Loomio
Mon 6 Mar 2017 10:22PM

New Deal - postauspaja, jaetaan linkkejä

VS Ville Saarinen Public Seen by 383

Brainstormaillaan täällä kuluvan viikon aikana linkkejä, joita voidaan jakaa esim päivittäin tapahtuman facebook-feedissä. Ehdottakaa linkkiä + halutessasi saatetta tai erityisen hyvää lainausta kyseisestä sisällöstä, niin meikäläinen tekee siitä sitten postauksen.

Esimerkkejä linkkien aiheista:
Diem25 aiheiset, maahanmuuttoon, populismiin, Euroopan tilanteeseen ja talouteen liittyvät:
* videot
* luennot
* dokumenttielokuvat
* artikkelit
* nettisivut
* blogipostaukset

KN

Kimmo Neihum Tue 7 Mar 2017 6:08AM

Hyvä idea, linkkejä tulossa... :)

Tää on muutenkin se viikko, jolloin pitää lähettää ja jakaa tapahtumaa eri puolille. Saateteksteissä voi pyytää, että ihmiset kutsuisivat tapahtumaan omia kontaktejaan. Voitaisiinko tehdä myös yhteisjako taas keskiviikkoiltana?

VS

Ville Saarinen Tue 7 Mar 2017 10:16AM

Voin lähteä yhteisjakoon mukaan, tällä kertaa se vois mun mielestä olla sidottu esim johonkin ajankohtaiseen uutiseen, artikkeliin tai videoon. Näin vois välttää toistoa.

Voisko aihepiiri olla esim automatisaatio/tekoäly ja perustulo ensimmäisenä oikeana ratkaisuehdotuksena siihen? Ja linkki meidän tapahtumaan vois olla mukana saatteessa/kuvauksessa?

VS

Ville Saarinen Tue 7 Mar 2017 10:23AM

Yks mielenkiintonen artikkeli, jonka jaoin jo aikaisemmin omalla seinälläni.
http://evonomics.com/ruthless-network-super-rich-ideologues-killed-choice-destroyed-peoples-faith-politics/

Tässä Monbiot käy läpi uusliberaalin ideologian syntytarinaa ja erityisesti sitä miten nykyinen markkinoiden tehokkuusajattelu on lähtöisin mm Friedrich von Hayekin äärimmäisen kapeasta tavasta määritellä vapaus:

He begins the book by advancing the narrowest possible conception of liberty: an absence of coercion. He rejects such notions as political freedom, universal rights, human equality and the distribution of wealth, all of which, by restricting the behaviour of the wealthy and powerful, intrude on the absolute freedom from coercion he demands.

Democracy, by contrast, “is not an ultimate or absolute value”. In fact, liberty depends on preventing the majority from exercising choice over the direction that politics and society might take.

TR

Tuulia Reponen Tue 7 Mar 2017 10:26AM

Perustulosta on totuttu puhumaan aika positiivisesti. Harari nosti Globalism vs. Nationalism keskustelussa hyviä kysymyksiä esiin. 1. Universaali perustulo - mitä on universaali? Perustulomallit nykyisellään on rajattu kansallisvaltioiden omiin kansalaisiin - ei toimi globaalissa taloudessa ja globaaleilla työmarkkinoilla. 2. Perustulo - mitä on ihmisen perustarpeet? Onko ihmisen omien geenien tehostaminen tulevaisuudessa perusasia, joka valtion tulee taata jokaiselle? On hyvä huomata, että automatisoidussa maailmassa perustulosta tulee suurimman osan maksimi, mitä ne voi saada ilman perintöjä ja työn tekoa.

https://www.youtube.com/watch?v=szt7f5NmE9E

VS

Ville Saarinen Tue 7 Mar 2017 10:58AM

Perustulo, automatisaatio ja noi Hararin kysymykset aukasee todella ison sarjan uusia kysymyksiä, joita vois olla kannattavaa ruotia ihan omassa ketjussaan?

TR

Tuulia Reponen Tue 7 Mar 2017 11:07AM

Joo, kuhan mainitsin kun sattui tulemaan mieleen. :)

VS

Ville Saarinen Tue 7 Mar 2017 11:13AM

Tarkotuksena ei ollu sensuroida, pistin perustulokeskustelulle nyt ihan oman ketjun pystyyn:
Perustulo mahdollisena ratkaisuna tekoälyn ja automatisaation kehitykseen

KN

Kimmo Neihum Wed 8 Mar 2017 3:50PM

@villburn Olisi kaksikin ehdotusta: 1) FB-tapahtumasivulle laitettaisiin BBC Newsnight -video (https://www.youtube.com/watch?v=7O0OJ_VZJok) lyhyellä saatteella, ja 2) Jakaisimme tänään keskiviikkona klo 21 taas FB:ssä samoihin ryhmiin tuon videon + sen saatteessa tapahtumalinkin. Mitä mieltä ollaan, ja muutkin voi tietysti osallistua tähän.

VS

Ville Saarinen Wed 8 Mar 2017 7:27PM

Mukana! Hyviä ideoita. Pahoittelen etten huomannut heti, luen just huomiseen tenttiin enkä oo ihan skarppina kommunikointivälineiden ääressä. Pistän jakoon!

Ja voin jakaa vaikka huomenna keskipäivällä ton linkin tapahtuman ja meidän DSC:n seinälle.

KN

Kimmo Neihum Wed 8 Mar 2017 7:29PM

OK - tehdään näin!

Load More