähettämän viestin. Siinä on mm. linkki transparency-kyselyyn.

GOOGLE DOCS BRAINSTORMAUSTA VARTEN


Dear all,

We finally have a questionnaire for Transparency! It doesn't contain anything too surprising, but maybe it will still help a few groups who weren't sure where to start.

The questionnaire: https://diem25.org/wp-content/uploads/2016/11/DiEM25_Transparency_Questionnaire_English_final.pdf

Keep in mind that, as with the other questionnaires, you are not expected to answer all questions; you can answer just one or a few of them. Please send your contributions to [email protected] so that they can be added to the public database of proposals at https://docs.google.com/document/d/1rCEeonwcwgPsQ_x4-dkTk6A_W1Gcr-ZnY3loczFJROY/edit?usp=sharing . If you have submitted something and do not see it listed in the related database (all linked from https://diem25.org/progressive-agenda-for-europe/) within 24 hours, let us know, so that we can check what happened. The deadline for the initial round of proposals is December 15.

Please forward the questionnaire to all DiEM25 groups you're aware of.

Best wishes,

Judith

TR

Tuulia Reponen Mon 5 Dec 2016 11:12AM

Kysely alkaa mielenkiintoisilla pohdintaa herättelevillä kysymyksillä, joita ainakin itse olisin kiinnostunut miettimään yhdessä:

  • What political goals do we want to achieve with greater transparency?

  • What is the connection between democracy and transparency?

  • How can transparency bring us closer to our ideal of a just society with equal chances
    for political and economic participation for all?

TR

Tuulia Reponen Mon 5 Dec 2016 11:16AM

Alun kysymyksien lisäksi olen kiinnostunut kohdasta Transparency put into practise (löytyy dokumentin lopusta)

  • How can we improve our educational systems to increase media literacy, data analysis skills and democratic awareness?

  • What educational means could we use to increase general awareness about the need for better transparency?

  • What technologies could help us to give researchers and citizens better access to information about public decision making processes, about those involved in these processes, and about the handling of public money?

  • How can we support the work of investigative journalists?

  • What rules and practices do we need to encourage whistleblowing and strengthen the protection of whistleblowers?

VS

Ville Saarinen Mon 5 Dec 2016 11:21AM

Kiinnostaa kyllä!
Omaan kalenteriin sopisi videokonferenssi vaikkapa jitsillä esim tämän viikon torstai-iltana (8.12).

TR

Tuulia Reponen Tue 6 Dec 2016 6:02PM

Hei! Brainstormataan transparency politiikkapaperia tämän viikon torstaina klo 19.00 alkaen jitsissä: https://meet.jit.si/ Tervetuloa miittiin!

Kokousta varten itse kukin voi (kannattaa!) miettiä 1-2 kysymystä, joita haluaa pohtia muiden kanssa, jotta pääsemme aloittamaan brainstormauksen jouhevasti ja saamme käytettyä ajan (2 h) tehokkaasti.

Jos kysymykset eivät inspaa, keksi oma/omia läpinäkyvyyteen ja demokratiaa liittyen. Valmiit kysymykset löytyy täältä: https://diem25.org/wp-content/uploads/2016/11/DiEM25_Transparency_Questionnaire_English_final.pdf

@laurileponiemi @ristoalakaila @villburn

TR

Tuulia Reponen Wed 7 Dec 2016 1:10PM

Myös @laurisnellman osoitti kiinnostusta kokousta kohtaan. Lauri tiedustelu voisimmeko myös brainstormata Refugees politiikkapaperia. Olen itse siinä uskossa, että sen dedis meni jo (30.11.), että nyt ois vähän myöhäistä enää lähettää siihen liittyviä suosituksia.

VS

Ville Saarinen Wed 7 Dec 2016 9:44PM

Käsittääkseni Refugees on edelleen auki, nopea tarkastus:

Migration and Refugee Policy
Questions/Topics (PDF) – Forum Discussion – Guidelines (PDF)
* Send all proposals to [email protected] by December 15. Read public proposals here."

TR

Tuulia Reponen Thu 8 Dec 2016 7:13AM

Hups! Sen ryhmän vapaaehtoinen päivitteli, ettei vastauksia ollut tullut kuin kaksi, niin luulin, että sen dedis oli jo. Hyvä, että tarkastit @villburn ! @laurisnellman voidaan minun puolestani brainstormata myös refugees paperia, mutta en ole ihan varma onko se teknisesti patas tapa tehdä sitä tänään. Ehkä jos osa porukkaa moettii transparencya ja osa refugeesia?

VS

Ville Saarinen Thu 8 Dec 2016 7:59AM

2 tuntia on aika vähän, katsotaan montako meitä lopulta on (5?), jako kahteen voi olla pienellä porukalla hieman aneemista :/ yks vaihtoehto on että aloitetaan läpinäkyvyydellä ja siirrytään (jos aikaa jää) lopuksi pohtimaan turvapaikanhakijoita/pakolaisia ja maahanmuuttopolitiikkaa.

Voidaan myös koittaa järjestää maahanmuutolle oma meetuppi ens viikolla?

TR

Tuulia Reponen Thu 8 Dec 2016 8:40AM

Oon skeptinen sen suhteen, että aikaa jää tänään. Oon samaa mieltä, että 2 + 3 ryhmät on aika pieniä tähän. Parhaimman lopputuloksen varmaankin saisi aikatauluttamalla toisen paperin ensi viikolle. Mitä mieltä @villburn @laurileponiemi @laurisnellman @ristoalakaila @pekkanikander @katjakiuru (sori Pekka ja Katja, etten tägännyt teitä aiemmin)?

PN

Pekka Nikander Thu 8 Dec 2016 9:43AM

Ikävä sanoa @tuuliareponen mutta minulla ei nyt riitä energia eikä aika tähän.

Load More