Loomio
Tue 19 Dec 2017 12:15PM

Actueel: Grote evenementen (zoals de Vuelta)

MVD Maarten van der Pol Public Seen by 369

Grote evenementen (zoals de Vuelta)

Gemeentebudget is eindig, en we moeten ons serieus afvragen waar we meer waarde uit halen. Een megalomaan evenement waar we een paar dagen plezier van hebben, of meer inzetten op lokale initiatieven en kleinschalige evenementen? Wij staan voor het laatste, de opbrengsten van dat soort evenementen wegen niet op tegen de overlast en kosten.

Opnemen in Sport & Cultuur

S

Sebastiaan Wed 20 Dec 2017 3:48PM

Dit soort evenementen hoort bij het ongewenste stempel "wereldstad" en passen niet bij onze stad. Juist de lokale initiatieven als Midzomergracht, Sint Maartenmarkt en -optocht, de RonDom sloepenrace moeten ruimte en steun krijgen. De overlast is minimaal en het zijn -onze- evenementen, niet die van de media en commercie.

G

Ger Sun 31 Dec 2017 4:05PM

De start van de Tour de France in Utrecht een paar jaar geleden was een enorm leuk volksfeest, is volgens mij ook goed beoordeeld, zelfs ten opzichte van de kosten. Of de Vuelta hetzelfde gaat brengen is de vraag maar kan een besluit over genomen worden als kosten en baten bekend zijn. En dit kan naast de leuke evenementen die hier boven staan.

S

Sjoerd Fri 12 Jan 2018 12:47AM

Ik ben het niet mer Ger eens dat de Tour een volkfeest was. Lokale ondernemers langs de route werden gedwongen om alleen kleuren van de sponsoren te laten zien. Dat soort "feesten" moet je niet willen hebben. Ik zou wel zijn voor een elf-dorpen toch ofzo. Maar dan los van grote bedrijven als heineken (zoals met Koningsdag).