Loomio
Mon 13 Feb 2017 12:04PM

Kiehumispiste-dokumentti

TR Tuulia Reponen Public Seen by 407

Kiehumispiste (traileri)

“Havahduin vuosi sitten siihen, että Suomessa on tapahtunut iso muutos. On muukalaisvihaa ja paljon ihmisiä, jotka kokevat, että ydinlupaukset on petetty, olet syrjässä ja kukaan ei kuuntele.

Valitsin elokuvan päähenkilöt niin, että katsoja voisi pitää jokaisesta henkilöstä. Ja voi pitää myös niistä, jotka ajattelevat toisin kuin itse. Kun Oula ja Tapsa kaikista erimielisyyksistä huolimatta istuvat alasti saunan lauteilla ja kohtaavat toisensa, tekevät he mielestäni suomalaisille suuren palveluksen.

Väitän, että Suomessa tarvitaan vihamielisen ja jakautuneen ilmapiirin puhdistamista. Toivon, että elokuva toimii hyvänä johdantona sille keskustelulle.”

Elina Hirvonen, kirjailija, toimittaja, elokuvaohjaaja


  • Tässä ketjussa voidaan keskustella ko. dokkarin herättämistä fiiliksistä & ajatuksista, pohtia poliittisen polarisaation vaikutuksia Suomessa ja Euroopassa ja ottaa kantaa miten polarisaatioon tulisi reagoida yleisesti/konkreettisesti.

  • Kiehumispiste-dokumentin näytöksiä pääsee selaamaan tästä tapahtumakartasta.

  • Lisäksi, jos on kiinnostusta järjestää dokkari-ilta, jossa katsotaan ko. dokkari diemiläisille, voimme suunnitella tilaisuutta yhdessä. Dokumentin kotisivuilla "Järjestä näytös"-osiossa on seikkaperäisesti neuvottu miten voi järjestää yksityisen/julkisen dokumentin katselutilaisuuden.

TR

Tuulia Reponen Mon 13 Feb 2017 12:13PM

@villburn sua lähellä oleva julkinen näytös Helsingissä on keskiviikkona 15.2. klo 18.00 Oulunkylän kirjastossa. Satuin bongaamaan tapahtumakalenterista. Muitten diemiläisten sijainteja en tiedä/muista. Sit torstaina on Puistolan kirjastossa samaan aikaan näytös (missä se lienee). Edit: eri pk-seudun kirjastoissa näytetään dokkaria näytettävän. Edit: Turussakin on pari julkista näytöstä. Ensimmäinen tänään ja toinen lauantaina Martin Kulttuuriolohuoneessa. @ristoalakaila sua vois kiinnostaa! :)