Loomio
Fri 21 Nov 2014 2:03PM

Cum putem folosi grupul pentru discutii colaborative, deliberative si clarificatoare

AT Andrei Trandafira Public Seen by 43

Bun m-am uitat putin la cum e structurat momentan loomio din perspectiva structurarii discutiilor si a finalitatii lor intr-o optiune comuna si clara pe diverse teme.

Cel mai util mi se pare modulul decizional, care poate fi la fel de bine folosit pentru chestiuni deliberative.
Cel mai interesant mi se pare tipul de voturi introduse cu cele 4 optiuni.

Pentru inceput cred ca ar trebui sa initiem threaduri pe teme generale cum ar fi viziunea, potentialii sustinatori, diferite teme importante si strategii, iar cine doreste sa formuleze o propunere definita sa o faca sub forma unei propuneri de decizie.
Acolo ne putem edifica asupra raportarilor individuale la propunere prin tipul de vot care permite (si ar fi si indicat) si exprimarea rationamentului care sta la baza votului.

Deasemenea tipul de vot al fiecaruia cu privire la o propunere concreta este vizibil si atunci discutia se poate focaliza pe divergentele existente.

cand cineva considera ca are o viziune substantial diferita la aceeasi tema, poate propune o decizie alternativa.

AT

Andrei Trandafira Fri 21 Nov 2014 2:08PM

Deasemenea topicurile care impun natural sub-teme, cum ar fi lista pe care a formulat-o Silviu cu prioritati ale unei miscari de stanga la noi, cel mai bine s-ar preta la un Sub-Grup, cu threaduri in interiorul acelui sub-grup pentru fiecare prioritate punctuala, care la nivelul de 'decizie' poate fi discutata mai detaliat pe formulari/abordari alternative